Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Super wieści! Myszsza GRATULACJE! Rzeczywiście chyba lepiej, że już ma przy sobie Tadzia, niz miałaby się męczyć w tych warunkach. Miałyśmy termin na ten sam dzień. I uzupełniam tebelkę :D WIOSNA-.......26.......dolnośląskie… 27.04...... 03.02 beti_25........29........londyn........30.04........04.0 2 ->Kacper dziubek2211...30.....opolskie.........17.04.......05.02< br /> oga.............22......wielkopolska.. 02.05.......06.02 mama .........31......pomorskie........12.05......14.02 Motylek27.....27......Warszawa.......10.05.......15.02 czeresnia......20......sopot.............16.05.......15. 02-20.02 kina...........24........pomorskie........15.05…&# 8230;….21.02 iwcia_27.......27........Siedlce..........19.05.......23 .02 anted22.......32........Ustka..........26.04........01.0 2 ->Mateuszek Anastazja...28.....świętokrzyskie....29.04......04.02-ni espodzianka Mania 84.......23.....śląskie.............28.04......05.02-Julia AngelikaWrocławianka..28..Wrocław.03.05......05.02 ->Kamilka malpeczka81..26......Gdynia..........29.04.......05.02 ->Kacper Lidka81........26.....mazowieckie....02.05.......05.02 ->dziewczynka paty.....................opolskie........04.05.......08. 02->dziewczynka agnes 23..23..Gorzow/Northampton..28.04.....09.02->Zuzia gosiaczek76….31...... warm.-maz... 02.05.......09.02 ->chłopiec 9 luty takmowia..21...wlkp/hiszp.... 04.05......09.02 ->dziewczynka Neska33.......33.......Tychy........... 02.05......09.02 ->chłopczyk Olcia_M........27......pomorskie.......05.05......12.02 ->Oliwier ziuuutek.......26......dolnośląskie…….11.05. .....13.02 ->dziewczynka Żabuleńka...20.....Wrocław...trudno wyczuć....ok.14.02-> Milenka idrisi...........31.......Łódź.............09.05 ......16.02 katarina3x3..21....Szczecin-St.Ives.13.05.......17.02 ->Filipek panna Klara. 28.....Katowice......... 10.05........17.02 ->Natalia Aniat72 35....Wroclaw/Holandia ? 18.02->niespodzianka Blondi20015..33....Gliwice/Zabrze.....13.05.......18.02 ->Kasper nikita27.......27....zachodniopom…....14.05....... 19.02 ->Karolek Mala86.21.Czarny Dunajec/Dublin....15.05..20.02->Wiktor AnnaSzn.......32.......Szczecin..........16.05.........2 0.02 ->Tymon natimp1.......24....... Poznań...........15.05.........20.02 fruskawka....25........wrocław..........16.05….... .21.02 ->synek Sylwia72.....35........Gdynia............18.05…... 22.02 >dziewczynka martella.......25.......Kalisz.............15.05.....22. 02 ->Tośka wasiulka29 ...........pomorskie.........19.05.......23.02 paula1984kra.22........kraków...............?........23. 02 ->Mikołajek mamba9.......27......Szczecin/Dublin.....16.05.....23.02 ->Viktoria? danis...........36......... Gdynia............20.05.....25.02Igorek titi------------..29...........Wawa...........20.05... ..27.02 zapka.........29.........Siedlce..........22.05.....29.0 2 ->dziewczynka? betkaa........31........łódzkie..........25.05.....29.02 Nasze narodzone maleństwa nick.......tc...........data.........imię.........waga/c m..........poród Antoś.....36........28.12.2007...Szymek.......2350/48... ..........cc Lula.......35........07.01.2008...Zuzia..........3400/55 ............cc Jenny.....38........14.01.2008 ..Robcio........3600/50.............sn myszsza..36.......19.01.2008....Tadeuszek......................... sn

Właśnie zakomunikowałam w domu dobre wieści, a moi faceci (mąż i syn) się ze mnie śmieją, że pewnie będe sledzić losy naszych dzieci do 18-tki, albo dalej. Czepiacze paskudni!

Ja tez powiedzialm, swojemu mezowi Tadziowi, ze na swiat przyszedl maly Tadziu :):):)

myszsza WIELKIE GRATULACJE !!!!!! dla Ciebie i Maleństwa :) ja odezwę się więcej jutro, dzisiaj dorwała mnie kompletna chandra i nawet mi się gadać nie chce..oby jutro było lepiej.. pozdrawiam

mania-ja tez miewam teraz takie nastroje czasem i to zupełnie bez powodu:(Niemartw się kochana. noddy-jejku widzę,że Ty też masz doła:( Kurcze dziewczyny niemartwcie się,będzie dobrze!!!Musi być!:) ziuuutek-miło Cię znowu widzieć!:):):)Pisz do nas kochana! nela-wydaje mi się że gdybyś cos zrobiła maluszkowi to miałabys jakies objawy...spokojnie on tam ma zapewnione takie wrunki,ze niemusisz się zamartwiać.

