Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakręcona 25

Jaki fason sukni żeby nie uwydatnić brzuszka?

Polecane posty

ale wg katolicyzmu grzeszyc rzecza ludzka.ale potem zalowac za te grzechy...jaki to ma sens jak sobie wybieracie ktorych przykazani bedziecie przestrzegac a ktorych nie?to chyba nie na tym polega.nie moglabym przysiegac mojej milosci wiernosci przed kims kogo mam w glebokim powazaniu/w kogo nie wierze.to nie byloby fair wobec mezczyzny.a przyrzekacie na boga katolickiego wiec...

moja mama brala slub bedac ze mna w ciazy, bylam wiec skutkiem przedmalzenskiego grzesznego seksu za ktory trzeba zalowac i pokutowac.bo to zlo.wiec takie dziecko jest wynikiem zla.jak dla mnie to chore.ale wybierajac ta religie godzicie sie na to.

Gość mikroshit
oto caly zaklamany katolicyzm. grzeszmy do woli ale potem pojdziemy do spowiedzi, powiemy ze zalujemy i jest cacy. a potem znowu nagrzeszymy itd. dlatego nie chodze do spowiedzi juz od lat ... po prostu nie zaluje swoich grzechow.

Gość a ja mam żal do rodziców że
mnie ochrzcili, gdyby tego nie zrobili to mogłabym grzeszyc póki jestem młoda, a potem na starośc sie ochrzcic, wszystkie grzechy byłyby odpuszczone, a ja chodziłabym codziennie do kościółka i byłoby cacy :-)

I to jest właśnie grzeszenie przeciwko Duchowi św. PS. Nie jestem dewotką, ale interesuję się teologią.

Gość a ja mam żal do rodziców że
na szczęście jestem ateistka i mam to gdzieś :-D

ja tez mam gdzieś kto z kim i kiedy śpi czy ma w efekcie ciążę czy nie na brzuch najlepsza bedzie suknia z wysoki stanem co juz napisano w drugim poście, reszta bicie piany

Gość mikroshit
pojde sie wyspowiadam, ze grzesze ptrzeciw duchowi swietemu. a co, ksiadz mi nie odpusci skoro odpuszcza seks przemalzenski a nawet mordercom odpuszcza i nawet biskup moze grzech aborcji odpuscic? no moje drogie panie, nie badzmy hipokrytkami. taka jest prawda o wierze katolickiej. najpierw grzeszymy, i to swiadomie i dobrowolnie a potem sie spowiadamy. ale ktora z was, naprawde zaluje tych wszytkich orazmow co? skoro jestescie katliczkami to nimi jestescie i koniec. i takie zabawy to dopiero po slubie. koscielnym!!!

Gość barabomka
jak by to było takie grzeszne to na dobrą sprawę żaden ksiądz nie powinien udzielic takiej parze ślubu...

u mnie w p0arafii księza są spoko i nic do naszej ciązy nie mają nawet ich to nie interesuje ważne że chcemy tego dziecka i to jest wazne a to czy przed czy po slubie to dla nich nie ważne

Gość barabomka
w koncu dziecko to owoc miłości

Gość zakręcona 25
Ale zajadliwa dyskusja, a ja tylko zapytałam O SUKIENKĘ! .. dziecko było planowane czy to przed czy po ślubie. Szczególenie, że mialam sytuację, że być może nie mogłabym mieć dzieci w przyszłosci. microshit ------- ciaża w trakcie ślubu nie katolickie?? A dzieco nieślubne to co twoim zdaniem - bardziej czy mniej katolickie?? Ja mam swoje lata, narzeczony tym bardziej. Nie będę sie nikomu tłumaczyła jestem szczęśliwa i kropka. Każdy niech myśli co chce. Chyba 3, 4 osoby odpowiedzialy na moje pytanie a reszta ...

Gość kasia Katarzynaa
zakrecona masz racje, na tym forum tak jest niestety- pytasz o jedno a odpowiedz masz na calkiem inne sprawy nie dotyczace tego tematu;/ ja mam ślub za 3 miesiace , tez poszukuje sukni zakrywajacej brzuszek bo to moj anjwiekszy mankament, z tego co wiem najlepsze są jednak te które mają marszczenia na brzucha, najlepiej skośne, np poszukaj sobie w necie modelu DRAC st. patrick, ja własnie chyba taka bede miała, lub suknia odcieta od biustu, chociaz mi sieosobiscie wydaje ze wlasnie podkresli brzuszek, najlepiej jak pojdziesz do salonu, poprzymierzasz, panie które tam sprzedają na pewno doskonale znają sie na rzeczy bo juz nie raz ubierały panne młodą w ciaży, powodzenia i pozdrawiam.

zakręcona 25 mnie tez wszczeniej zbesztano bo ciąża przed ślubem a u nas tak jak u ciebie dziecko zaplanowane i bardzo wyczekiwane a to czy bedzie ci widac brzunio to sie nie przejmuj ważne byś ty czuła sie swietnie a naprawde warto uszyc suknie bo wtedy krawcowa dobrze dopasuje i zakryje tak ze nie wifdac ja mam tak odszyta w srode odbieram sunie a w sobote slub jak bedziesz chciał to wyśle ci póznioejj meila z foto weselnych jak wyglądałam to sie odezwij na mojego maila pozdrawiam izycze wszytkiego dobrego

Gość
ten \"katolicki Bóg\" absinthe mnie rozwalił :D mnie się zawsze wydawało, że bóg jest jeden, a nie specjalny dla każdej religii ;)

Gość
aaa, miało być \"Bóg\" z wielkiej litery :/

Gość jak zwykle ateistki
wygłaszające kazania. Wiecie co to jest stare i niemodne i do dupy niepodobne że tak powiem. Nie pierwszy raz jestem na tym forum i non stop wałkują te tematy. Same nie wierzą ale komuś to tysiące kazań wygłaszają co powinien a co nie powinien. Żałosne i śmieszne jest to wtrącanie się do nie swojej wiary. ATEISTKI NAUCZAJĄCE GORLIWIE O WIERZE KATOLICKIEJ. buahahaha.

mnie tez sie wydaje ba wierze w to ze jest jakis tam jeden bog, ale ile religii tyle bogow, no chyba ze jeden ma rozmnozenie jazni i osobowosci:P jak zwykle ateistki-pokaz mi gdzie kogokolwiek pouczam.ja po prostu nie rozumiem.wydaje mi sie ze to hipokryzja.jesli jest inaczej prosze udowodnij mi to.nie nauczam tylko przytaczam katolickie haselka ktore wg mnie sa totalnie bzdurne, ale jesli ktos sie nazywa katolikiem to przestrzega zasad katolicyzmu, kto nazywa sie szachista to przestrzega regul tej gry.inaczej to nie ma sensu

Gość jak zwykle ateistki
a co cię to obchodzi kto co robi? Przeciez nie wierzysz w Boga to czemu tak cię to martwi że ktoś obraża tego Boga takimi czynami? Powinnaś być happy z tego powodu.

mnie nie obchodza ludzie ktorzy to robia, ale powod dlaczego to robia.uwazam ze to absurdalne ale argument facetta jest calkiem przekonywujacy.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci