Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaJa2

Jak ubrac?

Polecane posty

Gość takajednaJa2

Jak ubrac dziecko z którym wychodzi się ze szpitala w zimowe miesiące? Chodzi mi konkretnie o kazdy szczegół. Czy wystarczy body na krótki rekawek na to pajacyk i kombinezon czy za mało? Oczywiscie jeszcze pampers no i czapeczki jedna bawelniana druga ciepla, buzie posmarowac kkremem ochronnym? Czy cos jeszcze? Nie chciałabym aby się przeziębiło. Pytam juz teraz ponieważ za jakieś dwa tygodnie przyjedzie do Polski mój tata i to on zabirze mnie na zakupy i kupi wiekszość potrzebnych rzeczy, więc pytam zeby nie popelnic gafy i kupić to co bedzie potrzebne, żeby odebrac dziecko ze szpitala/

Gość takajednaJa2
upup

Gość taka pomarańczówka....
moja córcie ubrałam tak: body długi rękaw na to pajacyk, czapeczka jedna grubsza i kombinezon polarowy /kombinezon był na rekach i nózkach zasłoniety. Kup sobie do wózka śpiwór

Gość takajednaJa2
ja w sumie to tylko ze szpitala prosto w samochod ale boje sie ze to bedzie za lekko bo jednak bedzie grudzień... moze przewrazliwiona jestem...

Gość jaaaaaaaaaa79
czytalam,ze raczej nalezaloby ubrac w kaftanik a nie body,niby tak polozne zalecaja a dlaczego to nie wiem i oczywiscie na to pajacyk

Gość takajednaJa2
Też o tym słyszałam to podobno potrezbne jest po to zeby nie naruszać zbytnio tego kikuta na brzusiu maluszka...

Gość jaaaaaaaaaa79
ja mam termin na listopad i tez sie nad tym zastanawiam jak ubrac maluszka,mysle ze jednak kaftanik,podobno latwiej sie ubiera a ze to moje pierwsze dziecie to dla tez to jest wazne

Gość takajednaJa2
no tak ale juz mi nie chodzi tylko o to czy kaftanik czy body ale o całość co jeszcze włożyc zeby nie przegrzac ani nie zaziębić. Wogle to strasznie sie boje ze mi sie wyslizgnie z rąk albo krzywde mu zrobie to moje tez pierwsze dziecko

u nas w szpitalu ubierała połozna - przynosiło się ubranka i ona decydowała co założyć - bo mamy maja tendebcje do przegrzewania, bo nie maja wprawwy. Może u was też tak jest ??

Gość takajednaJa2
u mnie w szpitalu napewno tego nei ma a szkoda ...

Gość takajednaJa2
a moze jakas mama powie w co ubrała swoje malenstwo wychodząc z nim w grudniu ze szpitala?

ja rodziłam w grudniu, ubranka mialam różne ale u mnie też zadecydowała położna ale z tego co pamiętam to nie było przesady. Kaftanik, pajacyk, na to kombinezonik ( ja miałam taki welurkowy. Czapeczka też bawełniana ale grubsza i kapturek. W tamtym roku nie było jednak tak zimno, położna pewnie inaczej by ubrała gdyby był duży mróz.

Ja wychodziłam ze szpitala na poczatku stycznia, ale w tym roku było w miare ciepło .Synek ubrany był w koszulke, spioszki, na to kaftanik, kombinezon na polarku, ale nie wybitnie gruby, czapeczka bawełniana a na to czapeczka welurowa. I pamietam ze bardzo wiało i nakryłam budke fotelika pieluszka a małego chyba przykryłam kocykiem. Przez pierwsze dwa miesiące uzywałam wiązanych koszulek i kaftaników, potem jak nabrałam wprawy w ubieraniu to body.

Gość jaaaaaaaaaaa79
myśle,ze kaftanik,pajacyk,kombinezon,czapeczki i jeszcze kocyk i wystarczy

Gość upalne lato 07
ja ubralam w kaftanik i śpiochy

Polecam body ktore sie zapina jak kaftan, mozna znaleźć u polskich producentów no i napewno jest w H&M. ja uzywałam je przez pierwsze miesiace. Przy wychodzeniu ze szpitala(połowa stycznia) ubrałam synka w body, spiochy, kombinezon ocieplany i czapka z polarku. Fakt ze zima tego roku była bardzo ciepła ale tego dnia w sumie wiało i ostro lało u mnie.

Gość takajednaja2
domicela_mama - musze ci powiedziec ze masz przeslicznego bobaska:)

Zapytacie sie położnej w co ubrać maluszka i ona wam napewno powie -mi mówiła. Ja ubraałam w body ,kaftnik, pół śpiochy kombinezon ale naprawde bardzo gruby i owinęłam w koc polarowy a to była już końcówka zimy i świeciło słonce ale ja wyszłam do domu po 2 dniach.