Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona życiem

DLACZEGO FACECI BIJĄ KOBIETY...

Polecane posty

Gość zasmucona życiem

Nie umiem tego pjac jak facet potrafi udezyc kobiete ktora bardzo go kocha, jest mu wierna, zawsze jest kiedy jej potrzebuje, ma oddane serce dla niego. Wlasnie u mnie jest tak ja go kocham z calego serca a on mnie juz nie raz uderzył a raz bardzo pobił:-( Najbardziej bola pozniej te siniaki od uderzenia piescia, przez pierwsze 2-3 dni to az wybrzuszone te sianiaki, boje sie ze przez takie sianiki moze mi sie cos poziej stac, jakis rak albo co innego. Nie chce juz z nim byc mimo ze go kocham i ze spedzilismy razem 6 lat, ale boje sie go poprostu boje, jak on sie wkurzy i jak widze ze zaciska zeby to najmniejsze jego drgniecie reki wyzwala we mnie strach ze znow poczuje ogromny bol:-( wiem ze zbluzgacie mnie jak moge go jeszcze kochac, ale kocham go za ta jego dobra strone. Przeprasza mnie pozniej za to zachowanie, mowi ze nie wie dlaczego tak robi, błaga mnie o wybaczenie, ale sytuacja sie powtarza:( Czy taki czlowiek moze sie zmienic? Czy jak juz raz podniosl reke to bedzie dalej tak robił? Przez pierwsze 5 lat moze czasem mna szturchnał a przez ostatni rok to niezliczyłabym siniakow, wrecz mega sincow ile mi zrobił na ciele oprocz twarzy.

Gość potrzebujesz natychmiastowej
pomocy !!!!!!!!!!!!!!Kobieto jak ty możesz tak zyc ??? więcej szacunku dla samej siebie!zadzwoń na specjaln.a infolinie dla ofiar przemocy w rodzinie,nie łudż się lepiej nie będzie na pewno -tylko gorzej

Gość bo mamy równouprawninie
i można teraz wreszcie je lać zgodnie z moralnymi nakazami. Feministki są szczęsliwe

a jak sobie wyobrażasz dalsze życie -chyba chcesz mieć dzieci?! Sama pochodzę z takiej rodziny -mój ojciec taki był -dzieciństwo to jeden wielki strach -płacz....potem wielki mega żal do mamy jak mogła na to pozwolic ! Po jego smierci chodziłyśmy do psychologa ,to mi pomogło w dalszym życiu. teraz mam swoja rodzine i nie ma mowy aby któres z nas reagowało na drugie agresja....pomyśl o przyszłości i zostaw go w diabły bo z tej mąki chleba nie będzie -zapamiętaj JAK RAZ UDERZYł TO NIE PRZESTANIE!

Nie, tacy sie nie zmieniaja. A granice znoszenia upokorzen przez ofiary przesuwaja sie coraz dalej. Sama piszesz ze dopiero w ostatnim czasie zaczal stosowac przemoc fizyczna. Cos go do tego sklonilo. Wybadal Twoje granice. Uderzyl pierwszy raz - nie poniosl konsekwencji - poczul sie bezkarnie. I teraz bije regularnie. Dlaczego? Bo jest agresywnym tchorzem. Ma bezbronna ofiare ktora nie bedzie sie bronic. Bo odreagowuje swoje frustracje i poczucie bycia nikim. Bo jest gnojem ktory nie zasluguje na zadna szanujaca sie i wartosciowa kobiete. Wejdz na topik o molestowaniu psychicznym tam znajdziesz jakies informacje gdzie szukac pomocy. Ratuj sie dziewczyno, nikt nie zasluguje na ponizanie i bicie przez takiego szmaciarza. Odzyskaj szacunek do siebie.

Gość
nie wiem na co ty czekasz , bierz nogi za pas i biegnij dziewczyno jak najdalej od niego , bedzie tylko gorzej , mowie ci

Mówisz,że kochasz go za jego lepsza stronę !!!! Ale wkrótce GORSZA strona przesłoni ci ta lepszą i nie będziesz pamiętac kompletnie nic z tej dodrej !!!!!!! Mało tego zaczniesz szukać winy u siebie -syndrom ofiary ! Zrozum ,że może byc wtedy za pózno !!!!!! A jak kiedyś uderzy za mocno...????

Gość Rumun z Centralnego
Jak chłop baby nie bije to jej wątroba gnije A poza tym przyznajcie się że lubicie być bite ;) .

Gość to tobie pasozycie należą się
zdrowe baty !!!:O :O :O

Gość piwo karmi
dlaczego faceci bija kobiety to jedno ale jeszcze bardziej zastanawiajace jest dlaczego kobiety to znosza.. :(

Gość zasmucona życiem
chyba tez naprawde uswiadomie sobie to ze jakktos raz reke podniesie to bedzie to robil dalej:( dlaczego on okazal sie takim draniem, nigdy bym nie pomyslała ze mi sie moze takie cos przytrafic, to takie smutne i bolesne:(

Gość Mały Jary
ten facet ma problemy psychiczne, może niedowartościowany, a może ma inną schizę.....ja byłem kiedyś przez lata w depresji, też mam teraz czasami jakieś dziwne nastroje, ale żeby na swoją kobietę podnieś rękę.....o zgrozo....nigdy. Zmuś go na jakieś terapie u psychologa, albo go zostaw.

