Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

hej dziewczyny! Ja też wczoraj bylam u gina ale i mnie nie badał o USG nie wspominając. Nie chciał mi zrobić. Powiedział że jak przyjdę za 3 tyg to wtedy sobie pooglądam. Jednak chyba lepiej pójśc prywatnie z tego wynika...

Hej Dziewczyny!:) Odebrałam dziś wyniki badania krwi - testu podwójnego (część badań prenatalnych). Z opisu wynika, że ryzyko urodzenia przeze mnie dzidziusia z zespołem Downa lub Edwardsa jest znikome. Bardzo się cieszę, badania usg genetycznego też miałam dobre:) Dziś badania ma Nikita, więc czekam na jej sprawozdanie co i jak:) Może nawet widziałyśmy się w poradni, a nie wiedziałyśmy o tym? Nikito, na którą godzinę miałaś badania??? Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie, które dołączyły do naszego topiku oraz stare bywalczynie!:):):) Ja czuję się dobrze, nic mi nie dolega, czasami lekkie mdłości, ale da się przeżyć. Dbajcie o brzuszki:) Pozdrawiam!:)

dziewczyny nie jest udowodnione ze usg zle wpływa na płód, nie ma takich badań, ja wolę mieć częściej bo wtedy wiem co i jak :)

Witam Was, Nie wiem jak długo nie pisałam bo byłam 3 tygodnie na zwolnieniu, ale od wczoraj jestem znów w pracy, kończy sie 14 tydzień ;-) i czuję sie troche lepiej. W zeszłym tygodniu byłam na USG i lekarz nagrał mi film na dvd, w którym to dzidzia macha nozkami i raczkami, potem stuka się jakby w głowe , potem obrót i głoka po drugiej stronie ekranu. No akrobatyczne popisy już w tym wieku ;-)))) Poza tym trochę lepiej z apetytem , choć wedliny nie ruszam a jedyne mięsko jakie jem to koltlet schabowy. Za to pije hektolitry mleka, robie koktajle, wieczorem owoce ;-) Brzuszek już widać trochę mimo ze chowa się w mojej tuszy (przed zajsciem w ciaze rzucilam palenie prawie rok wcześniej i doszło 8 kg) . w ciągu ciąży doszło 1,5 kg. Pozdrawiam was serdecznie.

Czesc dziewczyny :D Ja juz 14 tydzien odliczam i straszliwie nie moge sie ruchow doczekac. Przeszly mi wyszstkie dolegliwosci, znow mam energie, jem mieso, nie mam zaparc. Przestalam miec brzuch jak balon, obolaly i wzdety :P Ciesze sie ostatnimi chwilami \"swietnosci\" mojego ciala :P Poki co nic nie przytylam. Niestety piersi to mi juz chyba w rozmiar D wchodza. Przestalam staniki nosic, moje za male a nowego jakos nie moge kupic. Niewiedzialam ze bawelna, bez fiszbin, koronek i innych dupereli w wiekszym niz B rozmiarze jest nieosiagalna. No chyba ze te staniki dla pan z duzym biustem o konstrukcji namiotu... Fajna opcja na te upaly heh, chyba pochodze sobie dluzej bez stanika :P Kurcze moj lekarz przestal byc ordynatorem poloznictwa w moim miescie, a juz myslalam ze sie tak doskonale ustawilam heh Zastanawiam sie nad badaniami teraz. Moje ostatnia wizyta to bylo tylko usg przez pochwe, bez badania na fotelu i bez sluchania serca, nie wiem czy to dobrze.., nastepna wizyta na koniec sierpnia wypada Pozdrawiam wszystkiech i witam wszystkie nowe przyszle mamy :D

