Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula_aaa

czy ktoś z was zażywał clotrimazolum-500mg??

Polecane posty

to to ja wiem. chodzi o to ze wczesniej zazywalam clotrimazolum 100, teraz lekarz przepisal mi clotrimzaolum 500 i w opakowaniu jest 1 tabletka, ja mam 3 takie opakowania i nie wiem czy mam je wziac 3 dni pod rzad czy to jest jedna na tydzien? bo zapomnialam po prostu jak mialam to brac.

Gość yhy
to zadzwoń do lekarza i się spytaj

Gość agax
Piszesz że je zażywalas ,a przecież to są leki dopochwowe

Gość Mala00
Przeczytaj ulotkę o dawkowaniu

nie lap mnie za slowka, wiem ze to sa tabletki dopochwowe, przeciez ich nie jadlam. a poza tym nie pytam sie jak sie je dawkuje a nie stouje

no ale w opakowaniu jest tlyko jedna tabletka wiec pisze zeby ja po prsotu wlozyc na noc. a co jak sa 3? to jest zwiekszona dawka bo 500mg, wczesniej mialam 100mg i bralam codziennie przez okolo 2 tygodnie

Gość Mala00
TO trochę skomplikowane najlepiej by było dbybys skontaktowała się ze swoim ginem. Też bym nie wiedziala co robic

Gość trajkotkaPOMOCYYYYY
ja tez mam clotrimazolum 500. ile dni to wyplywa z pochwy??????? bo ja zaaplikowalam w niedzieke ale dzis jeszcze mama obecny zolty kolor jakby tej tabletki no i zauwazylam troche krwi, czy to normalne????? to nie jest okres bo jestem po okresie

Gość trajkotkaPOMOCYYYYY
ile czasu clotrimazolum 500 bedzie" wyplywac" z pochwy????????????? 5dni?????????????????????????????

Gość ginekologiczny problem mam
Mi też lekarz zapisał Clotrimazolum 500 (ale jedną dawkę, więc chyba Ci nie pomogę) i do tego Suamed doustnie. Grzybica minęła jak ręką odjął, ale teraz po 2 latach zarazilam sie znowu... i najchętniej kupiłabym znów po prostu te dwa lekarstwa, ale Suamedu nie kupię bez recepty :( Więc czeka mnie wizyta u gina, jestem przerażona :( I co gorsza - bo już wolałabym mieć to z głowy, swedzi jak cholera i jest coraz gorzej - to pewnie dopiero po weekendzie, bo jutro nikt mnie nie przyjmie z marszu :(

Gość trajkotkaPOMOCYYYYY
no ja tez 1 tabl clotrimazolum 500 mialam wziac teraz:)ale pytam ile to wyplywa z pochwy :)bo juz mnie to meczy tzn nie wiem czy to jeszcze cos z tej tabl wyplywa czy to sluz grzybicowy

Gość ginekologiczny problem mam
No trudno mi powiedzieć, bo ja to zaaplikowałam sobie na noc, ale rano miałam dużo tego "białego" na majtkach :P I to było od tabletki na pewno, bo inny odcień

Gość trajkotkaPOMOCYYYYY
no ja tez...ale to sie ciagnie juz teraz bedzie 5 dzien....:(

Gość trajkotkaPOMOCYYYYY
up

Gość Blask Słonca
clitromzaolum........też brałam , no cóż życie tak po tej tabletce miałam dużo białego na majtkach-to rozpuszczona tabletka.....wypułkuje pochwę i właśnie to co wylatuje z pochwy...to grzybek z rozpuszczoną tabletka....że tak powiem :)

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://yee.pl

Gość gość
Ja mam zapisane 3 tabletki clotr. i mam je stosować jedna na noc codziennie.

Gość gość
ja miałam zapisane w ciąży 2 globulki to miałam miedzy nimi zrobić 3 dni/noce przerwy. wypływanie okropne;)

Gość gość
obecnie też walczę z grzybkiem...pierwsze przez tydzień brałam clotrimazolum 100mg ale niestety nie do końca pomógł więc poszłam drugi raz do gina i dostałam clotrimazolum 500 mg. Mam go brać raz na tydzień na noc łącznie mam 3 opakowania także 3 tygodnie leczenia przede mną :( pierwszą tabletkę już zaaplikowałam w zeszłą środę i wszystko wydawało się ok...była żółta wydzielina ale to chyba z tej tabletki ale teraz po 5 dniach znowu piecze i białe serowate upławy... nie mam już siły :/

Gość OJjjjjjjjjjjj
tez to mam przepisane, az sie boje czy pomoze umnie to normalne co pol roku wraca to paskudztwo;( dzis jedna globulka,jutro znowu no i zero sexu..

