Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

o jej! nowy dzidziuś!!!! :D mysza GRATULUJE!!! w 2 godzinki się uwinęła, a to sprinterka:D biedne obolałe dziewczynki, nie zazdroszcze wam, mnie też czeka rozsuwanie się w kościach, bo chociaż jestem duża to biodra mam wąskie i nie wiem czy się zmieści. hej ziuuutek! milo cię znowu widzieć. Dzień Dobry Neska i Lidka:D co tak wcześnie na nogach? :P

Witam\\ Po pierwsze GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI......Najważniejsze, że wszystko w porządku a teraz już z górki. Widzę, że nie tylko mnie wczoraj dopadł zły humor (może coś w pogodzie wisiało co?? :)) Ja wczoraj tez nie należałam do najweselszych i popłakałam sie mężowi na ramieniu. Ale ja akurat płaczem reaguje na stres. A stresuje sie przyszłym tygodniem i to bardzo. Pozdrawiam was wszystkie.

Witam wszystkie mamy, ostatnio nie przeczytalam wszystkiego zanim napislaam takze teraz dopiero odpowiadam:) Sylwia- przykro mi ze brat ma problemy. Zycze zeby szybciutko wszystko sie poukladalo a Tobie przede wszystkim spokoju. Napewno wszystko sie dobrze skonczy:) Ziutek-Witaj. Ciesze sie ze wrocilas. PIsz co i jak:) Anted-dziekuje za zainteresowanie ze zniknela. Tak jak pisalam nie mialamchwili i jescze ta przykra sparwa z koelzanka:( Dopiero obejrzalam te maty edukacyjne. POdoba mi sie bardzo ta na lozeczko. Jestem zdziwiona cena bo w sklepach sa strasznie drogie te rzeczy a tutaj cena przystepna bardzo. Ostatnio widzialam bardzo podobna w sklepie i kosztowala 45 euro. Nawet pooplaceniu przesylki tutaj wyszloby taniej. Ja niedawno wstalam. Dzisiaj spac nie moglam. Ostatnie noce coparwda nie byly najgorsze takze dosyc tego dobrego:) Maz jescze spi to sobie buszuje po necie:)

aha no i zapomnialam napisac ze straszny ten problem z siodelkiem do samochodu mamy. BYlismy u dealera NIssan'a ale powiedzieli ze pasow nie wymienia, ewentualniete iso fix wmontuja ale to mnie za bardzo nie urzadza bo to jest rozwiazanie na jedyne ok 6 miesiecy. W srode jedziemy do innego mechanika. Mma nadzieje ze cos da sie zrobic:(

Mamba dlczego system isofix mialby byc tylko na 6 miesiecy? W kazdej grupie wagowej sa foteliki z systemem isofix i tak naparwde ten system to jeden z najbezpieczniejszych. Ale co za tym idzie i ceny fotelikow sa duzo wyzsze

Witajcie ja dzisiaj wstalam cala polamana po wczorajszym sprzataniu ide zaraz zrobic sniadanko i trzeba myslec co by tu dzisiaj zrobic zeby bylo dobrze no nic uciekam dopic kawe i zaczac dzien:)pozdrawiam dzis jz 36 tydzien:D:D:D

