Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

dorka gratulacje :) Nic sie nie martw wszystko bedzie dobrze, zobaczysz :) Kiedy idziesz do lekarza?

Gość dorka2
Kiniusia zaraz w piatek bylam u lekarza,potwierdzil ciaze:) Jestem w 6tc.dzidzia ma 3 mm:D:D:D powiedzial ze wszystko jest dobrze,a o tych bolach to powiedzial ze we wczesnej ciazy moga sie zdazyc,ale musze na siebie uwazac,duzo lezec nie przemeczac sie itd... Boje sie bardzo o ta ciaze ale jestem tez dobrej mysli,w koncu musi byc dobrze:) Pozdrowionka papa:D:D:D

Dorka jak sie czujesz? czyli nie pracujesz? jestes na zwolnieniu? odpoczywaj jak najwiecej :) Masz juz jakies objawy ? :) Ja byłam ostatnio u gin i kazał mi troszke zwolnic tempo bo zaczełam miec skurcze brzucha :( nie bolace i nie jakos bardzo czesto ale musze to kontrolowac zeby nie zdażało sie to zbyt często... Tak wiec juz mam załatwione ze na wykłady nie bede chodzic tylko na kolokwia :) i wczoraj zrobiłam pierwsze pranie ciuszków - tj body , pajacyki i kilka śpiochów :) i stwierdziłam ze mam tego troche a to dopiero rozmiarówka od 0-3 miesiecy :) Marghi odezwij sie co tak zamilkłas????!!!!

Gość dorka2
Hej laseczko:D Wczoraj bylam u lekarza,moja dzidzia ma 13mm i jest w szystko ok. :Dtylko cisnienie mam troche podwyzszone:( teraz musze caly tydzien miezyc i zapisywac i zawiesc lekarzowi no i zobaczymy co dalej:(:( A tak wogole to dzieki Kinia za pocieszenie co do boli brzucha👄 jestem juz spokojniejsza:D Marghi a co u Ciebie slychac? Pozdrowionka papa:D

witaj dorka :) widzisz ty masz problem z podwyższonym cisnieniem a ja mam problem z niskim.... żadko mi saie zdaza ze mam powyzej 100 ... mój max to 106 :) wiec widzisz... ale wszystko bedzie dobrze zobaczysz :) to który to juz twój tydzień? masz jakies objawy? ja jutro zczynam 31 tydz. uffff.... ubranka wyparne teraz sie skupiamy na łózeczku, materacyku itp.... :) no własnie Marghi gdzie ty jestes???? Nati ty tez sie odezwij czasem :)

Gość dorka2
Kinia ja jestem dopiero w 8tc,tez juz bym chciala byc tak jak Ty w 31tc:D Moje cisnienie jest podwyzszone miedzy innymi przez stres ktorego mi teraz niestety nie brakuje:(ciagle mysle o dzidzi i caly czas sie boje czy bedzie wszystko dobrze:(mam nadzieje ze troche sie uspokoje jak juz minie ten 9tc kiedy stracilam moje poprzednie ciaze:( Kinia napisz mi jeszcze czy Ty bralas jakies leki podtrzymujace ciaze lub jakies inne na poczatku ciazy?bo mi lekarz nic nie przepisal,jedynie witaminy i magnez. Buziaczki👄

Gość dorka2
A co do objawow to ja mam tylko mdlosci i to nawet nie caly czas i nie codziennie:( i oczywiscie tym tez sie martwie,ze mam malo objawow ciazowych:( oh nie wiem jak ja przetrwam te ciaze:D

dorka przez teoje zamartwianie nic dobrego nie bedzie... ja wiem jak to jest ale nie mozna w ten sposób podchodzic, ja tak podchodziłam przy drugiej ciazy i wiem ze to jest błąd. Teraz razem z mezem postanowilismy ze wszystko bedzie dobrze, i innej mysli nie przyjmowalismy. I takie myslenie jest naprawde najlepsze nie tylko dla ciebie ale przedewszytkim dla maleństwa. musisz uwierrzyc to ze tym razem wszystko bedzie dobrze... ja w to uwierzyłam i widzisza z jakim brzuchem juz chodze :) co d leków to do 14-15 tygodnia brałam duphaston, lekarz powiedział ze lepiej dmuchac na zimne. Tylko ja nie wiem czy on cos daje bo przy drugiej ciazy tez brałam i nie pomogło.... dorka pomysl nad tym co ci napisałam bo to naprawde ważne dla ciebie i dla maleństwa.

