Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sunlight

Holland Contracting - czy ktoś był?

Polecane posty

Gość ziomekzx9r
Siemka chciałem się zapytać jak długo czekaliście ja tel od tych Oszustów ?? Bo złożyłem tam podanie tzn ten formularz je ich i czekam )

Gość igma25
Ja czekałam nie całe dwa tygodnie.ale to było w okrese letnim.Nie wiem jak to wygląda zimą,ale np.moja znajoma pracuje tam w sumie przez cały rok-jej się udało.Pracuje od kilku lat u jednego pacodawcy i to on wysyła do biura zaproszenie dla niej.

Gość ziomekzx9r
no nic trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać :)

Gość kunoo
ludzie w zadnym kraju uni europejskiej nie ponosi sie zadnych kosztow za otwarcie konta pracujecie dla ludzi ktorzy wiedza jak prostego polaka wykorzystac na obczyznie nieznajacego przepisow w danym kraju dla mnie ta agencja to jest jeden dobry interes zarabia na was i waszej nie wiedzy

kunoo - bzdury piszesz! Rok temu pojechałam pierwszy raz do Holandii i chciałam sama otworzyć konto i to wcale nie jest takie proste (nawet jeśli znasz język!) - Dużo formalności od sofi numeru do potwierdzenia o zameldowaniu. I wcale nie jest bezpłatne! Polecam artykuł, który znalazłam na ten temat... http://www.holandia.wortale.net/72-Konto-w-banku.html

Gość Jano
Pracowalem przez hc 4 lata.Ta firma to jeden wielki syf!Odradzam wyjazd do nich!Mieszkania sa rozne,ale placicie jednakowo!Mozeci trafic na ladne wyremontowane mieszkania 5 osobowe(Schiedam) albo zagrzybiale niedogrzane ruiny na 10 osob(Den Hoorn).Prace tez rozne,ale stawka na godzine taka sama!Niewazne czy kladziesz kwiatka na tasme(Flora),czy zasuwasz na kolanach w pocie czola(Amerlan)!Do tego hc moze Was w kazdej chwili przeniesc,np.mozecie pracowac 3 dni u jakiegos pracodawcy,a potem u innego,a potem mozecie pare dni siedziec w domu bez pracy.Koordynatorki-bez komentarza!NIGDY NIC NIE WIEDZA!A jak macie jakis problem to mozecie uslyszec-"...jak Ci cos nie pasuje to spier..... do polski..."!To co ludzie tu pisza to niestety bolesna prawda!Kary sa za wszystko!Kontrola czystosci to dobra rzecz,ale dlaczego odbywa sie jak wszyscy mieszkancy sa w pracy?Wypisuja potem na formularzu,ze niewiadomo jaki syf!A dzien wczesniej chata sprzatana na blysk!Na "urlop"wysylaja Was kiedy chca i na ile chca!Mnie wyslali na 2 tyg.do pol,a czekalem potem 8 tyg.na powrot!A moj pracodawca zglaszal co tydzien ze na mnie czeka!Powiedzieli mu,ze mam wazne sprawy w polsce i nie moge przyjechac!!!Do tego czeste przeprowadzki!Mi sie w miare udawalo i po urlopie jak trafialem na chate to do nastepnego zjazdu przewaznie na niej bylem,ale znam ludzi ktorzy co tydzien albo 2 zmieniali mieszkanie!Dzwoni koordynatorka w piatek wieczorem,ze w sobote po pracy ktos po Was przyjedzie i macie przeprowadzke!Zdaza sie ze dostaniecie tel w pracy ze dzis jest przeprowadzka!!!Nawet jesli traficie na fajna prace to hc tak wam "umili"zycie ze psychicznie sie wykonczycie!Ja te 4 lata dalem rade fizycznie,a robilem 1,5 roku na amerlanie,ale psycha siada!Moglbym pisac bez konca,bo to temat na ksiazke.Jak ktos ma pytania to chetnie odpowiem.Pozdrawiam

Gość Radzio
Witam , różnie tu ludzie piszą na temat tej firmy i jak bardzo chchiałem jechac ( zarobić ) tak teraz sie zastanawiam jak tam naprawde jest i czy naprawde warto tam jechac . No a jak sytuachja wygląda z językiem ? i tak naparwde ile sie wychodzi na miesiac na reke ? szcezrze bo panie w biurze różnie mówią .

