Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

Normalnie czeka się na nie około miesiaca,ale mi je wytrzymali aż 3 miesiące,a natomiast kardiolipidowe miałam w ciągu 2 tyg.

ja mialam robione przeciwciała antyfosfolipidowe IgG i IgM ... czemu sie az tyle czeka??????? jak ja to wytzrymam :(

Mika znikłaś już tak na dobre😭 napisz chociaz na gg. Nati a co słychac u Ciebie? tez milczysz:( Meggi a Ty? o Ciebie to sie martwie.Napisałaś ,że wrócilaś z Polski i na tym koniec.Dziewczyny piszcie jak tylko będziecie miały chwile wolną.Pozdrawiam Was👄👄👄👄👄👄

hej Marghi , ja dopiero wstałam :) w pracy taki zapieprz ze szkoda gadac , jestem wykonczona psychiocznie i fizycznie , jedynie co mnie trzyma przy duchu to zajsc w ciąże :) i isc na macierzynskie a pozniej wychowawcze :) juz tam nie wroce :):) Czekam ciagle za wynikami przeciwcial , pod koniec listopada jade na badania kontrolne w sprawie toxo a 5 grudnia do pozania na genetyke .... Pozdrawiam gorąco 👄 🌼 ❤️

O Ty śpiochu:D Poczekaj cierpliwie na wyniki badań i jak wyjda dobrze to do roboty:P tym razem sie musi udac inapewno urodzisz zdrowe dzidzi.Pozdrawiam Cię serdecznie i życze miłego weekendu-buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuziaczki👄👄👄

Marghi slonce nic sie o mnie nia martw!!!!!! U mnie wszystko wporzadeczku. Dzidzius rosnie i kopie. Musze tylko wiecej lezec ale naprawde wszystko jest O.K. Nie mysl o mnie tylko o sobie kochana!! Pozdrawiam!!!

Megi Słoneczko ciesze się bardzo ,że się odezwałaś.Ciesze się,że u Ciebie jest wszystko w porządku,że Antoś rośnie i kopie:D:D:D:D:D:D.Ja też zaryzykowałam i stRAM SIĘ o dzidzie-nie wiem jak to się zakończy tym razem,ale się staram.Boje się,aby znowu nie okazalo się,że nie ma akcji serca,ale zostawiłam wszystko w rękach Boga-co ma byc to będzie.Zapisałam się także do kliniki do Łodzi,ale to dopiero na styczen-tam się długo czeka na wizyte.To jest przykre,ale moje myśli są takie,że jeżeli zajde w ciąże i będzie dobrze to za to będe Bogu dziękowac do końca życia ,a jeżeli znowu będzie zle to w styczniu pojade jeszcze do tej kliniki.Co mi innego pozostało? nic!Lamentowaniem nic nie wskóram-zaryzykowałsm jeszcze raz,a jażeli będzie trzeba bede szukac przyczyny dalej. Uważaj na siebie i jak lekarz kazał Ci dużo leżec to leż.W końcu co się dla dziecka nie robi-prawda?Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i przesyłam buziaczki👄👄👄👄

Marghi z calego serduszka przesylam Ci mnostwo dobrych fluidow. Wszystko bedzie dobrze, musi byc!!! Ja tez mysle, ze co ma byc to bedzie. Wierze w Ciebie!!! Do roboty Kochana!!!

Meggi Kochanie nigdy nie mierzyłam sobie temperatury ponieważ staranka o pierwsze 2 ciąze trwały 1,5 miesiąca,ale teraz przed tą 3 ciążą namówiła mnie koleżanka ktora straciła 4 dzieci,abym mierzyła sobie temperature i to robie 2 miesiąc.Temperatura od kilku dni mi nie spada-łudze się ,że może i tym razem mi się udało,ale co dalej............Boże ,aż się boje myślec.Dziękuje Ci za fluidki ciążowe i życze powodzenia-to jest przecież teraz dla Ciebie najważniejsze.Najgorszy okres jest już za Tobą więc nie myśle ,aby coś było żle -URODZISZ ŚLICZNEGO SYNKA.Wspomnisz moje słowa,że tak będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Buziaczki👄👄👄

