Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sunlight

Holland Contracting - czy ktoś był?

Polecane posty

Gość HK-MP5
Czytam te posty i czytam....I sam nien wiem co zrobić...Pracowałem kilka lat na budowie w holandii,bez pośrednika.Angielski znam holenderski też.Swoje widziałem,i weim jak potrafią zachować się ludzie z polski...Moje zdanie jest podzielone.Z jednej strony system kar..Uważam że są słuszne ,bo tylko w ten sposób można coś zdziałać wobec niektórych polaków.Z drugiej strony ciśnie się na usta pytanie:dlaczego robione są kontrole pod nieobecnośc pracowników,lokatorów?Przecież to chore.Jeśli chodzi o auta...to samo.Dostałem na stan służbowego berlingo po holendrze.Jka wyglądał w środku lepiej nie pytajcie.Po trzech tyg. to było najbardziej zadbane auto w firmie(nadmienię że firma mała pracowało 4 hol.i ja,i każdy miał swój samochód)Szef ok,jak było coś nie tak w aucie zaraz szłodo mechanika.Więc co do tych kar mam mieszane uczucia.Kolejan sprawa,otwieranie kont bankowych.Za otwarcie konta nie płaci się nić!!!!!Od 2010 roku nawet rabobank pobiera opłaty za prowadzenie.Są one pobierane kwartalnie.W zeszłym roku zmieniłem konto z Rabo na ING.Koszt otwarcia 0 euro.Opłata za prowadzenie15 euro za rok,razem z kontem internetowym oczywiście.Więc nie chodziłem do banku,tylko przelewy sam sobie z domu robiłem.Kwestie mieszkaniowe.Płciłem za mieszkanie 50 euro tyg.ale znam ludzi którzy pracując poprzez pośrednika płacili po 80 za tydzień. Warunki w jakich mieszkali lepiej nie pytać...Nawet durnej kablówki nie było.Ja w cenie miałem naprawdę porządne mieszkanie z tv i netem.Podpisując umowę domagajcie się umów dwujęzycznych,a jak im się nie podoba coś to wracajcie do domu,bo wiadomo że to firma lipna.Tak samo z pracą.Tylko naiwny człowiek wierzy,ze jeśli przepracuje dwa dni i tydzień siedzi to pózniej będzie nie wiadomo ile pracy.Nie ma pracy nie ma sensu siedzieć aby płacić za domek.Niech sobie sami płacą.Kwestia sofii nummer,to kolejne jaja wyrobienie go jest darmowe.Mogę domniemywać,że opłaty 25 euro jakie pobierają niektóre firmy związane są z kosztami dowozu pracownika do balastingu i z powrotem...Ale cóż nie każdy ma samochód i nie każdy wie jak to załatwić.Osobiście uważam że jest to nie fair,ponieważ firmy dostają za roboczogodzinę pracownika od 15 do 35 euro!!!!Więc zarobek mają!!!Gdyby nie widoczny kryzys w budowlance pracowałbym do dzisiaj bez pośrednika,a tak muszę czegoś szukać,Wrócę do swojej firmy jak będzie więcej pracy,ale póki co nie mogę pozwolić sobie na bezczynność.Pozdrawiam wszystkich i czekam na rozsądne rozmowy kolega06o2.pl Może będę mógł coś doradzić.Pisząc na początku że mam mieszane uczucia...to prawda,ale zaryzykuję...Jednak nie dam się zrobić w c.....a:)

Gość Ferdenadtt
UWAŻAJCIE młode KOBITKI na SUTENERÓW - tam też ich pod dostatkiem - nie jechać samej ani nawet we dwie czy trzy tylko w grupie z chłopakami pakiet np. mieszanego towarzystwa obroni was przed trafieniem na gwałty.

Gość Keroth
a ja wam powiem tak : bylem tam w 2008 roku i jak dla mnie kawalera bylo super :) nie poweim kontrole czystosci byly ale jak sie sprzeda jak w domu (gary pozmywane , nie ma blota w wejsciu i jest poodkurzane ) kar nie bylo ) w sumie nie dostalem nigdy kary :P jak mi ktos nie wierzy mam zdjecia :LD:D z popijaw tylko wiec mieszkania nie zobaczycie chodz mieszkanko bylo super 2 pietrowy dom na dole kuchnia wc salon 1 pietro 3 pokoje jedna jednoosobowka 2 i 3 osobowea a na 2 4 osobowa mieszkalem w aalsmeer mialem do pracy 2 km wiec dostalismy rowerek :D kasa jaka byla taka byla wtedy po 9 tyg przywiozlem 2100 euro ( nie licze zakupow jak wracalem i codziennych baletow ) 16 km do amsterdamu wiadomo po co sie jezdzilo :)) no i 35 do morza (ahh te toples dziewczyny ) jak teraz jest w HC?? nie wiem nie bylem 4lata chodz mam chec sie wybrac i zobaczyc .... jak ktos chce zarobic trzeba na cos przymknac oko takie moje zdanie ps . a za 9 tyg sie rozliczylem i dostalem 800 er w polsce dodatkowo wiec mi sie oplacalo :) ps2. a z hc nie jestem jak cos to pisz Keroth89@gmail.com wysle fotki z mojego pobytu