Gość Adam z Opola
Ja też ostatnio zapisałem się na ich stronie int. i teraz czekam na telefon i narazie jestem optymistycznie nastawiony i chciałbym by tak zostało :) A co do warunków mieszkaniowych to w 2003 roku byłem w pracy w Niemczech koło Drezna i pracowałem w sadzie przy zbiorach wiśni. Mieszkaliśmy w barakach po 20 osób w jednym pokoju , jeden kibel i jeden prysznic na 20 osób , obok w drugim pokoju następna 20-osobowa grupa i oni też dysponowali swoim wc i prysznicem czyli jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to myśle że w Holandii będzie hotel 5-gwiazdkowy w porównaniu z tym co było w Niemczech !!!!!

Gość radzio
Oj kolego żebyś się nie zdziwił , jeśli wyślą cie na pomidory do w okolice Steen Bergen to zastanów się pięć razy nad tym wyjazdem , moim zdaniem stracone pieniądze . Byłem wróciłem i nigdy więcej tam nie pojade , fakt są dobre prace ale tam akurat każdy powie ci że to obóz pracy , normy praktycznie nie do wykonania jeśli bedziesz chchiał sobie chwilke odpocząć a jeśli nie zrobisz normy wylatujesz jak i z pracy tak i z domku i wtedy rób co chcesz a pani koordynatorka - brak słów w najleprzym wypadku wyłączy telefon i tyle twojego dzwonienia , kary za wszystko w euro , a do tego czasem cie zaskocza jak każą ci pracować 4 godziny dziennie i tyle . I to nie tylko moje odczucie ale bardzo wielu osob .

Gość tlk
ja pracowalem 2 lata z firma Holland Contracting na Różach w de lier w firmie van der arend e opinie negatywne o tej firmie wypisuja ludzie co weekend imrezowali na kacu do pracy i po trawce a Holedrzy sa bardzo uczuleni na skacowanych polakow jak ktos wie poco pojechal do Holadni to zarobi pieniadze na czas domki super ja sie nie dziwie ze wypisujecie ze syf w domkach ale to wina polakow mieszkalem w nowym wyremontowanym domku firma kupe kasy wywalila a po tyg juz troche rzeczy zdemolowanych i jedna partia polakow zdemoluje a kolejna partia po wprowadzeniu sie powie co za syfiaste mieszkania kary za mieszkania moim zdaniem sluszne bo jak jest 8 osob w mieszkaniu i sami porzadku nie dotrzymamy to wiadomo co ztakiego domku zostanie ja mieszkalem miedzy inymi na citta romana ale jak jada tam osoby tylko na imprezowanie i trawki mieskalem z takim 6 mies w Hollandii i 50 euro tylko mial co week impreza koordynatorzy sa ok jak dla nich jestes ok

Gość TheLackyDay
oj mógłbym sie rospisać ale tego nie zrobie tylko zaznacze nie zgadzajcie sie na prowadzenie samochodu znajda zawsze jakis problem zebysie musieli zapłacić nawet nie ze swojej winy auto stoi pod domem w nocy ktos ci je uszkodzi w obojetnie jaki sposob placisz TY. ja za rok pracy tam wydałem jakieś 500EURO na kary za auto i tu ukłon dla pana Podgórskiego. dosłownie ryska i już płacisz i to nie male kwoty, nie bądzie kierowcami nie zglaszajcie prawka bo popłyniecie... no i jeszcze jest sprawa koordynatorek zmieniają sie jak skarpetki i płacisz za obsługe i opieke za to ze ona ci przyniesie cetla a jak zadasz pytanie to odpowiedz jest jedna NIE WIEM .Co to ma być to sa złodzieje absolutnie nie polecam !!!!!

