Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AJAJAJAJA....

KARTA CIAŻY

Polecane posty

Gość AJAJAJAJA....

MAMA PYTANKO DO KOBIET KTORE JUZ RODZILY... CZY BYLA KTORAS Z WAS W SZPITALU BEZ KARTY CIAZY?I JAKIE BYLY KONSEKWENCJE TEGO?

Gość szaloneMM
karta ciazy nie jest niezbedna, wazniejsza jest ta karta co ma gin...

popieram to co wyżej !!! a i róbcie laski ksero karty ciąży bo po porodzie zostaję w dokumnetacji szptala:(

Gość wszystkie mają karte ciąży
no chyba że idziesz rodzić prywatnie w klinice do której cały czas chodzisz

A mi nie zabrali karty ciazy. Mam ja do tej pory.I baaaardzo sie z tego powodu ciesze.

Gość i nie dostaniesz
ja tez ją mam nie zabrali

Ja co prawda byłam z powodu obumarcia blixniaków i ich \"usunięcia\":o i tez mi karte ciązy zabrali, ale przy wypisie poprosiłam ją z powrotem i oddali bez problemu...

Gość AJAJAJAJA....
ale wlasne na tym problem polega ze ja nie posiadam nawet karty u gina?nic

Gość klara m.
no to gdzie masz dokumentację całą?

Gość AJAJAJAJA....
a czy to wazne gdzie mam...poprostu niemam i dlatego pytam czy sa tutaj kobiety ktore tak jakk ja rowniez nie posiadaly zadnych dokumentow dot przebiegu ciazy...?

Gość klara m.
dziwne, każda kobieta jak zorientuje się że jest w ciąży to biegnie do lekarza i wtedy ma kartę ciąży w gabinecie i swoją, z którą się nie rozstaje po to, aby w razie wypadku jakiegokolwiek było wiadomo ,że po pierwsze jest w ciąży po drugie jaką ma grupę krwi i ciśnienie

Gość klara m.
AJAJAJAJA.... wiesz co chyba jesteś nieodpowiedzialna ani za siebie ani za dziecko, które nosisz pod sercem i przez swoją bezmyślność narażasz je na niebezpieczeństwo...

Gość AJAJAJAJA....
moze i tak,ale moj problem jest inny i nie chce tutaj sie o niem rozpisywac bo zaraz znajdzie sie wiele matek teres ktore beda tylko krytykowac..ja tylko zadalam pytanie czy sa tutaj takie dziewczyny ktore poprostu nie mialy tych badan i karty?i czekam na jakas ktora sie wypowie... dziekuje

mi tez nie zabrali :) mam ja w domu :) Acha czemu Tobie zabrali? przy wypisie ze szpitala nie dostalas? :( po co to im? 👄

Gość klara m.
AJAJAJAJA.... oki-nie czepiam się (ale weź pod uwagę co ci napisałam)- ja nie dostałam tej karty po porodzie, została w szpitalu

Gość AJAJAJAJA....
ale ja jeszcze nie rodzilam i nemam tej karty(nie pytajcie dlaczego) nie mam zadnej dokumentacji dot.porodu... dlatego pytam czy sa kobiety kture bez tegop poszly rodzic...

do ajaja......... jesli nei masz karty , a niedługo rodzisz to idz czym prędzej do byle jakiego lekarza ;) on zleci ci niezbędne badania - bo bez niektórych będziesz miała problem z przyjęciem na porodówkę :( Poza tym chyba jeszcze zdążysz zrobic wymagane badania?? ;) Spoko ;) nie martw sie na zapas ;) idz do lekarza i już ;) Na pewno trochę cię opieprzy, ze tak długo zwlekałaś, ale lepiej pojść pożno niz wcale ;) Buzia :)

Gość szaloneMM
nie masz karty ciazy-ok, ale masz jakies badnia krwi porobione itp? u nas bez tego co sie robie chyba w 32 tyg ciiazy nie wpuszczaja wogole na porodowke! idz jak najszybciej do gina, nie wiem przeprowadzilas sie czy co i zapomniala czy jak? :-o powiedz ze NIC nie masz, niech zleci najpotrzebniejsze badnia, zrobi usg i powinno byc po sprawie karta ginekologiczna poprostu MUSI byc

Gość szaloneMM
oczywiscie licz sie z tym ze nam nie musisz sie tlumaczyc za to to ginowi i poloznej bedziesz musiala sie wytlumaczyc czemu nie mialas karty do tej pory.... mam nadzieje ze masz mocne argumenty...

Gość AJAJAJAJA....
a czy jak pojde do szpitala to nie zrobia mi tych badan?

Gość ale ale/
a zdążą?

Gość AJAJAJAJA....
no wlasnie obawiam sie ze moga nie zdazyc,ale przeciez bez badan tez moge urodzic...

Gość klara m.
AJAJAJAJA.... powiem ci coś-ja mam grupę krwi - mój mąż + konflikt serologiczny, gdybym nie miała badań, nie moglibyśmy mieć wiecej dzieci, bo nie dostałabym szczepionki. BARDZO WAŻNE SĄ BADANIA!!! IDŹ JAK NAJSZYBCIEJ DO JAKIEGOŚ LEKARZA NIECH CI WSZYSTKO ZLECI!!!

ajajajajaja........... mogą cię wogóle nie przyjąć :( lub jeśli zaczniesz rodzić to podpiszesz masę papierów i będą do ciebie przychodzić ubrani jak kosmonauci- bo oni tez się boją zakażeń :( Poza tym musisz mieć grupę krwi - to ważne zwłaszcza jak masz (-) bo może być ci potrezbne podawanie krwi, a przy (-) sa też inne kompilakacje i trzeba przyjąc specjalne leki ;) Sopoko ;) na pewno zdążysz ze wszystkim ;) tylko biegnij do lekarza. Jako ciężarna nie musisz sie zapisywać na wizyty ;) poprostu za I razem idziesz i się rejstrujesz i w rejstracji pani ustali ci termin, jesli pościemniesz to masz możliwość przyjęcia tego samego dnia, lub jeśli będzie mało pacjentek ;) Buzia :)

Gość AJAJAJAJA....
tylko kurcze ja sie juz nie ruszam nigdzie z domu... :/

Gość szaloneMM
kurde mi sie w glowie nie miesci jak mozna przez cala ciaze nie miec badan? gdzie ty kobieto miala glowe? nie myslalas wogole o dziecku? ani razu nie bylas u gina? czy jak? te badania nie sa po to ze trzeba wiec je robimy, one sa potrzebne miedzy innymi zeby dostac wstep na porodowke! do tego mnie sie polozne pytaly o rozne rzeczy w zwiazku z moja karta ciazy, a jak ty sobie to wyobrazasz? masz 14 lat i chcialas rodzic w domu nie mowiac nikomu w ostatnej chwili zmienilas zdanie czy co?

szaloneMM ty nie smiej się z jajajaj......... jak byłam kilka tyg temu w szpitalu to właśnie 14lata miała rodzić :O więc wszystko możliwe :( a poza tym teraz krzykami i inwektywami nie pomożemy jajajaja.... Jednie możemy ją namówić jednak na wizytę u gina, co też powinnyśmy zrobić , jako te bardziej dojrzałe ;) Buzia :)

Gość jakaś psychiczna chyba