Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anuLkA19_

PROSZE O ODPOWIIEDZ

Polecane posty

Gość w realu nie na kasie tak

Gość
moja przyjaciółka stoi na kasie na pasażu nie jest aż tak ciężko, tylko musi mieć wszystkie swoje rzeczy obklejone, że niby nie ukradła :/

to był inny sklep . Jak pytasz o nazwe , inna firma lecz praca na kasie . Znam doskonale reali takiej pracy . Co chcesz wiedzieć . Ja pracowałam 4,5 roku w duzym hipermarkecie i na kilku stanowiskach . Jednak w dziale kas .

moim zdaniem kasa to pryszcz . Kazdy sklep ma inna , sa one zazwyczaj banlnie proste . Zczytujesz po prostu kad kreskowy jak nie wchodzi wprowadzasz go recznie , suma wyskakuje sama , a ty wpisujesz ile dostajesz kasy i reszta też jest wyświetlana . Moim zdaniem praca jest baaaaaaardzo cięzka . Po pierwsze co dziennie masz podawane nowe wiadomosci o promocjach , nowe kody i jakieś nowe zasady . po 2 , klijęci sa rozni , i czesto nieprzyjemni gdy nie masz kody na jakiś towar albo kiedy kasa się zawiesi i musisz czekac na przełozonego . po 3 szczególnie w lato musisz kasować ciezkie zgrzewki wody itd... Fizycznie ciezka . po 4 nie możesz mieć różnic w kasie -- czyli zawsze zero -w niektórych hipermarketach braki musisz pokryc z własnej kieszeni . Słyszałam o róznych hipremarketach również takich gdzie były oszustwa odnośnie wypłacanych godzin . Ale ja miałam szczęście pracować w doś dobrej firmie . Osoba na kasie musi być inteligentna i umiec szybko reagować po za tym nie może brac do siebie uwag klienta choć to nie jest łatwe . ps. Moją kolezanke opluła klientak ---a kierownik jeszcze przeprosił klientke

Gość nienawidzę kasjerek
i wcale już ich nie załuję ze zarabiają grosze za sporo godzin pracy - i bardzo dobrze! najświeższa sytuacja - stoję do kasy - sobota, 21.15, sklep to 22 (real w jankach). otwartych moze 5-6kas, w tym dwie ekspresowe. stoję w jednej takiej - mam dwie rzeczy - wino za które zapłaciłam wcześniej na alkoholach i kawałek mięska - jedna rzecz do zeskanowania kodu. stoję, przede mną grupka chłoaków, kupują piwa, luzik. przeskanowała im wszystkie i mowi ze zamyka kasę i idzie już. i konieć - mówię ze mam jedną rzcze i nic się nie stanie jak poświęci mio 15 sek. NIE BO NIE 😡 przeszłam do drugiej kasy - 10 osób pzede mną, z małymi dziećmi, pełne wózki etc - kurna - ludzie pracują i kiedy maja robic zakupy jak nie wieczorem, a panienkom się nie chce siedzieć do końca na kasie tylko na fajkę przed zamknięceim lecą (wiem że tak jest, pracowalam na promocjach, napatrzyłam się na "ciężką pracę" w hipermarketach...) czekałam 15 minut 😠 i cholera jasna nie mogę zrezygnować z zakupów w tym realu bo jest najdłużej otwarty i tylko do niego mogę iść na zakupy wieczorem takze drogie panie kasjerki - nie dziwcie się że klienci są niemili - wy jesteście takie same (opisany przypadek to najświeższy, w "historii" mam ich całą masę...) i słusznie macie płacone - jak praca taka płaca.. wrr 😠 i jeszcze pretensja do całego świata "akurat taki musiała pani wziąć co ma kod uszkodzony czy źle wpisany ze nie można zeskanować?!?!"

wiesz co jakbys caly dzien siedziala i w dodatku sluchala uwag niemilych klientow to tez bys po calym dniu miala dosyc

do nienawidze kasjerek --- wiesz ja nie małam takich sytuacji o których mówisz . Wrecz przeciwnie miałam pochwały i dlatego awansowałam . Nie znosze generalizacji a ty generalizujesz . Ludzie sa rózni z róznym podejściem do pracy , tak jak rózni sa klienci . Ja nigdzie nie pisałam że sa hamscy a tacy tez są , chodzi o to by umieć się zachować nie zaleznie od sytuacji . Twoje nastawienie jest takie a nie inne . Wiec jak Kuba Bogu .....