Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

underground07

pytanie do mam 2,5 latkow

Polecane posty

na jakim poziomie jezykowym sa wasze dzieci? posluguja sie swoim jezykiem? kleja juz dlugie zdania czy uzywaja pojedynczych slow? prosze o odpowiedzi, pytam z ciekawosci bo chce porownac wasze doswiadczenia z moja corka:)

coś tam pod nosem marudzi sobie w mniej znanym mi języku, ale jak np. przychodzi z jakimś pytaniem czy problemem to w miarę rozumiem chociaż problemy niekiedy z rozszyfrowaniem są :)

Moja córka mówi płynnie już od roku , w maju skończyła 2,5 roku, obecnie jest na etapie \"mamo, a dlaczego?\", czasem można zwariować od tych pytań.

moja corka ma 27 miesiecy mowi wszystko zaczela mowic zdaniami jak skonczyla 17 m-cy potrafila np budowac zdania typu Ola idzie do domu spac do tej pory rozgadala sie niesamowicie nie ma mowy o zadnym swoim jezyku czy cos takiego od 10 m-cy nuzia jej sie nie zamyka a do konca 17 miesiaca nie mowila prawie nic ja bylam juz chora przez to tak sie martwilam a i nigdy nie mowila zadnym swoim jezykiem nawet juz duzo ludzi mi mowilo ze mowi ladnie i wyraznie potrafi gadac przez caly dzien od rana do nocy juz czasem tego nawalu pytan nie moge potrafi nas zalac takim potokiem pytan ze szok wiem ze dzieci zaczynaja mowic roznie i tym sie nie trzeba przejmowac wazne zeby byc pewnym ze dziecko slyszy wtedy jest wszystko w porzadku i dziecko na pewno kiedys zacznie mowic pozdrawiam mam gaduly

Moja córka też czasem męczy mnie swoim gadaniem. Teraz jest na etapie \"co to?\". Mówi pełnymi zdaniami od około pół roku, ma duży zasób słów, ale nadal część słów rozumią tylko najbliźsi.