Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jak to w końcu jest

Zawsze mi się wydawało, że matki z małymi dziećmi mają pierwszeństwo....

Polecane posty

@ misio1 dziś To, że mam uszkodzony kręgosłup, nie ma nic wspólnego z tym, czy ZUS przyzna mi jakąś grupę inwalidzką lub rentę. x Właśnie. Więc czemu wcześniej piertoliłeś głupoty?

Jeszcze raz powtarzam Pancerny Baranie, że uszkodzony kręgosłup (w opinii ortopedy i neurologa) nie zwalnia mnie z obowiązku zarabiania na siebie. x Nie każdy, żyje od urodzenia, z renty socjalnej, tak jak Ty. x Znajomemu wszczepili endoprotezę biodra. Chodzi o lasce, ale wg ZUS jest W PEŁNI SPRAWNY.

Gość Laura2777777
U lekarza może powinny mieć CZASEM pierwszeństwo, to zalezy kto jeszcze czeka w kolejce, czy mu sie spieszy, czy bardzo zle sie nie czuje itd... Natomiast generalnie w codziennych sytuacjach ja matkom z dziecmi nie ustepuję np ni przepuszczam ich w drzwiach bo pierwsze sie wychodzi, a nie wchodzi, albo do toalety tak samo nie ustepuje kolejki , do kasy w sklepie itd, no chyba, ze ktos by mnie ładnie poprosił ,a ja bym sie akurat nie spieszyła to bym pewnie ustapiła

Gość gość
Misio1! Znajomemu wszczepili endoprotezę biodra. Chodzi o lasce, ale wg ZUS jest W PEŁNI SPRAWNY. Bo jest w pełni sprawny! Nie rób z ludzi kalek! Mój mąż ma 2 endoprotezy - oba biodra załatwione. W wieku 30-paru lat miał operacje. I normalnie jest sprawny! Więc ludzie - przestańcie kombinować!

Gość Laura2777777
Tak samo starszych babciom, też często nie ustępuję jeśli nie widzę, ze taka osoba sie zle czuje czy jest słaba, ludzie sa wygodni i lubią wszedzie miec pierwszenstwo, co innego jeszcze jak pisałam, jesli ktoś mnie poprosi i jest przy tym miły to czesto jestem skłonna ustąpić, ale jesli ktoś ma rozczeniowe nastawienie, ze mu sie to nalezy to wtedy juz nie jestem taka chetna zeby ustapić , ja nie jestem matka z dzieckiem, ale tez ma mi sie prawo spieszyc czy mam prawo byc zmeczona

Gość gość
Matki z dziecmi czesto zachowuja sie troche jak swiete krowy, mysla ze wszedzie powinny miec pierwszenstwo i uwaga wszystkich powinna byc skupiona na NICH i na ich dziecku. Ja rozumiem jak dziecko placze, jest chore, to moze w kolejce do lekarza jednak trzeba taka matke z dzieckiem przepuscic, ale czasami to jest jednak naginanie swoich praw. W galerii handlowej takie kobiety mysla, ze jak przyszly z dziecmi powinny miec szczegolne przywileje np wszyscy powinni taka przepuszczac do przymierzalni, wszyscy powinni rozczulac sie nad tym jakie jej dziecko jest urocze itt, jak świeta krowy, jak nie mozne sie zmieścic z wozkiem w sklepie to niech nie ma pretensji do tego, ze jest tam za duzo ludzi, tylko niech w ogole nie wychodzodzi na zakupy, albo sama bez dziecka

Gość gość
Raz miałam taką sytuację. Syn miał wtedy 7 lat. Wymioty, wysoka temperatura. Przychodnia praktycznie pod blokiem - więc poszliśmy. W przychodni (na stronie dzieci chore) sporo dzieci. I małych i większych. Te większe sobie chodziły czy bawiły się (nie wszystkie). Poprosiłam, czy mogłabym wejść z Synem bez kolejki - bo ma aktualnie 38,8 i bardzo źle się czuje. Widać było po nim - ledwo słaniał się na nogach. Jedna z pań (babcia), która koło mnie siedziała odpowiedziała, że tu każde dziecko jest chore (racja). Jej wnuczka była chora - ale sobie chodziła i bawiła się dziećmi innymi. Nikt więcej się nie odezwał. Ok. Poczekaliśmy. Niestety - za 10 minut Syn nie wytrzymał i zwymiotował. Centralnie na tą babcię. Od razu nas przepuszczono. Babcia słowem nie pisnęła. Nigdy później już nie prosiłam się wejście bez kolejki. Od razu udawalismy sie na dyżur.

Gość Laura2777777
11:04- nie no, oczywiscie, jesli ktoś bardzoe źle sie czuje to jest inna sytuacja i powinno sie go przepuścic. Tylko mi chodzi o czeste naginanie takich praw bez powodu, najczesciej nawet nie u lekarza, ale spotkalam sie z tym, ze kobieta z dzieckiem chciała na mnie wymusic pierwszenstwo do przymierzalni bo jej się spieszy , to juz bez przesady

Gość gość
Laura - dokładnie. Tylko mam wrażenie, ze przez takie wymuszanie tracą najwięcej osoby, które potrzebują w danej chwili tego pierwszeństwa. Patrz - mój przykład.