Dzień dobry w niedzielę! Najpierw obowiązki :) WIOSNA-.......26.......dolnośląskie… 27.04...... 03.02 beti_25........29........londyn........30.04........04.0 2 ->Kacper dziubek2211...30.....opolskie.........17.04.......05.02< br /> oga.............22......wielkopolska.. 02.05.......06.02 mama .........31......pomorskie........12.05......14.02 Motylek27.....27......Warszawa.......10.05.......15.02 czeresnia......20......sopot.............16.05.......15. 02-20.02 kina...........24........pomorskie........15.05…&# 8230;….21.02 iwcia_27.......27........Siedlce..........19.05.......23 .02 anted22.......32........Ustka..........26.04........01.0 2 ->Mateuszek Anastazja...28.....świętokrzyskie....29.04......04.02-ni espodzianka Mania 84.......23.....śląskie.............28.04......05.02-Julia AngelikaWrocławianka..28..Wrocław.03.05......05.02 ->Kamilka malpeczka81..26......Gdynia..........29.04.......05.02 ->Kacper Lidka81........26.....mazowieckie....02.05.......05.02 ->dziewczynka paty.....................opolskie........04.05.......08. 02->dziewczynka agnes 23..23..Gorzow/Northampton..28.04.....09.02->Zuzia gosiaczek76….31...... warm.-maz... 02.05.......09.02 ->chłopiec 9 luty takmowia..21...wlkp/hiszp.... 04.05......09.02 ->dziewczynka Neska33.......33.......Tychy........... 02.05......09.02 ->chłopczyk Olcia_M........27......pomorskie.......05.05......12.02 ->Oliwier ziuuutek.......26......dolnośląskie…….11.05. .....13.02 ->dziewczynka Żabuleńka...20.....Wrocław...trudno wyczuć....ok.14.02-> Milenka idrisi...........31.......Łódź.............09.05 ......16.02 katarina3x3..21....Szczecin-St.Ives.13.05.......17.02 ->Filipek panna Klara. 28.....Katowice......... 10.05........17.02 ->Natalia Aniat72 35....Wroclaw/Holandia ? 18.02->niespodzianka Blondi20015..33....Gliwice/Zabrze.....13.05.......18.02 ->Kasper nikita27.......27....zachodniopom…....14.05....... 19.02 ->Karolek Mala86.21.Czarny Dunajec/Dublin....15.05..20.02->Wiktor AnnaSzn.......32.......Szczecin..........16.05.........2 0.02 ->Tymon natimp1.......24....... Poznań...........15.05.........20.02 fruskawka....25........wrocław..........16.05….... .21.02 ->synek Sylwia72.....35........Gdynia............18.05…... 22.02 >dziewczynka martella.......25.......Kalisz.............15.05.....22. 02 ->Tośka wasiulka29 ...........pomorskie.........19.05.......23.02 paula1984kra.22........kraków...............?........23. 02 ->Mikołajek mamba9.......27......Szczecin/Dublin.....16.05.....23.02 ->Viktoria? danis...........36......... Gdynia............20.05.....25.02Igorek titi------------..29...........Wawa...........20.05... ..27.02 zapka.........29.........Siedlce..........22.05.....29.0 2 ->dziewczynka? betkaa........31........łódzkie..........25.05.....29.02 Nasze narodzone maleństwa nick.......tc...........data.........imię.........waga/c m..........poród Antoś.....36........28.12.2007...Szymek.......2350/48... ..........cc Lula.......35........07.01.2008...Zuzia..........3400/55 ............cc Jenny.....38........14.01.2008 ..Robcio........3600/50.............sn myszsza..36.......19.01.2008....Tadeuszek...2900/54............ sn

AngelikaWroclawianka- zle to ujelam. Moze w duzym skrocie:) iso fix jest na stale ale siodelko po ok 6 miesiacach trzeba wymienic. Do wozka pasuje mi jedynie siodelko maxi cosi i pasuje ono owszem ale z baza. Zalozenie iso fix kosztuje ponad 100 euro. Do tego fotelik 150 i baza 160. Calosc wyniesie mnie 410 euro. Foteliki maxi cosi nie pasuja bez bazy. Baza musi byc.A jedna baza nie pasuje do malychi duzych siodelek. Do tego wszystkiego nie wiem czy za 6 miesiecy nie wymienimy samochodu. Nie naleze do osob oszczednych ale wydanie ponad 400 euro na okres 6 miesiecy wydaje mi sie przysada. Aha a to nie jest tak ze do iso fix sa specjalne foteliki i bezpieczniejsze. Sa to te same foteliki tylko z tymi bazami na ktore sie je zaklada a fotelik maxi cosi ma 2 miejsce w crash testach zaraz po firmie Britax (dane z 2007r)

Jennny - super, że się odezwałaś. A ja właśnie o Tobie i Luli sobie dzisiaj myslałam. O tym jak sobie radzicie z maluszkami. Fajnie, że waga spada, a o reszte sie nie martw. Na pewno nie bedzie to w takim tempie, ale też szybko. A babyblues to normalka, zdarza sie prawie 100% mam. Paty - ja słyszałam, ze dziecko przybiera ok 200 gram tygodniowo. Anted a jak z jakością tego zestawu? Katarina uważaj na siebie ie sie nie forsuj, w końcu od czego masz Artura :)

