Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anathema188

test ciążowy

Polecane posty

Gość hehe11111111
a moze miala problemy z nadzerka kiedys i dlatego tak?

Gość anathema188
Nie zniknę, nie bójcie się. Niestety tego co powiedział lekarz nie powiem wam bo... bo się do niego nie dostałam. Nie miałam legitymacji, bo matka ją gdzieś zapodziała i zostałam odprawiona z kwitkiem. Szlag człowieka trafia po prostu, a wszystko przez własną głupotę. Chciałam iść jutro prywatnie, w mojej miejscowości jest bardzo dobry specjalista, ale jest Boże Ciało i nie przyjmie mnie... ehh. W takiej sytuacji dostane się do niego najszybciej we wtorek, albo w przyszły czwartek. Idzie się po prostu pociąć ze złości. Jak się coś wali, to wszystko naraz a i załatwić cokolwiek jest ciężko. Raczej powinnam być już pewna tej ciąży na 100% ale te wszystkie okoliczności w jakich się to wydarzyło dają mi jeszcze jakąś głupią, zbędną już nadzieję. Cuda w moim życiu się nie zdarzały i nie potrafię uwierzć, że teraz miało by się to zmienić.

Gość dziewuchy dziewuchy
bardzo byśmy tu nie chciały żebyś zapomniała nam w przyszłym tygodniu napisać, czy to jest ewenement na skalę światową, czy jednak nie ;-)

Gość anathema188
Hah, no a ja muszę przyznać, że nie chcę stać się tym ewenementem na skalę świata ;o) i mam szczerą nadzieję, że nim nie będę. Co prawda sama już chyba w to nie wierzę, ale obym nim tylko nie była.

Gość matrulinka
jak sytuacja na froncie ? :>

Gość raczej bez zmian
skoro napisala, ze pojdzie do gina najwczesniej we wtorek albo czwartek. Ja mysle, ze test trzy razy pomylic sie nie moze a stalo sie jak sie stalo pewnie dlatego, ze musialy jeszcze byc chyba dni plodne.. a mimo ze sie nie spucil jak byl w srodku, to dobrze wiemy ze to sie ciaza jednak skonczyc moze. Wyglada to na naprawde duzego pecha, niestety zdarza sie

Nie wiem czy to Cię ucieszy czy zmartwi, ale.... jesli okres ci sie spoznia prawie 2 tygodnie, a do tego test wychodzi pozytywny, to nie ma sie co łudzić. Jestes w ciąży!! Test jest czuły na HCG, hormon, który sie wydziela TYLKO w przypadku zapłodnienia komórki jajowej. Test może wyjść pozytywnie tylko gdy zażywasz jakies leki hormonalne, ale na nich jest zwykle napisana taka informacja.

Gość lornetka
ka ale ona kochała sięostatnio w marcu a test w kwietniu i maju był negatywny

Gość yyyy
nie rozumiem Skoropionka ostatniego zdania ktore napisalaas jesli nie zazywa lekow to test nie wyjdzie pozytywnie? nie rozumiem

Gość Multiwitamina_
Skorpionce chyba chodzilo o to, że FAŁSZYWY pozytywny wynik moze wyjsc jedynie gdy zazywasz leki hormonalne :] w innym wypadku pozytyw = pozytyw i juz :]

Gość puk puk puk
ciekawe co tam nowego i czy po wizycie halo halo???

Gość 156cm 79 kg
ależ dręczycie tą dziewczyne ;) chociaż musze powiedzieć, ze sama jestem ciekawa co sie okaże, bo sytuacja jest dość wyjątkowa pozdrawiam autorkę topicu 🌼

Gość matrulinka
coś nas opuściła Anathema ...

Gość ehhhhhhhhh

Gość anathema188
Wybaczcie, ale to forum nie jest dla mnie najwazniejsze, zeby leciec i od razu sie chwalic. Jestem w ciazy, zagrozonej ciazy... nie wiem czemu jeden lekarz mi mowi, ze jestem w 7 tygodniu a drugi ze w 11... kurwa mac... dzieki za porady i zegnam pa...

Gość Backspace
omg!! dlaczego zagrożonej ? co się dzieje ? co mowi gin ?

Gość stan zapalny
przy okazji moze tez anemia, jesli ma ona w ogole wplyw na ciaze...

