Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka gorszej kategorii

Jak trzeba nazwać dziecko, żeby nie zostać wyśmianym na kafe?

Polecane posty

Mnie najbardziej wkurza jak ktoś mówi: \"nie nazywaj tak dziecka, bo będzie miało do ciebie żal\". Ja mam na imię Magdalena, ktoś może powiedzieć, że powinnam być zadowolona ze swojego imienia.... ale nie jestem. Moje imię jest do bólu pospolite. Zawsze zazdrościłam Laurom, Aureliom, Aldonom, że mają oryginalne imiona. Anki, Agnieszki i Kasię z mojej klasy też nie były zadowolone ze swoich imion. Gusta są różne, a nie możemy z góry przewidzieć, jaki gust będzie miało nasze dziecko. My lubimy kolor zielony, nasze dziecko może lubić niebieski, my lubimy zupę pomidorową, a nasze dziecko może lubić rosół itp. Nie można się sugerować tym, że w przyszłości skrzywdzimy nasze dziecko, bo równie dobrze można nazwać syna Tomasz, a on po latach wypomni nam, że daliśmy mu tak brzydkie imię.

do autorki tematu: nie wiem co miałaś na myśli pisząc \"niziny społeczne\" ? bo nie wiem co ma imię do warstw społecznych (czy ten podział istnieje?) Mój syn ma na imię Alex, mi się to imię podobało od zawsze chyba. Na przeszkodzie stanął tylko ten nieszczęsny \"X\", ale udało się (mój syn ma 5 lat w tej chwili), nie powiem, że było łatwo wygrać wojnę w USC, ale jak się ma znajomości to wszystko się da, niestety (albo stety w moim przypadku :D) Dla mnie to imię ma pasować w miarę do nazwiska i podobać się Tobie, ot cała filozofia :) Pozdrawiam.

Niezdecydowana mama święte słowa :D:D Jak mi się uda i będę miała kiedyś córke to dam jej na imię Nadia, bo mi się to imię bardzo podoba (mężowi też), a jak chłopiec to...pojęcia nie mam :D mąż zdecyduje sam. ;) Pozdrawiam.

nie bardzo wiem do czego dążysz w tym temacie wybieraz imie dla swojego dziecka za posrednictwem kafe robisz ranking ??? tobie i mężowi ma sie podobnac imie a nie bardzo tez rozumiem niziny społeczne to jesli nie ma magistra to już jest gorszy i ma dziecko nazwac Hanna a jak ma przed nazwiskiem mgr to juz może nazwac Jessica chore podejcie klasyfikacja ludzi :P:P

ludzie dla których autorytetem jest kafeteria mają bardzo niskie poczucie własnej wartości

Gość matka gorszej kategorii
Pisząc "niziny społeczne" miałam na myśli zdanie wielu mamuś- forumowiczek, które twierdzą, że im ktoś biedniejszy, im rodzina bardziej patologiczna, tym dziwniejsze imiona dzieci. Ktoś kiedyś napisał, że ludzi po studiach, wykształceni, majętni nazywają swoje dzieci "normalnymi", "polskimi" imionami takimi jak: Kasia, Ania, Jasiek, a patologia nazywa dzieci: Brajan, Kevin, Nikola. Kafe nie jest moim guru, ale byłoby mi przykro gdyby ktoś napisał: "jesteś głupia i pusta, bo nazwałaś córkę Roksana, a Twoja córka na pewno będzie prostytutką".

tu na forum zawsze sie znajdzie ktoś bardzo moralny :P wiec nie wiem po co sugerujesz sie ich oceną my wybieramy sami i już a nech inni mówią co chcą wszystkim nie dogodzisz

Gość Ludzie ci mówią
"Nie przejmuj się" a ty dalej marudzisz, czy ty masz jakies kompleksy? Sadząc po twoim nastawieniu to raczej tak:o

Gość majka pstryk
A MNIE SIE PODOBA : NADIA NIKODEM

Mój syn jak ma na imię Alex to znaczy, że ja jestem z jakiegoś marginesu?? :D:D:D Moja koleżanka ma syna o imieniu Alan, ma wyższe wykształcenie, piękny dom, dwa samochody, a druga dała swojemu na imię Staś i też ma kupe kasy i mgr przed nazwiskiem. Gdzie tu logika??? Pozdrawiam. :)

Gość
Monika Anna Małgosia Marta Magda Adam Bartosz!!! - extra imie, osoby o tym imieniu maja to \"cos\" w sobie Dawid Kamil Arek Tomasz

Gość
władek stasiu max franek zbyszek

Gość genowefa pigwa
Rozmieszylas mnie, dzieki:) Wyzszy status spoleczny=wyzsze wyksztalcenie? Jezeli juz tak strasznie ci zalezy na okresleniu klasy, to przynalezysz do klasy sredniej...jak wiekszosc Polakow.

