Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagmatfana

yasminelle a wczesniejsza miesiaczka

Polecane posty

Gość zagmatfana

Witam, Mam problem. W tym tyg wydawało mi sie ze wziołam tabletke antykoncepcyjna ale pewna na 100% nie jestem. Mam 99%pewnosci ze ja wziołam ale nie po kolei, czyli wziołam z poczatku bilistra a nie z konca tak jak powinnam. Bo na poczatku miałam 2 tabletki bo zaczynałam bilister w srode a bilister zaczyna sie od poniedziałku. Wiec wydaje mi sie ze zamiast np piatku wziołam ten poczatkowy poniedziałek. Ale teraz juz pewna tego nie jestem. Natomiast nie przerwałam brania tabletek, bo jak pisze wydawalo mi sie ze nie zapomniałam tabletk. Czy mam teraz zrobic 7 dni przerwy i zaczac bilister po tych siedmiu dniach? Co mam zrobic? Poza tym wczoraj kochałam sie z mezem... Bo obliczyłam ze jednak wziołam ta tabletke i jestem niemalze pewna, ale dzis pojawiły sie u mnie opławy z krwią. Czy moze zaczac sie miesiaczka mimo iz została mi jeszcze jedna tabletka do połkniecia? Bo juz koncze ten bilister. Jesli ktos zrozumiał co napisałam prosze o odpowiedz:)

Gość chrystepanie
weź do ręki słownik i napisz jeszcze raz, moze ktoś zrozumie :o i trochę składniej, bo przyznam się, ze nie za bardzo rozumiem. chodzi o to, ze wzięłaś tabletkę z innego dnia? powinnac wiedziec co bierzesz, wtedy dla Ciebie nie byłoby problemem czy wzięłaś tabletkę oznaczoną poniedziałkiem czy środą.

Gość zagmatfana
długo myslalas na ta odpowiedzia? Bo troche prymitywna jest... Nie wysilaj sie na drugi raz, zeby kogos skrytykowac... gdybym wzioła tabletke normalnie to bym sie teraz nikogo o nic nie pyatała. nie sadzisz? Najbardziej mi chodzi o to czy mmozna dostac miesiaczki jeszcze w czasie brania tabletek...

Gość ehh.....
Prymitywny to jest sposób Twoich wypowiedzi... Ja nie rozumiem o co chodzi? Polskiej składni brak, więc zrozumienie tekstu jest dla mnie nie możliwe... I WZIĘŁAM się pisze...

Gość chrystepanie
no to wystarczyło napisać ostatnie zdanie zamiast całych wypocin :P można dostać plamienia, ale to krwawnienie, które ma wystąpić w przerwie nie powinno wystąpić w trakcie brania tabletek, bo jak sama nazwa wskazuje, jest to krwawienie z odstawienia, czyli w momencie jak organizm przestaje dostawać codzienną dawkę hormonów to po paru dniach rusza "miesiaczka". jeżeli nie jest to plamienie ale zaczął się regularny okres, to znaczy, ze coś jest nie tak. i już nie gmatwaj się tak :P a tak btw, pozwolę sobie jeszcze na uszczypliwość - jak mówisz, to mówisz wziOŁam czy wzięłam? :classic_cool:

Gość zagmatfana
dziekuje. I przepraszam ze sie uniosłam. Troszke jestem zdenerowana....mam nadzieje ze z mezem nic nie narobilismy...

Gość zagmatfana
nie jestem polka z tąd te błędy...w polsce mieszkam od 10 lat... musicie wybaczyc:)