Cześć! Ale się nachodziłam! Poogladałam duzo ciekawych rzeczy, zjadłam pyszne lody i obiad i teraz poleniuchuję. Ale dojście do kompa ostatnio mam rzadko. Głównie wieczorami, bo wcześniej jest okupowany przez innych domowników. Mój lekarz powiedział, że nie będzie robił usg, bo w przyszłym tygodniu będę miała, a tak często nie wolno. Tez mnie zdziwił tym, że nie słuchał serduszka. No trudno, dowiem się wszystkiego za tydzień. Od około pół godziny mam ciągnące bóle brzucha, raczej niezbyt silne, ale nieprzyjemne. Wczoraj podczas wizyty mówiłam, że czasem czuje takie kłucia w okolicy jajników, to powiedział, że to wiązadła i zalecił no-spe. Ale nie chce nic brać. A jak wasze samopoczucie dzisiaj?

Zapomniałam napisać, że zaczęłam 13 tc! I rano robiłam drugi raz badanie cukru - wyszło 92. Podobno to badania wysiłkowe, które będziemy miały póxniej będzie mało przyjemne. Trzeba bedzie wypić gęstą i słodką glukozę. Koleżanka poradziła mi, żeby wziąć ze sobą cytrynę, wtedy jest całkiem smaczne.

cze wszystkim Sylwia79 - ja tez mam czasami takie bóle jakby jajnika z jednej strony. na początku panikowałąm ze to pozamaciczna ale po usg okazało się że wszystko ok. też mi gin powiedział, że to więzadła i też no-spę ale też nie biorę:) a powiedział,że jak będą bardzo silne bóle to wtedy luteinę.

Cześć, cały dzień na nogach..aż miło posiedzieć.. ja na początku ciąży też miałm pobolewania w podbrzuszu, przez mies łykałam duphaston, który mi pomagał. No-spę zaleca wielu lekarzy- podobno jest bezpieczna dla kobiet w ciąży...chociaż na jakimś forum z ginekologiem czytałam że on osobiście nigdy w swojej karierze nie zalecał żadnej ze swoich pacjentek..ilu lekarzy tyle opinii...

Cześć Betkaa! Fajnie, że wpadłaś, bo nie ma z kim pogadać. Co u Ciebie? Napisałaś, że cały dzień jesteś na nogach - taka praca, czy tyle zajęć?

Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale od poniedziałku wróciłam do pracy i oczywiscie nie moge sie odnaleść w papierach :( no ale trzeba jeszcze troche popracowac ja bylam w poniedzialek u lekarza dzidzius miał 77,3 mm wszystko w normie, ladnie rośnie, machal nóżkami i rączkami i w ogóle caly podskakiwal fajne uczucie zobaczyc ze taki maly czlowiek siedzi we mnie bo dalej jeszcze nie moge nic wyczuc, ale juz sie uspokoilam po tym USG i wierze ze bedzie dobrze :) Zaczynam dzis 15 tc :D co do brzucha jest juz widoczny ale jeszcze nie duzy, alkoholu nie pije ale czasem podkradne pare lyków piwa męzowi, mysle ze w takiej ilosci mozna

Cześć Dziewczyny! Właśnie wróciłam z usg genetycznego. Kurcze Annaszn: chyba mialam pecha bo trafilam na takiego gbura ze szok! Robil mi to usg, kompletnie bez slowa, zamiast powiedzieć co i jak, czlowiek sie w końcu martwi. Jak skończyl powiedzial ze wyniki będą za tydzien i teraz mi nic nie powie, bo musi to porównać z krwią. Imbecyl jakiś normalnie. Tyle dobrego ze dostalam opis wydrukowany z którego wynika ze z dzidzią wszystko ok. Takie podejcie do pacjenta, szok normalnie! Ja mialam na 13 badania, przede mną byly dwie dzieczyny, po 35 roku zycia i jednej i drugiej żle wyszly wyniki, będą mialy aminopunkcje, szkoda mi ich bylo na maksa. Zdrowe dziecko to jak widac loteria. Ania co dokładnie masz napisane na tych wynikach? Jest opis usg i krwi, czy tylko wynik z krwi? Płaciłaś w ogóle za te badania? Bo ja w końcu nie... Lekarz mnie nie skasował, a jedna dziewczyna mówila ze idzie to z funduszu, więc w końcu nie zaplaciliśmy. No ale ciesze sie ze dzidzia żyje, macha rączkami, i rośnie jak na drożdzach... U mnie to już 3 usg! Podobno krótkie nie szkodzą, więc ja chcialabym mieć na każdej wizycie dla wlasnego spokoju, choć moja lekarka też jest zwolennikiem 3 usg w ciązy, dla mnie robi wyjątek bo pierwszą ciąże poronilam i zawsze wchodze zielona do gabinetu :-) Co do picia alkoholu, to czasem bym sie napila... Lubie poimprezować raz na jakiś czas, a tu sie zapowiada niezla abstynencja haha, cóz dla dzidzi wszystko! A te skurcze, też czasem mam, w okolicy jajników rwie mnie. Ale podobno to nic zlego, macica sie rozszerza, tak twierdzi moja gin... Pozdrawiam wsztstkie mamuśki

Nikita - gratulacje! Na pewno Ci ulżyło. Ja ide na usg genetyczne w piątek, ale o badaniu krwi na razie nie mówili. Nie moge się już doczekać. Mój mąż chce iść też. Mam nadzieję, że mu pozwolą wejść, bo bardzo chce zobaczyć dzidzię. Dziewczyny czy uprawiacie jakiś sport? Ja do niedawna byłam bardzo aktywna i strasznie mi tego brakuje. A teraz tylko spacery i spacery. Nuda.

cześć dziewczyny, nie pisałam, ponieważ przeszła ogromna burza i nie miałam połączenia, mnie też czasami boli w okolicy jajników , ale podobno to dopuszczalne w naszym stanie, ale narazie nic nie łykałam ja mam wysoki próg bólu, nawet jak nie byłam w ciąży wystrzegałam się p/bólowych leków. Dzisiaj pierwszy raz od czasu jak jest w ciązy miałam taki pożądny stres, czemu towarzyszył ból brzucha i kłucie wysoko po prawej stronie to tak jakby serce, mam kotka, takiego kochanego który naprade dla mnie jest wyjątkowy,i w czasie jak była burza strasznie się bał, i specjalnie zamknęlam drzwi wejściowe( w domu jednorodzinym jak jest lato mamy często otwarte), a moja teściowa wzięła go chyba żeby pokazać mu burze, i słyszałam jak mówi, o jak sie boi itp., i zanim zeszłam żeby go zabrać, w czasie grzmotu wystraszył się wyskoczył i w szoku uciekł, zwieręta reagują różnie na takie sytuacje, kilka godzina w ulewie i grzmotach go nie było, własnie wócił. Ale zestresowałam się, ponieważ poprzedni kot zginął nam właśnie w czaie burzy, i byłam wściekła , że jeśli zginie mi kolejny kotek to przez głupotę teściowej. I wogóle było mi go strasznie żal, że samotnie gdzieś boi się i przeżywa strach. Ale już po wszystkim, trochę przynudziłam, ale musiałam się komuś wygadać :) 🌻15tc🌻

a tak wogóle to gratuluje Nikicie, która jest już po badaniach genet., napewno wielka ulga i takich samych wyników życzę Sylwi. mojego brzuszka juz tak łatwo nie ukryje :) 🌻15tc🌻

Anted - doskonale Cię rozumiem w sparwie kotka. Ja mam psa, którego autentycznie kocham i weim, że gdyby coś mu sie stało to byłaby ogromna rozpacz. Już się boje jak przyjmie nowego domownika. Na pewno będzie jej przykro, bo kolejna osoba będzie wyżej w hierarchii, no i odbierze jej mnie. A dla mojej psinki ja jestem najważniejsza. Moje dzisiejsze bóle w pewnym momencie się nasiliły i były bardzo nieprzyjemne. Na szczęście przeszły. Pierwszy raz miałam takie silne. Mój brzuszek też jest widoczny, ale chyba jeszcze nie wygląda jak ciążowy. I wieczorami jest większy.

