Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

biegunka u tyg noworodka,pomocy.

Polecane posty

moj synek ma bardzo ale to bardzo luzne stolce wrecz biegunke,boje sie ze cos sie stanie ,czy moze sie odwodnic ???co robic???

Gość w mojej opini
Pojedź do szpitala na izbę przyjęć. Zrobią badania i będzie wiadomo co się dzieje. Przystawiaj często do piersi. MOże coś zjadłaś co zaszkodziło?

noworodki maja bardzo luźne stolce- moim zdaniem wezwij lekarza na wizyte domową jak się boisz

tzn on nie ma takiej konkretnej biegunki.zrobil tylko trzy razy w ciagu calego dnia taka zadka kupke.pije duzo glukozy i ciagnie cyca caly normalnie.a powiedzcie mi jeszcze jakie sa objawy odwodnienia?????

anita27_ objawem odwodnienia są najczesciej suche usta ...silniejsze odwdnienie to także suchy jezyczek dziecko jest ospałe ...robi się \"bezwładne\" .... mówiąc prosto jest bardziej zamulone niz zwykle .... czy w kupce jest sluz ? pieni się stolec ? jesli tak nie zastanawiaj się tylko na izbę przyjec ... dobrze ,że maluch je i pije bo przy odwodnieniu raczej odrzuca pokarmy i płyny-nie chce ich przyjmowac....i wtedy odwodnienie się pogłębia. obserwuj maluszka jezeli zrobi 5 kupek ....i wiecej skotroluj to. życzę zdróeczka dla Twojej malenkiej kruszynki🌻 i gratuluje🌻 bo własnie tym topickiem dowiedziałam się ,że już urodziłaś :) pozdrawiam

Gość 111111111
dzieci karmione piersia moga oddawac stolec do kilku razy na dobe i jest on rzadki ale skoro karmisz go piersia to po co dajesz duzo glukozy?

dzieki acha .maly nie ma sluzu ,te kupki sa normalne .dzis jest juz ok ,tylko rano zrobil jedna,normanie je ,normalnie pije ,normalnie sie zachowuje. a glukozy duzo daje bo po pierwsze ma takie wskazanie od lekarza bo mial zotaczke i trzeba podawac zeby lepiej schodzila ,a po drugie wlasnie dlaego ze przy biegunkach podaje sie duzo plynow mimo karmienia piersia. mysle ze ma ja dletego ze ja cos nie tak zjadlam ,tylko kompletnie mnie mam pojecia co. no ale najwaniejsze ze wszystko sie normuje.