Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem. z miasta

Bamberskie zachowania ludzi edycja letnia 2007

Polecane posty

Gość to spoleczenstwo
nie ma w sobie NIC.Czas zmadrzec i przestac dzielic ludzi na miastowych i wiejskich.Czlowiek jest czlowiekiem,bez wzgledu na miejsce zamieszkania,ale zeby to zrozumiec to jest juz wyzszy stopien:(

Gość To jest właśnie mądrość ludzi
z miasta Zakładanie i wypowiadanie się na tak tryskających inteligencją topikach.

Gość hehe pijawka racja ziomalu

nie zajmowalem sie tak szczegolowe historia bamberstwa i zwracam honor poznaniakom, jestem wrednym kaszebe, co w przeciwienskie do tuska mial ojca, wujka i dziadka w wermachcie

Gość Plaga w perfumeriach
paniusie zalewajace sie dziesiatkami perfum dla próby .A feeeee i słychac co jakis czas " oo ten fajowy zapaszek "

Gość Sedzia ..Dreeddddd
nierozumiecie chodzi o ludzi co ida do najdrozszego lokalu w miescie, i siedza przy jednym napoju ( drink , soczek piwo ) itp ida tam by sie pokazac ze sa w NAJDROZSZYM lokalu..... a w innym obok mieli by na 4 soczki powiedzmy :)...po co to ?

Gość ujgfda
o poznaniakach to już w ogóle.... jedno wielkie skąpstwo i same sknery! Oszczędność górą!

Gość do kontrowersji
"psikanie sie jednym perfumem" ----> nie rozpoznałabyś ironii nawet gdyby wyskoczyła zza krzaka i ugryzła cię w dupę

Gość upupupupupu
bamberskie jest gdy ktoś nie ma gustu np. w doborze ubrań- ale jeśli nie ma kasy na markowe ciuchy a potrafi ubrać się ładnie za grosze- to szacunek!

Gość ihaha
Ale skąd wiecie, ze oni idą się pokazać? Może mają po prostu ochotę napić się soku w drogim lokalu. BOże... nie dorabiajcie jakichś głupich ideologii do zwykłego zachowania. Przeszkadza Wam, że tylko sok, czy co?

Gość te cwaniaku
skąpstwo i oszczędność to wg ciebie synonimy? hmmmmm:P

Gość jestescie zalosni
pseudo inteligenci,nie macie pojecia o Swoecie:(

Gość upupupupupu
ale pomyśl że osoby niezbyt zamożne (hehe np. studenci :P ) też mają czasem ochotę pójść do tego najfajniejszego, najdroższego lokalu; pobyć tam sobie, zobaczyć jak tam jest, i spróbować tamtego soczku :) :( czy to dziwne? ja też czasem zamaist iść na balangę przy kiełbasze i pyrach krychanych, idę do teatru :O

mnie draznia ludzie zdrabniajacy wszelkie slowa. Takie duze dzieciaki: kupie sobie buleczke z soczkiem, pojde obciac wloski i kupie bluzeczke z falbankami :O

Gość ujgfda
Skąpstwo i PRZESADNA oszczędnośc, taka ponad wszystko, chociaż ma się kasę (taki dusigrosz)- to tak, to są dla mnie synonimy.

Gość .Sedzia ..Dreeddddd
pogadaj z kelnerami to ci wyjasnia...:) ani to napiwku nie da ani utargu dla lokalu ...lepiej chyba mierzyc sily na zamiary i isc do tanszego... Od Poznaniakow to sie odwalcie :P skapi jestesmy ? bo widzicie nam nikt nie da kasy, wszystko sami sobie budujemy. Autostrada prywatna firma, stadion powstal zanim dostalismy Euro i juz stoi ten stadion itd...My nie wyciagamy lap do budzetu tylko budujemy za swoje , prosze was rozrzutni bonzowie z Polski :P

Gość upupupupupu
ciupaga- mnie drażnią także "pieniążki"- gdy np. facet po trzydziestce mówi do mnie "to autko mnie kosztowało dużo pieniążków" itp:O :O albo "muszę oszczędzać pieniążki" :D :D

Gość kontrowersja nr 121
Jeśli to ironia to kłaniam się nisko ale ten "perfum" jest tak powszechny, że reaguję odruchowo!

Gość taaa i taki
studencina czy mniej zamozny ma sie poczuc przez chwile jak Panisko Wielkie i bogate buhahahaha

a mnie wkurza zdrabnianie slow, ktore nijak nie powinny byc spieszczane: Poczulam taki smrodek i juz nie kupilam tego mieska. Wzielam pieniazki i poszlam sobie kupic te perfumiki, uwielbiam taki waniliowy zapaszek. AAA i nie znosze, jak ktos mowi: perfuma, perfum, bleee. Jest tylko jedna poprawna forma, perfumy.

Gość upupupupupu
tiaaa, bo idę do lokalu po to, żeby zrobić przyjemność obsłudze....myślenie z poprzedniej epoki...jestem klientką tak samo wazną gdy zamówię 1 soczek, jak i gdy zamówię full zestaw- i w naprawdę porządnych lokalach już o tym wiedzą- bo dziś przyszłam na soczek, a jutro postanowię, ze to właśnie tu urządzę przyjęcie weselne...!

Gość no nie zupełnie
mozna mowic np nie ma tych perfum

Gość upupupupupu
"zapaszek" :D :D :D :D 🖐️

Mnie wkurzają laski, które oczekują że facet będzie za nie zawsze i wszędzie płacił, wszędzie woził i jeszcze robił drogie prezenty. A jak nie - to foch. Przecież facet musi sponsorować, bo inaczej to dupa nie facet.

okropne jest jeszcze chodzenie w ciazy z golym brzuchem po ulicy (nie wnikam, co robi przyszla mama we wlasnych 4 scianach)

Gość do autorki topiku
Chyba pogoda zle dziala na Ciebie, bo jak mozna zakladac taki topik. Dziewczyno ludzie ze wsi sa tacy sami jak ludzie z miasta. Pamietaj o tym, ze mozna zrobic ludziom krzywde! A czym Ty tak blyskasz , mysle , ze za duzo rozumku u Ciebie to nie ma. Daj lepiej ten topik do kasacji bo tylko sie osmieszasz! Pozdrawiam i zycze Ci wiecej wyrozumialosci do ludzi.