Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Angelika wspołczuje koledze ja czytałam, ze nie wolno bagatelizowac uplawów i zadnych stanów zapalnych bo własnie mogą spowodowac pekniecie pecherza płodowego i wczesniejszy poród :( a ja sie mecze ze stanem zapalnym juz miesiac, dostałam leki i przeszło a teraz znowu wrócilo wrrrrrrrrrrrr ale mam nadzieje ze szybko sie z tym uporam zapka z tym cisnieniem to jest tak ze w pierwszej ciazy w 9 miesiacu miałam 200/100 i lezałam plackiem w szpitalu miałam miec cesarke ale wody mi odeszły dzien przed planowaną cesarką i okazalo sie ze cisnienie spadło no i urodzilam sama tzn z mezem (poród rodzinny) a teraz to pilnuje cisnienia ale mam 110/60 wiec niziutkie :)

fruskawka gratuluje pierwszego miejsca i nowej fryzurki, ja musze cos z włosami zrobic bo mnie juz wkurzają chyba je zetne na krotko bedzie wygodniej potem przy dziecku, ale zawsze mialam takie za ramiona wiec nie wiem czy sie odwaze :)

anastazja jak zawsze miaś długie to teraz może być Ci ciezko :( poza tym długie zawsze łatwiej w coś zebrać i zspiąć i a którkimi to rano wstajesz i pierwsze co to musisz głowę myć bo kukuryku masz na głowie hihi przynajmniej ja tak miałam :) a teraz mam takie do ramion i grzywkę z ukosa :)

fruskawka gratuluję :) Jenny film fajny, bo taki lekki :) odprężyłam się. anted pamiętasz jak rozmawiałyśmy co lepsze kombinezonik czy śpiworek? W śpiworku nie zapniesz dziecka w foteliku. Zapomniałam o tym napisać :)

Witam ;-) coś widzę że wywiało wszystkie cięzarówki stąd ;-) Znów nadrabiam zaległości. Ja u siebie siary nie zauważyłam ale za to kg -my lecą jak szlone ostatnio + 8, z czego 6 to ostatnie 2 miesiące. Wygląda na to że to prawda że 5-6 tydzien najwiecej sie przybiera. mam nadzieję ze to się skończy bo w drzwi sie nie zmieszcze ;-)))

dzień dobry wszystkim a tu jak to przy poniedziałku ruch :) ja już po wizycie lekarskiej..u dzidzi wszystko w porządku, serducho bije i całkiem nieźle sie rusza :) u mnie ciśnienie jak było niskie tak jest niskie, to u mnie rodzinne..kilogramy jak były tak są, czyli od początku ciąży niecałe 3 kilo na plusie..a na 22 mam wstępnie umówione usg 4D, już się nie moge doczekać :) a przeziębienie na szczęście pomału daje spokój..nawet czuję co jem..hihihi.. fruskawka gratuluje pierwszego miejsca i staniki kup jak najszybciej cobyś nie marzła ;) miłego dzionka

Ja już po ekarzu... Nareszcie lekarz, który sie tym przejąl zrobił ze mnąwywaid, wytoczył plan na nastepne tygodnie.Porod naturalny w moim przypadku absolutnie wykluczony tylko cesarka. Do tego po 30 tygodniu konsylium ginekologow i anestezjologow bedzie debatowac nad moim przypadkiem. Ale najwazniejsze, że z dzidzia wszytsko w porzadku. Lekarz powiedzial ze w zadnym wypadku nie widzi niepokojacego. Dzieciaczek piekny (zrobil mi dzis dodatkowo nawet USG 4D i mam zdjecie twarzyczki :D). Poza tym dzieciaczek niemaly - ale co sie dziwic skoro i ja maz do drobnych oob nie zaliczamy sie. No i bedzie córa czyli to moje jednak przeczucia się sprawdzają. Najwazniejsze jest to, że lekarz podszedl do mnie ze zrozumialoscia i naprawde otoczyl mnie opieka. W koncu dzis spedzilam u niego godzine na badaniach i rozmowie (ale kolejke zrobilam :) Mam dzis przyplyw energii. I przyplyw dobrego humoru.

a co tu taka cisza?? gdzie wszystkich wywiało?? ja właśnie wróciłam z angielskiego i zabieram sie za obiadek :) kasza gryczana z jajkiem sadzonym i kapustą kiszoną :)

Angelika to w końcu problem masz z głowy :) i wcale Ci się nie dziwię że masz dobry humor..oby tak dalej a wszystko będzie dobrze...

