Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fvcvcv

DZIEWCZYNY NIEJEM MIĘSA CODZIENIE A WIEM ZE POWINNO SIE TAK JEŚC..KTO JESZCZE ??

Polecane posty

Gość fvcvcv

babcia mowi ze bede powaznie chora bo powinno sie jesc mieso codziennie i wszystkieme kolezanki z uczelni etz jedzą codziennie na obiad mięso i ze zdziwieniem patrza namnie gdy im mowie ze ja rzadko je jem choc nie jestem wegetarianką>..

Gość turystka z zambii
co za bzdura!!! nie powinno sie codziennie jeść mięsa. jest ono waże, bo dostarcza białka zwierzęcego, a w czerwonym mięsie masz np. dużo żelaza, ale mięso to tez źródło nasyconych kwasów tłuszczonych, a od tych jak najdalej. nie słuchaj więc babci, jedz ryby, choćby codziennie, a mięso max 2 x w tygodniu.

Gość kaznodziejkaa
a ja jem tylko raz na tyczien mięso i wszelkie wedliny raz na miesiac i co?

Gość nasycone kwasy tłuszczowe
są najlepsze :classic_cool: A co do mięsa nie trzeba jeść wcale codziennie mięsa, codziennie trzeba jeść dobre białko. jeżeli nie z mięsa to zostaje jeszcze nabiał ;)

Gość turystka z zambii
zdrowe są niesnasycine kwasy tłuszczowe, a nie nasycone. a nabiał nie zastąpi białka zwierzęcego. najbardziej zbliżona jest soja. jeśli nie lubisz mięsa jadaj je rzadko, ale zastepuj choćby soją

Gość zależy kto mówi
te "zdrowe" nienasycone kwasy tłuszczowe w trakcie obróbki w organizmie tworzą wolne rodniki tlenowe, z których powodu trzeba z kolei jeść produkty zawierające naturalne antyutleniacze, ale o tym jakos się nie mówi, za to interes się kręci. Co do białka - każdy nabiał będzie lepszy od soi, natomiast nikt normalny nie postuluje całkowitego wykluczenia mięsa, mowa była o tym że jedzenie mięsa CODZIENNIE nie jest koneiczne, natomiast białko tak, jezeli akurat danego dnia nie jemy mięsa to najlepiej to z nabiału,