Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anathema188

test ciążowy

Polecane posty

słuchaj ja czytałam kiedyś wypowiedzi dziewczyny której zaczęła szwankować tarczyca - wychodziły jej testy jak ta lala ale w ciąży nie była :D może faktycznie jesteś w ciąży ale nie pójście do lekarza jest gorsze dla twojej psychiki tak będziesz w 100% pewna i będziesz wiedziała na czym stoisz i co masz robić dalej

Gość anathema188
No dlatego mówię, że najprawdopodobniej w środę do lekarza pójdę. Nie mam już wyjścia, gdyby te testy wyszły negatywnie to może było by inaczej, ale jeśli one mi mówią o ciąży.. to po prostu muszę do niego iść, choćby nie wiem co miało się stać. Wiem, że szansy na to, że to nie ciąża już praktycznie nie ma, że jest mniejsza niż 0,01% ... ale pozostaje mi liczyć na cud, może chociaż raz w życiu..

Gość squam
czasami test pozytywne to wynik pco, a tym samym zatrzymania miesiączki także śmigaj do lekarza

Gość do squam
No właśnie, czasem. Ale tutaj dziewczyna pisała już o 3 testach od zeszłego tygodnia chyba, które wyszły pozytywnie, w tym 2 dzisiaj.

Gość SQUAM
no dziwne to wszystko, dziwne; ale dziewczyna jest młoda i rózne mogą być przyczyny, mozliwe że to jednak ciąża, skoro w środę idzie do lekarza, to będzie już wszystkiego pewna.

Gość Leila2233
Ja osobiście 3mam za Ciebie kciuki. Mimo tego co zrobiłaś, widzę, że jesteś jednak rozsądną dziewczyną, żałujesz i chcesz się poprawić na przyszłość. Te 3 testy domyślam się jak mogły na Ciebie podziałać, ale lekarz Ci już powie prawdę na pewno - mam nadzieję, że wykluczy ciąże a Ty już nie popełnisz tego błędu.

Gość anathema188
Idę do lekarza, bo to wszystko jest niepojęte dla mnie. Stosunek był równe pięć dni zanim przyszedł okres, wydaje mi się, że to były dni niepłodne. Wytrysku wewnątrz nie było na pewno, jedyne co mogło się stać to "to coś" co się samo wydziela z członka przed wytryskiem, ale podobno plemniki się w tym znajdują równo przed samym wytryskiem. A ten stosunek też był taki... dziwny, bo członek tylko ledwo co wchodził... i chyba dlatego widzę jeszcze jakąś szansę, bo to jest dla mnie nieprawdopodobne, żeby z czegoś takiego zajść w ciąże.

Gość Amber26
To brzmi niewiarygodnie, trochę jak takie scince fiction, bo jak z czegoś takiego mogłaś zajść w ciąże?? Nie kochałaś się później ani wcześniej z nikim?? Jesteś pewna, że to niepłodne były??

Gość anathema188
Nie kochałam się z nikim od kilku miesięcy do tego dnia w marcu.. później również z nikim. Wiatropylna chyba nie jestem :|

Gość MlodaOna91
przegladam ten wateq i moze troche nie na temat ale chcialam sie dowiedziec jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w dni nie plodne?? jest jakies wogole?? Wystarczy ze naprawde minimalna ilosc spermy zostanie i w dni nie plodne sie zajdzie w ciaze???

Gość wera1717
ale dziewczyny robiłam juz jeden test i negatyw!jutro rano zrobie drugi. ja mam dopiero 17 lat to jak do gina skoro winiki beda dla mojej mamy......:/ ??????????

Gość MlodaOna91
mozecie Mi odpowiedziec??

Gość qwertyu
Moja droga nie ma nigdy 100% pewności co do tego czy dany dzień jest niepłodny. Musiałabyś mieć super regularne okresy a do tego dokładnie wiedziec że w tym dniu jest owulacja. A to nie jest taka prosta sprawa. Wystarczy drobnostka i owulacja się może przesunąć i dni niby niepłodne okażą się płodne. Nikt też ci nie wyliczy jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy minimalnej ilości plemników. Należy się poprostu zabezpieczać a nie liczyć na łut szczęścia i prawdopodobieństwo. Bo to może w końcu zawieść. Zabezpieczenie jest najważniejsze.

Gość qwertyu
Wera jak już pisałam brak okresu to nie zawsze ciąza. Może to być wynik jakichś problemów hormonalnych czy czegoś w tym stylu. Dlatego powinnaś pójść do ginekologa żeby wyjaśnić tę sprawę. Co do twojej niepełnoletności to moze stałabyś się trochę bardziej odpowiedzialna -skoro podejmujesz w tym wieku współżycie to chyba wiesz że musisz się liczyć z tym że będą tego takie skutki. Na przykład niechciana ciąża. Nie oceniam się bynajmniej ale kto powiedział że życie jest łatwe i proste. Na twoim miejscu zorientowałabym się jak wygląda w twoim przypadku kwestia wizyty u ginekologa i jeżeli to konieczne powiedziałabym mamie że mam jakieś problemy ginekologiczne i muszę iść się zbadać. Nie sądzę żeby była to ciąża ale też nie mozesz dłużej odkładać wizyty u gina bo tylko w taki sposób możesz sama sobie zaszkodzić.