Gość dddd123
sarzyna 1213 ten to ma racje ale nie dodałeś ze bez jerzyka guzik zrobisz bo biuro ma cie w dupie pozdrawiam

Gość sarzyna 1213
Ok zgoda bez języka jest trudno.Ale to wy nie uczyliście się żadnego języka?Nie mówię o ich języku,ale prawie wszyscy Holendrzy mówią świetnie po Angielsku,a duża część(ci starsi)po Niemiecku...........Jak można nie umieć dogadać się w podstawowych kwestiach,za ile macie pracować,gdzie będziecie mieszkać itd,itd.A jak bez języka dajecie sobie radę w pracy?To mnie ciekawi bardzo.No chyba,że tylko np.ziemniaki ładujecie do worków.................Opowiem wam coś strasznego jako przykład.Kiedyś jak mieszkałem,i pracowałem w Niemczech,moja koleżanka(tam poznana)poprosiła mnie o pójście z nią do lekarza. Wahała się z tym bardzo długo(kilka dni),bo okazało się że jest to ginekolog.Nawet nie zdajecie sobie sprawy co ona przeżyła w Gabinecie opisując mi,to co jej dolega.Ja musiałem to wszystko przetłumaczyć,i wyjść z gabinetu.Zrobiła to tylko ze względu na swoje zdrowie,mówiła że nigdy się tak strasznie,i upokarzająco nie czuła.......,Rozumiecie???????......To więc się uczcie.......A nie biadolicie.

Gość viola85xp@tlen.pl
Moja siostra przyjechala do pracy dwa tygodnie temu i wcale nie musiala otwierac konta w NL - podala numer konta w polksim banku. Co do aut to faktycznie firma HC bardzo o nie dba i mozna zaplacic kare jak w aucie jest syf no ale to juz wina ekipy która tym autem jezdzi i ten syf robi, no ale nikt chyba jeszcze nie napisal ze tam nie jezdzi sie do pracy starymi rosklekotanymi trupami, tylko nowymi oplami u nas na firmie zawsze stoi kilka aut i nie dziwie sie ze o te auta dbajom. Sarzyna fajne rzeczy piszesz, wychodzi na to, że wystarczy sobie konto otworzyc, poiechac do holandi, wynajonc mieszkanie i dostawac kaske za free... normalnie bomba :) nawet pracowac nie trzeba!

Gość sarzyna 1213
A czy ja napisałem gdzieś,że nie trzeba pracować?Jeśli chodzi o pracę,przynajmniej dla b.wykwalifikowanych specjalistów to Holendrzy są wyjątkowo wymagający.Jeśli ktoś już nim jest,to da sobie radę.Bo Polska do jakiegoś czasu naprawdę była fabryką,wręcz kombinatem produkującym wysokiej klasy specjalistów.....Ja spawam stal nierdzewną(przeważnie styki na rurach)w bardzo poważnej światowej firmie........

Gość sarzyna 1213
Pozdrawiam wszystkich pracujących"specjalistów"za około 5 euro na rękę,i pracujących po 25 h w tygodniu......

Gość actimel
sarzyna 1213. A spróbuj Ty sobie otworzyć "kąto", albo może za długo tu siedzisz i potrafisz już otwierać "kąty", w rurach ze światowej firmy.

Gość sarzyna 1213
Do Actimel i podobnych "Ał,Ą, Ę". Zwracacie uwagę komuś na ortografie,a sami jesteście tak tępi,że nawet tego"Kąta"sobie nie potraficie otworzyć.Nie wspominając już o tym,że ani be,ani me w jakimś języku,a specjaliści z was tacy,że ho ho.Tylko sypać ziemniaki do worków,obrabiać szparagi,albo nosić wiadra z gruzem do kontenera na budowie.Za całe albo nie całe 5 euro na rękę.Jestem pełen podziwu,i uznania o Magistrzy "za jajka,i masło".

Gość Actimel
Coś ty sarzyna 1213 uparł się na te 5 euro?. Poza tym twój niewybredny język świadczy tylko o Twoim wychowaniu. Pewnie znasz język obcy tak samo jak Holendrzy polski, ale to juz pozostawiam twojej kwestii. Akurat pomyliłeś się bo nie pracuje w ogrodnictwie, i nawet za 5 euro nie robię, i co teraz?. Kolejny post do usunięcia!

Gość sarzyna 1213
No jeśli masz ku temu wykształcenie,lubisz to co robisz,sprawia ci to przyjemność,możesz z tego(ty,i twoja rodzina)godnie żyć,to Ok.Jeśli jednak robisz to bo do niczego innego się nie nadajesz(wiadomo nie od dziś,że ogrodnictwo to powiedzmy delikatnie mało wymagające zajęcie),no to..........Brak mi słów.A co do twoich uwag,to znam Niemiecki,i Francuski w mowie,i piśmie(świetnie sobie radzę także po Angielsku.Holenderski znam tylko na tyle,aby nie prosić nikogo o pomoc w podstawowych sprawach,czyli słabo(na razie).......Jeśli zostaje ci więcej z godziny niż 17 euro,to daj znać.....Mam swoją działkę w kraju,i 1,5 ha lasu który sam sadziłem-myślę,że dałbym sobie radę w ogrodnictwie ha ha ha.

