Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Gość kina
Cześć dziewczyny !!! Ja również zostanę mamą w lutym. Ciąża co prawda nie była planowana ale jestem bardzo szczęśliwa. Byłam u lekarza w 6 tygodniu zarodek miał 16 mm, lekarz powiedział że wszystko ok ale jak wyczytałam z waszej rozmowy to wasze były mniejsze. Czy powinnam się martwić ???

Napewno nie masz sie czym martwic moze ciaża troche starsza a moze dzidzia taka duża gratuluje i witam nowe przyszłe mamy :D PS szukam tabelki to sie wszyscy wpiszą i niech nas bedzie juz duzo :)

nasza tabelka mam nadzieje ze ostatnią skopiowałam jak kogoś brak to wpisywać sie no i oczywiście zapraszam nowe koleżanki :D NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost.@........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04......10........05.02 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.............0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............18.02 Dopisałam tygodnie ciąży

To ja sie ez wpisuje:) NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost.@........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............18.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05..................12.02

Ja mam co raz to gorsze mdlosci, chodz dzisiaj rozpoczyna sie u mnie 9 tydzien, wstret do miesa jakos od paru dni i ochota czasami na slodkie, czego do tej pory nie mialam:). Co mi pomaga na mdlosci to orzeszki solone. Kiedys mi polozna o tym powiedziala i tak sobie teraz sprobowalam i podzialalo:) Zycze spokojnej nocy:)

poprawiam się z terminem w tabelce :) NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost.@........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............15.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05... ...............12.02

jokas - u mnie środek 8 tygodnia a wstręt do miesa mam juz od dwóch tygodni i mniej wiecej od tego czasu ochote na słodkie. Zeby bylo smieszniej uwielbialam kiszone ogorki, moglam za jednym zamachem zjesc caly sloik (tesciowa mnie o ciaze podejrzewala hehe a ja sie smialam ze jak bede, to pewno po tym pozna ze przestane jesc te ogorki), no i mnie odrzucilo od nich calkowicie teraz, a w zamian ciasta rozmaite z kremami bym jadla, a kiedys nie znosilam takich rzeczy :) Smiesznie mi sie te smaki pozmienialy, jakby inna osoba siedziala w mojej skorze :P Ale wolalam jednak namietnosc do tych ogorkow niz ciast, kto to pozniej bedzie zrzucal?! Staracie sie jakos powstrzymac z objadaniem czy odpuszczacie na czas ciazy??

Anastazja ja gdzies czytalam, ze mdlosci popuszczaja pod koniec 1 trymestru, wiec mysle, ze to normalne. Zuuutek ja staram sie nie glodowac, jem duzo owocow w miedzy czasie i to pomaga zapokoic glod choc na krotko:)

Gość kina
I ja się dopiszę NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost. @........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............15.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05... ...............12.02 kina.............24...........pomorskie..........15.05................21.02

Hej ja sie objadam ,nie zaluje sobie a co, raz w życiu nam mozna :) no moze nie raz bo ja juz w drugie ciąży chodze w sumie w pierwszej tez nie miałam zadnych objawów to moze poprostu juz tak mam, oc ostatchnio cos stracilam apetyt i juz nic mi sie nie chce zadnych zachcianek nie mam :) Dziewczyny wpiszcie tez tygodnie ciązy do tabelki

to ja tez się dopisuję ;) NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost. @........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............15.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05... ...............12.02 kina.............24...........pomorskie..........15.05.. ..............21.02 oga..............22..........wielkopolska.........2.05.................6.02

hej dziewczyny! Az sie wstyd przyznac, ale nie mam pojęcia jak sie dopisac do tej tabelki :-), moglaby mi któras pomóc? haha Do ziuutek: kurcze niby podobnie mialysmy malpe, a jestes w duzo wyzszej ciąży, moze mialam pózniej owulacje, kto wie.. Ciesze sie ze wszystko oki u przyszlych mam. Ja jakos przechodze tą ciąże bezobjawowo, oprócz siusuania non stop, spiocha na maksa nie mam zachcianek, Ku pociesze mojego meżusia :-). Czasem lapią mnie nudnosci, ale byc moze wszystko przede mną, podobno ok 8 tygodnia zaczyna sie najgorsze... O objadaniu nie mam mowy, bo coś mi sie niedobrze robi na mysl o jedzeniu. Ostatnio przyjmuje tylko plyny, czyli zupy i jeszcze raz zupy haha, Moja lekarka jest zwolenniczka szczuplych mam, wiec opierdziela za nadmierne objadanie sie. Ale cóż szczuple dziewczyny i tak na ogól sporo tyją, więc obawiam sie ze mnie to nie ominie :-) Pozdrowionka dla wszystkich