Hej! Miło się czyta tyle dobrych wieści! Fruskawka fajny domek. Ja oglądam projekty pod kątem dopasowania ich do działki i do stron świata. Ale ostatnio zarzuciłam. A ten projekt już jest wykonany czy w planach? Jennny ja tez jeszcze nic nie mam. Nawet troche mnie kusi, żeby już zacząć szaleć, ale jeszcze poczekam. A ja sie umówiłam na piatek do dentysty. Musze wreszcie załatać ta moją ósemkę. Troche sie boję, bo ten ząb jest tak daleko, że prawie nie mam dojścia i pewnie mi porozrywaja buzie. Juz raz tak miałam i ta cholerna plomba wypadła.

witam wszystkie Mamusie !!! Angelika, cieszę się że trafiłaś na lekarza, który otoczy cie stosowną dla ciebie opieką, teraz juz spokojnie możesz czekać do końca ciązy bez obaw co to będzie :) katarina super , że kupiłas już trochę ciszków, za takie pieniązki nie nawet nie ma co się zastanawiać. fruskawka, co do włosów ja też myślałam obciąc czy nie, ponieważ w tej chwili mam do ramion, ale doszłam że zapuszczę na tyle aby mogły się związać,chyba będzie wygodniej. Gratuluje zajęcia I miejsca na imprezie. :) luula dzięki za radę jesli chodzi o kombinezonik, dla mnie b. ważne poniewaz ja jestem b. zmotoryzowana osobą , hihihi :) panna Klara,super , żę badania ok :) Sylwia powodzenia u dentysty. ja dzisiaj miałam super dzień w pracy, odrobiłam juz jedne zajęcia z angielskiego, które nieodbyły się z powodu mojeo zwolnienia. i ponieważ idę w czwartek do takiej eleganckiej restauracji na obiad (z pracy), kupiłam sobie satynową bluzeczkę z carną kokardka pod biustem w biało czarne szlaczki, b. mi sie podoba, na normalnym stoisku, ale nr 44, ale zawsze nosiłam 34, czasami 36, jej aż 10-8 rozmiarów róznicy :(, a pod spód kupiłam taki lekki czarny golfik, tez na normalnym stoisku, ale szyty jak na ciążę, ciety pod biustem i rozkloszowany aż za pupę, ta dzisiajesza moda podpasowała nam :)

Angelika bardzo się cieszę, że udało ci się trafić na normalnego lekarza :) Sylwia będę trzymać kciuki :) anted czytałam że są też takie śpiworki że można przez nie przekładać pasy, ale przy zakupie zwróć uwagę czy jest taka możlwość. Ja się objadłam baaardzo. i teraz ledwo się ruszam... Ile macie cm w brzuszkach tak na wysokości pępka?

czesc dziewczyny,ale zaniedbalam forum ale to z braku czasu.wylatujemy z mezem w tym samym dniu i troche zajec mamy z tym zwiazanych. chcialam was zapytac czy mozna w drugim trymestrze latac smaolotem w sumie moja podroz to 2 razy po 3 godz samolotem.boje sie ze bede sie zle czuc albo dzidzia.ale bardzo chce leciec do domku. co wy myslicie? pozdr dla was .w polsce bede miala wiecej czasu na forum hehe :)

9 luty wydaje mi się, że II trymestr jest najbezpieczeniejszy na latanie. Ale nie mam takich doświadczeń, więc trudno mi radzic. Anted na pewno bedziesz super wyglądać. I masz rację - moda nam sprzyja. Ja tez ostatnio kupiłam sobie tuniczkę w zwykłym sklepie o 2 rozm. większą i wiem, że posłuży mi do końca ciąży, bo jest ogromna. Fruskawak - ja uwielbial ryby, a Lisner budzi zaufanioe, więc tez jem. ale ja chętniej rolmopsy. Angelika - dobrze, że trafiłś na takiego kompetentnego lekarza. To, że możesz być spokojna na pewno będzie sprzyjało lepszemu nastrojowi. A wiadomo jakie to ważne.

