Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliiiii

Jaki prezent dla pary mieszkającej za granicą na ślub?

Polecane posty

Gość oliiiii

Proszę o pomoc, wkrótce wybieram się na ślub pary mieszanej (Polak i Francuska) wesele jest w Polsce, ale para mieszka we Francji szukam pomysłu na prezent łatwego w transporcie w drodze powrotnej samolotem może kojarzącego się w Polską pieniążki napewno w tym wypadku nie mają racji bycia

Gość może obraz
z jakimś ładnym widokiem np z miasta z jakiego pochodz ta osoba z Polski

Gość Ciupciara
obrazów sie nie daje w prezencie może 2 szlafroki

Gość może obraz
dlaczego sie nie daje? przecież to ma być pamiątka na całe życie a szlafrok chyba pamiątką to nie jest...

Gość Ciupciara
bo obraz to element wystroju, cos , co dotyczy gustu, a o gustach sie nie dyskutuje i nie narzuca ja lubie tylko obrazy będące zdjeciami wieżowców, statków i samolotów jakbym dostała na przykład pejzażyk albo kwiaty w wazonie, to niestety, ale poszedłby do piwnicy albo na allegro więc szkoda pieniędzy obdarowującego

Gość Ciupciara
nie mają listy prezentów ? za granica ludzie raczej takie listy robią

Gość może obraz
a ja nadal proponuje obraz z widokiem miasta z jakiego pochodzą

Dobre jakościowo zdjęci miast z których pochodzą będzie lepsze, niż obraz. Zdjęcie w fajnej ramce :)

Gość spytaj sie o liste
prezentow mieszkam we francji i z Polski przywoze: krysztaly, kieliszki, patery i inne duperele krysztalowe,w PL to obciach a tu wszyscy sie zachwycaja porcelane z Cmielowa lub ruska z petersburga, jest tansza zachwyt jw obrusy lniane z polskiego lnu, tutaj len to super szyk, najlepiej szary, niebielony albo serwety szydelkowane chusty welniane w kwiatowe wzory, kosztuje to ze 200 zl a ludzie sie ciesza jak ode mnie dostaja i klada jako kapy na lozka i fotele. zalezy skad ta Francuzka jest i co lubi,

Gość oliiiiiiiii
przyznam że właśnie o porcelanie myslałam tylko że w transporcie treszkę uciążliwa napewno (a jak porcelana to jaka w tym starym stylu czy może juz noweczensa kwadratowa np?) może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły którymi mi sprawę troszeczkę ułatwi

taz uwazam ze obraz to nie trafiony prezent - musi on pasowac do wystroju mieszkania i gustu pary mlodej. w przypadkach jakie znam, gdzie dano obraz w prezencie slubnych - nigdy nie spodobal sie obdarowanym - bo to mial kolory niepasujace do scian, bo brzydka rama itp

Gość oliiiiiiiiiii
podnosze topik

Zarowno ja, jaki i moja siostra wyszlysmy za maz za obcokrajowcow. Sluby odbyly sie w Polsce. I jedyne, co chcialysmy dostac, to pieniadze. Mieszkania juz dawno mialysmy urzadzone, nie mialysmy miejsca, zeby wiezc fure prezentow z Polski (do nie ktorych gosci do nie dotarlo i przywlekli np. ze soba komplet garow... :o). Polska walute zawsze mozna przeznaczyc na urlop w Polsce lub na zakupy wg wlasnego uznania. Dlaczego pieniadze nie maja racji bycia? To przeciez najlepszy prezent w takim przypadku, kiedy mlodzi maja wracac do siebie samolotem! Pewnie jeszcze nie raz przyjada w odwiedziny do Polski i wtedy moga sobie wydac te nasze polskie zlotowki.

Gość spytaj o liste
oliii najlepiej spytaj o liste prezentow bezposrednio mlodych, powinni miec we Francji jets moda na klasyke, ale sa mlodzi, kotrzy wola wspolczesne wzory

Gość Samanta33
Popatrz tutaj na reprodukcje malarstwa http://obrazynasciany.pl/reprodukcje-malarstwa/ jest tego spory wybór, możesz zamówić również na konkretny wymiar, proponuje wybrać jakiegoś Polskiego artystę będzie im to przypominało o tobie na pewno.

Gość gość
Z obrazem będzie problem np. w samolocie. To fajny prezent, o ile nie jest to kicz z firm, takich jak powyżej się reklamująca, ale dość niepraktyczny z uwagi na transport. Może np. jakiś drobiazg z bursztynu i srebra?