Gość whiteeee
up :)

Gość zeniaczekpysiaczek
witam, ja pracowałam przez otto ponad 3 miesiące, wróciłam bo okazało się, że obowiązują jakieś wiekówki i ponieważ mam 21 lat zarabiałam marne grosze. za mieszkanie (haha jeśli można nazwać to mieszkaniem :)) płaciłam 80e tygodniowo. zależy od ośrodka- początkowo mieszkałam w weeze co prawda nie było super ale duży pokoik w murowanym budynku ogrzewanie i ciepła woda :D jednak moje wygodny nie trwały długo gdyż po 2 tygodniach przeniesli mnie na ośrodek gdzie są domki bungale. tam juz nie było za ciekawie brak ciepłej wody i ogrzewania, pleśń na każdej ścianie i cały domek w którym mieszkało 4-5 osób wielkości 3x5m ;D porażka.

Gość Cywil15
Witam Wszystkich. Jeżdze do NL już 3 lata i w różnych firmach pracowałem ale najgorsze co mnie spotkało to GroenFlex z siedzibą w Goes od roku współpracują z Van Kopen Van Eik z Hagi i dają ogłoszenia również jako Van Kopen. Tak czy inaczej to oszuści. Brak kasy za przepracowany czas,brak dokumentacji zadnych solarisów itp. Jarografu też niewystawiają więc niema szans na zwrot podatku. A koordynator niby miły a kłamie w żywe oczy w piątek po obiedzie chodzi najarany do poniedziałku. NIEPOLECAM!!!

Gość juio6789
a teraz ktos sie z nimi wybiera czy raczej juz nie?

Gość hanaka
chyba juz niekt sie tam nie wybierze tylko desperados

jade teraz po świętach i wiem że nie ma takiej lipy jak co niektórzy wypisują,pracowałem w wielu firmach i wiem że NIE MA IDEALNEJ NIE NIE NIEMA takiej. Zawsze można się do czegoś doczepić , kasa na czas jest JEST ludzie będą ok to i na parę niedociągnięć też można przymknąć oko.Ci co szukają nie wiadomo czego to zapraszam na BORA BORA driny sączyć ,ludzie okres marudzenia się skończył trzeba zapie..... ć ale nie dać sobą pomiatać ,masz charakter to wiesz jak żyć czy to w pl cz nl .Nie pasują ci kary to poco chwalisz się że masz prawko i będziesz jeżdził firmowym autem PO CO.Panienki zostańcie w domach czytajcie fora o hc i o 200u innych pośrednikach wtedy dojdziecie do wniosku że na WSZYSTKIE firmy jest HAK .Jedż zobacz może akurat ci spasuje .Pomyśl dlaczego powstały te firmy A PO TO ABY NA NAS ZARABIAĆ I KROPKA nie dlatego że to akcia charytatywna . HA nic nie pogadają te koordynatorki na kawe nie wejdą itp co za ludzie kare plame dostałem ha ha i za okruszki nie mogę jak dzieci ,dlatego odradzam wam wyjazd przez tą firme zostańcie na forach czytając opinie ludzi strasznie skrzywdzonych przez hc ale pracujących wcześniej po 2 , 3 lata przez tą firme POZDROWIENIA DLA KUMATYCH

Gość Grego
Witam byłem nie dawno w biurze ,wybierać się z niego nie zamierzam,fakt godzin nie gwarantują ale stawki pokroju 81 Euro za mieszkanie 38 Euro za ubezpieczenie ,za dojazdy jeszcze,ogólnie najdroższe biuro jakie może być bez komentarza... Tygodniowo zostawisz u nich 130 Euro !!! Nie licząc opłaty za przewoźnika 270 zł w jedną stronę do Holandii Ale na ładne biuro ktoś musi zarobić Lepiej siedzieć na miejscu i na to samo się wyjdzie.