Mysza GRATULUJE 🌻 🌻 kwiat] weszłam pare stron wstecz i tak czytałam jak ją tam meczą a tu na koniec taka niespodzianka jak dobrze ze urodziła a z drugiej strony co to za szpital tabletki nasenne jak czop juz odszedł i takie skurcze miała normalnie porazka, dobrze ze to sie skonczyło pomyslnie z tego wszystkiego zapomniałam co miałam napisac ale ostatnio kąpletnie nie moge zebrac mysli Sylwia mam nadzieje ze u brata sie jakoś ułozy u mnie narazie dobrze choc skurcze nieregularne są cały czas

MYSZKO gratulacje!!!!!:):):):):) nasz kochana bidulka🌼 ziuuutek tak sie ciesze ze sie odezwalas nie zostawiaj nas juz:( a my z Arturem walczymy z pokojem zawiesil rolety a ja przesunelam szafe i wypralismy pol dywanu jeszcze kupa roboty nas czeka ale warto:)

Gość noddy
Słowa uznania dla MYszszy za tak szybki poród.Zobaczcie że jak na razie dziewczyny szybko rodzą więc oby tak dalej i aby żadna z nas nie walczyła za długo ze skurczami. Dzieki za słowa otuchy wszystkim wam

Gość noddy
Nie wiem co się stało bo wcięlo mi część tekstu.Do tej pory nie było u mnie problemów z tym

Gość nela29
Dziekuje za odpowiedzi coraz bardziej sie wszystkim denerwuje Pozdrawiam

MYSZSZA NAPISAŁA! Dzidzia ważyła 2900 i 54cm.Dali go do inkubatora profilaktycznie,ale on się tam niemiesci.Jest duzy,silny i się niezle wydziera.Ja jestem obolała i poszyta.Ale wszystko było szybko i bez znieczulenia.Dzięki wszystkim lutówkom za wsparcie i gratulacje.Pozdrawiam Ania i Tadzio.

Anted ty kiedys chyba pisalas ze kupowalas komplet oscieli n a allegro, mozesz podac linka? zadowolona jestes z tego co przyszlo? Ja szukam i szukam i nie moge sie zdecydowac, w kazdym czegos brakuje albo jest o cos za duzo. Ja to bym chciala wiedziec, dokad te moje skurcze zmierzaja, sa nieregularne i na zasadzie ucisku, to nie boli tylko tak jakby parło. MIalam cala ciaze problemy z zaparciami a teraz biegam min 2 razy dziennie. Nie wiem kurcze czy to nie juz niedlugo. A boje sie bo mnei maz na dwa dni zostawia sama. Nie chce zeby sie zaczelo bez niego. No i czekam na lozeczko i spiwor, a jeszcze posciel niezamowiona, pampersy nie kupione, no i aptecznych rzeczy niemam. Aa czytalam ze ten alkohol do pepka to najlepszy izopropylowy a nie zwykly spirytus. U mnie w szpitalu porod rodzinny nic nie kosztuje, w sumie mnie to zdziwilo mocno, i dla dziecka mam nic nie brac, tylko pampersy, reszte maja swoja. Polozna mowila ze czsem pielegniarki dzieci przebieraja i ubranka rzucaja do szpitalnego prania a wtedy sa nie do odzyskania, wiec zeby swoje zostawic na wyjscie a w szpitalu dziecko ubiara i becik dadza. Do mycia i pielegnacji tez mam nic nie brac, tyle co dla siebie. To milo :)

to myszsza w 36 tc byla? dobrze licze? Kurcze to moze i ja nie mam sie co martwic, ze za szybko. NIe jestem na bieżaco, czemu ona wyladowala w szpitalu, musze poszperac na wczesniejszych stronach. Do kogo mam sie zglosic z nr telefonu??? bo ja jeszcze nie podawalam swojego no i nie mam niczyjego. Wiec jakby mnie wzielo na rodzenie to nic wam nie napisze :(

