Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia109

jakie mleko dla niemowlaka--pomocy!

Polecane posty

Gość andzia109

tak tak wiem piers jest najlepsza -oczywiscie karmie piersia ale chce dokarmiac poniewaz maly sie drze kupilam bebilon al epo tym mi wymiotuje to jakie mam teraz kupic

Gość oooo raanyyy
Idz do pediatry!

Gość andzia109
bylam i co kazala pozostac tylko i wylacznie przy piersi!

Gość mój wcinał też bebilon
ale nie wymiotował. Może spróbuj bebiko omneo, skoro ma słonności do wymiotów. a jak podrosnie to znowu spróbuj bebilon.

z pediatrą to jest różnie, zależy jakie ma zapatrywania na karmienie piersią, jeśli jest zapaloną aktywistką stojącą murem za karmieniem tylko i wyłącznie piersią to oczywistym jest, że nie powie żeby przejść na mleko modyfikowane. A czasam życie zmusza matki do tego, żeby fokarmiać dziecko mlekiem modyfikowanym...ale nie wszyscy to rozumieją niestety. A już najmniej te co nigdy nie rodziły i nie karmiły albo te co miały pokarmu tyle, że wykarmiłyby 3 dzieci a nie tylko jedno. Ja rozumię potrzebe dokarmiania mlekiem modyfikowanym, pokarmu miałam tyle co kot napłakał, urodziłam głodomora ważącego 5 kg i gdyby nie Bebilon chyba bym nie dała sobie rady.

Gość ja karmilam piersia dlugo dlug
i podalam corce nan-ale byl smierdzacy wyjatkowo i bleeeee zalapala bebiko i jest ok

andzia-a ile ma twoje malenstwo?

bo jesli jest malutka to moze ulewa obficie a nie wymiotuje-wymioty sa pod cisnieniem i wtedy warto isc do lekarza a ulewanie-coz minie ale potrzeba czasu

Gość andzia109
ma 2 tyg...piersia sie chyba nie najada bo wiecznie przy niej wisi

Gość andzia109
to nie ulewanie tylko wymioty silne al etylko po tym mleku po piersi nawet nie ulewa

to faktycznie malutka w tej syt poradzilabym sie pediatry ale takie malenstwo to i godzine co godzine mozw wisiec przy cycku najlepiej sie wtedy polozyc-karmin na lezaco i niech doi

no to jeśli to są mocne wymioty a nie ulewania to do pediatry musisz pójść, najlepiej do takiego, który ma specjalizację z neonatologii.

Gość justaaaaaaaaaaaaa
ja dalam mojemu nan1 poniewaz w szpitalu go tym dokarmiali jak nie mialam jeszcze pokarmu po cc, pozniej przeszlam na mleko nan ar a teraz na nan active z tymi jakimis probiotykami czy jak to tam sie one nazywaja

Gość ups ups yps yps
a ja swoja córcie dokarmiałam bebikiem ,było to 14 lat temu i widzę w sklepach na półkach ,że bebiko jest cały czas w sprzedaży :D:D

Gość jusiek
to spróbuj ENFAMIL premium dzieci je tolerują zalecana nawet dla wcześniaków,ale dość drogie i do kupienia w aptece bez recepty

Gość _efka_
Mnie lekarka teżpolecała NAN1, tym dokarmiam mojego 5,5 kg chłopczyka (6 tyg.) też często bywa głodny ;)

Gość jusiek
do efka a ile miał jak się urodził?

Radzę zważyć dziecko i sprawdzić czy przybiera! Bo być może, że \"drze się\" z głodu. A jeśli chodzi o mleko, to dla takiego maleństwa zwykle lekarze proponują na początek Bebilon Pepti.