Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaina

Zakaz handlu w niedzielę i świeta

Polecane posty

Gość misiaina

Wiecie co przyszło mi do głowy.Jezli chcą zlikwidować handel w niedzielę i święta to ja wprowadziłabym też zakaz handlowania na bazarach w niedzielę.Wiadomo przecież,ze w niedzielę w większych lub mniejszych miastach odbywają się giełdy samochodowe,bazary.Jeżeli nie ma być handlu w niedziele to takze nie powinno sie handlowac odpustach .Badźmy konsekwentni co do zakazu handlu w niedziele i swieta.

Gość unijny liberal
o czym wogole tu mowa? sensem i ideą zycia nowoczesnego czlowieka unijnego jest kupywac, kupywac i jeszcze raz kupywac. by miec. tylko wsiowe oszolomy antysemici, terrorysci i ksenofobowie chca te idee podwazyc . city center i insze supermarkety powinny byc otwarte 365 a w przestepczym roku 366 dni przez 24 godziny. by kupywac kupywac i kupywac. JESTESMY TEGO WARCI. MY EURO-LUDZIE.

Gość amelia hugo
w całej Europie, a zwłaszcza w Austrii sklepy w niedziele są zamkniętę. w Finlandii nie ma całonocnych sklepów, można coś zakupić tylko do 21-22 w dni powszednie, zatem nie pieprzcie o europeizacji, bo właśnie w krajach biedniejszych sklepy są pootwierane w piątek, świątek i niedzielę, często do bardzo późna.

Gość misiaina
unijny liberał nie drwij.Nikt nikomu na siłe nie kaze chodzić do sklepow w niedziele.A Ci co pracują w niedziele tak strasznie krzycza ,z esa pokrzywdzieni ,ale nie mowia o tym,ze za dni swiateczne spedzone w pracy maja dzien wolny w tyg.lub rekompensate pieniezną.Jezli ktos zatrudnia sie w jakichs supermarketach to powinien wiedziec,ze w neidziele bedzie pracował.Jak jemu to nie odpowiada,to niech szuka innej pracy.

Gość DianaH.
Bzdura, powinno byc tak,z e kto chce nie otwiera. jak ktos uwaza, ze jest katolikiem i to jest zle niech swoich sklepow nie otwiera! Moja mama pracuje w niedziele i za niedziele oprocz wyplaty dostaje pieniadze!!! Jest zalamana, ze chca zakaz zrobic, bo za same niedziele na miesiac dostaje czasem nawet ponad 300zl. a na nasze polskie realia 300zl to bardzo duzo!!! Niektorzy pracuja w soboty tez to kiedy maja robic zakupy???!!! Przeciez sa hale, ktore w tygodniu sa czynne do 19 wiec sorry, ale kiedy moja matka ma robic zakupy??? W soboty do 16. KPINA!!! Ale caly ten rzad to jedna wielka kpina, wiec juz nic mnie nie zdziwi, skoro chca rozwody zlikwidowac i sluby cywilne...:o PARANOJA!

Gość misiaina
NIe porownujcie innych krajow ,bogatszych do Polski .W unii ludzie robia zakupy szczegolnie raz na tydz.Polacy tez tak robia ,ale nie za czesto bo nie dysponuja takimi pieniedzmi aby na raz wydac duzą kwote na zakupy.

Gość DianaH.
misisaina dokladnie! Nie chcesz w niedziele lazic na zakupy - NIE CHODZ! Dajcie ludziom wybor! Tylko, ze ten rzad to zwykla dyktatura a nie demokracja i nie chca dawac ludziom wyboru i tylko krzywcza wiekszosc.

Gość misiaina
A co ma wyznanie do handlu w niedziele.Wiele osob wierzacych wlasnie w niedziele robi zakupy.

Gość misiaina
DianaH matka ktora podejmuje sie pracy w sklepie wie jakie sa warunki pracy.Jezeli jej nie odp.to niech szuka innego zatryudnienia

Gość DianaH.
misiaina widze nie ogladasz programow politycznych. jak to co ma? Wedlug PISu bardzo wiele. Niedziela to dzien rodzinny i chodzi sie do kosciola nie wiesz o tym? Posluchaj troche Wierzejskiego to sie duzo dowiesz.

Gość Boleslaw Macho
ja nie mam czasu w tygodniu niczego zalatwic wiec zadam by urzedasy pracowaly w niedziele a nie co rusz sobie dlugi łykend =urzadzaly.

Gość DianaH.
No wiec wlasnie jesli jej nie odpowiada bo w niedziele chce isc do kosciola rano a nie np. o 18 po pracy to niech pracuje gdzies, gdzie niedziela jest wolna. Moja matka do kosciola nie chodzi a z niedziel ma duze pieniadze i odpowiada jej to!

