Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Laprimavera

szukam odpowiedzi na temat szczepionki 5 latka na błonice-tężec-krztusiec itd.

Polecane posty

mam prośbę Mój syn (ma 5 lat) wczoraj miał szczepienie na błonice-tężec-krztusiec - Poliomyelitis (chorobie Heine-Medina) teraz ma zaczerwienioną i spuchniętą rękę w miejscu szczepinia, lekarka kazała okładać to rewanolem. Może ktoś miał ten sam kłopot z dzieckiem po tym szczepieniu? Bardzo mi zależy na odzewie Pozdrawiam.

gyr a stosowałaś coś? byłaś u lekarza z tym? kurcze, nie wiem co robić :-/ może iść z nim prywatnie do lekarza? cholera :(

Gość gyr
przy pierwszym takim zdarzeniu robiłam okłady z rywanolu, tym razem dałam sobie spokój, śmiałam się, że szczepionki bezpłatnie jak brałam to wszystko ok, nic nie było a przy tej musiałam kupować, ze względu na pewne problemy i przy tych płatnych ma takie poszczepienne odczyny:O

ta szczepionka była akurat darmowa, kurcze, a tamte zawsze brałam oczyszczone i nie było żadnych kłopotów. Te wszystkie ośrodki takie same jak te gówniane szczepionki za przeproszeniem. Zawsze prywtanie lecze syna, ale szczepionki robie w ośrodkach. Mam nadzieję, że mu minie po tym rewanolu Ah te nasze dzieciaczki :D

Gość 1111111111111
mi pielęgniarka zawsze zalecała robić ciepłe okłady

Gość zuzawi
Witam. Moja 4 i pół letnia córcia dostała wczoraj ową szczepionkę i objawy są identyczne. Ręka czerwona (plama około 5cm x 3,5) i do tego spuchnięta. Poszłam dziś z małą do lekarza i powiedział, że to normalna reakcja. Dostałam maść do smarowania 2 razy dziennie (Fucibet cream).W składzie są jakieś dwa antybiotyki, mam nadzieje że pomogą. Ps. mieszkamy w Anglii, więc może w Polsce jest podobna maść.

najlepsze są okłady z sody łyżeczka sody na pół szklanki wody

Gość kose
po jakim czasie robienia okładu z sody oczyszczonej zniknęła ta opuchlizna oraz zaczerwienienie?

Gość g...
ja miałam szczepionki z dzaieciakami i zawsze okładam ALTACET W ŻELU. na gazik wyciskam i przyklejam na miejsce ukłucia. naprawde działa