Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambuko

Ile czasu mozna zwlekac z wizyta u dentysty???!!

Polecane posty

Gość bambuko

Sluchajcie, boli mnie zab, a do Polski wracam dopiero za miesiac. Tutaj, gdzie mieszkam nie pojde, bo konowal juz mi jeden zab spieprzyl i po prostu sie boje. Biore p/bolowe jak mnie boli, co 2-3 dni, ale jak dlugo tak mozna? Czy moga sie wywiazac jakies powazne komplikacje?

Gość bambuko
hej, no nikt nigdy nie czekal z bolacym zebem? ze strachu albo innego powodu? ile najdluzej wytrzymaliscie? pleeeeease, niech ktos mnie pocieszy....

nie chodzi o to jak dlugo wytrzymaliscie!! bo tu kwestia jest to jak daleko posunie sie prochnica... ja 3mam kciuki zebys kanalowego w polsce nie miala;/

Gość nie radzę
trudno to przewidzieć ale w najgorszych wypadkach taki ząb może poprzez krew zatruć cały organizm i spowodować zakażenie w dowolnym miejscu i wywołać np choroby serca, zapalenie wsierdzia jest takim typowym przykładem

Gość bambuko
dzieki wielkie ten zab to juz niestety jest do kanalowego, ale wole poczekac, a nie wyrywac, tylko czy wytrzymam? chociaz az TAK bardzo nie boli.I czy to sie jeszcze bedzie nadawalo w ogole do leczenia?

Gość do autorki topiku
a nie ma tam u Ciebie jakieś innego,normalnego dentysty?Ja na Twoim miejscu bym nie czekała z wizytą u dentysty bo im dłużej zwlekasz tym bardziej skomplkowane,trudne i bolesne będzie leczenie jak już wócisz do Polski.Lecz tego zęba dopóki ubytek w nim jest niewielki!

Gość jak ząb do kanałowego
to ubytek razcej nie malutki:(

Gość bambuko
ha! sa inni, owszem, ale trzebaby czekac kilka tygodni, co na jedno wychodzi

Gość do autorki topiku
skoro tam miałabyc tak długo czekac to lepiej idź do sprawdzonego dentysty w Polsce.W sumie na jedno wyjdzie z tym czasem czekania a przynajmniej wybierzesz lepszego dentystę tu w kraju.

Gość bambuko
taki tez mam plan, dzieki za dobre slowo GuanaBanaKumkwat-------- a czemu Ty tak dlugo cierpisz?

Gość włos się jeży na głowie

Gość randika
Tak przy temacie - ignorowanie dentysty to największa możliwa głupota, tak więc całkowicie odradzam. Przecież dentysta ma przede wszystkim pomagać, a bez systematycznych wizyt prowadzicie do tego, że pomoc po prostu będzie znacznie droższa.

Gość kurczak upierzony
Miesiąc to bardzo długo. Możesz przypłacić to utratą zęba lub nawet czymś gorszym (zakażeniem ogólnym organizmu). Ząb w takim stanie to tykająca bomba i ja bym absolutnie nie zwlekała...:O Kiedyś też mi się to przytrafiło i chciałam przeczekać święta Bożego Narodzenia...Ostatnią noc już nie zmrużyłam oka a dentystka ledwo zęba uratowała (zgorzel gazowa-2 miesiące leczenia:O). Poszukaj innego stomatologa. Nie wszyscy są partaczami.

Gość hurata
Im krócej tym lepiej. Idziesz od razu to leczenie może nie być kosztowne. Czekasz? Problemów możesz mieć całą masę - a szczególnie leczenie może kosztować kilkaset złotych, tak więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie, na co się lepiej zdecydować.

Ja uważam że jak boli to odrazu, ponieważ potem przestanie po tabletkach i nie pójdziemy zapomnijmy o tym i znów za jakiś czas pojawi się problem ten sam.

Ja uważam że jak boli to odrazu, ponieważ potem przestanie po tabletkach i nie pójdziemy zapomnijmy o tym i znów za jakiś czas pojawi się problem ten sam.