Gość zasmucona zyciem
no własnie ma od roku pewna shize i cała agresje wyladowuje na mnie i mnie za wszystko obwinia cokolwiek mu sie niepowiedzie to sie na mnie wyzywa:(

Gość zasmucona zyciem
tak wiele na ten temat rozmawialismy, tlumaczylam z tysiac razy ale jak on obudzi sie ze zlym nastrojem to moja tlumaczenia szlag trafia i dalej wkolko jedno i to samo mi wmawia

Gość młoda w domu
doskonale to rozumiem współczuję mój facet mnie nie bije ale jest strasznie nerwowy boje się o pewne sprawy w których się różnimy poglądy itp. od niedawna mieszkamy razem tj od tygodnia w przedwczoraj już była sprzeczka a nawet awantura , tłumaczę sobie ze to taki nas czas dużo problemów na głowie stresów nie jest tak kolorowo ..... w ogóle jest to dorosłe życie do d....

Gość mężczyźni których znam
nie biją kobiet!!! Więc pytanie zbyt ogólne. A dlaczego twój cię bije?przykro mi ale dlatego że mu na to pozwoliłaś pozostając z nim po pierwszym takim incydencie. Jeśli sama się nie szanujesz to dlaczego niby on miałby cię szanować. Nie szanując samej siebie nie wzbudzisz szacunku do siebie od innej osoby. Proste jak budowa cepa!

Gość młoda w domu
Chciało by się uciec ale niema gdzie tak naprawdę zaczynać cos jeszcze raz od nowa kolejny raz .... a no i jeszcze ta tak zwana milość Latwo jest mówić bierz nogi za pas.... Ja Cię rozumiem naprawdę

Gość młoda w domu
To nie jest tak że taka kobieta się nie szanuje bo nie szanuje się pani z rogu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakiś wyklepany tekst z programu typu rozmowy wtoku

Gość młoda w domu
No tak kobiety maltretowane same się proszą tak? bo są przy facecie który sprytnie je sobie omamił i zawsze się łudzą że będzie dobrze niewidząc dla siebie szans w życiu samemu boją się odejść że on nie da

a kto powiedział że życie jest łatwe, że jest dla tchórzy?żeby cokolwiek osiągnąć trzeba czasem wyrzeczeń. Tak jest w miłości, biznesie...wszędzie. Potem dojdą dzieci, które są absurdalnym pretekstem do tłumaczenia "sobie" że trzeba zostać. Nie trzeba!Tak postawa świadczy o tym że się na to godzisz, a to samo w sobie staje się przyzwoleniem. To tak jak po 4 z kolei włamaniem do sklepu nie zamontować w nim krat. Godzenie się na coś znaczy tolerowanie czegoś-wchodzi do porządku dziennego

uciekaj dziewczyno jak najdalej! bądź silna! moim skromnym zdaniem miłość kończy się z pierwszym uderzeniem faceta. trzymaj się 🌼

Gość wredny zly i brzydki
ludzie sa glupcami i nie potrafia wykorzystac sily swojego umyslu. Twoj facet jest wyjatkowo glupi, mozesz byc msciwa i przez przypadek dowiedziec sie ze jest modlitwa smierci Kahunow, jesli to przeczytalas, to wlasnie ten przypadek, ze dowiedzialas sie. Kto wie czy los nie odmieni sie i bedzie zalezny od ciebie jak male dziecko, wie to bo moja zona jest pielegniarka w zol, jak zycie z dnia na dzien sie zmienia

tak to że pozwal się bić to oznaka braku szacunku do samej siebie. Ja znam swoją wartość i szanuję się jako człowieka i w takich sytuacjach wiem jak reagować-dziś wiem że bardzo szanuję swoją osobę, wiem ile jestem warta.

Gość młoda w domu
kobiety boją się odejść i to jest fakt ale ja trzymam kciuki za wszystkie te Panie by znalazły siłę w sobie i potrafiły walczyć o siebie odnalazły swoją godność która się na chwilkę schowała. u mnie na szczęście do niczego złego jeszcze nie doszło po prostu się docieramy

Gość wredny zly i brzydki
to ze partner cie bije ty go kochasz, strach i przerazenie wyzwala zle mysli, skierowane ku niemu, moj ojciec bil moja matkie, jak bylismy mali, i nie trzeba bylo dlugo czekac jak lazl po pijaku po torach, i tylko pijackie szczescie uratowlo go od marnego dokonania zywota

Gość młoda w domu
Moja mam byla taką maltretowaną kobietą w pierwszym związku teraz jest ok

Gość młoda w domu
ale myślę że ten strach zawsze zostaje