Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturenka

jezli nie zdam jednego przedmiotu na maturze

Polecane posty

Gość maturenka

a mianowicie polaka rozszerzonego ale na studiach nie biarą polskiego pod uwage to mam szanse sie tam dostac czy jestem nie mam prawa ubiegac sie o przyjecie na uczelnie ?

Gość maturenka
prosze o odp :(

na pantwową raczej nie a nie wiesz co sie stanie jak ktos nie zda dwoch przedmiotow?? ma szanse na jakiekolwiek studia??

Gość maturenka
teoretycznie masz szanse bo suma wszystkich zdawanych musi wynosic 30% czyli jak z jednego bedziesz miała 60% i z dwóch po 15% to zdasz tak ja to rozumiem

Gość maturenka
zostaje Ci studium policealne , alebo zrobienie technika albo idziesz na staż i za rok poprawiasz ,

poski ustny zdalam na 100% ang ustny na 85% zalozmy, ze pisemny ang podst zdam na 60%, a nie zdam roz hist i roz pol, to bede miala zaliczona mature?

Gość klajsdgfd
No a dlaczego na państwową się nie dostanie ??? No cozywiście, że mogą Cie przyjąć ... U mnie liczy się tylko angielski, biologia ... i to się bierze pod uwagę ...

Gość maturenka
ja juz sama nie wiem co robić :( wole isc do roboty i na zaoczne bo i tak na dzienne nie dostane sie taka prawda

Gość maturenka
klajsdgfd powaznie :D bo u mnie liczy sie tylko jeden przedmiot do wyboru historia albo wos ;) więc w takim razie jakąś tam szanse mam

no tak, to sie bierze pod uwage, ale jak ktos ma mature z amnestia, to ustepuje pierwszenstwa tym ktorzy jej nie maja - nawet jesli jakis przedmiot nie bedzie punktowany

Gość bobo z lasu
nie no... wstyd i hańba. NIe zdać nowej matury to już szczyt sama nie wiem nawet czego - głupoty, lenistwa?? Przecież to żadna filozofia. Nie mówię o osiągniecu progu 80,90 ptk bo to już wymaga że się tak wyraze większego zaangażowania, ale te marne 30procent mozna by uzbierać...

Gość klajsdgfd
No ok ... ale to się bierze pod uwagę tylko wtedy gdy o np. ostatnie miejce na liście przyjętych walczą osby mające tyle samo punktów ...wtedy najwyżej by została skreślona. Jeśli natomiast ma dużo punktów z przedmiotów punktowanych nie mogą jej wywalić !!!

Gość maturenka
oh kolejna mądra sie znalazła , po prostu mój punkt widzenia był zupenie inny niż egzaminatorów i ogólnego klucza a praca na rozszerzeniu nie polegała na zwykłej banalnej analizie tekstu , pisałam temat II po cholere wybrałam rozszerzenie , podstawa była banalna ! ale nie rozszerzenie

Gość maturenka
poprzedni test był skierowany do " bobo z lasu" nie wiem jakiej płci jesteś

Gość maturenka
oczywiście wypracowanie napisałam na maksimum przeznaczonego na to miejsca ale obawiam się po prostu , że nie przyznają mi zbyt wielu punktów zawartych w kluczu .

Gość bobo z lasu
maturenka ----- ja doskonale wiem jak to wygląda z tym ciasnym kluczem... sama zdawałam maturę rok temu. Jesli mam być szczera, to nie powalam wynikiem na kolana.... :) ale zdałam bez problemu. Chodzi mi o to że trzeba się naprawde starać żeby nie zdać matury.

Gość jesli nie zdasz
rozszerzonego polskiego, ale podstawowy zaliczysz to mature masz zdaną... to na ile zdasz rozszerzony to juz Twój problem, np. potrrzebujesz na studia....ważne by podstawowy zdać...

Gość maturenka
teraz nie ma podstawy i rozszerzenia jest jeden arkusz maturalny , a ponizej 30% nie przeliczaja na podstawe , a szkoda :( moze zdam to tylko moje watpliwości ... ech umre ze strachu

Gość ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez pisalam matue w tym roku ale boje sie, ze mi pracy z wosu nie sprawdzili, bo nie ejstem pewna czy napsialam numer pracy ;) ale mama nadzieje, ze napisalam :D ze zdaniem matury raczej nie bedzie problemu jesli jednak chcecie isc na panstowowa uczelnei z amnestia to moga Was w ogole nie brac pod uwage, bo niektore uczelnie oglosily, ze osob z niezdana matura nie przyjmuja.