Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkka

blizna po cc

Polecane posty

Gość malinkka

Jak sobie poradziłyscie z blizna po cc? Czy uzywalyscie jakiegos specyfiku zeby ja zlikwidowac Poki co kupilam masc CEPAN ale strasznie smierdzi wg mnie, a do tego zapach kojarzy mi sie z cebula! Wobec tego zaprzestałam jej uzywac. Moze znajdzie jakis dobry srodek, ktory rozjasni te blizne?

ale uważaj bo tego typu masci mozna uzywać ok 4 - 5 miesiaca po cc, a poza tym "czas goi rany" :-) od razu nie zniknie ale bedzie coraz lepiej

4-5 miesięcy po jest już niestety za późno dziewczyny!!! Masci nalezy uzywac natychmaist po tym jak rana się zagoi, zejda strupki, bedzie całkowicie zasklepiona i sucha! A to trwa ok. 3-4 tygodni... Później, to już żadna maść nie pomoże, chyba, że contratubex, ale wtedy nalezy z niego robic okłady i wsmarowywać jednocześnie silnie masując bliznę...

Bardzo uwaznie pytałam lekarza podobnie jak moja siostra która 2 miesiace temu urodziła przez cc synka i koleżanka;). (żeby było jasne-kazda z nas ma innego lekarza;)) Co więcej czytałam ulotkę bardzo wyraźnie. Ja się spóxniłam ze smarowaniem i teraz ponosze tego przykre konsekwencje:( I jeszcze żeby było jasne alealeale...ja nie chcę się z Toba kłócić...Mówię to, co powiedzialo 3 różnych lekarzy kobietom po cc i co wyczytałam w ulotce;)

Pozwolę sobie przepisac treść ulotki Contratubexu: Podtytuł: Leczyć mozliwie wcześnie i długo! Przy świezych bliznach nalezy rozpocząć kurację Contratubexem mozliwie wcześnie, kilka dni po powstaniu urazu bądź po operacji - zaraz po zrośnięciu sie rany, nanosząc ostrożnie żel na delikatną nowopowstałą tkankę. Natowmiast w przypadku blizn stwardniałych zadawnionych należy Contratubex silnie wcierać oraz zintensyfikować dzialanie leku przy pomocy opatrunku z żelem...

a ja miałam juz dwie cc w zyciu.Jedna na drugiej po 14-stu latach:D Nie ma juz sladu,a replay był zaledwie w styczniu.Oczywiscie jest waska różowawa niteczka,ale tak cieniutka i gładka jak włosek.Niczym nigdy nie smarowałam,no ale ponic na mnie wzystko goi sie \"jak na psie\":D:D

contractubex jest rewelacyjny, stosowałam go przez kilka miesięcy po cc i sladu prawie nie ma.

ej dziewczyny ale tej blizny przeciez nie widac... ona jest za gatkami, to po co sie przejmowac?:) ja swoja nawet lubie- nie wiem czemu - jakies dziwne zboczenie mam:P:P a taka blizna i bez masci blednie po kilku miesiacach chyba