Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

Hej!co jest,że jak ja się nie odezwie to tutaj panuje cisza?! Nati żyjesz?,bo ja tak,tylko od wczoraj coś się czuję nie bardzo:(pobolewa mnie znowu podbrzusze,tak całkiem samym dołem i momentami czuję jajniki.Co do mdlośći to mnie ostatnio nie męczą bardzo.Jeszcze tydzień i będziemy mieć 1wszy trymest za sobą. Nati czy słyszałaś coś na temat witamin ,suplementów firmy FOREVER? POZDRAWIAM SERDECZNIE:)

Gość dorka2
Hallo dziewczynki:) Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze,ciaze sie prawidlowo rozwijaja i dzidzie rosna:):):) Marghi na pewno jest wszystko w porzadku,to chyba normalne w ciazy ze ciagle cos boli. My juz po urlopie:( bylo super!!!! Pozdrowionka🌼

Marghi nic nie slyszalam o tej firmie ... Ja tez jeden dzien czułam jajniki i macice ... taki ucisk , ale macica rosnie wraz z dzidziusiem jak nie ma zadnych plamien jest ok :) Widac juz brzuszek u Ciebie ? u mnie tak :)

Dorka:)❤️ Nati widać mi już trochę brzuszek:)ale to chyba bardziej przez zaparcia jak przez ciąże.Nie wiem co jest grane,ale od kilku tyg.mam naprawde problem z zaparciami,ide ........ raz na 4,5 dni Dzisiaj czuję trochę brzuch ,nie boli tak jak w poniedziałek,ale go czuję.Bolą i swędzą mnie także bardzo piersi i od południa powróciły mdłości-dobijają mnie:( Pozdrawiam:)

Marghi ja za to wyprozniam sie regolarnie codziennie rano ... albo w trakcie dnia , czasami mam taki bol jelit ze wytrzymac nie moge ...

I znowu tutaj ciiiisza Dorka co u Ciebie?jak dzidzi? Nati,a TY byłaś może ostatnio u gin.?bo ja tak:)dzidzi rośnie,jak narazie wszystko jest ok,ma 67mm.Ja czuję się dość nawet dobrze,w porównaniu do pierwszych 2 miesięcy to czuję się rewelacyjnie.Mam stopniowo odkładać przyjmowanie duphastonu,tz.przez najbliższy tydzień mam brać 1x dziennie a po tygodniu zaprzestać.Trochę się boje,no ale mam nadzieję,że będzie dobrze. Napiszcie coś:) pozdrawiam

Gość dorka2
Hejka:) Marghi super ze wszystko z ciaza jest dobrze,no i dzidzius juz taki duzy:) nie martw sie odstawieniem lekow,mysle ze gdyby bylo to zagrozenie dla ciazy to gin.kazala by Ci je brac dalej.no i dobrze ze czujesz sie juz lepiej:) Nati a co tam u ciebie slychac?jak sie czujesz??? A u nas wszystko ok.dzidzius zdrowy,i wszedzie go pelno:D:D:D wszystkie szuflady jakie mamy w meblach sa albo powiazane,albo puste,bo gdybym ja z nich nie powyciagala to on to zrobi:) no i wszystko co dorwie laduje w buzi:) a tak wogole to jest bardzo kochanym dzieciaczkiem:D:D:D Pozdrawiam i zycze milego poniedzialku🖐️

Marghi ciesze sie ze u Ciebie wszystko super :) Sorki ze sie nie odzywalam ale jestem troche zalatana ... czesto siedze u rodzicow a tam nie ma neta U mnie tez narazie ok ... dzidzius tydzien temu mial 5.07 cm jutro ide na USG baby bedzie mialo mierzone kosci itp :) Luteiny juz nie biore :) tylko sie kłuje w brzuch i mam juuz tego dosyc ... moj brzuch wyglada tak jakby mnie ktos w niego pokopał ... caly w siniakach ...

