Gość sabri na Napisano Czerwiec 2, 2007 acha...dziekuje za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anitkaaaaa Napisano Czerwiec 2, 2007 Pielegniarko prosze o pomoc. Strasznie mi wypadają wlosy nie wiem co robić, biore tabletki antykoncepcyjne, mysle ze to przez nie gdyz nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu. Obawiam sie ze niedlugo zrobie sie łysa, Czy moglabys mi doradzic jak sobie z tym poradzic nie chcialabym rezygnowac z tabletek.Dziekuje za odp.i Pozdrawiam Cie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Czerwiec 2, 2007 może za dużo hormonów? Jaką antykoncepcję przyjmujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anitkaaaaa Napisano Czerwiec 2, 2007 biore Yasmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miśka88 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 Można prosić Cie o kontakt np GG ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 anitkko Polecam kupic cynk w aptece(ok 8 zl)jest naprawde skuteczny i sprawdzony;-)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 2, 2007 Miśka88 niestety nie zalozylam jeszcze specjelnego gg, jak bede miala dam znac. narazie zapraszam na meila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miśka88 0 Napisano Czerwiec 3, 2007 A jaki to e-mail :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 3, 2007 Miśka88 nurse@interia.eu zawsze w stopce;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miśka88 0 Napisano Czerwiec 3, 2007 Byly dwa wiec nei bylam pewna hehe :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 3, 2007 czy jest pielegniarka...? chce sie poradzic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sindiiiii Napisano Czerwiec 3, 2007 Witam ja mam pytanie bo mialam bole i wykryto mi rpzez usg miesniaka potem poszlam do ginekologo i skierowana zostalam do szpitala na operacje przed operacja mialam badanie ginekologiczne przez pochwe i nawet powiem ze ordynator to brutal mocno bada ale mimo ze powiedzialam ze jestem dziewica bylam w ten sposob badana Czy jest mozliwosc ze mi zerwali blone dziewicza Pytam z ciekawosci bo neiwiem poprostu a mnei to trapi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 jestem i czekam na pytania;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 Mysle ze ordynator chyna nie byl by na tyle nieodpowiedzialny zeby przerwac Ci blone...ale jako ze nic nie wiadomo...Czy krwawilas po badaniu?Czy bylas badana w czasie miesiaczki?Nastepnym razem DOMAGAJ SIE!!! delikatnosci.To swiete prawo pacjenta!pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 wiec mam cykle 31 dniowe- ostatnia @ miałam 28 kwietnie i do dzisiaj nie mam okresu... powinnam go dostac 29 nwe wtorek, wspolzylam stosujac stosunek przerywny w swoim 15 i 16 dc... czy moge byc w ciazy- dodam ze zrobilam test i wyszedł negatywnie- co powinnam zrobic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 dodam jeszcze z emialam bole takie jak na okres... ale on nie przyszeł... teraz zaczynaja one ustepować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 sloneczko! współżylaś w najbardziej płodnym dniu, a ze niestety stosunek przerywany to bardzo kiepska metoda antykoncepcji jest bardzo duża szansa ze jestes w ciąży. Mam nadzieje ze bardziej Cie to cieszy niż smuci;-) Test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki(polecam pre-test) Niestety testy nie zawsze wykazuja ciaze.Np gdy jest pozamaciczna(ektopowa). Polecam badania krwi.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 :) powinnam dostac okres we wtorek i wtedy tez zrobilam test - wyszedł negatywny, powtórzyłam go w piątek i równiez I kreska... co o tym mysleć...?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 sloneczko jak nie pojawi sie miesiaczka to zmykaj do ginekologa i na badania krwi, bo mozemy dlugo gdybac;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 a moze to wina testu- kupilam paskowe na allegro... i były dużo tansze niz w aptece... czy to moze przez to wynik byc niewiarygodny? ale przypuszczam ze gin nie wykryje tak wczesnej ciazy... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 sloneczko wykryje kierujac na badania krwi-po zajsciu w ciaze pojawia sie we krwi gonadotropina kosmowkowa;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 4, 2007 Nie ma znaczenia jaki test kupisz. Znaczenie ma to, czy hCG było wystarczająco wysokie, by można było wykryć ciążę a do 4tego tygodna po zapłodnieniu hCG może być na tyle niskie, ze nawet beta nie wykryje (norma niesciążowa, 5.0 mIU/ml).Zdarza się to rzadko ale nie można powiedzieć - że nigdy.Tym bardziej że nie wiadomo,kiedy wystąpiła owlacja.Do zapłodnienia mogło dojść nawet 5-6 dni po stosunku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 fakt...a czyz e skierowania to wtedy to badanie jest bezpłatne... bo normalnie to koszt ok 20-30 zł u mnie sz tego co wiem... a co do tych testów ...? to moze miec wpływ na wynik ze byly tanie ...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 a to napewno nie stres opoznia mi okres... bo własnie ostatnio nie mam go wogóle... :) a juz napewno brakiem @ sie nie stresuje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 czy to badanie na ktore mam skierowanie lekarza jest bezpłatne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 raczej nie ale pamietaj ze testy paskowewykrywaja przewaznie 14 dniowa ciaze! badanie jest bezplatne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 no własnie jezeli 14 dniwowwa to gdybym była to juz by chyba wykryły...? tak...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 4, 2007 Duże prawdopodobieństwo, że wykryje. Ale i wiele dziewczyn skarży się, że miało negatyw w dniu spodziewanej miesiączki na teście z moczu - będąc w ciąży. To bardzo wczesna ciąża. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słoneczko nasze Napisano Czerwiec 4, 2007 bo u mnie jest I kreska ... a dziwi mnie to bo mam regularne cykle dokładnie 31 dni...a tu nagle brak okresu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ppielegniarka 0 Napisano Czerwiec 4, 2007 niekoniecznie , to poczatek wiec stezenie HCG moze byc bardzo niskie, pozatym zaplodnienie moglo nastapic w ciagu-72 godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach