Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

czy podawać danonki 8,5 miesięcznemu dziecku? proszę piszcie

Polecane posty

Gość s-a-m-o-t-n-a
Moja córcia jak miała pół roczku jadła już prawie wszystko...

Nikt CI nie zabroni ich nawet w pierwszym miesiącu podawać, ale miej świadomość że są ostro przesłodzone i jakiś czas temu na stronie producenta była informacja, że przeznaczone są dla dizeci od 4 roku życia

Gość szalallala
przeciez danonki to sam cukier, puste kalorie bez wartosci odzywczych... przeczytajcie etykiete, ile jest wegli na 100 gram. Piec razy wiecej cukru niz bialka, nawet wapn tego nie usprawiedliwia.

Gość timbim
Bez sensu, że wmawia się nam że takie Danonki to zdrowa zywność, że mają dużo wapnia itp. Tyle samo co kurcze w każdym innym twarożku i do tego bez cukru. Zresztą nie jestem pewna czy ta dawka wapnia w Danonkach nie jest tam dodana sztucznie. To już lepiej by dzieci jadły naturalne produkty a nie takie namiastki. Wmawia nam się że dbamy o dzieci tylko gdy karmimy je Danonkami i Actimelami.....Zdrowa dieta i zdrowy rozsądek przede wszystkim.

Gość timbim
Tak samo wkurzają mnie reklamy kremów czekoladowych typu Nutella, samo zdrowie, mleko, orzechy i cała tona tłuszczu i cukru. Bo dzieci potrzebują tyyyyyyyyle energii.....by rosnąć. Dzieci potrzebują budulca czyli białka i witamin a nie cukru i tłuszczu.

Gość szalallala
wlasnie wlasnie. I trzeba tez uwazac na produkty light. Ostatnio sprawdzilam dwie etykiety - majonez jednej firmy (zwykly) i majonez "extra light" drugiej. Okazalo sie, ze ten zwykly ma znacznie mniej kalorii. A prawda jest taka, ze najlepiej jest gotowac samemu. Dziecko chce danonka? zmiskowac jogurt naturalny bez cukru ze swiezymi owocami. Samo zdrowie.

mój Bartek kończy za chwilę 6mc a dzisiaj lekarz powiedzia, żeby dawać mu troszke danonka, jeśli jest to niezdrowe jak piszecie to co polecacie w zastępstwie?

Witam Byłam dzis prywatnie u bardzo dobrego pediatry z moim 7,5 miesięcznym synkiem. Poszłam ze względu na to iż mój synek ciągle ma katar okazało się że to alergia. Jeśli chodzi o danonki zapytałam lekarza czy moge mu już dawać danonki, a on mi na to, że nie mają one atestu i wcale nie są takie zdrowe jak mówią. W zastępstwie lepiej kupic serek wiejski, dobrze rozgnieść i dodać dziecku jakieś rozdrobnione owoce, np./ brzoskwinia, kiwi, banan, jabłko itp.

Gość poczekaj chwilke a zaraz ci na
nie wiem czy wiecie, ale sam producent danonków ostrzega, że nie są one dla dzieci poniżej 3 lat

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
matko...:O przeciezdanonki to trucizna, sama chemia i cukier ale reklama robi swoje :O

Gość sculptor
Moje dziecko ma prawie rok i nawet przez głowę mi nie przeszło, żeby dać danonka. kup w warzywniaku owoce i rozgnieć z ze zwykłym, naturalnym jogurtem. Najlepiej jabłko lub banana, bo na truskawki różnie dzieci reagują.

Gość a moja córka zaraz skończy
3 latka i ostatnio po raz pierwszy podałam jej danonki. Według naszego pediatry, do 3 roku życia nie ma sensu podawać dzieciom jogurtów, bo w tej postaci nabiał nie ma prawie żadnej wartości dla organizmu dziecka. Prawdą też jest, że na opakowaniu jest napisane, że dla dzieci od 4 roku życia. Ale dawajcie te danonki, parówy i inne świństwa. A ja popatrzę co z teog wyrośnie :P