Gość ziomek33
Nie polecam firme oszusci mydla oczy ,koordynatorki to tepe kobiety nic nie wiedza nie maja pojecia o swojej pracy i nie znaja zadnych jezykow zachowuja sie jak listonosze cetle zostawiaja w skrzynkach pocztowych nie potrafia odpowiedziec na podstawowe pytanie a ich pseudo pani kierowniczka kasia to cwaniara jakich malo zaczynala od sprzatania a teraz wielka pania zgrywa jak jej podpadniesz to lecisz do plk spowrotem i jej mezulek odpowiedzialny za tankowanie janusz meda pospolita kary za wszystko wlepia nawet za kurz na desce rozdzielczej w aucie ,kiedys byla pare lat do tylu koordynatorka pani EWA to bylo ok wszystko wytlumaczyla miala czas spoko babka ale przeniesli ja do biura do administracji i po paru latach zwolnili bo tradycyjnie slyszalem podpadla volkerowi a on jak kogos nie lubi to nie porobisz dlugo paru z biura przez niego polecialo i to nawet holendrow to taki dupowlaz drektora hc,nie polecam bawia sie za nasze zarobione pieniadze w polsce w pruszkowie wszystkie biura chleja itd masakra.

Gość Sall
Hello. Ja zamierzam jechać na rozmowę do opola właśnie bo mam ją za kilka dni :D To ja od 5 lat języka ang w gębie nie mialem i sobie powtarzam słówka, zwroty a tu się okazuje, że to jakiś prosty test? :> W sumie czego można wymagać do szklarni.. Co prawda zaznaczyłem, że mam prawko i zaproponowano mi bycie kierowcą.. wiem moja strata.. ale przecież jadę tam zapierdalać, więc co mi zależy.. Jak ktoś umie dbać o czystość to nie będzie problemu z dogadaniem się.. Koordynatorki? w sumie mi zwisają, bo potrafię się sam sobą zająć.. Kontrole? W sumie popieram, bo porządek musi być.. Grzebanie w rzeczach osobistych to może przesada, ale tak czemu nie.. Jak jest dobra ekipa to i sprzątanie, pranie wszystko można uzgodnić i odpowiednio zadbać.. Koszty co prawda wysokie, ale ponoć mieszkania są całkiem przyzwoite.. Wiadomo, że na pierwszy ogień trafię do najgorszej roboty, ale dla mnie liczy się kasa, więc nie ma co wybrzydzać ludzie.. Pracując po 8 h 5 dni w tygodniu to wychodzi trochę na czysto po wszystkich odliczeniach i przeznaczając 50E/tydzien na żarcie. Nie mam nałogów, więc więcej dla mnie :) Jednak moim skromnym zdaniem pracuje się tam raczej po 10-12 godzin.. Jest ktoś to w stanie potwierdzić? Ogólnie od czegoś trzeba zacząć nie ma co marudzić.. Jak już się "nauczę" to wtedy mogę wybrzydzać.. Mam 23 lata więc wszystko przede mną.. Jak są jakieś dziewczyny, które boją się same jechać to możecie się kontaktować ze mną poprzez e-mail: saleentm@gmail.com ja też jadę sam i też nie wiem co to będzie :) Co do kolesi.. Jak ktoś na poziomie to też się może odezwać, bo jak mam trafić na jakichś oszołomów to wolę się z kimś ustawić kto też tam planuje jechać..

Gość stanko
Byłem w HC na rozmowie mam zamiar wyjechać, moze bedzie przerabane ale jesli chcesz gdzies wyjechać musisz zaryzykować , jesli bedziesz patrzec na opinie kazdej agencji to nigdzie nie wyjedziesz, w biurze byłem 25 min i przewinely sie 4 osoby, wiec nie maja oni problemu zeby znalezc pracownika. Prosta sprawa albo ryzykujesz, coś zarobisz albo weź sobie pożyczkę na auto w Polsce na 3 lata . Pozdro dla ryzykantów

Gość kloda90
Witam, wyjeżdża ktoś w ten weekend z HC do NL??

Ja myślałam że pojadę ale nie było dla mnie konkretnej oferty na którą czekam juz 2-gi tydzień.A Ty gdzie się wybierasz? jaka praca i firma w NL