Gość sarzyna 1213
Sorki myślałem,że ty jednak pracujesz w tym Ogrodnictwie.....Ale się teraz posypie.......Powiem jak kiedyś b.premier Oleksy...."Impreza była suto zakrapiana,a ja nie warzyłem słów"..............To co robisz

Gość anim
OSZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSZI I NIC WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE JEDZ BO NIE WARTO SZKODA CZASU NAPRAWDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Też mam zamiar jechać z tego biura ale z drugiej strony jest tyle biur pośrednictwa pracy. Zastanawia się nie jak to jest w innych biurach. Np. Dużo dobrych opini jest o biurze Level 1 www.pracawholandi.pl Najgorsze, że na forum może także pisać konkurecja i nie wiem czy opinie są rzetelne.

Gość yechoto
Ludzie ... nie wiem czy wam kur... coś na głowe spadło czy co ?? Ja w tej firmie siedze już pół roku ... koordynatorki ? Za każdym razem jak dzwonie to odbierają a jak nie to w ciągu 10 minut oddzwaniają do mnie ... co potrzebuję się dowiedzieć to się od nich dowiaduje ... kary ? łoooo fesssss .... aż jedną dostałem bo oddałem im uwalony samochód ... całe 15 eur ... Więc prosze mi tu nie pier.... że kary są na każdym kroku ... H.C. gwarantuje mieszkania ... mieszkania na prawdę fajne , dość dobrze umeblowane dostosowane do życia na poziomie "człowieka" Samochody służbowe ... Opel Astra (5os) lub Opel Zafira (7os) ... tankują je normalnie , nic się ze swojej kieszeni nie wydaje ... samochody wyposażone w GPS i dla piratów jest to minus ponieważ oni widzą ile km/h sie jedzie ,gdzie sie jest, itd. a za przekraczanie prędkości kara ... z tym że 2 upomnienia a później kara ... za 5 km przekroczone nie ma kary jak ktoś by śmiał tak stwierdzić ... Praca w rożnych branżach ... pracowałem na kwiatkach,na paprykach , a teraz pracuję na jajkach... Co do godzin to HC oczywiście chciałby nam zapewnić jak najwięcej bo sami za te godziny mają pieniądze ale jak dobrze pomyślicie to nie od nich to zależy tylko od naszego bezpośredniego pracodawcy ... Ja na zarobki nie narzekam ... wypłaty są systematycznie każdego tygodnia ... nie ma żadnych opóźnień ... każdy błąd jaki co do moich wypłat zrobili sprostowywali szybko i oddawali pieniądze ... Więc proszę was ludzie ... NIE PISZCIE że ta firma jest zła jeżeli tak na prawdę nie byliście tutaj ... nie piszcie o niej skoro nic nie wiecie ... owszem ... są tacy delikwenci , którzy przyjeżdżają tutaj zarobić a później to przejarać i przechlać i tacy później psują tej firmie opinie bo zostają wyrzuceni z mieszkania i muszą sobie sami poradzić ... No ale prosze was ... nie należy im się ? mieszkałem z takim delikwentem , który zaczął grozić dziewczynom od nas z domku , który wiecznie był nawalony i najarany ... wywalili go ... i ktoś mi powie że nie powinni tak ? Oni każdego traktują na takim poziomie na jakim osoba się prezentuje ... jesteś chamem ? to nie miej pretensji że traktują cię jako chama ... Dobra koniec tego posta bo się tylko zdenerwowałem na te brednie które widzę w tym temacie ... Pozdrawiam i polecam firmę Holland Contracting Szymon XXX.