Witam mamuśki:) Mysza moje wielkie gratulacje:)!!!!Super ze masz juz to za soba:) Buziaczki dla Tadzia:) Katarina Ty nie przesuwaj tam niczego!!!Podziwiam cie skad ty masz tyle siły:) Anted trojeczka :) Fajnie tez chciałam zawsze miec gromadke ale teraz narazie chyba zostane przy jednym. Ziuutek super ze sie odzywasz:) Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej:) Ostatnio rzadko sie odzywam bo chyba mnie złapało tak zwane baby blues:) Nie wiem dlaczego bo nie mam powodów do tego by czuc sie nie szczesliwa bo wszytsko układa sie ok,maly jest super i gzeczniutki jak aniołek,moj mezczyzna spisuje sie super.Ale czasami jak mnie cos zlapie to szok!placze i nie moge sie uspokoic. bo wszystko mnie do tej pory boli i ledwo sie ruszam aleMam nadizeje ze mi przejdzie. No i 10 kg spadło:) jeszcze tylko 20 ale to juz chyba bedzie gorzej! POzdrawiam i trzymam kciuki za nastepna mamusie:)

Witak Jenny. Dobrze że piszesz. Zmiana nastrojów to narmalne po porodzie. Trzeba się odnleżć w nowej rzeczywistości w nowej roli - roli mamy. Niektóre dostają euforii, tak że je roznosi zeszczęścia, a niektóre mamy w zasadzie bez powodu przytłacza sama myśl na zapas, co będzie, jak to będzie już mam dzieciątko i czy sobie poradzę. Piszesz, że wszystko jest dobrze i będzie jeszcze lepiej. Głowa do góry Jenny. Myszsza dla Ciebie wielkie gratulacje i zdrowia dla Tadzia.

Mysza gratulacje!!! Dziewczyny ile mogło przybrac dziecko za tydzień?

witam !!!! ale faajnie ze Tadzio to taki spory chlopiec, super, nawet fajnie ze podpisuja, Ania i Tadzio , jak ja z mezem:):):), ale dziewczyny sie pieknie rozpoakowywuja. Jenny ssuper ze twoj synek jest taki grzeczny, a nastrojami sie nie martw, ogladalam program ostatnio na tvn, ze to normalne nawet do 6 t po porodzie. wogole na tvn rano codziennie jest jakis temat zwiazany z maciezynsywem lub ciaza. ziuuutek ale ty masz pamiec zgadza sie ja zamowilam posciel przez alegro i jestem b. zadowolona, jak cofniesz sie gdzies okolo tyg. wstecz to robilam zdjecie i wklejalam jak wyglada, wmpoim komplecie za 165 zl bylo : -podzuka i koldra wklad plus poszwy -przescieradlo z gumka -ochraniacz na pol lozeczka( co mi akurat pasuje poniewaz moja glowa wmoim lozku jest jakby z widokiem na nozki dzidziusia i nie zaslania mi widoku i wystarczy ze otowrze o czy i mam malego na widoku, a caly ochraniacz zaslanialby mi) -baldahim razem z uchwytem -przybornik z 6-kieszeniami -rozek i poszewka na poduszeczke jasiek ( dodatkowo ale juz nie w kolorze poscieli) ja zamowilam dodatkowo jeszcze jedno przescieradlo i kopmlet poszewek na poduszke i koldre i razem z przesylka zaplacilam niecale 220 zl.w kazdym badz razem taniej niz w sklepie, i zalezalo mi koniecznie na przyborniku zaraz poszukam link i dosle w kolejnym wpisie.

ziuuutek-z pościelą nipomogę,ponieważ jeszcze nigdy niezaopatrywałam się w cokolwiek na allegro. Jestem ciekawa tych Twoich skurczy,piszesz że niebolą(to najważniejsze)ale gdzie je masz dokładnie? Mam nadzieję,że te dwa dni bez męza upłyną Ci spokojnie i w dobrym samopoczuciu!:) Wszystko zdązysz kupić,spokojnie. U mnie w szpitalu poród rodzinny równiez za darmo i tak samo słyszałam o tych ciuszkach,że giną:(...no ale ja mimo wszystko chcę miec wszystko swpje dla maleństwa,bo słyszałam że te szpitalne ciuszki to sa strasznie stare i często podniszczone. Myszsza wylądowała w szpitalu,bo z tego co pamiętam rozwarcie miała na dwa palce i dali ją na podtrzymanie....chyba skurczy wtedy niemiała. Dobrze,że urodziła już i z maleńkim wszystko ok,bo co ona by tam jeszcze przezyła:( Kliknij na nick anted i tam zobaczysz jej adres meilowy,napisz jej swój nr.tel a ona Ci wyśle do wszystkich numery. Jennny-niemartw się kochana,masz prawo tak się czuć....wydaje mi się ze dopiero teraz nerwy z Ciebie schodzą...tyle ostatnio się działo,ze facet to by chyba zwariował a my....my musimy dawać rade.Dobrze,że mąż Ci pomaga,ze masz w nim oparcie.Liczę na to,ze mój też będzie mi bardzo pomagał,ja napewno będe tego potrzebowac od niego i żeby tak jak Ty miec juz to za sobą....oczekiwanie na ten dzień stał się prawdziwa udręką,a strach jest okropny:( Pozdrawiam serdecznie!:) Paty-niemam pojęcia ile dziecko przybiera w tydzień,bo u każdej mamy to chyba inaczej....ale powiem Ci,że moje maleństwo przez ostatni miesiąc przybrało ponad pół kilograma.Z wagi 2230 na 2750. Ja dziś miałam pracowity dzień i ledwo chodzę już...niewyobrażam sobie życia mam w tej chwili,które mają już dziecko lub dzieci. Ja wstałam rano,zrobiłam porządek koło siebie,wyprowadziłam Julka na spacer,poszłam na zakupy(dojść niemogłam),potem śniadanko męzowi,potem odpoczynek i znów,spacer z Julkiem i obiad,odpoczynek i znów spacer z Julkiem i nie daje rady...gdyby nie to ze mój mąż jest chory to niedałabym rady.Ta miednica i kręgosłup to dziś mnie przerasta...ból jest okropny. Najważniejsze,że synek sie rusza,ale te jego ruchy to są czasem nieprzyjemne(niesądziłam,że to napiszę kiedyś)i bardzo mocne....ale sprawiają,że jestem o niego spokojniejsza i przez to szczęśliwasza.