Gość roball75
Mam zamiar wyjechac z HC w lipcu do NL . Moze ktos sie wybiera? Jak by co piszcie na robertksiezki32@wp.pl

jak rejestrowałam się w ich bazie najpierw zadzwonili żeby tam przyjechać do nich do biura. Miałam do wyboru opole lub gliwice. Tak więc....pojechałam. Pan tylko powiedział żeby zakładać konto walutowe że posiada oferty pracy. Ok. Myśle....fajnie. Kiedy do nich dzwoniłam za każdym razem wmawiano że ofert na dzień dzisiejszy nie posiadają że oferty wpływają z dnia na dzień i z dnia na dzień pewnie jest też wyjazd. Wyjazd pewnie taki że znajdzę się w szczerym polu lub zajade i będe siedzieć na kwaterze bo.... nie będą mieć zleceń. Czekam już pół roku na odzew z ich strony i nic a był sezon letni było mase pracy. Z innego biura po zarejestrowaniu się nie upłyneło 2 tygodnie i już posypały się oferty i wyjazd. Holand contracting jest firmą agencją pracy do d..y !

wydawało mi się na ludzkie myślenie skoro dzwonią to mają oferty. Wiele osób z was pisze tylko że było na rozmowie. Ciekawe tylko ile osób wyjechało. Prawda jest taka bo ..... miałam już przyjemność pracować w nl że większość ludzi nie jedzie tam na zarobki tylko po to żeby się bawić. Nie ma tygodnia bez alko tam większość dziewcząt zachodzi w ciąże. Może oni szukają właśnie kogoś takiego a nie porządnych ludzi którzy chcą jechać na zarobek. hehe To dziwne że tam dla mnie pracy nie było a z innej firmy czekałam tylko niespełna 2 tygodnie. Teraz widać które firmy stoją wyżej na rynku pracy.

Gość paname
Firma jak najbardziej godna polecenia. Pracowalam w kilku i plisss nie wiecie jak jest a piszecie......Nie roby piszecie bzdury na porzadne i uczciwe firmy bo nie chce wam sie pracowac!!!!Pracujac tam , zarobilam i czasem myslalam ze jestem na wczasach a nie w pracy....Pracowalam 2 miesiace i planuje wrocic. Kasia Podgorska konkret wszystko mozna z nia zalatwic . Chetnie odpowiem na pytania paname@znajomi.pl

Gość Gree
hmm... ja na ich stronę wypełniłam formularz w poniedziałek, w środzie już była oferta dla mnie, a dzisiaj podpisałam umowie i w niedziele już jest wyjazd! :) Tak ze nie wiem jak tam z wami... ale może po prostu was nie chcą... Trochę poczytałam te opinie... ale Ja muszę sama tego zobaczyć, i jak tam będzie tak złe, to może tutaj jeszcze napisze, ale jak będzie dobrze, to na pewno nie będę miała czasu na takie rzeczy... P.S. jak nie spróbujesz sam, to nigdy nie będziesz wiedział jak tam na prawda jest! =]

Gree ! a jak tam może być ?? jest tak samo jak wszędzie pracujesz po 20 godzin tygodniowo chociaż powinienneś pracować po 40. Za dom płacić tygodniowo 60 euro na czysto wychodzisz 1500 zł. To ja dziękuje bardzo za taki interes. Ja tuataj zarabiam jeszcze 7 razy tyle.

Gość andrzejek2802
witam ! wyjechalam z HC 3 tyg temu i co? siedze sobie na mieszkaniu,w ciagu tego czasu bylam w pracy 3 dni i to nawet nie na 8 godzin. jest totalny kataklizm,nie maja pracy a dalej masowo sciagaja ludzi by zapelnic mieszkania! kare mozesz dostac za byle co. a cetle jakie dostalam w tym czasie sa na minus :/ pewnie sie dziwice czemu dalej tu jestem? bo z tyg na tydzien obiecuja prace a jej nie ma. nie wiem jak tu jest w sezonie o ile w ogole tu jest jakis sezon. jesli ma ktos zamiar teraz wyjechac to nie polecam,no chyba ze zabierzesz sobie w chuj kasy by tu zyc bo pracy ci nie zapewnia po 3 tyg nie zwrocily mi sie nawet pieniadze wydane na wyjazd,na jedzenie kase wysyla mi mama. dlatego szukam innej pracy gdzie zapewnia mi godz bo to jest najwazniejsze! wiec jesli uda mi sie z tad zwiac w poniedzialek to na moje miejsce z polski wysla kogos na bezrobocie! tutaj zdania na temat tej firmy sa podzielone,ale jak ja trafilam na takie cos to na pewno tego nie bd chwalic! w polsce obiecaja ci wszystko a tak naprawde nie wiedza jak jest!!!