Meggi Jeżeli możesz to prosze pomóż.Przeczytałam jeszcze raz to co pisałas i zaczynam się troche wzorowac na Tobie żyjąc nadzieją,że moze i mnie się teraz uda.Ty 2 razy pod rząd miałas obumarcie płodu+- o tym samym czasie.Piszesz,że przy drugiej ciązy powiedziano Ci,że może cos ciężkiego podniosłas-mnie też się cos podobnego zdarzyło:(:(:(.Piszesz,że robiłas badania i wyniki Ci wyszły dobrze.Ja też robiłam jakies tam badania i wyniki mi wyszły dobrze. Na dzien dzisiejszy przyczyny tego co się stało nie znam,a Ty?z tego co przeczytałam to też chyba powodu nie znalazłaś i Dzięki Bogu ta ciąża Ci się rozwija dobrze.Powiedz,że to mogl byc pech,jakas selekcja organizmu a to trzecie mi się urodzi.Pozdrawiam Cię i trzymam kciuki za Ciebie-Meggi nawet teraz mama zapytała mnie gdzie ty tak piszesz i piszesz,a ja jej odpowiedziałam,że do dziewczyny która jest moją nadzieją,bo jest w ciąży ,a ma za sobą 2 obumarcia jak ja

Marghi blagam przestac doszukiwac sie wszystkiego!!! Marghi!!!! Teraz musisz byc silna, dobrze sie odzywiac i dbac o siebie!!!! Mysl tylko o tym dziecku ktore czeka, zeby tylko zamieszkac w Twoim brzuszku. Bedzie dobrze Kochana!! Ja nie moge powiedziec, ze u mnie nie bylo przyczyny, bo byly. Pierwsza ciaza fakt nagle ustala ale wiem, ze tak mialo byc. Przykro mi na sama mysl, ze mialabym teraz takie duze dziecko. Jednak trudno. Wiem, ze gdzies tam wszystko nam jest pisane, wiec pewnie tak mialo byc. Druga ciaza to nic innego jak wina lekarza. Przeciez sama moja lekarka powiedziala, ze gdybym lerzala to pewnie bym utrzymala ta ciaze. Zobaczysz bedzie dobrze i tak samo jak ja bedziesz w koncu siedziec i glaskac sie po brzuszku. Sama zobaczysz jak to szybko przyjdzie. Tylko nie zamartwiaj sie i badz silna. Musisz byc silna i zdrowa, bo w koncu masz zostac Mama. Ja wierze, ze w koncu nia bedziesz!!!! Pozdrawiam!!!

Meggi dziękuje Ci za to co piszesz.zyje nadzieją,że mi się udalo w tym miesiącu-z resztą ja nie miałam problemów z zajsciem-gorzej jest z donoszeniem.Trzymaj się cieplutko-dla Ciebie🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Kochana ja tez zachodze bez problemu. Trzy razy i za pierwszym razem. Pamietaj ten Nasz trzeci jest szczesliwy!!!!

mam taką nadzieję.Myśle ,że Ty leżysz? pamiętaj co Ci powiedział lekarz i dbaj o siebie!!!!!!!!!!!!!Pamiętaj,że jesteś nadzieją dla mnie.Łudze się po Twoim przykładze ,że i moze mi też się uda👄❤️👄❤️👄❤️

Kochana po 20 grudnia bede w Krakowie. Zostaje juz do porodu. Jezeli nie bedziesz miala nic przeciwko to odwiedze Cie w styczniu. Pogadamy sobie na spokojnie. Bedziesz pytac o co tylko zechcesz.

