Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to bylo

Najbardziej nieudane prezenty, jakie dostaliście?

Polecane posty

Gość co to bylo

Ja spokojnie mogę wpisać na tę listę piękne kieliszki. Są ładne, fajnie się na nie patrzy, ale są kompletnie nieprzydatne, bo ja jestem abstynentką, a mąż nie lubi alkoholu.

Mikser który po 2 urzyciach się rozwalił,zanioslam do naprawy a facet zarzyczył sobie tyle że bym mogła dołozyć i kupić sobie markowy

Gość Gumisiowa
Odkurzacz :/ TRAGEDIA!

Gość kalina majowa
a co z tym odkurzaczem rozwalil sie czy poprostu nie lubisz odkurzaczy?

Gość Gumisiowa
Rozwalił się po dwóch miesiącach :/

Gość wszystkio...
Ludzie uważają, że tak głupio włożyć w kopertę 50, 100 zł, więc zamiast tego kupują jakiś "drobiazg" na wyprzedaży, który się potem psuje. Dostałam czajnik elektryczny, fajny wygląd i był ok, ale szybko się rozwalił, bo był po prostu tani, to samo z żelazkiem i odtwarzaczem płyt CD.

Gość to ma dwie strony
ludzie uważaja, ze głupio włożyć 50, 100zł, ale czesto państwo młodzi uważają, ze głupio powiedziec, ze chcą pieniądze...

Gość wszystkio...
Nas się nikt nie pytał, co chcielibyśmy dostać.

Gość moze vanisz
dostałam komplet czarnej zastawy stołowej

Gość bnbn
wlasnie dlatego warto zrobic liste prezentow albo zasugerowac gosciom ze wolelibyscie pieniadze

Gość robiac liste..
nie znaczy, ze nie dostaniesz miksera czy odkurzacza, ktory jest na liscie a rozleci sie po miesiacu...chyba, ze wpiszesz mikser braun-model taki a taki...

Gość tu ale na innym topiku
o listach prezentów, znalazła się taka co nie dosyć, ze pisze jaki model to jeszcze zdjęcia dołączyła do listy prezentów...

Gość plumplumka
nasi goscie wiedzieli, ze wolimy pieniazki, bo wszystko co do domu chcemy, to kupujemy sami i mamy urzadzone mieszkanie. dlatego dostalismy tylko 3, z tym, ze 2 byly z nami "uzgadniane", a 3 to byl obraz. i tak, osoba, ktora nam go podarowala pytala co chcemy, wiec wiedziala, ze chcemy pieniazki, mimo to dala nam cos, co 1. nam sie nie podoba (tresc obrazu bardzo pesymistyczna) 2. kompletnie nie pasuje do naszego mieszkania. obraz jest autorstwa nieznanego malarza, wiec nie doszukiwalabym sie ukrytej jego wartosci. mam wrazenie, ze dala nam go w prezencie, bo dostala go wczesniej od kogos innego i nie miala co z nim zrobic. jak byl poruszany temat pieniedzy czy prezentow, to mowilismy, ze wolimy 100 zl, niz cos co nam sie nie przyda. ale jak widzicie, nie sprawdzilo sie to w tym przypadku. pzdr.

Gość ihaha
hmmm, 12 kompletów pościeli :O:O:O

Gość też pościel
Pościel 160-200, podczas gdy mamy kołdrę 200/200. Lista prezentów w naszym przypadku odpadała, bo goście przyjeżdżali z daleka i nie do każdego taka lista by dotarła.

Gość czarna__mamba
od naszego świadka dostaliśmy pościel atłasową, której nie założymy, bo mamy wielkie łóżko i kołdrę, a pościel jest na mały rozmiar. dodam, że wesele odwaliliśmy porządnie, ekskluzywny lokal, nocleg, impreza na wysokim poziomie, świadek jest nadziany. nie chodzi nam o kasę, bo nam jej nie brakuje, ale o sam fakt, że jak chciał nam podarować taki prezent, to mógłby zapytać np w jakim rozmiarze kupić.

