Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe29

Poduszka powietrzna a aucie a fotelik dla dziecka

Polecane posty

mam auto renault clio 3 drzwiowe z 4 poduszkami powietrznymi, nie wiem czy mozna je wyłaczyc czy jak, nie planuje zmienic auta , wzgledy finansowe, przeczytałam teraz instr samochodu w kt pisze \"zabronione jest ins fotelika dla dziecka zwroconego tyłem do kierunkujazdy na fotelu pasazera z przodu, jesli auto jest wyposazone w poduszke powietrzna pasazera\" tzn ze przodem mozna? a moze jednak jakos ja mozna wyeliminowac? jestem laikiem, a w ole sie wczesniej przygotowac

najlepiej jedz do jakiegos salonu Renault i zapytaj jak je wylaczyc - wydaje mi sie ze musi byc taka opcja. A co do wozenia fotelika, to z tego co wiem to fotelik dla najmlodszych dzieci (ten do 10 kg) wozi sie tylko tylem do kieruku jazdy i oczywiscie przy wylaczonej poduszce. Wiecej poczytaj tutaj http://fotelik.info/pl/faq/index.html#faq15

Gość powiem tak
w miejscu w ktorym chcesz zamontowac fotelik nie moze byc poduszki powietrznej

Oczywiście że może być poduszka , ale ma być wyłączona tzn zabezpieczona przed otworzeniem :-)

Dodam jeszcze że w nie każdym samochodzie do deaktywacji poduszki wystarczy jej wyłączenie, czasem musi to zrobić serwis. W każdym razie, powinnaś się z tym zwrócić do autoryzowanego serwisu i poprosić o deaktywację poduszki, będą wiedzieli czy wystarczy wyłączyć czy trzeba zdemontować.

dzieki za wypowiedzi troszke o tym juz poczytałam wczoraj u mechanika patrzylismyna to niemam wyłacznika wiec jezeli bedzie tomozliwe musi to zrobic autotyzowany serwis renaulta

włąsnie dzowniłam do salonu/serwisu i zapytano mnie sie czymam wyłacznik powiedziano mi ze bedzie ciezko, i mam zadzwonic w poniedziałek bedzie głowny specjalista moze uda sie cos przekonfigurowac, ale marne szanse.. ech jakos nie rozwazałam wczesniej tej kwestii dobrze ze opamietałam sie duzo wczesniej a i osoby tu z forum pomogły mi bardziej to naswietlic

Gość madlen73
moj brat mechanik po prostu wylaczyl mi odpowiedni bezpiecznik i swieci mi sie kontrolka poduszek, co oznacza ze nie dzialaja,

fajnie by było gdyby umnie sie tak dało, ciekawe w jakich kosztach to moze oscylowac..dziekuje za zainteresowanie