Gość hurata
No i wtedy na 90% dochodzi do leczenia kanałowego - przynajmniej tak było w moim przypadku. Ja zawsze chodziłam systematycznie do dentysty, a jeśli zaczynało boleć to następnego dnia byłam na wizycie. Bolące zęby to niestety męczarnia ;/

Gość malina k.
Brak słów ;-) Czekajcie jak najdłużej - może wszystkie zęby wam powypadają i wtedy nie będziecie mieli problemu. Co to za podejście? Zupełnie was nie rozumiem. O zęby trzeba dbać - nie niszczcie ich, bo nikt wam nowych nie da, chyba że za grube pieniądze ;-)

Gość ania machalek
Od bardzo dawna chodzę raz na pół roku i to mi pozwala na brak problemów z zębami, jakichkolwiek problemów - jeśli leczenie to symboliczne, bez znieczulenia, bo dziurka maleńka. Możliwe, że jakąś rolę pełni w tym również pasta ajona - przyzam że moje zęby są całkowicie inne.

Gość Królik zębol
Ahahaha, jakie pytanie!!! No zwlekać można wieki, tylko jaki efekt będzie potem... Ja też chodzę mniej więcej raz na pól roku na kontrole, chyba że coś jest do leczenia, to zagęszczam ruchy. Nie chcę mieć sztucznej szczęki w wieku 40 lat. Warto też mieć fajnego dentystę, żeby oszczędzić sobie stresu. Mojego mam na Panasa (jestem z Olsztyna) http://www.rojekdental.pl

Gość gość
denna reklama !! nikt nie pojdzie do dentysty który musi sie ogłaszac w necie bo nie ma pacjentów, z jakiegos powodu ich nie ma....

Gość Królik zębol
No ja wysiadam. Nie mozna podać linka, bo od razu znajdzie się jakaś frustratka, dla której to jest spam. Za to właśnie kocham kafe :/

Gość gość
oj czasem to pewnie całe życie :) ale nie radzę. Ja zwlekałam z pojsciem do ortodonty, bo to zawsze brak kasy albo czasu. I zaluje. Bo gdybym poszła ze 4 lata wczesniej to juz dziś miałabym piękny usmiech, a tak muszę jeszcze chodzić z tym czymś przez jakiś czas. DObrze, że w ogole poszłam, w sumie to znajoma mnie zaciągnęla do http://www.ortodonta-katowice.eu/

Gość gość
Pewnie, że tak im wcześniej tym lepiej i efekty są lepsze. Ja staram się chodzić w miarę regularnie bo wiem że im dłużej będę zwlekać tym ubytek będzie większy i tym dla mnie gorzej. Jeśli chodzi o stomatologa to mogę polecić tego http://www.viscardi.com.pl/ jestem bardzo zadowolona z jego usług.

Gość andziakos
Chodzę od lat co pół roku i w zasadzie dzięki temu mam zęby w takim stanie - nie trzeba robić niczego wielkiego. U nas po prostu ajona, miękka szczoteczka, systematyczne mycie - zęby są normalne, więc żadne specjalne zabiegi nie są tutaj potrzebne.

Gość ambusiak
Pasta ajona, systematyczne mycie, dobra szczoteczka i problem si,ę rozwiązuje. A tak na prawdę podstawą są częste wizyty u dentysty - nie ma się czego bać. Częsta wizyta to minimalne ryzyko problemów.

Gość gość
Ja na twoim miejscu poszukała bym innego stomatologa. Wracając do Polski możesz udać się do http://www.rojekdental.pl/ moim zdaniem najlepszy stomatolog u jakiego miałam okazję być. Wyleczył mi wszystkie zęby w ciągu kilku wizyt a jednocześnie pomógł przezwycieżyć strach przed wszelkimi zabiegami. To dlatego m.in bardzo cenię sobie jego pracę.

Gość marcarski
Wizyta u dentysty? Nie czeka się ani dnia, bo później tylko gorzej. Jeśli mam sugerować konkretnego specjalistę to np. http://idealnyusmiech.pl/ Generalnie nie skupiaj się na byle kim, szukaj dobrych fachowców - bo jednak różnica w jakości usług w firmach jest ogromna.