Dobrze ze Tadziu jest duzy, pewnie szybko mysze puszczą do domu, ja z jednej strony mam treme ale z drugiej to juz tak zazdroszcze mamusiom Jenny dla Ciebie tez gratulacje i nie martw sie ze czasem masz zły nastroj to napewno hormony a jak maluszek grzeczny to humorki szybko Ci miną oby tylko zdrowo sie chował :) katrina uwazaj na siebie bo ja to juz jestem gotowa i ta cała przeprowadzka nie mogła mi zaszkodzic ale dobrze jednak jest donosic do tego 38 tc. U mnie sie zapowiada leniwa niedziela choc popołudniu mam miec gosci ale skromnie placek i kawa no i sałatka nie szaleje teraz w kuchni, nawet obiad maz gotuje :) coprawda jutro zaczynam 39 tc ale juz dzis zmienilam stopke, matko jak mi te ostatnie tygodnie szybko minęły

Widzę, że piszecie o fotelikach samochodowych. To jest właśnie cos co powoduje, że nie potrafię się zdecydować na wózek. Bo nie wiem, czy wybrać 3 częścuiowy, taki, żeby fotelik można było osadzić na stelażu wózka, czy kupić wózek jaki mi sie podoba, a fotelik odzdzielnie i trzymać go tylko w samochodzie.

Witam !!!! ja dzisiaj na momencik,,a na dobre zasiade wieczorkiem,jedziemy domoich rodzicow na obiadek,ado nich trzena wdrapac sie na 4 pietro,teraz to chyba przydami sie taka gimnastyka :) co do jakosci poscieli,nie mam zbyd wielkiej skali porownawczej ale ja jestem zadowolona,moim zdaniem wszystko jest ladnie wykonczone, widzialm tez ze niektore zestawy z innych firm maja troczki do wiazania z materialu jak posciel, ta ma cieniutkie biale tasemki, ale mi to nie robi roznicy ( potem moge zalaczyc jeszcze raz zdjecie,wieczorkiem :) ) material jest gladki i mily w dotyku, dlaczego zwrocilam na to uwage, poniewaz ten gratis,czyli poszewka na poduszeczke,przyszla, w innym kolorze, w takie rozowe sloniki, i ta poszewka jest z gorszego jakosciowo materialu) Malenstwo Myszszy jest fajne jak szczupaczek, leciutki i dlugi, oj bedzie przystojaniak. :) jej ja tez juz chce, wczoraj te skurcze juz tak ladnie mnie lapaly i na tym sie skonczyly. ok. zegnam sie, zycze milej niedzieli wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :):):)

No to teraz rozumiem dylematy Mamba...Tym bardziej jeśi jeszcze byc może bedzie zmiana samochodu. Co do fotelika.....No coz kazda z nas musi swoje zobaczyc, poprzymierzac i zadecydowac. Ja tez poczatkowo myslalam o takim ktory zaloze tez na stelaz wozka, ale ktory rownoczesnie mialby baze. Wybralam wozek i powiedzialam ze z niego nie zrezygnuje.No i okazalo sie ze rozwiazanie ktorego poszukuje ma tylko jejden jedyny fotelik. I to na dodatek nie pasoala do auta. Wiec pozostala opcja fotelik z baza. No i dopasowalismy donaszego auta graco

Anted - musze poszukac na allegro, może jeszcze trafie na podobne aukcje. Wiecie co, ja jestem zdziwiona moimi kłopotami z podjęciem decyzji w takich sprawach jak wózek czy kolor poscieli. Zazwyczaj podejmuje wszytkie decyzje szybko i konkretnie - życiowe, zawodowe itd. A tu przy takich drobiazgach jak kolor pościeli nie umiem się zdecydowac. Mam nadzieje, że to wpływ ciązy i wkrótce wrócę do normalnego stanu.

