Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plamiasta

Co na ślady potrądzikowe, gdy Acne Derm podrażnia??

Polecane posty

Gość Plamiasta

Mam całe policzki w sinych plamkach, a do tego baaardzo jasną karnację, więc można sobie wyobrazić jak tragicznie wyglądam :o Nie mogę używać ani Acne Dermu ani Skinorenu, bo mnie strasznie podrażnia i na drugi dziań mam wysuszoną, czerwoną skórę i nowe pryszcze :o Jak więc pozbyć się tych plam w inny sposób??

Gość Plamiasta
help me

Nie pomogę Ci bo sama mam taki problem,przyszcze jakiś czas temu znikneły a plamy zostały.Pocieszam się tym że to cholerstwo po tylu latach leczenia wreszcie dało mi spokój!

Gość Plamiasta
Ja niestety nadal mam zaskórniki i czasami pryszcze, ale najgorsze są te sine plamy :(

Ja tez mam z tym problem.Te plamy wygladaja okropnie.takie sine.Bleee i wogole nie schodza.Ale w srode umowilam sie do dermatologa i zapytam sie:)

Gość Plamiasta
Mi dermatolog kazał używać Skinorenu, mimo moich protestów, że mnie podrażnia 😠 Chyba jest sponsorowany przez tą maść!!

Ale pomogla Ci cos chociaz??Czy od razu zaczela Cie podrazniac??

A kwas migdałowy? Myślę, że mogłoby to być dobre rozwiązanie, w szczególności, że można stosować go latem bo nie jest fotouczulający. Można sobie z niego zrobić tonik i przemywać codziennie twarz - działa lekko złuszczająco.

Gość Plamiasta
Nie zauważyłam, żeby pomógł, bo po góra 3 dniach odstawiałam, ze względu na nadmierne wysuszenie, pieczenie, zaczerwienienie i masę nowych pryszczy! A ten kwas migdałowy to można samodzielnie stosować?? Skąd go wziąć i jak używać?

Radziłabym udać się z tym problemem do kosmetyczki. Choćby tylko po to, żeby zdiagnozwała stan skóry i udzieliła wskazówek dotyczących dalszej pielęgnacji.

Plamiasta - kupić można w róznych miejscach i w różnej formie - ja uzywałam kwasu migdałowego z www.mazidla.com - jest on w formie proszku, z którego przy pomocy wody destylowanej można zrobić tonik (przepis masz w Receptariuszu). Ja sobie zrobiłam wersję 5%, po kilku dniach zaczęłam się bardzo delikatnie łuszczyć - i o to chodzi, bo jak inaczej pozbyć się przebrawień? Do tego polecam jakiś super nawilżający krem i będzie ok. Teraz używam kwasów BHA, ale nie długo już bo lato niedługo i chyba znów wrócę do kwasu migdałowego - dziewczyny pamiętajcie o filtrach, bo inaczej walka z przebarwieniami jest bez sensu...

Gość Plamiasta
Hej chomik a poważnie zniknęły CI po tym kwasie te sine plamki??? Po jakim czasie widać efekty? Bo z tego co czytałam na mazidłach, to jest napisane, że efekty są widoczne od razu i nie chce mi się w to wierzyć :o A można kupić gdzieś gotowy tonik z tym kwasem, bo ja ni eumiem i nie lubie się babrać w samodzielnym przyrządzaniu.