Gość Backspace
no z tego co ja wiem, to ma wpływ, dziecko matki z anemią może mieć niską wage urodzeniową i często taka anemia może prowadzić do wcześniejszego porodu... nie straszę , ale znajdz lekarza, ktory się Tobą porządnie zajmie :)

Gość wolcia87
mam pytanie, czy na tescie ciazowym wychodzi jeden pasek niebieski a jeden rozowy czy to bez znaczenia? bo na opakowaniu jest jeden pasek niebieski a jeden rozowy..... zrobilam test, wyszedy negatywny, ale w miejscu gdzie na instrukcji byl niebieski pasek mi pojawil sie rozowy... i nie wiem, czy to ma jakies znaczenie czy raczej jest to bez roznicy..., prosze o szybka odpowoedz

a co jest napisane w ulotce?? poczytaj jak interpretować wyniki. Każdy test jest inny wiec zapoznaj się z opisem na ulotce

Gość wolcia87
do AsiaSz: na ulotce sa tylko narysowane paski w przypadku ciazy, w przypadku testu nierozstrzygnietegi i w przypadku wyniku negatywnego. I tak: w przypadku ciazy sa dwa paski: jeden rozowy i jeden niebieski, w przypadku testu nierozstrzygnietego jest rozowy pasek w polu litery T, a w przypadku testu negatywnego jest niebieska kreska w polu C. Mi wyszla kreska w polu C, czyli wynik negatywny, ale wyszla mi krska rozowa, a w instrukcji jest kreska niebieska i zastanawiam sie nad tym czy kolor kreski ma jakies znaczenie... :) dzieki z gory za odpowiedz ;)

Hej dziewczęta, może sie powtórze ale mam pytanie? No wiec sprawa wyglada tak: staramy sie z chopakiem o dzidziusia od 2 miesiecy i po kazdych dniach plodnych odczekuje swoje i zaraz przeddzien miesiaczki robie test ciazowy majac nadzieje ze beda 2 kreseczki :) Wczoraj powinnam miec okres i zawsze, ale to zawsze byl po 29 dniach!!!A tu ani widu, a ni slychu...a test zrobilam 2 dni temu i negatywny?i co? zrobic kolejny? az mnie to dziwi ze ten okres sie spoznia, chyba pierwszy raz w moim zyciu!!!

Gość hehe masakra topic fajny
asienka test robi sie zawsze w diu spodziewanej miesiączki jesli dzis go zrobisz to wynik wyjdzie jak najbardziej prawidłowy. Mi test pokazał dwie kreski a po trzech dniach dostałam @ dlugo sie ciążą nie pocieszyłam :(

Asieńka oczywiście, że test mógł sie pomylić. zrób drugi :D i daj znac co i jak :D

No wiec :) czekalam cierpliwie i kupilam kolejny test wczoraj, okresu wciaz nie ma wiec juz naprawde sie martwilam...a dzis? zrobilam i juz mialam sie wsciekac ze nic a nagle patrze a tu delikatna 2 kreseczka!nie moglam uwierzyc wlasnym oczom, poslalam chopaka szybko po 2 test i znowu ta sama sytuacja!jestem taka podniecona ale nieuwierze dopoki nie pojde do lekarza i nie uslysze tego od niego. Na szczescie mam wizyte za dokladnie pol godziny :) lece sie ubierac :)

Gość Kaśka23
Witam Was ja mam male pytanko, okres mi sie spoznial pare dni chociaz mam zazwyczaj co 28 dni ale stwierdzilam ze poczekam zanim zrobie test, jednak minelo 11 dni i zrobilam test wyszedl Pozytywny, nastepnie po 3 dniach zrobilam 2 rowniez wyszedl pozytywny i co myslicie ze te testy daja 100% gwarancje ze to prawda? dopiero w poniedzialek mam wizyte u lekarza a tak przez weekend dalej zyje w niepewnosci czy jestem w koncu czy nie...

Gość Natalia9999
CZEŚĆ ! Zrobiłam sobie test ciążowy w przed dzień spodziewanej miesiączki . Test po kilku minutach wyszedł pozytywnie ,ledwo dostrzegalna kreseczka ...Po godzinie kiedy chciałam upewnić się czy jest tam faktycznie -była bardzo różowa ... Z reguły okres nigdy mi się nie spóźniał . Mój cykl to 28 -30 dni . Objawy miałam takie jak zawsze -ból piersi i dziwne uczucie w dole brzucha . Okres miałam mieć 15.01.09r. Do tej pory nie mam a piersi mnie już nie bolą . Mam upławy o żółtym zabarwieniu o nie przyjemnym zapachu .Umówiłam się do lekarza na 31.01 ,ale strasznie się nie cierpliwie . Czy wynik testu może coś mieć wspólnego z stanem zapalnym ? Boję się zrobić drugi test ,wciąż łudzę się ,że może jeszcze nie teraz ... Czy ktoś miał kiedyś podobną sytuację ? pozdrawiam