My już po obiadku, zaraz jedziemy na kawusię do mamy a potem odwiedzimy teściową :D Dziewczyny coś mnie kłuje w p.... w środku, ledwo chodzę :shock: Pozdrawiam, spokojnego popołudnia.pa :P

Hej dziewczyny! Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Myszy!!! Ale Ci fajnie masz juz za sobą:) Jenny odzywaj się jak możesz często. Ja z moją córka treż miałam jakiegoś doła na popczątku ale szybko mi przeszło tak więc glowa do góry! Ja wczoraj byłam u gina na rutynowej kontroli. Było normalnie pytałam o znieczulenie .Gin poqwiedział że jest i przy porodzie i przed nacięciem także jesten spokojna. Pokazałam mu swoje nogi i poweidziałam że strasznie puchne ale on stwierdził że nie jest jeszcze tak źle. mały waży 3200 g myślałam że bedzie ważył więcej ale przystopował ż tym tyciem:) Ktoś pytał o wagę mój synuś w ciągu 3 tyg przybrał 500 g. To chyba ani duzo ani mało. Dziewczyny ile ważą wasze dzieci?

Witam ale paskudna pogoda dzis, pada deszcz i mgla... Chciałam na cmentar pojsc bo od pogrzebu sie nie odwazylam tam byc, ale w taka pogode to nie wiem... Marysia sie mało dzis rusza, zaliczylam za to juz ze 3 porzadne skurcze od rana. Dziwne ale mnie one nie bola, nie wiem czy to dobrze czy zle, jak myslicie? wasze sa bolesne? Kupilam sobie spiworek do fotelika i czekam az przyjdzie http://allegro.pl/item294273895_sliczny_spiworek_do_fotelika_nowy_.html anted - dzieki za linka, zastanawiam sie nad taka posciela: http://www.allegro.pl/item294674108__6_cz_oryginalna_posciel_mamo_tato_90_x_120_.html a do tego taki przybornik http://www.allegro.pl/item294674747_sliczny_przybornik_od_mamo_tato_nowe_wzory_.html Jak myslisz? Ten zestwa co kupilas jest dla mnie troche za duzy, bo mam juz rozek, a nawet dwa no i nie chce baldachimu. Ech jak ja sie nie moge zdecydowac :P

Hej Ziuuutek! Te kompleciki pościelowe sa w te same wzorki co u Anted. Fajnie, że znalazłaś, bo ja tez sie do nich przymierzam. I też nie potrzebuję całego kompletu.

Gość danis
ilekroć tu wchodze zastanawiam się czy któraś znowu urodziła, bo teraz może poród zaskoczyć sporo lutowek. Sama odliczam dni.

ja dzisiaj byłam u położnej swojej powiedziała że u mnie w ciągu najbliższych 2 tygodni nie powinno sie nic dziac :)

Gość danis
sylwia mam pytanie gdzie kupiłaś wkladki laktacyjne bo w tesco nie ma, a dziś w byłam w realu i też nie szok! przecież to nie czasy PRL. Jutro zapytam w aptece chyba.

myszsza gratuluję 🌼 no dziewczynki, ciekawe która następna ;) Załączam zdjęcie z wczoraj :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f231ad8ef0696d8.html Czasem wchodzę na forum i Was podczytuję, ale często nie ma już siły aby coś napisać. Małej wczoraj odpadł kikucik i bardzo mnie to ucieszyło. Dziś za to wstawałam co 1,5 godz bo Zuzia była non stop głodna i jak ją o 7 wzięłam do nas do łóżka to spała do 9.30 :) Ja tak czujnie teraz śpię, że słyszę każdy jej grymas... Wy wybieracie foteliki, a ja szukam pasa poporodewego :) brzuch nadal mam, hm..nawet niezły ;) ale opuchlizna mi schodzi i nie mogę się napatrzeć na te moje chude łydki :D Dziewczynki ciesze się, że u Was w porządku. Całuje Was goroąco.

Hej Danis! Ja większość zakupów zrobiłam w Akpolu - tej hurtowni koło Estakady. Ale zauważyłam, że wcale nie maja takich niskich cen jakby sie wydawało. Np - kupowałam mleczko do ciała Hippa i płaciłam 18 zł, a w realu jest za 15. Pampersy tez kupiłam drożej niz w hipermarketach. No ja tez się zastanawiam co oznacza czyjaś nieobecnośc - poród czy brak czasu.