>>>Znajomemu wszczepili endoprotezę biodra. Chodzi o lasce, ale wg ZUS jest W PEŁNI SPRAWNY. Bo jest w pełni sprawny! Nie rób z ludzi kalek! <<< x Jeżeli pięćdziesięciolatek, który NIE MOŻE PORUSZAĆ SIĘ BEZ LASKI, jest wg Ciebie w pełni sprawny, to ja pytań żadnych nie mam.

Gość gość
Nie masz pytań - bo nie masz argumentów. Gość ma wszczepione endoprotezy - jest pełnosprawny! Do pół roku trwa rekonwalescencja i rehabilitacja! Po miesiącu czasu odstawia się jedną kulę. Po 3 miesiącach - kulę drugą. Więc przestań pieprzyć jak potłuczony!

@ gość dziś "Misio1! Znajomemu wszczepili endoprotezę biodra. Chodzi o lasce, ale wg ZUS jest W PEŁNI SPRAWNY. Bo jest w pełni sprawny! Nie rób z ludzi kalek! Mój mąż ma 2 endoprotezy - oba biodra załatwione. W wieku 30-paru lat miał operacje. I normalnie jest sprawny! Więc ludzie - przestańcie kombinować! " x Sęk w tym, że misio to kombinator. Za głupi żeby kombinować z ZUS-em ale na kafeterii to on pierwszy do kombinowania. Kim on już nie był? - ochroniarz oficera policji; - ochroniarz pani kurator; - świadek jak rodzice rozłupują siekierami dziecięce głowy; - świadek jak te dzieci chodziły z naszytymi na głowę łatami; - rencista bo jest chory; - nie rencista bo pracuje i jest zdrowy; - udziela porad w kwestii seksu analnego. Lista rośnie. Misiu mitomanie czekamy na kolejne bajeczki ;)

Gość gość
Aaaa! To mi baronie rozświetliłeś problem misia :) Akurat problem endoprotez stawów biodrowych jest mi bardzo bliski - więc misio w tym temacie nie poleje wody.

Gość gość
Znowu przygłupy znalazły okazję aby szkalować matki z dziećmi, starsze osoby, inwalidów, itp. Wam tylko psychiatra może pomóc, cierpicie na straszna chorobę, nienawiść , znieczulicę i brak kultury.

>>>Nie masz pytań - bo nie masz argumentów. Gość ma wszczepione endoprotezy - jest pełnosprawny! Do pół roku trwa rekonwalescencja i rehabilitacja! Po miesiącu czasu odstawia się jedną kulę. Po 3 miesiącach - kulę drugą. Więc przestań pieprzyć jak potłuczony!<<< x Z Twojego posta wynika, że osoba chodząca o dwóch kulach jest W PEŁNI SPRAWNA.

Z tym kretynem misio1 nie ma nawet co dyskutować. On lepiej od lekarzy zna się na wszystkich chorobach, a już endoprotezy to pewnie jego specjalność. Najmądrzejszy i wszechwiedzący. Ostatnio kłócił się z jedną panieną nt. Libii. Ona przeżyła tam 7 lat i naocznie widziała jak tam jest, a misio, który nigdy tam nie był zaczął przekonywać ją, że nie ma racji, że myli się i że życie w Libii wygląda zupełnie inaczej niż ona to opisuje. Debil albo wariat :O Albo zwariowany mitoman. Misiu, a oświecisz nas opisem jak jest na Saturnie? Jestem przekonany, że wiesz lepiej niż niejeden ufoludek :D :D :D

Znowu ŁŻESZ JAK PIES ! ! ! x Lubię Otuloną snem :) i nie muszę kłócić się z nią :). x Może daj link do tamtej dyskusji, by ludzie mogli zobaczyć Twoje KŁAMSTWA :P ?

Bardzo chętnie podam link. To byłozdaje się w temacie gdzie próbowałeś głupio przekonywać, że Papież zorganizował Wyprawy Krzyżowe, by... najechać chrześcijan mieszkających w Ziemi Świętej. Nie żeby ich bronić przed muzułmanami tylko właśnie żeby pomóc muzułmanom w wycinaniu chrześcijańskich osadników (!!!). To mniej więcej taka sama głupota jakby ktoś stwierdził, że Armia Krajowa powołano do walki by pomagać esesmanom w najeżdżaniu Polaków :O Oczywiście lewaki popierające Grossa chętnie by się zgodzili na taką interpretację historii. Ciężko o większego debila niż ty, misiu1 :O Ale co się spodziewać po misiu-lewaku?

Skoro sam przyznajesz, że była taka dyskusja, a nawet podajesz nicka swojej adwersarza otulona snem, to tym samym przyznajesz, że była taka dyskusja. Ja tego nicka nie pamiętałem. Trudno jest odnaleźć minioną dyskusję wśród setek tysięcy tematów i ty dobrze o tym wiesz. Dlatego na każde twoje kłamstwo odpowiadasz niezmiennie - daj linka albo zacytuj. Masz nadzieję, że ten link nigdy nie zostanie odnaleziony. Ale teraz nie wykręcisz się. Podałeś nicka otulonej_snem a zatem: - przyznałeś, że pamiętasz z kim toczyłeś z ten spór - pamiętasz jego temat (Ona 7 lat w Libii, ty zero lat w Liblli i z nią dyskutowałeś).