Nati,dlaczego wciąz się kłujesz?co jest tego powodem,że zalecono Ci fraxiparine? Nie bierzesz luteiny:)mnie kazala odstawić duphaston,ale się trochę boje i nadal biore 1x1.Nie biorę jeszcze witamin,ale mam sporo badań do zrobienia typu;morfologia,mocz,hcv,wr,hbs,odczyn coombsa. Trzymaj się cieplutko:) Dorcia,fajnie jest jak dzidzi chodzi,troszkę bantuje.Ten okres u dziecka dla nas rodziców jest okresem cudownym no i równocześnie trochę uciażliwym,bo małego nie można spóścić z oka:) Jeszcze troszkę i pomyśl o drugim:) Pozdrawiam serdecznie:)👄

hej dziewczynki Marghi biore heparyne poniewaz Filipek urodził sie z hipotrofia płodu i lekarz stwierdzil ze zastrzyki moga mi tylko pomóc ( w niczym nie zaszkodza) bedzie lepiej krew krazyla miedzy lozyskiem a dzidziusiem , dzidzius bedzie otrzymywal wiecej pozywienia a co za tym idzie urodzi sie grubszy i wiekszy :) niz Filipek :) Jestem po USG mój dzidzius ma 7.21 cm :) jest o 3 dni wiekszy hehe :) ogolnie wsyzstko ok , dostalam zdjecie grzie dzidzius pokazuje palec wskazujacy :) fajnie to wyglada

Nati,w takiej sytuacji to faktycznie lepiej się kłuć.....po czasie znowu będziesz mieć śliczny brzusio,zresztą co się nie robi dla dziecka. Duże jest już Twoje dzieciątko:)ja byłam tydzień temu w czwartek na usg.to był dokładnie 12tc licząc od ost.@ i dzidzi miało 67mm Widze po stopce,że Ty także cicho marzysz o córci:)mój mąz także widzę,że chciałby córeczkę,natomiast ja to tylko proszę Pana Boga o dziecko całe i zdrowe,a czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka to mnie jest to bez różnicy. Bierzesz jakieś witaminy? zlecono Ci jakieś badania?bo wit.nie biore,a co do badań to mam ich sporo do zrobienia. Teraz musimy dobre fluidki przesłąć dla Dorki,aby i ona zaciażyła,wkońcu synek musi mieć rodzeństwo:)🌼🌼🌼 Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)🖐️

Gość dorka2
Haha dobre:D:D:D dzieki Marghi za fluidki ciazowe,ale ja jeszcze chyba bym nie chciala byc znowu w ciazy:) moj synek ma dopiero 10 m-cy,a wiadomo ze nasze ciaze raczej nie naleza do ksiazkowych i bez stresowych:( i kto mi sie zajmie brzdacem jak ja bym musiala lezec:(:( niestety nie mam przy sobie zadnej babci czy cioci ktora by mi pomogla. Ale jak wiadomo zycie lubi platac figle,wiec nigdy nic nie wiadomo:P Ciesze sie ze u Was wszystko super:) Marghi ja od samego poczatku ciazy przyjmowalam witaminy i magnez. Pozdrowionka papa🖐️ 🌼

Gość dorka2
A tu znowu cisza:(:(:( Dziewczyny piszcie co u Was???? Pozdrawiam🖐️

Dorka,rozumię Cię,samemu wychowywać dziecko jest ciężko.Mnie przy Kubie pomagał mąż ,mama,siostry a po mimo to czasem padałam z nóg.Z dwójką dzieci było by Ci o niebo gorzej.W takim przypadku lepiej jest odczekać troszkę,aby to pierwsz sie bardziej usamodzielniło. Co u mnie?naszło mnie z mężem na małe co nieco.... 2 x pod rząd/mam na myśli 2 wieczory/,a na trzeci dzień lekko,baaaaardzo lekko zaplamilam krwią,to byla taka czerwona grubsza niteczka krwi wśrod śluzu.Troszkę się wystraszyłam,pisałąm o tym na innym topiku i dziewczyny piszą,że miały podobnie.Natomiast wczoraj i dzisiaj lekko odczuwam ból podbrzusza momentami,czasem zaboli coś w krzyżach.Nie wiem co to,ale mam nadzieję ,ze to nic złego.Dorka,Nati powiedzcie mi jak to u Was było i jest w ciaży z sexem?Gin.mi nie zabroniła,ale troche się boje,aby sie coś nie stało.Napiszcie coś na ten temat;) Pozdrawiam👄

Gość dorka2
Hallo:) Marghi dziewczyny na innym topiku maja racje,tak sie moze zdazyc po wspolzyciu.My wlasciwie wieksza czesc ciazy mielismy zakaz,ale jak pod koniec ciazy trafilam do szpitala z krwawieniem to lekarz sie mnie pytal czy wspolzylam,lub czy bylam w ostatnim czasie u lekarza i czy badal mnie ,,od srobka'',bo i po jednym i po drugim moze pojawic sie plamienie.Tak wiec nie martw sie,wszystko bedzie dobrze:) Marghi jezeli nie masz nic przeciwko mozesz mi zdradzic na jakim topiku piszesz:P Pozdrowionka i milego dnia zycze🖐️

Gość dorka2
Dzieki Marghi:) Fajnie ze jest taki topik na ktorym sa kobiety w ciazy w mniej wiecej w takich samych tygodniach ciazy:) Pozdrawiam👄

Nati,czy odczuwasz może kłucia w pochwie?bo ja tak od kilku dni co mnie bardzo martwi.