Gość misiaina
Diana ,jezeli uwazasz,ze niedziela to dzien rodzinny to niech nie pracuje PKP,PKS,szpitale,elektrownie i w ogole wszyskie firmy ktore non stop pracuja.Bo przeciez trzeba wypoczywac w niedziele,czyz nie tak?

Gość DianaH.
Boleslaw i tak juz wiele urzedow w soboty pracuje, a zasada byla taka zawsze, ze tylko pon-pt. Zreszta co do spraw urzedowych to dostaje sie krotkie zwolnienia z pracy, bo wiadomo kazdy musi zalatwic, a zakupow z jedzeniem nie musisz robic w dzien kiedy pracujesz, ozesz isc wieczorem, bo sklepy sa czynne do 21 a nawet do 22. Urzedy przeciez nie, wiec to nie jest dobre porownanie.

Gość DianaH.
misiaina czytaj ze zrozumieniem!!! Czy j anapisalam, ze niedziela to dzien rodzinny i czas na msze??? NIE! Napisalam wyraznie, ze wedlug rzadu tak jest i handel ma byc zakazany...

Gość czbcvnbg
supermarkety powinny byc zamkniete w swieta i niedziele, niech ci ludzie odpoczywaja a nie haruja calymi tygdniami !!! jesli ktos ma swoj sklepik nic nie stoi na przeszkodzie zeby sobie go otworzyl , gieldy maja to do siebie ze funkcjonuja w weekendy wiec bez przesady budki z lodami to samo co powinno niech dziala ale supermakrety i duze sklepy niech beda zamkniete, bo ludzie potrzebuja odpoczynku

one są teoretycznie otwarte do 21-22 bo zamyka się je dużo póżniej bo jeden z drugim ma w d... wszystko i idze robić zakupy na ostatni moment więc zamykając kasę za ostatnim klientem jest juz 23. A od Nadzoru słyszy się (nie ważne, że masz skończyć o 18) nigdzie was nie puszcze przed 22 bo jest dużo ludzi i nie damy sobie rady. A ile jeszcze klienci nawrzeszczą na ciebie, mając cię w poważaniu i uważając cię za g... niższej kategorii.

Gość unijny luberal
WOLNOŚC POKÓJ i LAZIENKA!!

Gość misiaina
OK,Diana,nie przeczytałam dokłądnie co napisałas

O co ten szum nie rozumiem.Przepracowałam 35 lat na zmiany.W swiątek i piątek oraz niedzielę.I zyję i mam się dobrze. Za swięta i niedzielę otrzmwałam dzień wolny w tygodniu.Przecieez dużo ludzi ppracuje w wekendy np. sluzba zdrowia,kolej,przewoznic y róznej maści i inne słuzby.Ktoś musi pracować w dni swiąteczne aby ktoś mógl wpoczywac. Pozdrawiam ludzi pracujacch w niedzielę 🌻

Gość unijny luberal
SLUSZNIE! CHLEBA i ORGAZMU!!

Gość DianaH.
okokokoko to ja nie wiem o czym Ty mowisz o jakis chorych kierownikach i supermarketach, na ktore powinno naslac sie inspekcje pracy. U mnie supermarkety sa zamykane na czas, a ludzie pracuja na zmiany i nie narzekaja, bo tam i tak zarabia sie malo, a jakby zamknac je na weekendy to ludzie nie wiem ile zarobia.. Moi znajomi przynajmniej, ktorzy pracuja w marketach nie chca aby byly zamkniete, chyba ze pensja zostanie ta sama, ale nie oszukujmy sie - nie zostanie...:o

Gość misiaina
czbcvnbg jezli ludzie pracujacy w supermarketach maja wypoczywac w niedziele,to niech cała POlska stanie ,nic nie robi,eletrownie,gazownie,PKP

Gość a ksiądz w niedzielę
przcowac może ?! Organista też? No to o co chodzi?

Gość DianaH.
stefi masz racje. W niektorych zawodach pracuje sie w weekendy, ale jakos wlasnie sie to rekompensuje.

Gość misiaina
I inna brazna,bo tym ludziom tez sie wolna niedziela nalzy

Gość a ksiądz w niedzielę
Otóż to! a pielęgniarki? lekarze? motorniczowie? Kirwocy autobusów? Bileterki w kinie? kelnerki? kucharze? itd itd...

Gość Dorris zd. Czeslawa
tez jestem za roztwarciem chipermarkietow w niedziele szczegolnie ze robie kariere na dwie zmiany w LIDLU. a na wioskie nie chce wrocic mimo , ze mnie od tych neonow ciagle oczy lzawia.

Gość misiaina
stefi,racja,tak było,jest i bedzie.A ci cio nie chca w niedziele pracowac niech zmienią prace