Małpeczka, uważaj na siebie. Mnie też bardzo kręgosłup boli a w zasadzie oprócz codziennych obowiązków typu przetarcie kurzy, zrobienie obiadu i opieka nad Majką nie wykonuje. Od poniedziałku ma przyjść po pracy do mnie mama i pomóc mi przy porządkach przed narodzinami. Bardzo się ucieszyłam, bo lubie mieć czyściutko w domu a tym bardziej jak przyjdzie najważniejszy gość do domu niebawem. Jednak trochę się boję, że nie dam rady. Mąż niestety pracuje i prawie cały dzień go nie będzie.

witam wieczorkiem a ja chyba troche dzisiaj przesadzilam:/ boli mnie spojenie lonowe bo popychalam meble nogami i tak jakos chyba za mocno.zmeczona jestem a jutro musze dokonczyc sprzatanie:/ tragedia normalnie mowie Wam no ale coz ide jeszcze popatrze co tu dzisiaj zrobic

witam Gratulacje dla Myszszy!! No to czwrate dzieciatko juz mamy:) Jenny- nie przejmuj sie . Takei nastroje po porodzie to normalka. trzejdzie i bedzie oki:) Ciesz sie ze juz jestes po i synus przyTobie. Przed nami jescze dlugadroga:) malpeczka- wiem ze nie powinnam sie przejmowac ale kurcze jak sie dowiedzialm to az ,mnie taki silny skurcz zlapal. Wiesz to silniejsze. Nie malam zamiaru jechac ale sama dzwonila i prosila zebym wpadla wiec nie moglam odmowic. Dobranocka bo pozno juz.

Witajcie dziewczyny, Jestem bardzo nie wyspana. Nie mogłam zasnąć bardzo długo, a dziisiaj już o 7.30 wstałam. To dla mnie środek nocy. Ale mi się ziewa

Cześć dziewczyny, właśnie wstała i kończę śniadanko. Gartulacje dla Myszy, wymęczyli ją w tym szpitalu - fatalna opieka - ale była dzielna, poród naprawdę szybki i ma to już za sobą. Super, jeszcze raz gratulacje i buziaczki dla obojga. Jenny nie martw się, baby blus podobno łapie ok 90% kobietek po porodzie, więc pewnie większość z nas to nie ominie, ale po paru dniach pewnie przejdzie i będziesz mogła znów cieszyć się swoją nową rodzinką (fajnie, że Robercik jest taki grzeczny, a mąż pomocny). Anted ale udały ci się zakupy- u mnie w sklepach za 100zł to mogę poszewki z ochraniaczem kupić, bez żadnych dodatkowych bajerów. Coraz częściej zastanawiam się nad zakupami przez allegor( do tej pory jeszcze nie próbowałam) Małpeczko doskonale rozumiem cię z tym kręgosłupem, mi wystarczy pół godziny spaceru, żebym później odchorowała to przez 2 godziny leżenia. (dopiero wtedy przechodzi ból kręgosłupa) jestem pełna podziwu, że i tak dajesz radę tyle wychodzić, spacery z Julkiem, zakupy. Mnie ta \"niezdarność\" czasami wyprowadza z równowagi, jestem na siebie wściekła że nie mogę sobie sama poradzić z tak prostymi sprawami i większośc czasu muszę przesiedzieć w domu. Pocieszam, się tylko, że to już niedługo. Katarina, nie szalej z tym sprzątaniem, nic się nie stanie jak nie będzie idealnego porządku, a ty i dzidziuś jesteście ważniejsi.