Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anathema188

test ciążowy

Polecane posty

Gość anathema188

Gość anathema188
Mam pytanie. Wiem, że test czasami się myli i zamiast pokazać wyniki pozytywny to pokazuje negatywny. Ale czy możliwe jest to również, ale w drugą stronę? Pytam bo miałam różne objawy, ale miałam też dwa razy okres i dwa razy test był negatywny. Teraz okres się spóźnia już 12 dni, a test wyszedł pozytywnie. Chcę wiedzieć czy jest szansa, że był błędny?

Gość no i co z tym testem

Raczej wątpie żeby sie mylił -12 dni spoźnienia. masz dwa wyjścia zrób jeszcze jeden test lub zrób test beta HCG z krwi. To drugie jest najpewniejsze. :)

Gość akzi1980
zrób test z kwri będziesz miała 100% pewności Powiem Ci że ja długo się starałam o dzidzię i zrobiłam kilkanaście testów więc jak Ci wyszedł z moczu to gratuluję i rodzimy w w lutym? ja mam na styczeń trzymam kciuki

Gość anathema188
no to załamka :( jutro robie jeszcze jeden, ale nie wierzę w cud. Za tydzień do lekarza.. :(

Gość anathema188
Tyle, że ja się z tej ciąży nie cieszę. Niestety. Chcę być matką, ale jeszcze nie teraz. Za wcześnie na mnie..

wiesz życie jest takie a nie inne. Trzeba było pomyśleć najpierw o konsekwencjach swoich decyzji. Niestety. :( Proponuję żebyś jednak poszła i zrobiła test beta HCG z krwi zamiast zwykłego. Daje pewność.

Gość anathema188
Pewność da mi lekarz, bo i tak muszę do niego iść, nawet jeśli w ciąży nie jestem. Niestety, zniszczyłam sobie życie chyba :( Byłam pewna już, że to nie ciąża... dużo osób mi tak mówiła, w końcu testy, okres.. wszystko ok było.. a tu.. :(

Gość qwertyu
Czy ja tu czegoś nie rozumiem? Kiedy miałaś ten stosunek płciowy w wyniku którego mogłaś zajść w ciażę? Piszesz że okres miałaś dwa razy i testy negatywne były więc jak to w końcu z tobą jest?? Seks był w tym cyklu czy w którymś z poprzednich?

Gość anathema188
Stosunek był jeszcze w marcu, pod koniec marca. Zaraz po nim przyszedł okres i wydawalo sie, ze jest OK. Pozniej jednak byly male komplikacje, bo byly nie planowane krwawienia, wymioty, slabniecia.. ale zrobilam w miedzy czasie test i byl negatywny, pozniej byl kolelny okres i po nim zrobilam kolejny test i tez byl negatywny. Czulam sie calkiem dobrze, jak zawsze i myslalam ze bedzie ok... ale jak widac nie jest, bo trzeci okres sie juz spoznia 12 dzien no i dzisiaj ten test..

Gość akzi1980
anathema188 nie rozumiem takich dziewczyn gdzie antykoncepcja?? ja walczyłam tyle czasu żeby mieć dzidzię a tu taka nie sprawiedliwść Ciesz się bo innego nie mogą być na twoim miejscu

Gość anathema188
te komplikacje trwaly lacznie z poltora tygodnia gora. Pozniej wszystko przeszlo i juz nie wrocilo.

Gość anathema188
Ciesz sie? W wieku 18 lat to nie jest powod do radosci. Wiem, zawnilam na pewno, ze tak sie stalo. Ale nic na to juz poradzic nie moge, nawet z wyciaganiem wnioskow na przyszlosc jest juz za pozno.

Gość qwertyu
Czyli od marca nic?? Żadnego seksu? A byłaś wtedy u lekarza?? No wiesz czegoś takiego nie można lekceważyć.

Gość akzi1980
wiem że to co powiem to będzie okrutne ale jak się myśli częścią ciała między nóżkami to są takie skutki, w dzisiejszych czasach jest taki dostęp do anty koncepcji do prezerwatyw, a w dodatku to wszystko za wcześnie a chłopak???

Gość qwertyu
Mam na myśli krwawienia i tym podobne??

do akzi Czy mozesz wejsc jeszce raz na \"CZy TO CIAZA?\" napisalam do Ciebie kilka słowe...:)

troche cię podziwiam że nie poszłas do gina wczesniej może i wieku 18 lat to nie jest pewien zachwyt ale napewno dziecko to wielkie szczescie wiem bo sam nosze pod sercem synka i uwielbiam jak daje kopniaki fakt czemu takie młode osóbki nie pomyslą wczeniej o atykoncepcji

Gość anathema188
Wiem, że to jest mój błąd i nie obraża mnie fakt, jeśli mi to ktoś wypomina. Bo do swojego błędu przyznać się umiem. Niestety raz się zdarzyło tak, że zabezpieczenia nie było.. i ten raz będzie kosztował do końca życia. Okrutne to jest.. ale już nic na to poradzić nie mogę, jedynie fatalnie się z tym czuje.. miałam nauczkę w postaci nerwów, które odczuwałam, wiedziała, że już tego nie powtórzę.. za późno na wszystko..

Gość dqewdqewd
gdybym ja była w takiej sytuacji szukałabym wśród ginekologów prywatnych takiego który przywróci miesiączkowanie jakimś odpowiednim preparatem (mam na myśli chemiczne przerwanie wcesnej ciąży)

Gość no ale
skoro stosunek był w marcu, a mamy już czerwiec, to nie jest to aż tak wczesna ciąża, chyba..

Gość dqewdqewd
Faktycznie... nie czytałam że ostatni stosunek w marcu... czyli niewykluczone że poprzednie krwawienia nie były typowymi... ups... Niefajnie.

Gość akzi1980
nie usuwaj ciąży jeśli masz oparcie w rodzicach to cI pomogą kiedyś zrozumiesz że dzidzia to cudowna rzecz

Gość dqewdqewd
yyyyyyy... to pora nad imieniem się zastanowić, o utrzymaniu i wychowaniu dziecka nie wspominając a na ulotkach jest napisane w która stronę wyniki dają pewność a w którą jest możliwość pomyłki

na 200 procent nie jestes w ciazy,po jakim czasie ta druga kreska w okienku?

Gość kilkanaaa
no ale po tych dwoch okresach co mialas to wspolzylas? jak nie no to nie masz stresa:)

kurde dziwne i az nie mozliwe, ale zdarza sie moja tesciowa dostala 3 razy plamienie zamiast okresu i myslala ze to okres normalnie az poczula ruchy i 4 okresu juz nie dostala w szoku byla, nie wiedziala co i kiedy :-P to byla jej juz 4 ciaza, nie planowana oczywiscie :-P no ale wszystko skonczylo sie dobrze :)

Gość kilkanaaa
a ten drugi okres byl ok?