O jej jsię ciesze!!!:)DORCIA JEST W CIĄŻY:):):):) Kochanie brak mi słów,aby wyrazić to co chciałabym po przeczytaniu ostatnich twoich wypowiedzi:) Dbaj o siebie! Kiniu ,a Ty jeszcze troszkę i będziesz tulić swoje maleństwo-cudowne chwile przed Tobą. Sciskam Was mooocno:D🌼🌼🌼🌼

Dorcia,to że odczuwasz troszeczkę objawyciążowe to tym się wogóle nie martw.Każda kobieta to oczuwa inaczej.Ja np. w pierwszej ciążymiałam okropne bóle krzyży,mdłości do szaleństwa,piersi bolały mnie bardzo,były nabrzmiale i co....:(a przy Kubusiu nie mdliło mnie dużo,piersi nie bolały i wcale nie urosły dużo,całą ciąże przenosiłam biustonosz normalny biustonosz75B jaki nosze od x czasu/mam tu na myśli rozmiar:)/ Dokuczały mi bóle głowy,ale nie wiem czy to nie było powodem braku kofeiny.Ja jestem kawiarz straszny ,a w ciąży kawe odstawiłam,ale pod koniec zaczełam pić troszeczkę.Koleżanki podczas ciąży miały cyce jak balony,ja bałam się,że nie będe mieć pokarmu itd...a tu?ja z cycami małymi karmie po dzień dzisiejszy a koleżanki pokarmiły z meką 2,3 miesiące i musiały dokarmiać butelką.Oczywiście nie wszystkie!podaje cI przykłady,abyś się nie denerwowała. Straszono mnie,że będe musiała mieć cesarkę,bo jestem delikatna,po 2 poronieniach,stara jak na pierwszy poród,z wąską miednicą... i co?! guzik prawda!bez bóli,tylko lekko krwawiłam trafiłam do szpitala z SZEŚĆIOCENTYMETROWYM ROZWARCIEM!rodziłam nie zdając sobie Z tego sprawy.Męki to miałam coś około godziny i urodziłam dziecko ponad 4ro kilowe.Nie martw się na zapas,ale jeżeli jest coś co Cię niepokoi to idz do lekarza,bo po co masz się denerwować.PAMIĘTAJ,ŻE STRES TO ZŁY DORADCA!!! TO SIĘ TEŻ TYCZY CIEBIE KINIA SKORO JUŻ ODCZUWASZ SKURCZE. Ja także miałam problem ze skórczami i trardnieniem brzucha,od 30 tc i dlatego od 30 do 36tc brałam fenoterol a w 38tc urodziłam. Co do fenoterolu to różnie na niego dziewczyny reagują,ja akurat dość go zniosłam. Kinia jezeli odczuwasz skurcze to staraj się nie denerwować ipolegiwać,nie choć dużo po schodach!Porozmawaija na ten temat z Twoim lekarzem.....,a natomiast przed porodem tak po 36tc to się nie oszczędzaj nic!chodz dużo,mając dużo ruchu będzie Ci lepiej rodzić. Mam ciocie położną i mówiła mi,że te dziewczyny co duuuuuzo leżą w ciąży zazwyczaj mają potem ciężki poród,ale to chyba jest normalne,wszystkie mięśnie są słabe i zastałe.Ja ciąże miałam ciężką,bo miałam nisko łożysko i to na dodatek na przedniej ścianie macicy,skurcze,aniemie ,2x brunatne plamienia,dużo leżałam na początku,ale przez ostatnie 3 miesiące nadrabiałam wszystko,opalałam się,chodziłąm nad rzekę,grile gdzie się dało,oczywiście wszystko to było robione z rozsądkiem:D Chciałabym bardzo jeszcze raz zobaczyć 2 kreseczki na teście:) A!pisałyście o duphastonie-ja go bralam aż do 30 tc. ŚCISKAM WAS MOCNO I ŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI:D🌼

Pisze na raty ,bo gotuję ,a także boje się ,ze w kazdym momencie przyjdzie mąż z Kubusiem z zewnatrz i skończy się moje pisanie... Kinia nie szalej z ubrankami,nie kupój za dużo,pważ dzicko szybko wyrasta,zapewne dużo też ciuszków dostaniesz,bo kto przyjdzie Cię odwiedzić nie przyjdzie z pustą reką.Ja mam jeszcze mase rzeczy których Kuba nie założył ani razu,bo po prostu z nich szybciej wyrósł.Kiniu zawsze w miarę potrzeby będziesz mogla sobie dokupić.Pamietam,że mój Kubuś pierwszy raz po przywiezieniu go do domu ze szpitala 10lipca miał na sobie pajacyki dopiero 7września/w dniu chrztu/Wcześniej w domu w samych bodach do nosiłm,a jak sałam na zewnątrz to go nadkrywałam.Trafiłam na moment upalu.Pamiętam nawet w sierpniu,że po mimo to ,że miał same body to nabawił mi się potówek-KĄPAŁAM CODZIENNIE! WÓZEK KUPIŁAM SOBIE NA ALLEGRO.Przywiezli mi go w piątek a we wtorek poszłam rodzić.Moja mam ajest przesadna i mnie tym zaraziła,wolałam dmuchać na zimne i przez te 4 dni wózek trzymałam u sąsiadki.Śmieszne to ,ale tak ajest prawda:) Odezwe się pózniej:)pa