Marghi nie odczuwam kłucia w pochwie ale w jeden dzien jak szłam z miasta zaczelo mnie kluc i ciagnac po lewej stronie brzucha ledwo doszlam I jak leze to odczuwam czasami jak mi macica twardnieje ale to wiem ze to dzidzius sie wypycha bo to taka górka sie robi ... narazie nie czuje jak sobie plywa i sie przemieszcza ty;lko takie górki raz po raz .. czasami to jest bolesne...wczoraj zaczelam 15 tydz

Nati🖐️ Piszesz,że Ci twardnieje macica? nad wzgórkiem łonowym?przez środkową częśc podbrzusza masz twardo a po bokach miękko?ja tak mam.Oprócz tego od tygodnia towarzyszą mi kłucia w pochwie,przez pierwsze dni to naprawde martwilam sie co się dzieje,ale teraz te kłucia już nie są tak dokuczliwe i częste-Dzięki Bogu. Nati,powiedz mi jak u Was jest z sexem,pochwal się:)między nami coś tam było,ale jakoś się boje.Pytałam dziewczyn na innym topiku,różnie piszą,a niektore to kochaja sie normalnie jak przed ciażą. Coś ze mną ostatnio humor nie idzie w parze:(oprócz tego od wczoraj mam dziecko przeziębione,katar wielki,teraz tylko czekam kiedy to ja znów się zarażę-drugi raz w tym miesiacu:( Pogoda za onem też jest taka dobijająca-uffffffff Miłego dnia życzę:)❤️

Marghi dokładnie tak jak opisalas ... twardnieje na srodku :) czyzby dzidzius ? A z sexem ... hmm jakby to napisac ...ja mam straszna blokade ...strasznie sie boje wspolzyc w ciazy moj m ma tak samo ... moze jakbym nie poroniła 2 razy bylo by inaczej :(

Nati,skoro Ty odczuwasz to twardnienie podobnie jak ja to może to faktycznie jest dzidziuś:)Ja w pierwszej ciaży tak nie miałam,ale to może przez to,że miałam łożysko na przedniej ścianie macicy.W czwartek idę do ginekologa-zapytam o to twardnienie i dam Ci znać .Co do sexu to myśmy się kochali kilka razy,gin. na ten temat nic nie mówiła,ale też nic mi nie zabronila,moge funkcjonować normalnie.Pisalam Ci,że nawet kazała mi odstawić duphaston.Poruszę na wizycie także temat sexu;)ale wiesz?cały czas się wzmagałam z zółtymi upławami,robiono mi nawet posiew....a jak tylko mężulek we mnie zagościł żółte upławy znikły:) Dzisiaj do południa coś mnie znowu kłuło w pochwie,ale teraz jest spokój.O te kłucia także muszę zapytac gin. A Ty kiedy masz wizyte? Pozdrawiam:) Dorcia:) dla Ciebie i dzidzia👄🌼🌼🌼

Nati,skoro Ty odczuwasz to twardnienie podobnie jak ja to może to faktycznie jest dzidziuś:)Ja w pierwszej ciaży tak nie miałam,ale to może przez to,że miałam łożysko na przedniej ścianie macicy.W czwartek idę do ginekologa-zapytam o to twardnienie i dam Ci znać .Co do sexu to myśmy się kochali kilka razy,gin. na ten temat nic nie mówiła,ale też nic mi nie zabronila,moge funkcjonować normalnie.Pisalam Ci,że nawet kazała mi odstawić duphaston.Poruszę na wizycie także temat sexu;)ale wiesz?cały czas się wzmagałam z zółtymi upławami,robiono mi nawet posiew....a jak tylko mężulek we mnie zagościł żółte upławy znikły:) Dzisiaj do południa coś mnie znowu kłuło w pochwie,ale teraz jest spokój.O te kłucia także muszę zapytac gin. A Ty kiedy masz wizyte? Pozdrawiam:) Dorcia:) dla Ciebie i dzidzia👄🌼🌼🌼

Gość Marghi 15-go był
Dzień Dziecka Utraconego (*) dla wszystkich aniołkowych maluszków

kurde posta mi zzarlo :( Pisalam do Ciebie Marghi ze od wczoraj czuje ruchy :) a u Ciebie jak tam ?