Gość Rejanaaa
Mnie osobiscie zastawiana to co sie stalo anathemie . Bo z opisu , ktory przedstawila wydaje sie , ze to nie jest ciaza , ale jesli test 3 razy pokazal wyniki pozytywny to tutaj chyba nie moze byc juz mowy o czyms innym? Wiadomo , ze raz sie moze pomylic , ale zeby trzy? czy jest mozliwe? A jesli tak to co moze byc przyczyna ? Jakies zaburzenia ?

Gość Selenka_
Na moje jest to - niestety ciąża.

Zaburzenia mogą być albo test odczytywany po czasie - prawie każdy prawie zawsze pokazuje drugą kreskę nawet jak ciązy nie ma (sama tak miałam w styczniu: 4 testy dodatnie, ciąży brak, poronienia nie bylo).

Gość ZacikawioneDziewcze
a ile ten czas na odczytanie wynosi? pytam, bo jeszcze nie musialam na szczescie nigdy robic testu, ale wole wiedziec na wszelki wypadek. Zawsze wydawalo mi sie, ze to tylko kwestia paru sekund ile tych kresek sie popjawi i czy beda jassne, czy grube i ciemne

Gość chyba
2-5 minut w takim czasie powinny się CHYBA pokazać te kreski, mysle, ze to zalezy tez od rodzaju testu

Gość Leila2233
No i jak, byłaś i ginekologa?

Gość dziewuchy dziewuchy
Przecież ona pisze, że nie było wytrysku do wewnątrz. ALE. Wszystkie wiemy co się dzieje przy stosunku przerywanym, tak? Że kiedy facet nawet nie zrobi tego do wewnątrz, to również i przed wytryskiem na główce członka pojawia się pierwszy płyn, jest to kropla, w której JEDNAK znajdują się plemniki. Zapomniałyście?

Gość hehe11111111
ale pisze tez o tym, ze to najprawdopodobniej byly dni nieplodne, a przynajmniej tak jej z wyliczen wychodzi. Poza tym plemniki w tym plynie ponoc znajduja sie tuz przed samym wytryskiem.

Gość dziewuchy dziewuchy
przepraszam, że tak się wyrażę, ale ile czasu trwa wasz sex, że nie zauważyłaś, że ta kropla wcale nie pojawia się "tuż przed" ale może tak "wisieć" kilka minut?

Gość dziewuchy dziewuchy
i nie ma tak do końca w stu procentach dni niepłodnych. Tak jak nie ma w rzeczywistości 101% - towego zabezpieczenia przed ciążą, bo dziewczynom, które brały tabletki też zdarzyło się zachodzić w ciążę. A już najbardziej chyba znane są przypadki ciąż ze spirali.

Gość dziewuchy dziewuchy
wszystko zależy od organizmu.

Gość dziewuchy dziewuchy
rzadko która dziewczyna ma miesiączki regularne na cito, czyli przez lata co 28 dni. Każdy cykl jest inny i praktycznie jeśli się przesunie o dwa dni, to dni płodne czy niepłodne też ulegają zmianie. Poza tym ośmielam się tak pisać, ponieważ dziecko mojej kuzynki jest właśnie z "dni niepłodnych".

Gość hehe11111111
Nie wiem, byc moze masz racje. W kazdym razie ja slyszalm, ze plemniki w tym plynie pojawiaja sie dopiero przed wytryskiem. Sam plyn oczywiscie jest wczesniej, ale poczatowo bez plemnikow. Byc moze sie myle. Dla mnie ta ciaza jest i tak dziwna, jesli sie okaze prawda.

Gość dziewuchy dziewuchy
ja tylko mam nadzieję, że się okaże co z anathemą, że tak ot sobie nie zniknie i zaspokoi naszą ciekawość ;-)

Gość i ja....
hmm...moze poczekajmy az glowna bohaterka wroci od gineologa, bo podobno wlasnie dzis ma isc :P a tak z wlasnych doswiadczen, moze po prostu dziewczynie miesiaczka zanika ? przyczyny jak wiadomo moga byc rozne, u mnie np PCO, dostalam tabletki i zyje ;) a tez juz "bylam w ciazy" "zmarnowalam zycie" itd tylko w moim przypadku to byl stosunek z prezerwatywa - ale schiz ciazowy zrobil swoje :P

Gość i ja....
dziewuchy dziewuchy --> tez mam taka nadzieje :P z tego co widze ostatni wpis 4.06 - obawiam się, ze mozemy zostac niepoinformowane w przypadku niepotwierdzenia ciązy , w przypadku potwierdzenia pewnie bedzie nowy topic ;););)