Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriuszka od niedawna

naruszasz czująść godnośc osobistą tutaj? licz sie z koncekwencjami i prokuratur

Polecane posty

Gość ghfdd
juz pisales o tym Moderatorze, zaczynasz sie powtarzac.... :o

Gość gehehke
A tak w ogóle modern, jest jakże proste rozwiązanie: pisać mogą tylko zalogowani. I powiedzmy sobie szczerze, gdyby mocodawcom kafeterii zależało na kulturze i klasie dawno zmieniliby ustawienia. Ale im zależy na ilości wejść, żeby były reklamy i kasa. Więc nie rób się taki świątojebliwy, pomyśl raczej przez chwilę, na czym naprawdę zależy twoim szefom.

Gość jestem waginalną efemerydą
Tzw dobra osobiste to rzecz względna, ktoś mnie nazwie gawędziarzem erotomanem :D i... będzie miał rację ;) i ja się obrażę a ktoś inny się nie obrazi. Ale biegć z tym do sądu to jest żałosne. Natomiast, są takie wpisy, które jawnie mają charakter pronazistowski, antysemicki w takim wypadku to inny wypadek.

Gość unijny liberal
bardzo mi sie nie podoba gdy sie obraza osoby slawne i wielce zasluzone jak np. p. Lenina. nickiem typu: dupa Lenina.

No dobra. Ale co, jesli ja ciagle chce ta glupia Jadzke spod piatki zbluzgac bo mnie wredne babsko denerwuje ze pranie powiesila i mi kapie na balkon a tu sie okazuje ze to jakas Franka, chociaz nicka to se wziela od Jadzki (bo na Jadzke to zem cale zycie lafirynda20 mowila z Gienkiem) i do jasnej cholery, mi tu chodzilo o zmieszanie z blotem z bagien Jadzki a mi tu sie jakas Zdzicha wladowala i co ja teraz musze isc do sadu, ze mi sie tutaj prosze ciebie jakies inne ludzie podszywaja, co to ma byc!

Modern, wprowadzasz ludzi w błąd żeby kogoś ścigać czy poprowadzić sprawę cywilną musi być przestępstwo czy inne działanie niezgodne z prawem, dopiero w takim przypadku jest sens teoretyzować o IP

Gość Modern TR
Była jedna osoba, która byla szykanowana przez forumowiczów i postanowiła pozwac do prokuratury kilka osób.Sprawdziliśmy sprawe i rzeczywiście wygrałaby.Jednak postaralismy się uspokoić forumowiczów i została przeproszona przez nich.Było na ostrzu noża i sprawę by wygrała.

Gość Modern TR
zapytanie: Modern, wprowadzasz ludzi w błąd żeby kogoś ścigać czy poprowadzić sprawę cywilną musi być przestępstwo czy inne działanie niezgodne z prawem, dopiero w takim przypadku jest sens teoretyzować o IP Nie czytasz uwaznie. Przestępstwem jest uderzenie w sudzą godnośc osobistą. Mozna wyzwac kogos i miec na to świadków, mozna miec nagrania, listy, wydruki......

Gość ghfdd
Jakby sobie znalazla dobrego prawnika to sprawę by przegrala, wiec nie mądruj sie tak :D

Gość gehehke
Chlupie, jakby włożyła w to KASE, mnóstwo kasy,czy wam się naprawdę wydaje, że to są sprawy ścigane z urzędu?????

Ja zem powiedziala na lafirynde ze ona lafirynda jest, bo ja zem myslala jak my se z Gienkiem uradzilim ze to byla Jadzka a to do cholery byl kto inny! I co teraz? Jak obraze taka poramanczowa beste i sie okaze, ze to kogo innego chcialam to co wtedy?

Gość unijny liberal
a jak sie do kogos tak zwrocisz ? : ty kur... bo Ci ubliże. to to jest przestepstwo?

sprawdziliście sprawę i wygrałaby? nawet sędzia bez poprowadzenia sprawy nie palnąłby takiej gadki widać, Modern że gówno wiesz o prawie i narazie to mnie nawet w dupę nie możesz pocałować ;DDD

Nosz do cholery jasnej A czy za robienie jaj mozna tez beknac? :P

Gość gehehke
Ludzie, czy wy naprawdę nie rozumiecie jaka jest równica między powództwem cywilnym i karnym?????

niektóre osoby sa po prostu nadwrażliwe ot i tyle smiech na sali mnie nawet przez mysl by mnie przeszło podawac do sądu kogoś ktos kto mnie obraził, szkoda czasu i atłasu po prostu, ja swoją drogą, ta osoba swoją droga i tyle...

Gość klient w krawacie
TRZEBA DAĆ NAPIS ŻEBY WPUSZCZAĆ TYLKO W KRAWATACH KLIENT W KRAWACIE MNIEJ AWANTURUJĄCY SIĘ JEST :classic_cool:

Gość Modern TR
mam swój czarny nick, ale w moich kompetencjach nie jest pouczanie was i moralizowanie, tylko usuwanie wpisów i pilnowanie porządku. Postanowiłem wam delikatnie naświetlić sprawe godności osobistej, prawnika,poinformowac ,że jest cos takiego jak regulamin.Skoro pojawił sie taki teamat, chce jasno okreslic i powiedzieć ze jest kara grzywny za naruszenie godnosci osobistej forumowiczów i ze kazdy forumowicz moze wniesc skargę do kafeterii. To ich prawo.

No kurcze Modern TR prosze o wyjasnienie sytuacji, gdy obraze pomaranczowa osobe pod nickiem takim i takim myslac ze to moja kolezanka a sie okaze ze to jakas baba spod Rzeszowa ktora poczula sie urazona i co teraz - jak ja chcialam obrazic kogo innego? Co teraz? Trzeba byc naprawde idiota, zeby twierdzic, ze mozna kogos skazac za obraze na anonimowym forum :o

do wspomnianego powyżej rpocesu....żądam, żeby wyrok ogłosił mistrz cientej riposty.

Gość gehehke
Wpuszczać tylko zalogowanych. No ale wtedy money money z reklam by natychmiast zmalało (wraz z liczbą piszących)

Gość gehehke
Acha, no i modern, czy ty masz pojęcie, ze prokurator zajmuje się tylko sprawami KARNYMI? Po prostu twoja ignorancja rozwala.

Modern, ja ci za darmochę dam lekcję prawa: czyn niezgodny z prawem jest wtedy gdy spełnia ustawowe znamiona takiegoż, czyli \"podpada\" pod odpowiedni artykuł... zatem żeby obrazić \"kogoś\" trzeba tego \"kogoś\" mieć, a tu pojawia się tylko jakiś awanturujący się nick a teraz wracaj sprzątać (ale nie na kafeterii)

Gość Modern TR
Tak, kobieta wtedy wygrałaby bo naruszyli jej godnośc osobistą. Wysywali w bardzo agresywny sposób, dokuczali, zarzucali czyn bezpodstawny, oskarzali ,że jest wyłudzaczką pieniędzy i żeeruje na dobroci innych, a jak się okazało to nie ona wyłudzała pieniądze od forumowiczów. Nie wolno wyzywac i ublizac ludziom.Zakazane to jest i to jasno jest okreslone w regulaminie i poraz juz kolejny o tym przypominam wam.Zanim powiesz na kogos tak czy owak.pomysl o tym,że mozesz za to zapłacić"rzeczywiscie zapłacić".