to ja tez się dopisuję NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost. @........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............15.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05... ...............12.02 kina.............24...........pomorskie..........15.05.. ..............21.02 oga..............22..........wielkopolska.........2.05.. ...............6.02 gosiaczek76...31..........warm.-maz...........2.05...............9.02.08

Gość kina
Cześć Nikita. Musisz zaznaczyć na czarno ostatnią tabelkę i wkleić ją do swojej odpowiedzi i tam możesz się dopisać. Ja niestety czuję się fatalnie. Co prawda nie wymiotuję ale mdłości są straszne i trwają przez cały dzień. Jestem w 8 tc u już nie mogę doczekać się kiedy te objawy miną.

Witajcie! Ja niestety nie dołączę do Was, choć bardzo tego chciałam. Nie doczekałam do 3 usg, które miałam mieć w czwartek. W niezielę dostałam krwawienie, było na początku takie smoliste, a w poniedziałek już normalna krew i skrzepy. Pojechałam do szpitala i zrobili mi yżeczkowanie, zarodek \"zatarty\", ciąża obumarła. Wyszłam dzisiaj ze szpitala i mam 2 tyg. L-4. Dbajcie o siebie, odpoczywajcie ile się da. Życzę Wam, aby wasze dzidziusie rosły zdrowo. Trzymam za Was kciuki. Wracam do swojego starego topiku ze staraczkami po 30. Pozdrawiam Was gorąco!

Aneta wiem co czujesz, przykro mi bardzo i trzymaj sie, napewno sie uda. Ja mam jutro kolejna wizyte i tez w takim nie sympatycznym tygodniu dla mnie bo w ostatniej ciazy w tymze tygodniu dowiedzialam sie,ze ciaza obumarla. Mysle jednak, ze jest wszystko ok, bo mam mdlosci nadal. Wierze w to bardzo.

Nie martw się, będzie wszystko dobrze. Ja wiedziałam, że jest źle, nie czułam już nic, wszystkie objawy minęły. Będzie dobrze,zobaczysz.

Hej dziewczyny!Przyłączam się do was. Aneta30 przykro mi bardzo!Ile straraliscie się o dzidzię? Napiszcie czy macie już wieksze brzuszki bo ja troche tak

staramy się od 2 lat. Troszkę odpocznę po zabiegu i zaczynamy od nowa.

Aneta - ❤️ dla Ciebie i będziemy czekać bez względu na termin ...

Lily - oczywiście ,że Cię pamiętam - buziaki - a tak poza tym masz pieknego synka :)) widziałam na blogu :))) A Wam lutowe przyszłe Mamy z całego serca gratuluję :))) Ja jeszcze muszę poczekać na widok mojego maluszka dwa tygodnie ......

Gość dodusia20
witam ja tez mam termin na luty ok 27,02 ma sie urodzic moja dzidzia. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie :)

Aneta - bardzo mi przykro, duzo sił Wam życze i trzymam kciuki. Z tym objadaniem to nie tak ze sie głodze :P Generalnie nie mam apetytu i najlepiej sluzą mi zupki, ale mam czesto ochote na cos slodkiego z duza iloscia kremu i bitej smietany i od tego sie powstrzymuje, poki co... :P A brzuch to się u mnie pojawil w okolicach terminu @ i bez zmian jest do tej pory. Zawsze miałam płaski a teraz wyglada jak hmm... wzdęcie :P A to mój 12mm potomek tak się rozpycha :) Tak w ogóle to zemdlałam dziś w sklepie, bardzo malowniczo przy kasie w trakcie kasowania, myslalam ze mnie ludzie zjedza, bo straszna kolejka byla. I wszystko przez wątróbkę. Widzialam jak ją ekspednientka komus naklada i to mnie tak ruszylo ze ledwo do tych kas dobieglam. Dobrze w sumie ze to omdlenie bo biegnac myslalam ze wypadne ze sklepu razem z koszykiem w pierwsze krzaki :)

