Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlemik

Łódż - Od nas zależy, jak często będziemy się uśmiechać.

Polecane posty

.... o kuźwa... Zatem, nie poddawaj się.... walcz z kobitą dyplomatycznie, oscypek już wygrałaś... może i wygrasz wcześniejszy termin.. niech emocje opadną.... coś wymyślisz - bo widzę, że jesteś pomysłowa i zaradna.

Aplaus..... owacje... (publiczność wstaje i śpiewa \"sto lat\".....) Bardzo dobrze.. Na świecie już wtedy byłaś, bo to film z przed 10-15 lat, ale Rio Bravo - wiedziałaś, choć to film z przed prawie 50 lat. Tu jury jest pełne podziwu.

... to był film o rozgłośni radiowej podczas wojny, Robin Williams w roli głównej. Czyli nie tak stary film....

Trzeci konkurs będzie trudny, ale muszę się wpierw przygotować.

o kuźwa.. A może Ty zaserwujesz jakieś pytanie..? (daj mi szanse odegrać oscypka)

Kurcze , ale mi głupio. Ty wszystko wiesz, chyba Cię zdyskwalifikuję. Ja mam kłopoty, jasne że wspieram się źródłami.... ....... ale nie wiele mi to daje. A 2-ga wskazówka ? PS. Prawda ? Shakin - stary dobry rock&roll.

Mozart ? Za bardzo stawiałem na skrzypki, zamiast na klawesyn.

to było akurat najłatwiejsze, bawiłam się przy tym na sylwestrach:D następna wskazówka to: na chrzcie nadano mu 4 imiona, z czego pierwsze dwa na cześć katolickiego patrona:) ech nie wiem czy nie za dużo powiedziałam:)

Ok. A ja zadam kolejne pytanie... i udawaj chociaż, że się długo zastanawiasz. Gdzie znajdziemy poniższy tekst...: \"Lecz przeklinam, niechaj żywi nie tracą nadziei..\"

....wrrróć... mała poprawka.. \"Lecz zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei...\"

Tak, lecz pytanie dotyczy nie autora tekstu a miejsca , w którym ten teks się znajduje. Nie musi to być nawet tytuł utworu.

czarnobrewa --- blisko..... (testament powiadasz, jak trudno być jury)

czy raczej o Kamienie na szaniec gdzie \"uzyto\" Testamentu Slowackiego (scena: umiearajacy Rudy dzierzacy dlon Zoski)?

Brawo !! Lub ...... nagrobek Słowackiego. Czarnoblewa , Ty chyba też nauczasz ? Uchyl rąbka tajemnicy.

Przesyłam serdeczne podziękowania Paniom ... o kuźwa.. -1967- czarnobrewa .................za udział w konkursach. Ja niestety znikam na 3-4 godziny - obowiązki, zapraszam, może ktoś inny przejmie \"pałeczkę\"... do zobaczenia..