Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ppielegniarka

czekam na pytania...

Polecane posty

Gość sabri na
acha...dziekuje za pomoc :)

Gość anitkaaaaa
Pielegniarko prosze o pomoc. Strasznie mi wypadają wlosy nie wiem co robić, biore tabletki antykoncepcyjne, mysle ze to przez nie gdyz nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu. Obawiam sie ze niedlugo zrobie sie łysa, Czy moglabys mi doradzic jak sobie z tym poradzic nie chcialabym rezygnowac z tabletek.Dziekuje za odp.i Pozdrawiam Cie.

Gość Marta1983
może za dużo hormonów? Jaką antykoncepcję przyjmujesz?

Gość anitkaaaaa
biore Yasmin

Gość słoneczko nasze
czy jest pielegniarka...? chce sie poradzic...

Gość Sindiiiii
Witam ja mam pytanie bo mialam bole i wykryto mi rpzez usg miesniaka potem poszlam do ginekologo i skierowana zostalam do szpitala na operacje przed operacja mialam badanie ginekologiczne przez pochwe i nawet powiem ze ordynator to brutal mocno bada ale mimo ze powiedzialam ze jestem dziewica bylam w ten sposob badana Czy jest mozliwosc ze mi zerwali blone dziewicza Pytam z ciekawosci bo neiwiem poprostu a mnei to trapi ?

Mysle ze ordynator chyna nie byl by na tyle nieodpowiedzialny zeby przerwac Ci blone...ale jako ze nic nie wiadomo...Czy krwawilas po badaniu?Czy bylas badana w czasie miesiaczki?Nastepnym razem DOMAGAJ SIE!!! delikatnosci.To swiete prawo pacjenta!pozdrawiam!

Gość słoneczko nasze
wiec mam cykle 31 dniowe- ostatnia @ miałam 28 kwietnie i do dzisiaj nie mam okresu... powinnam go dostac 29 nwe wtorek, wspolzylam stosujac stosunek przerywny w swoim 15 i 16 dc... czy moge byc w ciazy- dodam ze zrobilam test i wyszedł negatywnie- co powinnam zrobic ?

Gość słoneczko nasze
dodam jeszcze z emialam bole takie jak na okres... ale on nie przyszeł... teraz zaczynaja one ustepować

sloneczko! współżylaś w najbardziej płodnym dniu, a ze niestety stosunek przerywany to bardzo kiepska metoda antykoncepcji jest bardzo duża szansa ze jestes w ciąży. Mam nadzieje ze bardziej Cie to cieszy niż smuci;-) Test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki(polecam pre-test) Niestety testy nie zawsze wykazuja ciaze.Np gdy jest pozamaciczna(ektopowa). Polecam badania krwi.Pozdrawiam

Gość słoneczko nasze
:) powinnam dostac okres we wtorek i wtedy tez zrobilam test - wyszedł negatywny, powtórzyłam go w piątek i równiez I kreska... co o tym mysleć...??

Gość słoneczko nasze
a moze to wina testu- kupilam paskowe na allegro... i były dużo tansze niz w aptece... czy to moze przez to wynik byc niewiarygodny? ale przypuszczam ze gin nie wykryje tak wczesnej ciazy... ?

Nie ma znaczenia jaki test kupisz. Znaczenie ma to, czy hCG było wystarczająco wysokie, by można było wykryć ciążę a do 4tego tygodna po zapłodnieniu hCG może być na tyle niskie, ze nawet beta nie wykryje (norma niesciążowa, 5.0 mIU/ml).Zdarza się to rzadko ale nie można powiedzieć - że nigdy.Tym bardziej że nie wiadomo,kiedy wystąpiła owlacja.Do zapłodnienia mogło dojść nawet 5-6 dni po stosunku.

Gość słoneczko nasze
fakt...a czyz e skierowania to wtedy to badanie jest bezpłatne... bo normalnie to koszt ok 20-30 zł u mnie sz tego co wiem... a co do tych testów ...? to moze miec wpływ na wynik ze byly tanie ...?

Gość słoneczko nasze
a to napewno nie stres opoznia mi okres... bo własnie ostatnio nie mam go wogóle... :) a juz napewno brakiem @ sie nie stresuje ;)

Gość słoneczko nasze
czy to badanie na ktore mam skierowanie lekarza jest bezpłatne?

Gość słoneczko nasze
no własnie jezeli 14 dniwowwa to gdybym była to juz by chyba wykryły...? tak...?

Duże prawdopodobieństwo, że wykryje. Ale i wiele dziewczyn skarży się, że miało negatyw w dniu spodziewanej miesiączki na teście z moczu - będąc w ciąży. To bardzo wczesna ciąża.

Gość słoneczko nasze
bo u mnie jest I kreska ... a dziwi mnie to bo mam regularne cykle dokładnie 31 dni...a tu nagle brak okresu...

niekoniecznie , to poczatek wiec stezenie HCG moze byc bardzo niskie, pozatym zaplodnienie moglo nastapic w ciagu-72 godzin.