Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karsia

O*p*A*l*A*n*I*e olej czy oliwka??

Polecane posty

Ostatnio gdzieś tu na forum czytałam, że olej przyspiesza opalanie się, a czy można używać oliwki dla dzieci np Bambino?? z góry dzięki za odpowiedź:)

A wiesz, że możesz się ostro poparzyć? Ja użyłam zwykłej oliwki do opalania, wyszłam na słońce i całą noc wyłam z bólu. Poparzyłam sobie całe ciało. Użyj kremu z filtrem. Oliwką możesz się posmarować po kilku godzinach leżenia na słońcu, kiedy skóra będzie przyzwyczajona do promieni słonecznych. Daruj sobie olej, bo poczujesz się jak kurczak wrzucony na ruszt.

Gość Katis ma racje
olej, oliwka, nafta to przyspieszacze opalania z epoki PRL-u, kiedy nie bylo odpowiednich kosmetykow. teraz wsrod kobiet, ktore kiedys sie tak opalaly b. czesto wystepuja choroby skory, w tym czerniak... bardzo latwo sie poparzyc opalajac w ten sposob. pozniej raczek, schodzaca skora - ani to ladne, ani zdrowe. jesli chcesz sie opalac uzywaj kremow z filtrem, zbrazowisz sie wolniej, ale efekt bedzie dluzszy i z mniejsza szkoda dla skory. a jesli zalezy ci na szybszym efekcie, w drogeriach mozna kupic przyspieszacze opalania.

a jak będę uwarzać z tym słońcem i jak mnie trochę przypiecze to będę potem opalona??

Gość kiniaminia
Tak jak cie przypiecze to potem bedziesz opalona.Ja uzywalam oliwki dla dzieci bo byłam zawsze blada (czyt. biała)no i opalałam sie ładnie ale jak zadługo byłam na słońcu to sie spiekałam (potem robiłam sie brazowa).Alemoze lepiej dłuzej sie opalac ,hie spiekac i po jakims czasie tez byc ładnie opalona.

też używam oliwki dla dzieci Bambino:) a jak super pachnie:)