Jasne ze tak:D:D:D:D -będe czekac na Ciebie i myśle,że będe miec już brzuszek.Ja zabiegi miałam pod koniec 2 miesiąca.Drudie dziecko miałam rodzic cos przed swiętami Bożego Narodzenia,a do sw. to jeszcze 2 miesiące............................ja się modle i to bardzo o to 3 dzidziale niech się dzieje wola Boża

Dokladnie tak!!! Tak wlasnie pozytywnie masz myslec. Usmiech na buzke i wymyslac jak tu kusic Meza a nie zamartwiac sie. Jakas kolacja przy swiecach, sexi bielizna itd. Mysl tez o Nim i niech sie facet relaksuje.

z kuszeniem nie ma problemu.....-nie zostało mi nic ja prosic Boga aby znowu nie umarło

Megi powiedz mi jeszcze jedno: czy Ty pijesz kawe w ciąży.Ograniczam się z kawą niesamowicie,ale jak nie pije to strsznie potem boli głowa do tego stopnia że mi jest słabo i bierze mnie na wymioty

Nie pomoge Ci Skarbie w tej kwesti. Ja kawy wogole nie pije, no przepraszam z wyjatkiem inki hi hi. Tak na serio to wogole nawet wczesniej nie pijam, bo mam alergie na kofeine. Gdyby wypila odrobine slabej kawy to by mnie caly dzien trzeslo. Zamiast kawy pijam mosna herbate, ktorej teraz nie pije. Zapytaj lekarza ale lepiej nie pij kawki w ciazy. Pamietaj nie lykaj juz aspiryny i jedz duzo kwasu foliowego.

nie nie biore nic-tylko kwas foliowy.kilka dni temu jeszcze brałam witaminy typu prenatal,ale teraz je odstawiłam.Nie wiem co ja będe robicz kawą?głowe mi rozsadza,a herbate to pije z melisy.Mierzyłam sobie temperaturke pod językiem i mam 37.0-od kilku dni mi się utrzymuje wyższa

Nigdy nie mierzylam temperatury i nawet nie wiem o co dokladnie chodzi. Jestem nie doswiadczona w tym temacie. Trzymam kciuki za Ciebie!!! W koncu musze komus oddac te wszystkie ciuszki ktore mi zostana. Mnie cos kaszle po wczorajszym wyjsciu na kolacje z Mezusiem. Musze napic sie mleczka z czosnkiem.

Kochana jesteś.Ciuszki może sobie narazie zachowaj dla drugiego dzidzia,a teraz zmykaj napic się mleczka z czosnkiem-śmierdzi,ale jest zdrowe.Ja w piatek,zjadłam 2 kanapki z masłem i czosnkiem-śmierdziałam jak niewiem co,ale czosnek jest zdrowy i miód też.A odnosnie tej tempersturki to ja też jej nigdy nie mierzyłam i we wrześniu namowiła mnie do tego moja koleżanka.Temp.rosnie opada o kreske ,dwie,potem gwałtownie rośnie i jak opadnie to jest po owulacji a jak się utrzymuje wysoka, nie opada tz.,ze progesteron rośnie,a jak progesteron rośnie to znaczy ,że jest ciąża.Tak mi to tłumaczono-powtarzam nie robilam tego nigdy

Wszystkiego warto sprobowac. Mnie lekarz nawet mowil, zeby wieczorkiem napic sie z Mezem lampke czerwonego wytrawnego wina. Co do ciuszkow Kochana wszystko dostalam. Jedna kolezanka obdarowala mnie piecioma wielkimi siatami a druga przyniosla mi wielki worek. Wszystko po chlopcach, wiec jak bedzie facet u Ciebie to Ci sie przyda. Ja kolejnego bobaska chcialabym za trzy, cztery lata i Dziewczynke. Moj Maz smieje sie, ze kolejnych humorow ciazowych nie zniesie. Warjat!! Zaloze sie, ze z czasem to mu sama ochota przyjdzie na Corcie.

Ja od rana drogie Kolezanki na nogach. Bylam dzisiaj u lekarza ale z kolezanka. Jest w ciazy i potrzebowala tlumacza, wiec poszlam z nia. Teraz musze cos przekasic. A Wy gdzie jestescie?