Gość Marysia z 1 milosci
czesc dziewczyny mam termin na polowe marca i chcialam zapytac czy ktoras z was w 19 tygodniu wazyla juz o 7-8 kg wiecej niz przed ciaza ? Jestem przerazona swoja waga i mam zamiar od jutra przejsc na taka " niby diete " tzn jesc duzo warzyw i zrezygnowac ze slodyczy , bo powiem ze teraz sie odzywiam glownie twixami i czekolada , nie moge sie music do np kawalka kurczaka ... prosze pocieszcie mnie bo sie zalamalam stajac dzis na wadze 😭

Sa takie przypadki także i u nas. Wszystko zależy od wagi wyjściowej. Na pewno to jak się teraz odżywiasz mam wpływ na wagę i to co zamierzasz - czyli warzywa i owoce jest rozsądne. Ale nie rezygnuj z innych ważnych produktów - zboża, nabiał. A słodycze w drobnych ilościach tez są ok. A z drugiej strony zdaje sobie sprawę, że jak jest wielka ochota to trudno się powstrzymać, szczególnie w ciązy. Musisz znaleźć złoty środek. Powodzenia!

Gość Marysia z 1 milosci
Sylwia dzieki za slowa pocieszenia 🌼 MUSZE nad soba zapanowac bo juz sapie jak lokomotywa :( i brzuszek wcale nie jest ladny i ciazowy ale mam faldy i to tez mnie doluje ..ten tluszcz 😭 przed ciaza wazylam 62 kg przy wzroscie 175 a teraz sie czuje jak jakas kula tluszczowa :( Trzymajcie sie lutowki i dbajcie o siebie :)

Panno Klaro Angelika ciesze sie ze wizyty sie udały:) Wkoncu tyle na nie czekamy! 9 luty mozesz latac bez problemu..nie powinno sie latac na poczatku ciazy i od 36tc...wiec sie nie martw..mnie niedługo tez czeka lot do polski choc to tylko 2 godzinki a nie 3..ale dasz rade wazne ze bedziesz z rodzina. Anted gratuluje zakupów..ja dzis cały dzien łaziłam za spodniami i nic nie kupiłam...Tak ciezko mi spodnie dobrac...wieksze rozmiarowo wisza mi w kroku i nie ladnie lezą a ciazowe sa taaakie workowate....A jak wasze spodnie kupione przez internet??łanie leza? co do cm w brzuszku to z ciekawosci zmierzyłam i mam 99cm(w najszerszym miejscu)Jejq jaka ze mnie orka:D:DAle co tam ....ale jak patrze na siebie to juz po mnie bardzo widac brzuszek mi strasznie wystrzelił do przodu i juz nie da sie ukryc ciazy... Sylwia wspołczuje ci wizytu u dentysty!!ja sie panicznie boje!

Czesc kochane! dzisiaj w pracy czas nawet szybko zlecial i pocieszam sie tym ze jeszcze tylko jutro a w srode mam wole bo ide na usg:D:D:D 9 luty---->jak rozmawialam z polozna to ona powiedziala ze II trymestr jest najlepszym czasem na podroz wie nic sie nie martw:) dopiero weszlam do domku wiec ide robic obiadek ale wieczorkie jeszcze sie odezwe wszystkim ktorym dzis sie powiodlo i sa zadowolone ciesze razem z wami:)a do tych ktore maja jakies obawy i zmartwienia trzymam za was kcioki i napewno bedzie dobrze wielki buziak dla brzuszkow:*

Muszę troche pomarudzić :( Jestem koszmarnie osłabiona! Pewnie sie okaże, że mam słabiutkie wyniki, a głównie żelazo. Własnie jak o tym powiedziałam mezowi to poleciał po buraki. Od jakiegoś czasu mam zamiar wypróbowac miksture z buraków i miodu. Kroi się buraka na pół, wydrąża część środka i wlewa tam trochę miodu. Trzeba zostawic na noc, a rano wypić sok, który powstał. Jutro wam opowiem czy wyszło i jak smakuje. A zaraz chyba pójdę poleżec.