Lula - fajnie, że zajrzałaś. Pisz nam jak znajdziesz czas o tym jak sobie radzisz. A Zuzia jest cudowna! Dziewczyny ja mam ostatnio wrażenie, że brzuch mi pęka, taką mam napietą skórę. A dzisiaj nie robię nic innego tylko jem. Jakiś koszmar! Moi faceci pojechali na dzień Babci do babci mojego męża. Ja się wykręciłam i leniuchuję i jem. A jutro nie wejde w spodnie :)

czesc dziewczyny WIELKIE GRATULACJE DLA MYSZSZY!!!!!! ja tez bym chciala byc juz po i miec malego przy sobie ale niech tam jeszcze sobie posiedzi w czwartek mam wizyte u learki to zobaczymy co powie. Ostatnio wszystko bylo ok. Wlasnie wrocilismy z mezem z kosciola i zaraz zabieram sie za kolacje i musze jeszcze dzis ugotowac sos na jutro. Co do poscieli to ja prawie wszystko poza ubrankami kupilam w hurtowni w tej w ktorej ja bylam to przy zakupie powyzej 200 zl sa ceny hurtowe i dostalismy karte stalego klienta i teraz jesli kupujemy jedna rzecz to po cenie hurtowej. Ale kosmetyki proszek do prania i pampersy kupilismy w hipermarkecie. Za 2 zmiany poscielowe wklad pieluchy tetrowe i flanelowe rozek 2 pary skarpetek czapke szlik i rekawiczki reczniki kapielowe z kapturkiem szcoteczke do wlosow nozyczki do paznokci termometr gruszke do noska 2 butelki jedna antykolkowa i ubranko do szpitala zaplacilismy niewiele ponad 400 zl . Moze na allegro byloby taniej ale jak bym doliczyla koszty przesylki to wyszlo by jeszcze wiecej a tak kupilismy wszystko w jednym miejscu i juz a najlepszejest to ze mozna tego dotkna co przez internet niestety nie jest mozliwe. Danis wkladki laktacyjne i podklady poporodowe kupilam w aptece wiec tam najpredzej maja tez majtki jednorazowe. Pozdrawiam was serdecznie i uciekam

witam dziewczyny !!!! poczytalam was, i widze ze rozmawiacie o fotelikach, ja kupilam baby design - dumbo, tak wizualnie bardzo mi sie podoba. z poscielami wiecie jest tak ogromny wybor ze rzeczywiscie trudno sie zdecydowac,mi zalezalo zeby od jedenj osoby w komplecie kupic wszystko, ale wlasnie zalezy kto co chce miec w tych kompletach. lula piekna jest twoja krolewna :) zlapal mnie dzisiaj taki bol brzucha ze myslam ze to juz ,okropnie, ale przeszlo,tzn.pobolewa ale tak znosnie, maz dotknal mojego brzucha i stwierdzil ze tak napiety to jeszcze nie byl. danis ja co prawda mieszkam daleko od ciebie, ale wkladki laktacyjne kupilam w sklepie z akcesoriami dla noworodkow, nniemowlat, teraz w takich miejscach maja wszystko. ziuuutek takie typowe skurcze ktore odczuwam sa nie bolesne , ale odczuwalne, ale okropnie dokczuliwe sa bole brzucha , ( podobne do menstruacyjnych) i podobno pod tymi bolami kryja sie tez wlasnie skurcze, tylko wtedy nie mozna mierzyc ich czestotliwosci, bo jak zacznie bolec to boli nonstop. Sylwia co do zdecydowania ja tez mialam takie problemy ale w zwiazku z tym ze moj termin jest 3 tyg. szybciej niz twoj ja juz jestem po zakupach, teraz probuje zdecydowac sie na jakas karuzelke i mate edukacyjna lub palak , nie wiem, szukam karuzelki jak najpprostszej tak doradzali w programie Mamo to ja, te zabawki powinny byc jaknajbardziej jednolite, kilka kolorow, poniewaz takie krzyczace w wiele wzorow, rozprsza dzidziusia i nie przynosi zadnego efektu, dziecko rozprasza sie.