Gość dorka2
Hallo no wiec i ja sie melduje:) I tez musze sie pochwalic,ze jutro zaczynam 10 tydzien:D Pozdrowionka🌼

O dziewczyny gdzie jesteście?:( Może byście zamiast chwalenia się przesłały mi jakieś dobre fluidki ciążowe?!;) Cieszę się z Waszej radości i szczęścia razem z Wami:D

Gość dorka2
Marghi ja jestem i czesto tu zagladam:)ale co tu pisac jak sie ciagle siedzi w domu,nic sie nie dzieje,tylko czlowiek wsluchuje sie w swoje cialo i kazdym pierdnie.... sie przejmuje:(:( Marghi oczywiscie przesylam OGROMNA ilosc fluidkow:)zebys jak najszybciej do nas dolaczyla,bo Kinia sie niedlugo,,rozpakuje''i bede sama:):) Pozdrowionka🌼

Witajcie, mam pytanie do kobietek które szczęśliwie zaszły w kolejną ciąże po poronieniu. Jak to u Was było czy musiałyście leżeć na początku ciąży? I do którego miesiąca i czy wszystko było dobrze, gdy się oszczędzałyście i leżałyście ? Jak się domyślam napewno leki na podtyrzymanie były odrazu przyjmowane, gdy tylko ujrzałyście II kreseczki. Pytam bo się bardzo martwie sama niedługo zaczynam starania, bo też jakiś czas temu straciłam swoje maleństwo ... I chcę podpytać mamusie które już doczekały swych kruszynek po tym przeżyciu. Pozdrawiam

Malutka23 Pamiętaj,że podstawą do sukcesu jest POZYTYWNE MYŚLENIE!!!Skoro myślisz o ciąży,to podejć do tego w sposób spokojny,a zobaczysz,że wszystko będzie dobrze.To,że poroniłaś o niczym nie świadczy przy kolejnych ciążach.Ja poroniłam 2x i po dzień dzisiejszy nie wiem dlaczego.Podczas ostatniej ciąży przez pierwszy trymestr czułam się dobrze,w drugim było gorzej,bo miałam aniemie,dużą anemie,a także dmuchanie na zimno bo miałam łożysko bardzo nisko ułożone.Leżałam prawiecały drugi trymestr,ale nie ''plackiem''Trzeci trymestr był już fajny,bo wszystko wróciło do normy,owszem oszczędzałam się,ale i prowadziłam normalny tryb życia. Mam koleżanki które poroniły,a potem następne ciąże im mijały jak nic,rewelacyjnie.Leżała ze mną dziewczyna w szpitalu z drugą ciąża iopowiadała mi,że przy pierwszej ciąży było super ,0 komplikacji a przy drugiej to było bardzo ciężko.Jak widzisz na to nie ma reguły,bo ciąża ciązy nie jest równa. Jak się tylko zoriętujesz ,że jesteś w ciąży to idz do ginekologa zaraz,może Ci coś da na podczymanie,ja brałam do 30tc duphaston. Bądz dobrej myśli,a zobaczysz,że wszystko będzie dobrze. Życzę powodzenia:D Dorciu Kochana dziękuje Ci baaaardzo za fluidki:D:D:):D Uważaj na siebie:)ściskam Cię mooocno Kinia:D👄

Gość dorka2
Hej laseczki:) Malutka ja jestem po dwoch poronieniach i teraz jestem w ciazy w 10tyg. lekarz powiedzial ze musze sie oszczedzac i duzo lezec,ale nie plackiem:) co do lekow to biore tylko witaminy i magnez,zadnych na podtrzymanie ciazy mi nie dal bo powiedzial,ze jezeli ciaza jest mocna i dzidzia zdrowa to sie utrzyma bez lekow:D jak narazie czuje sie dosc dobrze i mam nadzieje ze bedzie tak dalej:D:D Kinia daj znac co u Ciebie i jak sie czujesz?👄🌼 Marghi👄 🌼

czesc dziewczynki ja wczoraj wróciłam ze szpitala, trafiłam z przedwczesnie zagrażającym porodem, ale na szczescie z małym wszystko dobrze, napedził mi tylko stracha :( w szpitalu lezałam od 1 maja, bo rano dostałam mocniejszych skurczy no i nagle plamienia i mnie zostawili w szpitalu na obserwacje - podpieli pod kroplówke, dostałam nospe i taki lek celestone - ńa pobudzenie wzrostu pecherzyków płucnych Malego gdyby chciał urodzic sie za wczesnie. wczoraj mnie wypuscili ale kazali oszczedzac i wiecej lezec - wiec leze :)

