Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewea

Jak wkładać tampon ?

Polecane posty

Gość Ewea

Mam 13lat i postanowiłam wyprubować tampon . Tylko nie udaje sie go założyć . Napiszcie mi .

Gość czarymary
Kup tampaxy , z aplikatorem, najmniejszy rozmiar jak na pierwszy raz. W środku opakowania jest dokładna instrukcja( z rysunkami) jak założyć tampon. Cały pic polega na tym , żeby go założyć odpowiednio głęboko, wtedy nie uwiera. Aplikator to ułatwia.

Gość Ewea
ale w jakiej pozycji polecacie /

Gość a własnie że można
najlepiej albo - kucnij i rozszerz nogi, - oprzyj jedną nogę o sedes albo wannę, - stań rozkroku, - usiądź na sedesie rozkroku

Gość Uroda
Ewea. Napisz mi twój nr gg to Ci napisze. Skarbie Ja tamponów używam już jakiś czas to wiem co i jak :)

Gość Kołekx33
Mam 14 lat i we wtorek jadę na basen,a dostałam okresu i chciałabym założyć tampon ale nie wiem jak to zrobić.Czy ktoś mi pomoże w tej sprawie?Była by bardzo wdzięczna:)

usiądź na sedesie i rozluznij sie, odsłoń wargi sromowe i znajdź tam niewielką dziurkę, lekko wsuń tampon palcem, napewno sie uda.:)

Gość Kołekx33
A jak z wyciageniem jego?I ile mozna go trzymac?

Gość natalka - zapytaj?
gdy już włożysz tampon to tam masz taki sznureczek to za to pociągniesz a tampon wtedy wyjdzie , tylko jest coś jeszcze , jeśli chcesz wiedzieć czy na pewno tampon wyjdzie jeszcze przed jego włożeniem najpierw pociąg za ten sznurek , jeśli będzie wszystko ok i się nie urwie to możesz go założyć a jeśli urwie się natychmiast go wymieć .. Powodzenia ;)

Gość Pippi Pończocha
o a ja mam 22 lata nie da sie go włożyć, wiele razy próbowałam różne rodzaje i po prostu się nie da. Nie wiem jak to robicie.

Gość alastra
wkladasz go tak wygodnie zeby cie cipka nie bolala, nie swedziala i zeby bylo ci jak najwygodniej w CIPCE

Gość Małaa :)
pomocy nie wiem jak wkładać tampony

Gość sometimes))_))
Wszystko dziewczyny już wyjaśniły, patrz również na instrukcję - pomocny w zakładaniu tamponu bywa także provag żel bo dobrze nawilża i ja między innymi w tym celu także go kupuję.

Gość gość
są takie błony że nie każda może nosić..

Gość gość
przeczytaj ulotke

Gość gość
Miałam podobny problem, nawet jak kucałam nie mogłam bezboleśnie wprowadzić tamponu. Teraz przed założeniem smaruje tampon provag żelem i bez problemu mogę go założyć. Żelu używam również po goleniu okolic intymnych w celu zmniejszenie zaczerwienienia i podrażnienia.