Gość ikar 333
Pracowałem w tej firmie mieszkanie ok ludzie na domku ok dokumenty papiery przelewy na czas ok. zapomniałem dodać cała reszta beznadziejna pracowałem w Holandii i poprzez wiele lat w wielu agenturach na marginesie służę radą i informacją .. Ale ta agentura jest wyjątkowa pobiera 81 euro za mieszkanie za tydzień gdy inni biorą od 50 do 60 . 36 euro za ubezpieczenie gdy inni 18 . 2 euro za dowóz do pracy. Gdy inni nic gdyż zakłady do których jeździsz wraca za paliwo . Uwielbiają wlepiać kary nawet gdy masz nieporządek w lodówce. A wyjątkowo uwielbiają to robić w okresie świąt gdy przez tydzień masz mieszkanie za darmo no bo trzeba odrobić straty. Dlatego też jest tam problem z kierowcami bo nawet jak ktoś Ci uszkodzi samochód na przykład parkując obok twojego w nocy mimo ubezpieczenia to i tak ty bulisz. Na jajkach w Weko odradzam robisz na telefon porobiły sie kliki polaków zwłaszcza na pierwszej zmianie mają te 38 godzin turtek klepnie polkę w tyłek i tak leci 9 lini 6 polek ogarniająca te linie no bo holenderek powinno byc 9 ale nie polek druga zmiana różnie od 20 do 38 godzin przelewy od 50euro do 112 euro ludzie czekają na pracę w tamtym roku bylo godzin w tym roku potracili klientów bida dwa dni siedzisz na domku dwa następne robisz na domek a przelew masz 20 euro a zapomniałem dodać stawka godzinowa jest elastyczna nikt was pewnie o tym nie poinformował netto masz te 5.80 około plus minus ale jeśli masz poniżej 30 godzin pracy twoja stawka na rękę spada do 4 euro i nikt nie potrafi tego wytłumaczyć jawny rozbój pod okiem prawa tego już wam nie mówią w polskich biurach werbujących. Było kiedyś że musiałeś mieć przez nich założone konto 60 euro za założenie ludzie założenie konta w Holandii jest gratis wielokrotnie zakładałem sobie i bliskim ktoś musiał im narobić bo teraz już nie wymagają a osoba która wam zakładała konto miała na siebie kilkaset kont bo wy tylko kartę dostajecie a ta osoba bonusy laptopy rowery z ilość operacji no i wgląd do waszego konta. Choć podkreślam kasa zawsze się zgadzała. Znam te osoby które tu się wypowiadają powyżej sypiąc k.. i tak dalej młodzi ludzie pierwsza agentura długi w kraju po dwóch latach może trzech w Holandi im przejdzie. Cała prawda plusy i minusy ja od pól roku pracuję gdzie indziej wolny wybór ładne biuro w Polsce to jeszcze nie wszystko.