Ja tez chodze do dentysty, zrobiłam juz 3 zeby i jeszcze 2 mi zostały a rok temu wszystko wyleczyłam, wiec to chyba w ciązy tak mi sie juz posypały :( moja stomatolog jest przewrazliwiona i nie daje mi znieczulenia i ostatnio bolalo okrutnie, no ale wyleczyc musze Ja tez teraz jem buraczki choc nie przepadam, ale mam dobry przepis na sałatke buraczaną na zime jakby ktos chciał podam przepis pycha :)

anastazja ja chcę :) uwielbiam buraki więc może sobie zrobię..a ja mam przepis na pycha buraczki z papryką jakbys chciała :)

czesc :) Widze ze temat na buraczki zszedl, ja juz chyba wszystkie dania z burakow probowalam na hemoglobine od poczatku ciazy a i tak pomogl dopiero Sorbifer. Jedno wiem na pewno. PO ciazy dluuugo nie tkne buraka :P Ktos pisal o sledziach, ostatnio naszlo mnie na sledzika i swoim zwyczajem w sklepie zaczelam czytac sklady na opakowaniach. To jest po prostu skandal, w duzym markecie nie znalazlam ani jednych bez chemii. Wszystkie na konserwantach, sztucznych barwnikach, wzmacniaczach smaku i zapachu... chemii wiecej jak sledzi. Skonczylam w rybnym na sledziach solonych z beczki i zrobilam w domu sama! Tez marzy mi sie sciecie wlosow bo ma do ramion i tesknie za krotkimi, ale postanowilam ze przetrzymam bo bede jak sowa rogata wstawac do dziecka rano a czasu na poprawe wlosow pewno nie bedzie, zwlaszcza w szpitalu. No i ponoc przy karmieniu mocno wypadaja, to wtedy bede mogla podcinac zeby wzmacniac. Gratuluje udanych wizyt dziewczyny. Zwlaczsza tobie Angelika, dobrze ze w koncu znalazlas odpowiednia opieke :) MIalam dzis znowu fatalna noc. nie moglam sie ulozyc i niespalam. Mala tez nie spala tylko kopala. I dzis caly dzien kopie. I slusznie, niech kopie glupia matke, ktora znowu dzis zapalila... nie mam juz sily, miotam sie jak kretynka jakas, mam wyrzuty sumienia a rzucic nie moge :(

Witajcie Dziewczynki!!!!! Ojeju, jak się cieszę, że Was wszystkie tu widzę! Czytania będę miała od cholery i trochę, ale miałam popsuty internet i dlatego mnie tu nie było. Byłam w środę na USG połówkowym i wszystko jest super. Będę miała synkla, jest super zdrowy, serducho ma silne, wszystkie pomiary w normie lub lekko powyżej:) Mój Michał był ze mną i jak się dowiedział, że to syn, to papa mu się cieszyła całą drogę do domu. Ja też po cichu liczyłam na synka, tak żeby parka była w domu, bo córcię 10 letnią przecież już mam:) No i spełniły się nasze marzenia, teraz tylko czekać szczęśliwie do lutego;) Brzuch mi wywaliło okrutnie i noszę go z wielką dumą:) Poczytam troszkę co tu ciekawego popisałyście i odezwę się jutro. Na razie pozdrawiam Was serdecznie i wysyłam buziaki!:)

Witam Wszystkie... Dzis się wyspałam bo przez otatnie dwa tygodnie nie mogłam się w nocy wyspać - pewno z poddenerwowania. Pokazałam zdjęcie mężowi naszej małej Kamilki - lekarz za totalne free zrobil mi rownież usg 4d :D - mąż nie mógł sie nadziwić techniką. Kamilka Kamilką ale on i tak stwierdził, że może coś tam jeszcze urośnie :). Zdjęcie super. A dziadkowie ucieszeni wnusią.

witam Was Mamusie :)! ja zara szykuje się do pracy, musze jeszcze pokleić troche pomocy na angielksi,to jest praca z dziecmi,wszystko chcą mieć w rączce i kolorowe :),niedługo same się przekonamy. Maleństwo popukało, dało znać, że tam w środku wszystko ok., mam dzisiaj wyjatkowo dobry humorek teraz mamy codziennie próby na występy, więc naspiewam się wyjatkowo dużo, smieje się dzidziuś się umyzykalni :) pozdrawiam was, gorąco, u nas świeci słonko,ajak tam pogoda u Was, :) 9 luty, więc kiedy lecisz :)

AnnaSz gratuluje synka :), nie ma to jak parka :) Andzelika, podobno te zdjęcia dużo mówią, mój brat miał takie zdjęcie swojej córeczki i było widać jak pierwsze włoski rosną i że ma takie zakola, jak on, i rzeczywiście jest bardziej podobna do niego.

hej AnnaSz gratuluję synka :) anted a przedstawienie z jakiej okzaji macie? u nas piękne słońce i podobno tak ma być przez najbliższe kilka dni :) zyczę Wam miłego dnia mamuśki ;)