Gość andrzejek2802
witam ! wyjechalam z HC 3 tyg temu i co? siedze sobie na mieszkaniu,w ciagu tego czasu bylam w pracy 3 dni i to nawet nie na 8 godzin. jest totalny kataklizm,nie maja pracy a dalej masowo sciagaja ludzi by zapelnic mieszkania! kare mozesz dostac za byle co. a cetle jakie dostalam w tym czasie sa na minus :/ pewnie sie dziwice czemu dalej tu jestem? bo z tyg na tydzien obiecuja prace a jej nie ma. nie wiem jak tu jest w sezonie o ile w ogole tu jest jakis sezon. jesli ma ktos zamiar teraz wyjechac to nie polecam,no chyba ze zabierzesz sobie w chuj kasy by tu zyc bo pracy ci nie zapewnia po 3 tyg nie zwrocily mi sie nawet pieniadze wydane na wyjazd,na jedzenie kase wysyla mi mama. dlatego szukam innej pracy gdzie zapewnia mi godz bo to jest najwazniejsze! wiec jesli uda mi sie z tad zwiac w poniedzialek to na moje miejsce z polski wysla kogos na bezrobocie! tutaj zdania na temat tej firmy sa podzielone,ale jak ja trafilam na takie cos to na pewno tego nie bd chwalic! w polsce obiecaja ci wszystko a tak naprawde nie wiedza jak jest!!!

Gość ZWARE SHAG
Czytam i oczom nie wierze jak takie firmy traktuja ludzi.Gorzej niz gowno.Zeruja na tym ze nie znacie jezyka.Mieszkam w NL 10 lat,znam realia.Sami zobaczcie.Wybralam dom do wynajecia z 4 sypialniami i pokojem goscinnym -Rotterdam http://www.funda.nl/huur/rotterdam/huis-38780854-heydnahof-zuid/ http://www.funda.nl/huur/rotterdam/huis-38780786-brembuurt/ min stawka na godzine(chyba sie nie myle jest okolo 6,25 na reke) teraz moze wiecej. BSN numer(dawne sofi) jest gratis.Zalozenie konta w zaleznosci od banku,w wielu przypadkach gratis,karta do bankomatu przychodzi po kilku dniach. Nie trzeba byc malzenstwem zeby korzystac z tego samego konta.

Gość Żaba..........................
Hey do mnie też dzwonili i umówioną mam wizytę na wtorek w Opolu. O co będą pytać ?? Podobno jest jakiś test angielski ?? Bo ja znam tylko podstawy :( Umiem biegle rosyjski i niemiecki, a angielski podstawa nie wiem czy dam radę :(

Gość kammic
Siemka, ja tez na rozmowe jade we wtorek, rozmawiałam z kumplem on tam pracował i mowi ze nawet ok,chce jechac....zobaczymy jak bedzie

Gość HC - nie polecam
Niedawno wróciłam z tego biura - osobiście nie polecam. Praca była bardzo dobra jednak opieka itp. jest straszna. Mieszkania małe, zabrudzone a tłumaczenie koordynatorek jest takie , że nie mają czasu wszystkiego sprawdzać. Mieszkałam z 2 chłopakami na domku i jedną dziewczyną szczury na domku pełno robactwa- w biurze nie mogli na pomóc musieliśmy tam mieszkać. okradanie z pieniędzy - nie dostawałam wypłat przez pewien czas a odpowiedź koordynatorek była jedynie tępym śmiechem , że już kilka osób dzwoniło o pieniądze KARY jedno wielkie oszustwo kara za karą próbując się kłócić traciło się dużo za samochód za pokoje itp. rysa na samochodzie 235 euro. nieposprzątany domek - 25 euro nie chcieli mi wypłacić nadgodzin zjechałam do polski po czym odciagli mi ponad 130 euro za nic pojechałam do biura nie potrafili odpowiedzieć za co odciągli mi pieniądze - więcej ofert pracy mi nie zaproponowali. jeżeli się domagasz swoich pieniędzy zostaniesz odprawiona z kwitkiem. na rozmowie było dobrze opowiadali same bzdury na miejscu było inaczej :)

Gość HARACZ CONTRACTING !!!!!!!
Sranie w banie oszustwo i na tym koniec, po zjeździe do Polski nie masz co liczyć na dalszą prace przez to biuro i do tego nie dostajesz tzw zjazdówki bo nagle zostajesz obciążony kosztami bóg wie jakimi, za wszystkie godziny pracy Ci nie wypłacą a Twierdzą , że to zrobili. Kontakt z koordynatorem żaden, pracowników mają gdzieś. ! OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!

Gość czqawa
Forum jest pełnie nierobów!Pieniądze są a pracować trzeba jak wszędzie czasem ciężko. Dla dobrych praca jest wiem bo ja ją mam. Pozdrawiam uczciwych!

Hey Czy jedzie ktoś z tego biura do tulipanów niedziele? Praca jest podobno na polu:( Na czym ta praca polega?