Witaj słoneczko:D Ciesze się,że czujesz się dobrze,ale uważaj na siebie.U mnie nic się nie zmienilo od wczoraj.Ide sobie też coś przekąsic i rozwiesic pranie-zaglądne za chwile.Na tym czasem przesyłam Ci buziaczki i prosze o fluidki ciążowe.Licze na cud od Boga w przeciwnym razie kiepsko widze moje macierzyństwo.Prawda jest taka,że jeżeli się straci jedno dziecko to jest nadzieja,że drugie się urodzi,ale jeżeli się straci 2 pod rząd jak się to przydażyło mnie to chyba ciężko jest to uznac za przypadek-boje się,że powód we mnie tkwi ,a ja nic nie robie w tym kierunku/ale na co mam się leczyc??????????/ i obawiam się ,ze znowu moze byc zle.Ja mam tez konfliktową sytuacje ponieważ mąż ma grupe krwi O RH+ a ja mam O RH -.Może moj organizm odrzuca zarodek?ale po obu zabiegach dostałam immunoglobine.A! zobacze co będzie teraz z 3 ciążą

Marghi!!!! Bo przyjade i zleje Ci tylek!!! Dosc tego zamartwiania!!! Bylas moze u tej mojej lekarki? Jezeli nie to jedz do niej, moze natchnie Cie nadzieja. Nie mowie, ze jej nie masz ale moze potrzeba Ci fachowej opini Slonce. Ja wiem, ze bedzie dobrze!!!

Meggi o jakiej lekarce mówisz?Ja byłam w klinice w Krakowie-zrobiłam badania i wyniki mi wyszły dobrze.Lekarz mi tłumaczył,ze 60% pierwszych ciąż kończy się poronieniem,przy drugiej jest prawdopodobieństwo,że się skończy złe od 20do 30 %a przy trzeciej jest tylko 5 % prawdopodobieństwa,że sie skończy zle.To oczywiscie są obliczenia statystyczne.Powiedział,aby odczekac 5 miesięcy i starac się o następne,ale wiesz Meggi ja tak do końca nie ufam lekarzom.Nie wiem co myślec i co robic uwierz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!:(:(:(:(:(.Zapisałam się do kliniki do Łodzi,ale termin wizyty mam dopiero w połowie stycznia-tam się długo czeka ,no i finansowo to też troszke kosztuje.1-wsza wizyta i podstawowe badania ok 4 tys zł.takk płaciła moja koleżanka w minionym tygodniu.Zapisałam się,aby nie tracic czasu,bo jak mi to umrze to w styczniu pojade,bo mniej więcej tam od momentu rejestracji na wizyte czeka się około 3 miesięcy.Nie wiem czy Ci już to pisałsm czy nie ale powtórze,ze robiłam badania takie jak : progesteron i testosteron pakiet posiewu z pochwy toxoplasmose i cytomegalie przeciwciała antyfosfolipidowe i kardiolipidowe miałam też usg dokładne macicy i też jest wszystko w porządku.Meggi wybacz mi ,że Cię tak zanudzam-przepraszam

Nie zanudzasz. Tez pewnie tak bym robila w Twojej sytuacji. Chodzilo mi o ta moja pania ginekolog ze szpitala siemieradzkiego. To swietny fachowiec, bo duzo jej zawdzieczam. Jest duzo tansza niz ta Twoja wizyta na styczen a moze pomoze Ci zajsc. U niej wizyta kosztuje 100 zloty. Nic nie tracisz jak do niej pojedziesz. Wiesz Slonce to czasem bardzo wazne, zeby odczekac bo organizm jest wymeczony i nastepna ciaza moze poleciec. Musisz byc zdrowa. Ja jednak wierze w to, ze matka natura madrze to sobie obmysla i jak Twoj organizm bedzie gotowy to sam o tym zdecyduje. Moja kuzynka zaszla w ciaze a raczej wpadla miesiac po zabiegu. Fakt, ze cala ciaze lezala i byla pod kontrola lekarza ale to tylko dlatego, ze wczesniej dwa razy poronila. 10 lat pozniej wpadla i urodzila drogiego syna. Kochana Tobie tez sie uda. Jejku ide siku, bo juz nie wytrzymam.