Przecież Ty NAPISAŁEŚ kiedyś, że kopiujesz WSZYSTKIE moje posty :P, więc adres wczorajszego (chyba) tematu powinien być Ci bliski :).

Gość gość
"Z Twojego posta wynika, że osoba chodząca o dwóch kulach jest W PEŁNI SPRAWNA." x Misio - Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Do 3 miesięcy po operacji są kule potrzebne. I w tym czasie osoba przebywa na L4. Wiem, że dla Ciebie to intelektualna przepaść - ale spróbuj zrozumieć to.

>>>Misio - Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Do 3 miesięcy po operacji są kule potrzebne. I w tym czasie osoba przebywa na L4. Wiem, że dla Ciebie to intelektualna przepaść - ale spróbuj zrozumieć to.<<< X Trudno mówić o jakiejkolwiek inteligencji osoby, która NIE ROZUMIE, że facetowi wszczepiono endoprotezę i NATYCHMIAST pozbawiono WSZELKICH ŚWIADCZEŃ. Myślisz, że facet na L4 zapieprzałby po schodach, pokonując każdy stopień przy użyciu poręczy i laski, bo wg ZUS jest już W PEŁNI ZDROWY ? x A może jesteś głupim Pancernym Baranem, który nie rozumie, że rekonwalescencja przebiega u różnych ludzi inaczej, podobnie jak przyjęcie przez organizm obcego ciała?

Gość gość
Misio! Jestem żoną faceta, który ma 2 endoprotezy stawów biodrowych. Więc wiem, co piszę. Natychmiast pozbawiono praw? A może zacznijmy od tego, że nie posiadał wcześniej jakichkolwiek praw. Jakoś mój mąż chorował przez pół roku, później miał świadczenia rehabilitacyjne. ZUS normalnie mu płacił. Nawet nie był na kontroli. Więc sorry misio - twój kolega zapewne jest takim samym mitomanem jak i ty.

To bardzo ciekawe, co piszesz. Może jeszcze wyjaśnisz: kto wystawiał Twojemu mężowi L4 przez te pół roku ?

Gość gość
Lekarz. Chirurg-ortopeda.

No widzisz, to jest jeszcze dziwniejsze, bo mi ortopeda odmówił wystawienia L4, twierdząc, że on mnie nie leczy i takie L4 ma prawo wystawić tylko lekarka prowadząca moją rehabilitację. A ponieważ całej rehabilitacji finansowanej przez NFZ dostałem 10 dni ( po pół roku czekania), to przez cały czas, gdy ruszać się nie mogłem, dostałem całe 12 dni L4. x Więc albo kłamiesz, albo "zmotywowałaś" lekarza do wystawienia L4 niezgodnie z przepisami. x Twierdzenie o niemożności wystawienia L4 przez ortopedę potwierdził kolejny ortopeda, który w tym roku mnie badał. Wystawił tylko skierowanie na rehabilitację.

@ gość dziś Misio - Ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Do 3 miesięcy po operacji są kule potrzebne. I w tym czasie osoba przebywa na L4. Wiem, że dla Ciebie to intelektualna przepaść - ale spróbuj zrozumieć to. x On to doskonale rozumie tylko rznie glupa. Za nic na swiecie nie przyzna, ze nie ma racji. Nawet gdy mu sie udowodni czarno na bialym to i tak bedzie szedl w zaparte. On wie lepiej i juz. A jezeli rzeczywistosc jest inna niz to opisuje misio1 to tym gorzej dla rzeczywistosci :O On poprzednio spieral sie z otulona_snem nt. Libii. Otulona snem spedzila tam 7 lat, misio-debilisio ani jednego dnia. I on pouczal dziewczyne jak naprawde wyglada zycie w Libii :O Podobnie chcial wszystkich przekonywac nad motywami wypraw krzyzowych. Cytowano mu wikipedie, cytowano opracowania historyczne. Nic. Misio wiedzial lepiej niz wszyscy naukowcy i historycy razem wzieci. Ty jego tez nie przekonasz. To nie wazne, ze masz meza z tym konkretnym problemem zdrowotnym i wiesz jak jest naprawde. Misio i tak bedzie pisal, ze wie lepiej. To mitoman. Sciemniacz. Bajkopisarz. Tylko ma krotka pamiec i sam juz nie wie co plecie za glupoty i czesto wychodzi tak, ze sam sobie zaprzecza. Tak jak z jego renta. Kiedys pisal, ze jest chory, ze nie moze wstawac z lozka, ze kregoslup nie pozwala podejmowac mu pracy, itd. Tydzien pozniej mozna bylo przeczytac, ze misio jest najzdrowszy na swiecie bo wie jak sie zdrowo odzywiac :O Malo tego, misio PRACUJE! Dyskusja z tym wymyslaczem nie ma sensu.