Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje w tym kraju

Rząd = Damscy bokserzy

Polecane posty

problem polega na tym, ze trzeba wlozyc w taka przychodnie, sprzet KAPITAL. Aparatura jest niezwykle droga, myslisz, ze grupke lekarzy bedzie stac na ultrasonolografy, sprzet do rezonansu magnetycznego, tomografy, skoro panstwo na to nie ma?

Gość niech wszyscy strajkujący
Oni tylko pieprzą, że im tak źle, a w rezultacie, to im tak wygodniej. Są na państwowym, to mogą sobie strajkować! :-O

Gość terri
ale sie ktos wysilił na podszyw ponizej pasa a nic bardziej sensownego nie mozesz wymyslic?

Gość dzieeeńdoibryczesiojestem
okokokokokokoko - płacę podatki, nie uważam wszystkich za g-wno. Ci z których usług korzystam mają godnie płacone.

Gość terri
ą na państwowym, to mogą sobie strajkować! i krasc

Gość terri
biore tez w paszczu, a po pracy dorabiam sprzedawaniem jajec na bazarku w Grojcu, takze nie boj nic, na swoje wychodze

o matko, czy ty wiesz ile pieniedzy potrzeba na otworzenie kliniki medycznej? To nie jest otworzenie tartaku, biura rachunkowego czy tapetowania... Czy kazdy przecietny czlowiek zarabiajacy 1000 zl otwiera salon samochodowy? Czy to takie proste zalozyc sobie tanie linie lotnicze? Niech sie zbiora do kupy bezrobotni, tak z szesciu nawet, i za swoj zasilek otworza radio, prywatna telewizje, cy studio filmowe. Jakie to proste :O

Gość terri
w mojej wiosce, jak sie mowi o lekarzach, to ludziska krzycza "Ludzie, uciekajta, doktory jadom"! Wiadomo, naszom kase chca krasc!

Gość terri
LOLa Lu problem polega na tym, ze trzeba wlozyc w taka przychodnie, sprzet KAPITAL. Aparatura jest niezwykle droga, myslisz, ze grupke lekarzy bedzie stac na ultrasonolografy, sprzet do rezonansu magnetycznego, tomografy, skoro panstwo na to nie ma? a myslisz ze ci co maja prywatne zakłady i prowadza dziełalnosc potrzbujaca drogich urzadzen to dostali kase z nieba?? lekarz potrafi miec prywatna praktyke ale pracowac na panstwowym sprzecie np na kupionym przez Jurka Owsiaka z WOSP nie inaczej bo nie chce wydawac tylko zarabiac

Ja nie mówię, że ty tak robisz, nie znam cię więc nie mi oceniać. Ja mówie niestety o większości naszego narodu, szkoda. Ale też nie twierdzę , że w druga stronę tak nie ma. Niestety.

terri, z czym ty wlasciwie masz problem? boli cie, ze kolezanka lekarka zarabia wiecej niz ty doklejaniem tipsow i stac ja na lepsza kawe niz ciebie?

Gość LOLAluuu
stomatolodzy nie strajkują,farmaceuci też.... a ja siedzę w poradni gin. i 8 godzin opierd .. się wypisując L-4---ciężko pracuję za 1200 zł:D

Pierdo**** stomatolodzy sobie radzą, baaardzo rzadko w przychodniach prywatnych spotyka się sprzęt mocno specjalistyczny, zazwyczaj na skomplikowane badania ludzie są kierowani do "zaprzyjaźnionego szpitala", a jakoś jednak te kliniki sobie radzą. Może kredyck jakiś czy coś ? Nie odrazu Rzym zbudowano.

zrozum, ze kliniki ktore korzystaja z panstwowego sprzetu wykonuja takze swiadczenia nieodplatne, w ramach umowy z NFZ. sama czekalam miesiacami na wazne badania, ale wiedzialam, ze to ni jest wina tych biednych lekarzy, tylko nieudolnego rzadu, ktory nie potrafi przeprowadzic najwazniejszych reform w panstwie.

Lolu to was chyba boli że na zmywaniu garów w UK ludzie więcej zarabiają.

Jak tak dalej pójdzie to wszystkie pielęgniarki i młodzi lekarze wyjadą na Zachód. Tamtejsze starzejące sie społeczeństwa potrafią docenić ich wysiłek, odpowiedzialność i fachowość. I wtedy otworzą się wszystkim oczy jak za godzinę pracy pielegniarki trzeba będzie zapłacić 150 zł bo są ich tylko dwie na całe pietro szpitala a na wizytę do lekarza i to płatną będzie trzeba czekać pół roku. I nie łudźmy się że w ich miejsce przyjadą jacyś Ruscy. Ruscy też pojadą na Zachód - dla tak wykwalifikowanych kadr wiza pracownicza zawsze się znajdzie. Ten scenariusz jest całkiem realny w czasie - do Niemiec jest z najdalszego krańca Polski 4 razy bliżej niż do Dublina czy Londynu

a mnie wkurza, jak fryzjerka po zawodowce bierze 100 zl za podciecie koncowek i co mam zrobic?

LOLU co ty gadasz, owszem wykonują zadania przez NFZ ale zazwyczaj wystarczy zapłacić 20 zł (!!!) i podpisać oświadczenie o "rezygnacji" z NFZ a zabieg jest wykonywany poza kolejką, śmieszne ?

Może kredyck jakiś czy coś ? Nie odrazu Rzym zbudowano. to wez sobie kredycik czy cos i otworz prywatna stacje telewizyjna (pamietaj, ze zarabiasz 1000 zl i zdolnosci kredytowej prawie nie masz)

Patrz a przedsiębiorcy jakoś biorą kredyty i jakoś im leci. Ale lekarzom nie wyjdzie. No jaasne.

owszem, ale nie 20, tylko 600-800 w przypadku specjalistycznych badan. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. mam ci tlumaczyc, ze NFZ ma limity finansowe na pacjenta czy sam sie ockniesz i dodasz 2 do 2?

okokoko - mnie nie boli. Daleko od domu, zapieprz, ciężkiej pracy na poniewierce nie zazdroszczę.