nikita - jak dodajesz komentarz znajdz ostatnia tabelke w okienku ponizej, skopiuj ja i wklej dopisujac siebie :) Ja owulacje mialam 25-26. 05, nie robialm co prawda testu ale poznałam po śluzie :) no i to sie potwierdza teraz z usg. A tobie, przypomnij mi, który tydzien wychodzi? (kurcze chyba faktycznie trzeba podopisywac tygodnie do tabelki) Macie jakies przeczucia co do płci?

Cześć dziewczyny! Juz za dwa dni bedę wiedziała! Nie mogę się już doczekać! Mam ogromną ochotę opowiedzieć o tym całemu światu, ale na razie wie tylko mąż. Najbardziej obawiam się reakcji mojego synka. Jak był mały to bardzo chciał mieć rodzeństwo, ale wiadomo jak to jest - mnóstwo spraw, które oddalały tę decyzję. A teraz będę miała (mam nadzieję) drugiego jedynaka. Róznica wieku ogromna. Ciekawe czy mój synek będzie się cieszył. Zobaczymy. Na pewno będzie pierwszą osobą, której powiemy.

NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost. @........TC..........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.02 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............18.02 nikita27........27......zachodniopomorskie..14.05................21.02

Aneta współczuje! Ja przeszlam to samo,więc wiem co czujesz... Trzeba byc dobrej mysli, bo to na szczescie nie koniec swiata... Odczekasz 3 miesiace i znów zaczniecie staranka. Ja staralam sie z mezem pól roku o nastepnego dzidzisiu, i udalo sie :-), tez sie boje jak cholera kazdej wizyty, ale mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze :-)

Gość AnnaSzn
Witajcie dziewczyny! Parę dni minęło od mojego pierwszego wpisu. Nasiliły mi się mdłości i cały weekend przeleżałam w łóżku. Ostatecznie trochę zwracałam:(. No ale cóż, takie uroki ciąży. Mam straszny wstręt do mięsa, ale rozsmakowałam się na przykład w chlebie z masłem i musztardą. Generalnie zaczęłam jeść więcej nabiału i owoców. Ślinię się na samą myśl o nich:) Do Anety30: Bardzo mi przykro, że spotkał cię taki smutek. Przechodziłam to we wrześniu ubiegłego roku. Nie poddawaj się, odpocznij trochę i do dzieła! Ja przezornie karmiłam męża przed naszymi staraniami folikiem i cynkiem (po jednej tabletce dziennie). Taki zestaw powoduje wzrost jakości i ilości plemników o 75% - według badań przeprowadzonych w Stanach Zjednoczonych. Sama oczywiście też się namiętnie foliowałam;) Życzę Ci z całego serca udanych przyszłych prób! Kłuciami nie ma się co przejmować, chyba, że nie ustępują i są bardzo dokuczliwe. Też mnie momentami coś tam kłuje na dole lub ciągnie. Dopisuję się do naszej tabelki pomijając tydzień ciąży, bo to się przecież zmienia:) : NICK..........WIEK......MIEJSCOWOŚĆ.....ost. ......TC........TERMIN PORODU Antoś...........26...........dolnośląskie.........23.04. ............01.02 Jennny.........24...........Elbląg/Stratford....26.03... ..........01.02 Anastazja......27..........świętokrzyskie.....29.04..... .10........05.2 Olcia_M.........27..........pomorskie...........05.05... ...........12.02 -WIOSNA-......26.........dolnośląskie..........27.04.... ..........03.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... ...0 5.02 ziuuutek.......26.........dolnośląskie..........11.05... ............15.02 jokas...........27..........Niemcy...............8.05... ...............12.02 kina.............24...........pomorskie..........15.05.. ..............21.02 oga..............22..........wielkopolska.........2.05.. ...............6.02 gosiaczek76...31..........warm.-maz...........2.05...... .........9.02.08 Anna-Szn.......32...........Szczecin............16.05................20.02. Pozdrawiam!:)