Cześć ciężarne:D Kinia ja także miałam zagrożenie przedwczesnym porodem/ bardzo stawiał mi się brzuch/od 30 do 36tc brałam fenoterol i także miałam zalecone oszczędzanie się i polegiwanie,ale będąc na Twoim etapie ciąży to pamiętam ,że doktorka kazała mi na siebie uważać,ale chodzić-chodziło o to aby nie być za bardzo zastaną,ponieważ wtedy jest dużo gorzej rodzić.Dodam,że miałam nawet bardzo nisko ułożone łożysko/był taki moment,że baliśmy się,aby łożysko nie było przodujące,no ale na szczęście toszkę się podniosło/ To już 8m tak?jak już wejdziesz w 9 to nie leż plackiem,ruszaj się dużo,będzie Ci lepiej rodzić.Dodam,że ja urodziłam w 38tc i małym było wszystko w porządku. Będzie wszystko dobrze:D Pozdrawiam:DA!prześlij jakąś fotkę Twojego brzusia:) Dorka👄 Nati a Ty gdzie jesteś? Malutka 23:Dzobaczysz,że i Tobie wnet będzie rósł brzusio:)pozdrawiam

Halo dziewczynki :) Marghi ja nie mam lezec plackiem, tylko wiecej odpoczywac i zwolic tempo, które widocznie było za szybkie w moim przypadku. Dlatego teraz juz nie chodze na zajecia tylko jestem w domu, ostatnio bylismy tylka na zakupach dla malucha ale nam to sprawnie poszło został tylko wózek ale to juz przez internet :) Ja tez bdostałam leki i witaminy, żelazo, magnez ,luteine... ale tylko jeszcze 3 tygodnie mam brac a potem juz odstawiamy i moge rodzic :) Wczoraj byłam na kontroli i z szyjka jest wszystko ok na szczecie a Filip wazy juz 2.700 kg tak wiec duzy jest jak na ten etap ciazy :) ponad 3 kg spokojnie bedzie miał ;) Marghi a co tam u Ciebie? Dorka jak ty sie czujesz? nic sie nie odzywasz....

dziewczynki co tu taka cisza odezwijcie sie!!! Dorka jak sie czujesz wszystko dobrze? Marghi :)

Gość dorka2
Czesc dziewczyny:) Kinia dziekuje za troske👄 Zaczelismy 13tc i jak narazie jest wszystko dobrze,oby tak dalej:D:D:D Kiniusia a jak Ty sie czujesz?pewnie jest Ci juz ciezko... poprosze o aktualne fotki brzusia:) Marghi a co tam u Ciebie? no i jak tam radzicie sobie z powodzia? widzialam zdjecia na nk mam nadzieje ze nie jest jeszcze gorzej niz na zdjeciach:( Pozdrowionka👄

Gość Slużebnica Jania
"Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców (Mt 15:23) :O :O Kobieta jest jak jabloń, która wydaje owoce :O Dobra jabłoń rodzi mnóstwo soczystych owoców, a jabłoń kwaśna i zła? :O :O

dorka wysle wysle tylko ostatnie mama z 33 tygodnia a nie długo zaczne 36 ale sama ocenisz czy brzuszek duzy :D kazdy mi mówi ze duzy ;) ty tez mi cos podeslij... widac juz cos tam u ciebie? :) a tej słózebnicy to współczuje, naprawde....

Gość Marika 86
Witam was dziewczyny. Przeczytałąm sporo postów i tak wam niektórym zazdroszczę. Ja też jestem po 2 poronieniach. Drugi zabieg miałam w marcu a od lipca mam zacząć staranka:) co do przyczyny to nie znam do dziś więc lekarz profilaktycznie chce mi wprowadzic od początku Duphaston i aspirynę. Troche sie boje tej aspiryny, nie wiem jak długo się ją bierze, ale niektore z Was chyba tez braly i wszystko bylo ok? ale sie boje, ale juz sie nie moge doczekac kiedy zajde w ciążę