Gość lela34
dwa takie same komplety serwisu do kawy:(:(:(dostałam

Gość lucinda 29
a ja mam problem -ide we wrzesniu na wesele z mezem ale malo mamy pieniedzy-nie chce kupic byle czego-ile daje sie pieniedzy tak srednio w kopercie?

Gość muffina
no tak, bo porzadny chłop to powinien dwa razy w tygodniu przychodzić do domu totalnie zalany Polska

w koperte trzeba dac musowo tyle zeby sie panstwu mlodym zwrocilo bo jak nie to beda plakac tutaj \"ze takie ladne wesele wyprawilismy a koperty od skapych gości były zbyt chude\" żena ale to i tak lepiej powiedziec ze jak juz to kasa zebu uniknąc 12 kompletów niedobranej pościeli , wiadomo, nie kazdy sie dostosuje, np. stare ciotki

1) Zaparzaczka do kawy po turecku, w dodatku od bliskich znajomych. powinni wiedzieć że mąż kawy nie pije NIGDY, a ja TYLKO rozpuszczalną. 2) Od teściowej dostaję ciuchy w rozmiarze dziecięcym i nigdy w nie się nie mieszczę, o czym ona wie. Dostaję też duże ilości stringów, mimo iż tłumaczę że nie noszę i już. 3) Również od teściowej - stary, używany przez nią garnek (bo moje są za duże i ten jej jest mi niezbędny do gotowania zupy). 4) Od ciotki katoliczki - upominki z pielgrzymek - obrazki świętych, różańce, kalendarze z Matką Boską itp. Dodam że jesteśmy buddystami... Na razie więcej nie pamiętam :)

Gość muffina
nikt nie bedzie płakał jeden za 1000 zł, bo chce i ma, inny da 100 , bo nie moze wiecej kazdy sobie przeciez zdaje sprawę , jaką sytuację materialną mają jego bliscy nikt nie będzie nic złego myslał o studencie , który nie zarabia i przyjdzie ze stówką a jak wujek zarabiający w miesiącu 10 tysięcy przyjdzie z całą 6-osobową rodziną i podarują państwu młodym 300 zł, to jest to raczej skąpstwo i wchodzenie na krzywego ryja; ale tez nikt mu za to zabawy nie odmówi

Gość lucinda 29
to myslicie jak bym 300 dala to nie bedzie za malo? nie chce kupowac byle czego chociaz wiem ze panstwo mlodzi nie maj praktycznie niczego ja sama nie mialam nietrafionych prezentow sarkastyczna.. twoja historia super-uzywane rzeczy na wesele to lekka przeginka mimo ze u mnie sie nie przelewa to nie dlalbym jakis pierdol za 50 zl -to nie wypada ludzie mowia ale ja sie muasialam ubrac,maz i dojechac.. bez przesady jak by ktos ich zmuszal do przyjazdu

niektorzy smęcą, ze \"wesel im sie nawet nie zwróciło\" nie rozumiem tego wiedomo - preenty fajna rzecz, ale bierze się ślub dla kopertek czy - moze jestem po satroświecku głupia - z miłości??

a co do mich najgorszych prezentów: - obrazek (na bank kupiony nad morzem w namiocie \"wszystko za 5 złotych\" ) taki srebrzysto opalizujący kicz w kwiatuszki złotej ramce - azurowa serweta na stół w stylu starej ciotki

Gość lucinda 29
wlasnie-moja siostra tez dostala kilka rzeczy ktore byly ze sklepu za 5 zl no niebieskie delfinki nie wiem z czego to wogole zrobione i lampke ktora sie popsula oraz zegar na sciane

Gość 1111111111111
do sarkastyczna cyniczka -a moze ciocia chce w ten sposób Cię nawrócić? :D

Gość sorry ale nibyz jakiej
racji wójek, który przychodzi z całą rodzina i bardzo dobrze zarabia nie może dać 300zł. Został zaproszony na impreze i mógłby nawet nic nie dac tylko jakiś drobny upominek... jak robicie kolację dla znajomych to tez przy wejściu czekacie na koperty?!i co to wogóle jest za myslenie"duzo zarabia to ma duzo dać"... albo was stać na impreze i zaproszenie gości albo nie i wtedy nie róbcie wesel...