Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj noworodek

moj noworodek nie chce spac

Polecane posty

Gość moj noworodek

caly czas jakos tak nieskoordynowanie macha raczkami, jakby byl zdenerwowany... usypianie zajmuje ok 2 godzin..i polega glownie na podawaniu wypluwanego przez przypadek smoka ( jak nie ma smoka to jest krzyk)... moj dzieciaczek nie lezy spokojnie w lozeczku.. albo ryczy( kolka)... i trzeba go nosic.. albo lezy (gora 5 minut) ale bardzo niespokojnie i macha nerwowo lapkami:( sen tez ma niespokojny.. budzi sie, kwil.. co moge zrobic??

Gość diii
Ile dni, albo tygodni ma dzidziuś?

Gość moj noworodek
4 tg

Gość teolog
moja córeczka ma 3 tygodnie,mam tą samą sytuację co ty,ale z każdym dniem jest coraz lepiej,Natalia coraz mniej płacze przy zasypianiu,coraz szybciej zasypia,także podaje jej smoczek,jest mała więc wiadomo,że coraz go wypluwa,wtedy pomagam jej go przytrzymać.Jeśli płacze już naprawde przeraźliwie i długo wtedy biorę ją na ręcę przytulam,ona się uspokaja i znowu kładę ją do łóżeczka.Po mału jakoś się przyzwyczaja do zasypiania w łóżeczku,a nie na moich rękach.

Gość diii
Byc moze to faktycznie brzuszek. Jezeli karmisz go piersia przyjrzyj sie temu co jesz. Poza tym mozesz podawać mu juZ troszkę herbatki dla niemowlakó- do zakupienia w aptece np. z koperkiem

Gość teolog
ja swojej małej daje rumainek,choć myślę,że to nie jest ani kolka i nic ją nie boli,bojak wezme ją na ręce to odrazu leży spokojnie,po prostu przyzwyczaiła się już do noszenia na rękach :)))

Gość diii
Jezeli to nie kolka - to podawaj jej do picia przegotowana wodę z glukoza - działa bardzo dobrze- wzmacniajaco. Wiem co mówie wychowałam trójkę zdroych dzieciaków

Gość gosiaIrlandia
podawaj herbatki z kopru wloskiego np plantex :) na lepsze trawienie :) i staraj sie lepiej odzywiac, zjadaj 1 jogurt dziennie i powiinas brac witaminy,

Napewno kolki,podawaj dziecku albo plantex(jeżeli umie pić z butelki) a jeżeli nie to sama zaparzaj sobie co rano 2 torebki kopru i pij.A z tym podnoszeniem to nie koniecznie wymuszanie,jeżeli dziecko cierpi z powodu bólu brzuszka to każda zmiana pozycji pomaga mu go znieść.Moja mała przy kolce też uspokajała się na rękach ale tylko w pionie....i nie przyzwyczaiła się do noszenia na rękach.Masuj dziecku brzuszek,możesz nagrzewać suszarką(tylko delikatnie) albo kup w aptece infacol(od 4 tyg) i podawaj przed kazdym dostawieniem do piersi.