Gość wiernosc
Holland Contarcting jest bardzo rzetelna firmą i w 100% polecam ja wszystki swoim najblizszym... Po pierwsze..jest wyołacalna, pieniądze są naczas...co tydzien odbywa sie wizxyta koordynatorek, ktore są bardzo kompetentne..wtedy mamy czas by zobaczyc nasze solarisy, a jak sie cos nie zgadza to za tydzien zrobione jest wyrownanie. o nic nie trzba sie martwic..teransport do pracy jest komfortowy, warunki mieszkaniowe super..co do pracy to roznie...zalezy do jakiego projektu sie trafi, ale tak jak wspomnial kolega wyzej nie jest to zalezne od HC tylko od zleceniodawcy... co do stawek..podpisuje sie umowe, jest sie chyba swiadomym co sie podpisuje prawda???? stawka brutto wynosi 8, 72 za godz, wiec nie operujmy netto bo zarobki uzaleznione sa od przepracowanych godz.!!!!! wedlug prawa holenderskiego podatek ktory jest odciagany zalezny jest od tygodniowego wynagrodzenia brutto. nie jest staly, im wieksza kwota brutto, tym wiekszy podatek... Ludzie!! wy to tylko potraficie narzekac!!!!! najlepiej jakby kasa leciala z nieba bedac tutaj...wszystko chcielibyscie zeby bylo darmowe..piszecie ze za mieszkanie odciagane jest 81 euro..ok to duzo ale my nie jestesmy w PL tylko w holandii, a tutaj mieszkania sa bardzo drogie..a co w Pl masz gratis? za czynsz musisz placic wiec kogo to obchodzi czy pracujesz, czy nie? nie ma nic za darmo...a jakbys byl na priv tutaj w holandii to kogo by to interesowalo czy masz za co zaplacic bo nie masz pracy?? nie myl agencji posrednictwa pracy z firma charytatywna, bo takich firm nie ma.. My Polacy tylko biadolimy..a w Pl co mamy? w pociag i zapier......c do pracy...za marne pieniadze... a tutaj co cie obchodzi? nic!!! kase masz, auto podstawione pod Nos, prace masz, wszystkie problemy zglaszasz do biura i biuro wszystko zalatwia!!! opieka koordynatorow jest doskonala, ja nie mialem problemow, zawsze jak zwroce sie z jakimkolwiek problemem, zawsze pomagaja, nie zlewaja Nas...potrafia doradzic, pomoc jak tylko moga bo wiadomo, ze na wiele rzeczy nie maja wplywu!!!! jak wam tak zle to dlaczego tutaj siedzicie? jest tyle innych firm....sprobujcie...mam porownanie dlatego szanuje ta firme..mamy za dobrze, dlatego tak biadolimy..!!!!!! jakbyscie trafili gorzej, wtedy bedziecie szanowac to co macie. kiedys pracujac przez inna agencje wywiezli mnie do mieszkania gdzie na podlodze trzeba bylo spac, i czlowiek siedzial cicho, bo co mial zrobic? dlatego szanuje teraz to co mam i mam zamiar jak najdluzej wspolpracowac z HC bo mam do nich zaufanie. A propo kar!! postaw sie na miejscu HC.. wpuszczasz do domu obcych ludzi? chcialbys aby robili tobie syf, niszczyli mieszknaie? oczywiscie, ze nie!! wiec oni tez tego nie chca bo maja do tego prawa, to ze placisz, nie jestes u siebie a jakby nie bylo kar to ludzie robiliby chlew ..tak samo jest z autami!! wiec cenie ich za to bo przynajmiej zyje sie w godnych i ludzich warunkach!! Szacunek dla tych ludzi bo sa konsekwentni, a widzialo sie wiele sytuacji co tutaj ludzie wyprawiaja wiec szacunek dla Pana Podgorskiego, bo dzieku niemu jadac do pracy czuje sie jak cywilizowany czlowiek...nie jade w chlewie tylko w czystym, zadbanym samochodzie. Bardzo polecam to biuro i jezeli bedzie mi dane tutaj pracowac jak najduzej to bedzie to dla mnie jedyna agencja w jakiej skoncze kariere w Holandii

Gość tyrysta
Witam wszystkich,czytam i nie wierze ile naiwności jest że HC to dobra agencja,pracowałem przez tą agencje trzy lata więc wiem o czym pisze nie wiem komu płacą za pisanie pozytywów o HC ale ten co był to nie uwierzy z mieszkaniami to prawda jak trafisz zadbane ,czasami zagrzybione domki pomiędzy szklarniami lub słynny kajdan lub kurniki w s.gravezande co do pensji to tak w większości przypadków na czas,warto dodać że okrojona maksymalnie (kary za byle co,zarysowane auto i tym podobne sytuacje)Jak donosisz na współlokatorów do biura no i w pracy też to będziesz pracował z tego co się orientuje to w 2010 nastąpiło podzielenie się firmy na kilka mniejszych a zastanówcie się po co nie chyba po to by się wzmocnić swą pozycje na rynku.Zastanawia mnie jedno po co ktoś zakłada nowy post o HC jeżeli jest ich bardzo dużo.PS.Uwaga istnieje czarna lista ludzi którzy nie mają powrotu do HC więc musicie siedzieć cichutko pod miotełką pani Kasi Góreckiej bo inaczej myk do polski i czarna lista wiem coś o tym,pozdrowienia dla Justyny o ile jeszcze pracuje no i wiadomo cały ROTTERDAM.

Gość majho
witam wiecie bylem ostatnio w tym biurze i musze wam powiedziec ze podróz kosztowała mnie 100zł ale teraz po przeczytaniu wszystkich postów sobie uswiadamiam ze to piniadze wyrzucone w błoto no ale cóz za głupote trzeba płacic:D mogłem poczytac wczesniej na forach. wszystko w biórze bylo fajnie zrobili mi tescik z ang zgodziłem sie zostac kierowca no ale teraz juz wiem ze nie ma co sie pchac w to gówno:P nie wiem czemu ale jak czytam te pozytywne opinie na tym forum mam wrazenie ze sa pisane przez załoge HC. pozdro