Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy-kolkaaaaaa

pomocy- co na kolke? woda koperkowa?herbatka hipp z rumianku?czy co?

Polecane posty

Gość pomocy-kolkaaaaaa

co polecacie blagam o pomoc bo juz nie moge, dzecko bierze debridat, espumisan dalam 2 razy plantex ale strasznie wymiotowal:( co moge kupic jeszcze? co pomoze zrobic dzidzi kupke i sie wyprukac?

jamojemu dziecku sprowadzałam krople sab simplex na kolkę, są bardzo dobre. a poza tym jeśli masz taki termofor to nalej tam gorącej wody i połóż dziecko na tym termoforze na brzuszku i go tak bujaj. pomaga bo gorąco rozgrzewa brzuszek a bujanie go rozluźnia i łagodzi ból.

Gość moja rada jest taka
wlacz suszarke czy odurzacz- to pomoglo mojej

sab simplex suuper sprawa kupisz tylko za granica, jak bardzo ci zalezy to moge ci je poslac mieszkam w polskim cieszynie wiec do czeskiego cieszyna mam 3 min, a tam te krople mozna kupuc bez problemu. Ten sam sklad ma espumition ale mniejsze ilosci i juz tak nie dziala

Gość Wózeczek
ja sprawdzilam wszystkie dostepne krople a pomogl jedynie Esputicon. Swietna sprawa jeden dzien i po kolce. Dodatkowo smaruj malcowi brzuszek mascia koperkowa rozgrzewa brzuszek i ulatwia odchodzenie gazow.

Gość pomocy-kolkaaaaaa
zuzanka boze bylabym wdzieczna, juz poprostu nie wiem co robic:(:( jestem zlamana:( dzies moje dziecko prawie nic nie jadlo z bolu, caly czas krzyczy... jest wycienczona i nic jej nie pomaga:(:( jesli nie sprawiloby Ci to wielkiego klopotu prosze dowiedz sie ile te kropelki kosztuja,czy one sa na recepte??? moj @ owocowa@gmail.com

Gość naprawde i bez kitu
jak moje chlopaki byly male to dawalem proszek troisty, kupowany w aptece, ale to bylo dwadziescia lat temu, herbatka koperkowa i delikatny masaz brzuszka

zrób dzidziusiowi badanie moczu.To wykluczy związek bólu brzucha z ewentualnym zakażeniem dróg moczowych (czesto!). Wyklucz całkowicie mleko z diety.

Gość Jaga-aga
jeżeli karmisz piersią zmień dietę.dziecko wszysto wysssie. a dzis tak jak inni radzą- masaż brzuszka, ciepłe okłady

viburcol -lek homeopatyczny-według specjalistów nie działa , ale moze ułatwia odejście gazów (przez dzialanie mechaniczne0. Najwazniejsze ze pomaga :-D

też podpisuję się pod viburcolem. Pisze, że ma dzialanie uspokajające. Stosowałam przy swojej trójce i nieprzespane noce miałam z głowy. Gadanie, że nieskuteczny zdaniem specjalistów trochę bez sensu - bez uogólnień. Mi przepisał właśnie specjalista, 9 lat temu, dobry prof. pediatra. No i nikt nie dopuściłby do sprzedaży aptecznej środka z \"wymyśloną\" etykietą :o

Gość Wojtusiowa mamusia
mamo trójeczki zawsze tak wczesnie wstajesz?????????

Gość Wojtusiowa mamusia
podziwiam :)

to nie jest nic godnego podziwu. Poprostu przez wiele lat pracowałam ponad 30 km od domu i musiałam wstawać tak wcześnie. I tak mi zostało. Mam dłuższy dzień i zanim wstaną dzieci mogę więcej zrobić:D (w między czasie zerkam na kafe:P)

Gość yanaqq
Brat przywiózł mi z UK wodę koperkową, fantastycznie się sprawdziła.

Gość therethere
dla potrzebującego rodzica - mam na sprzedaż parę butelek wody koperkowej. Zanim dojechała do mnie z Anglii, dziecko przestało mieć problemy z kolkami. proszę pisać - Wartner@onet.pl

Gość gość
mam na sprzedaż wodę koperkową, która mi została. Wartner@onet.pl

Gość gość
mojemu synkowi pomogła woda koperkowa długo szukaliśmy jakiegoś preparatu, woda koperkowa okazała się najskuteczniejsza. Udało mi się dostać na www.wodakoperkowa.pl Polecam.

Gość gość
Sab simplex ma praktycznie takie samo stężenie symetykonu co polski bobotic, i nawet taki sam smak malinowy. A jeśli karmisz mm to może zmiana mleka? U nas pomogła zmiana mleka, espumisan i włączona suszarka

Gość gość
Ja również podawałam mojemu maluchowi wodę koperkową, mąż przywiózł z Anglii, można ją podawać już od pierwszego miesiąca, jak na razie mamy spokój.

Gość gość
kropelki colinox my dawalismy i bardzo jestesmy zadowoleni w aptece ponad 30 zl

Gość gość
kropelki colinox my dawalismy i bardzo jestesmy zadowoleni w aptece ponad 30 zl + herbatka koperkowa