Gość gość
Nalezy zrezygnowac z noszemia stringow, najlepiej nosic bawelniane figi. Spac w koszuli nocnej, a nie pizamie i absolutnie bez majtek, jesli ktoś sypia w majtach. Nalezy ograniczyc spozycie slodyczy. Nalezy uwazac przy seksie oralnym-unikać po jedzeniu słodyczy i węglowodanów prostych. O tym, ze nie nalezy robic orygacji to juz w ogole nie wspominam. Po jakichkolwiek zabawach z jedzeniem nalezy się umyć zanim się włosy. Przy nawracających grzybicach mozna porozmawiac z ginekologiem o zastosowaniu kuracji profilaktycznej polegającej na stosowaniu środków na grzybice zapobiegawczo, raz w miesiącu, po miesiączce.

Gość gość
Clotrimazolum 500 stosuje się raz na trzy dni.

Gość gość
ja też miałam je zapisane, do tego maść clotrimazolum kilka razy dziennie, a po skończeniu globulek invag dopochwowo przez 7 dni. Wyleczyłam się.Ale jaby pieroństwo wracało to poszłabym zrobić wymaz z pochwy z antymykogramem.

Gość OJjjjjjjjj
jest poprawa dzis druga,zobaczymy ;)

Gość OJjjjjjjj
jest ok nie ma nic grzyb pokonany polecam ;)

Gość gość
Też go stosowałam, wyleczyłam nim grzybicę na wakacjach, dobrze że miałam też przy sobie probiotyk dopochwowy invag, który zakładałam przez 7-dni, aby odbudować mikroflorę, infekcję wyleczyłam ale musiałam zrezygnować z kąpieli w morzu oraz seksu z narzeczonym, przynajmniej na początku.

Gość gość
czesc dziewczyny mam ten sam problem i najlepsze sa doustne np fukonazol /flumycon (150) razem z globulkami(nastatyna badz clotrimazol 200mg przez kilka dni i kremem clotrimazolem 2%) moj polski ginekolog przepisal mu flumycon i kazal bodajze brac pierwsza potem druga za 2-3 dni i trzecia za tydzien i 4 za miesiac. jezeli macie przewlekle powtarzajace sie infekcje jak ja to proponuje przeleczyc sie porzadnie i brac caly czas paleczki kwasu mlekowego czyli probiotyki. nie myc sie plynami do higieny tylko woda albo lactacyd femina ktory ma ph jak pochwa i nie ma perfumow. i jesli kiedykolwiem w przyszlosci czujecie swedzenie brac flumycon od razu -czyli miec w zanadrzu ja obecnie jestem w anglii i tu to bardzo lekcewaza i za kazdym razem musze wracac do lekarzy kilkakrotnie i walczyc o odpowiedznie leki az w koncu daja mi to co dawal mi kiedys polki ginekolog i zawsze dizala. nie pomaga tez jesli macie nadzerke- ja ja mialam i po wyleczeniu cyrki z grzybem przeszly. ostatnio sie odnowila i zaczelo sie a nowo

Gość aniamb
to jeszce raz ja ania-wypowiedz powyzej jako gosc. pamietajcie ze partner powinien byc przeleczony jesli macie ponawiajace sie infekcje grzybicze. to jest bardzo latwe do przeniesienia nawet jak uzywacie prezerwatyw. jedna tabletka flumyconu wzieta przez partnera wybija grzyba u niego.. tylko jeden procent facetow ma objawy grzyba- plamki i jakies tam swedzenie- no bo jest to ogolnie choroba kobieca- ale wielu z nich jest nosicielami. tak mi to moj ginek wytlumaczyl i moj partner mial przeleczone najpierw nasienie chya metronidazol to byl a potem flumycon jednorazowo. nie mielismy problemow przez lata. i nawet przy antybiotyku nie dostalam grzyba -ale to zasluga probiotykow i urinalu-wyciag z zurawiny-suplement diety dzialajacy zakwszajaco. powodzenia

Grzybica nie należy do chorób przenoszonych drogą płciową i stąd leczeniu poddaje się zwykle tylko kobietę. Przypadki zarażenia mężczyzny grzybicą przez kobietę są dość rzadkie. Partnerzy kobiet narażonych na infekcje grzybicze tylko w 20% są nosicielami drobnoustrojów, a w 5% wymagają leczenia. Natomiast w czasie leczenia infekcji intymnej ( nie tylko grzybicy) dobrze jest powstrzymać się od współżycia. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca leczenie mężczyzny preparatami miejscowymi, jeśli występują u niego objawów infekcji drożdżakowej. Poza przepisanymi przez lekarza lekami powinno się stosować probiotyki ginekologiczne w celu odbudowania flory bakteryjnej pochwy-doustnie provag przez 20 dni, a partner może również stosować maść clotrimazolum oraz Flumycon / Fluxonazole-o tym jednak musi zdecydować lekarz ponieważ te leki są na receptę.