a ja mam termin na 14 lutego, nie robilam testu a o ciazy wiedzialam od poczatku, moze dlatego ze to 3 , idealnie sobie obliczylam a wczoraj nawet mi potwierdzili, na szczescie naleze do tych ktore przechodza ciaze bezobjawowo, moze tylko jedyny objaw to bark owulacji, zadnych mdlosci czy czegos takiego,wszystkim tak zycze

dziewczyny , jak myslicie, jakie jest prawdopodobieństwo ,że w 15tc i 6 dniu podczas badani USG dowiem sie jaka jest płeć ?, to już za 4 dni i nie mogę się doczekać :) jutro zamierzam robić fasolke szparagową w słoikach Dziewczyny, piszcie, co ciekawego u was słychać !!! Mój mąż powiedział mi , że mam śliczny brzuszek i ładnie mi z nim, i ja mu wierzę :) 🌻15tc🌻

Witaj Asiamks! Fajnie, że sie odezwałas. Zaglądaj tu do nas i dziel się z nami swoimi radościami.

Anted - z tego co pamiętam, to na styczniowym forum jest dziewczyna, która dowiedziała sie w 15tc. Mioże i u Ciebie bedzie juz widać.

Sylwia , dzieki za wsparcie w sprawie kotka,pogłaszcz odmnie swoja psinkę :) Asiamaks, witam, jesli chodzi o bezobjawową ciążę to możemy podać sobie ręce, z tym wyjatkiem, że tomoja pierwsza, a jak poprzednie ciąże i porody ?

Mam ochotę pogadać, ale dzisiaj jestem wyjątkowo padnięta. No i mój synek przytupuje, bo chce do komputera. Kolorowych snów! Do jutra

Cześć wszystkim! Dzisiaj jeszcze nikt tu nie zaglądał, a myslałam, że troche juz popisałyście. Wpadnę póxniej. Miłej soboty!

cześć cześć a u nas dzisiaj dla odmiany pada i jest bleee...więc w czasie deszczu dzieci się nudzą... właśnie wróciłam z zakupów mięsno wędliniarskich z moją siostrą i stwierdzam że moja awersja na wędliny i mięso jest mocniejsza niż myślałam..weszłam na dwie minuty do sklepu i czym prędzej musiałam wyjść bo inaczej wszyscy zobaczyliby co jadłam na śniadanie ;-) dobrze że jeszcze od czasu do czasu jestem wstanie na obiad jakieś mięcho zjeść.. miłego dnia mimo niesprzyjającej aury

Cześć Dziewczyny! Mam pytanko, mialyście robiony pomiar NT czyli przezierności karkowej? Jeśli tak dajcie znać ile wam wyszla oki? Mi lekarz na karcie z usg napisał ze wszystko jest oki, chociaż jak zaczęłam szperać po necie do wpadlam w panike, bo mam ją powyżej normy.

hej :) nikita 27 u mnie NT wyszła 0,9 mm więc napewno ok.A ile u ciebie???

Wróciłam z objazdu po okolicy, bo szukamy działki budowlanej. Powiedziałam mężowi, że ma 2 lata na zbudowanie domu, bo w czwórke w naszym mieszaknku długo sie nie pomieścimy. Mieliśmy plany budowy jakiś czas temu, ale odpuściliśmy. A teraz jest nowy argument. Ta wyprawa była dla mnie dosyc męcząca, bo u nas gorąco i nawet słonecznie. Dlatego cieszę się, że już wróciłam. Poweim wam, że od kilku dni mam strasznego lenia. Nic mi się nie chce. Napiszcie cos o waszej aktywności fizycznej, bo jestem ciekawa, a nikt sie nie wypowiedział.