Mam brata bartosza i szczerze powiedziawszy to leń śmierdzący, nawet szklanki po sobie nie umyje :D

Mi sie wydaje że dziecko powinno się nazwać tak żeby faktycznie kiedyś nie miało do nas żalu, poznałam kiedyś jedną Ksenie (albo Xenie) i kiedy się przedstawiała powiedziała wprost: \"wiem, moich starych chyba pogieło\" ja bym nie chciała kiedyś usłyszeć jak moje dziecko tak mówi, i żal mi tych wszystkich Arnoldów, Paskali itp Ja mam na imię Katarzyna, i do dzisiaj dziękuje rodzicom za zdrowy rozsądek:)

Gość A JA WIEM WIEM
nazwij dziecko TRADYCJA

Gość hrabia Ziut Banderas
ja jestem hrabia samozwaniec i mam na imie Joseph, ladnie co nie?

Gość madziarek55
Nie pisac o tym na kafe. Dajesz imie dziecku to daj po co ci opinie obcych ludzi kazdy ma inny gust. To ty decydujesz jakie imie chyba dac a nie kafe??

Gość olila
A mnie cała rodzina zjechała o mojego Tadeusza, ale mi się podoba i mam nadzieję,że jak będzie starszy to mnie za to nie znienawidzi

Gość 1111111111111
autorka napewno nazwie dziecko tak jak jej sie bedzie podobało i nie o porade chyba jej chodziło tylko o to,że są tu puste babska,które wszystko krytykują i obrażaja rodziców oraz ich dzieci !!!

Gość
suzzy jedynie TY masz racje w retej dyskusji

Gość tak już jest....
Gdybym ja wybierając imię dla dziecka sugerowała się opinią innych, to rzeczywiście moje dziecko miałoby pospolite imię. Kiedyś była moda na Anki, Katarzyny, Agnieszki (wtedy nikt się tych imion nie czepiał, a to nie są polskie imiona), to teraz jest moda na Nikolę, Jessikę, Brajana.

ale przecież te super wyżyny społeczne pod płaszczem pomarańczowych nicków, w jednym wątku gadające same ze sobą wcale nie muszą być matkami. Piszą bo się nudzą, wyświetlił się post na głównej to sobie robią cel i powód do wygłupów. Siedzą przed monitorem i się śmieją jak głupi do sera :o

Zamiast kierowac sie stereotypami, pokieruj sie swoim sercem 🌻 Nie powinno krytykowac sie imion, kazdy z nas kieruje sie czyms innym, kazdy ma prawo wyboru. I tak nigdy nie dogodzisz wszystkim. Najwazniejsze, by tobie i mezowi imie sie podobalo 🌻 Powodzenia w wyborze.

Gość tak wlasnie bylo
Akurat to o tych nizinach społecznych, to był wymysł net-ar, kiedy skrytykowała matkę, która nazwała córkę- Nikola.

a net-ar to 3/4 klonów tutaj. Po kilku jazdach na klonach (w tych dniach net ar wogóle się nie odzywała pod tym nickiem) dostała oficjalne ostrzeżenie, nie poskutkowało i za kilka chwil dostała oficjalnego bloka. I wszystko jasne;)

Ale ja nie mówię, że to nie ona. Bo to w jej stylu:( Mówię tylko, że to, że jej tu nie ma a jad dalej się leje to jeden z dowodów, że dalej sobie nieźle poczyna.Jest typowym trollem i jeżeli ktoś się tutaj przejmuje uwagami innych, to szkoda nerwów.

Gość dziwnie bez niej
Właśnie dlaczego net-ar zniknęła?

Gość
A ty mamo trojeczki jestes jasnowidzem Chyba te osoby ktore pisza wiedza lepiej czy sa net-ar czy tez nie sa nią Jasnowidztwo ,czary ,wrozkarstwo ????W co ty sie bawisz?Az sie wierzyc nie chce ze matka prawie czworga dzieci nie ma innych zajec niz to forum Siedz sobie ile chcesz ale tez nie wmawiaj komus ze jest kims kim nie jest Jestem spokojnym typem ale teraz juz mnie nakreciłaś Poglad jak odbyt ,kazdy ma swoj i ty i ja i net-ar i kazda inna czy inny ktos Wez sie kobieto! zajmij sie czyms innym bo ta kafe zle działa juz na ciebie Masz obsesje na punkcie nat-ar?wszedzie ja widzisz nawet jak jej nie ma! Tu kazdy moze pisac na pomaranczowo i z pewnoscia to robi Nie powiesz mi ze tobie sie nigdy nie zdarzyło napisac czegos w kolorze orange po to własnie jest ten kolor nika by pewne rzeczy pisac tak a nie inaczej