Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly.f.

czy małe dziecko może widzieć ducha?

Polecane posty

ciocia mówiła ,że tylko kiedyś opowiedział jak milicja robiła po wojnie na nich obławe. on był na czerwonym borze przywódcą-młot go wołali . w jakis sposób 2 milicjantów dostało sie w ich rece i wiecie co oni znimi zrobili?spalili żywcem w piecu.takim jak kiedyś stały w kazdym domu na wsi i słuzyły do pieczenia chleba.powiem szczerze , niewiem jakim trzeba byc człowiekiem by zrobić drugiemu taka smierc

Gość belgijka
ja tu niemam pl tv:(-moze potem mala relacja z filmu??

Gość nelly.f.
ej dziewczyny boje sie:( przesluchalam kilka nagran z EVP i teraz nie zasne:( powiedzcie mi, ze to fotomontaz:(

Gość to fotomontaz

Gość nelly.f.
napewno?:o boże te głosy sa straszne, jakbym cos takiego w zyciu uslyszla to bym chyba zeszla na miejscu😭

Gość belgijka
Nelly to po co sluchasz hihi ja wiem ze bym sie nakrecila-dlatego nie slucham choc mnie ciekawi hihi

Gość to fotomontaz
nie przejmuj sie:)i nie boj zabki. buziaki na odstresowanie:)

Gość Moniczkkkaa
kurcze wczoraj czytałam ten watek a potem musiałam spać przy zapalonym świetle ze strachu a stara baba jestem 31 lat!! a dzis znowu mnie podkusiło i tu wlazłam no :)

Gość belgijka
Moniczko a moze ty masz jakas opoiwesc?? ja wczoraj to myslalam ze z cora pojde spac-ona spi przy lampce:) ale moja polowka wrocila do domu wiec juz mniej sie balam Dzis tez pozno wroci z pracy:(wiec pewnie sobie tez lampke zapale:)

Gość nelly.f.
ja wcozraj spałam normalnie ale dzisiaj po tych nagraniach boje sie strasznie i pozapalalam wszystkie swiatka.nie wiem czy to fotomontaz ale ten glos brzmi okrutnie:o az mnie ciary przeszly, co chwila odwracam sie za siebie czy nikt za mna nie stoi, ja jakoas chora jestem, 23 lata i boje sie jak male dziecko:(

Gość belgijka
jak ja czytam ciebie to juz ciary mam:O dawaj jakas historie moze i mi sie cos przypomni

Gość belgijka
historia opowiedziana przez bliska mi osobe:) studiowala w innym miescie gdy dostala tel o smierci ojca....byla zima..wiadomo jak jest z polaczeniami pkp-a bylo to jakies 30lat temu wpada na stacje zajezdza pociag-ciemny nie opisany-ale jest w szoku chce jak najszybciej dostac sie do domu w pociagu niema nikogo ani ludzi ani konduktora...pociag nie zatrzymuje sie na zadnej stacji tylko na docelowej gdzie miala wysiasc nastepnego dnia sprawdza w rozkladzie jazdy-zaden pociag tamtedy nie kursowal-nawet nie jechal towarowy byl to pociag widmo-chyba wyslany zza swiatow by pomoc tej osobie jak najszybciej dostac sie do domu

Gość Moniczkkkaa
ja nie znam takich historii-na szczeście!! tych filmików w ogóle nie oglądam bo zawału dostanę, mi pare lat temu kumpel opowiedział że widział zmorę i to mi wystarczyło żeby spać od lat przy zapalonym świetle , tchórz ze mnie niesamowity

Gość słodka poziomka
prosze , opowiadajcie dalej :)

Gość belgijka
wczoraj sie na stronke dostac nie mozna bylo a dzis wszystkie wywialo:O

Gość .xxx7.
No nie pasowało mi to do popularnego topiku o duchach, więc założyłam swój, choć wątpię by ktoś miał podobne doświadczenia. Więc gdy byłam mała mogłam mieć jakieś 6-8lat, co wieczór wymyślałam sobie że pod kołdrą mam inny świat. Zakrywałam się pierzyną a tam już czekał na mnie w wielkiej bibliotece stary mężczyzna, który zawsze mnie się pytał co dzisiaj robie. Ja mówiłam mu co i potem o tym śniłam. Normalnie jak to dziecko. I nic nie było dziwnego w tym gdybym czasami wcale nie zaglądała do tej dziecinnej, wymyślonej biblioteki i mędrca, który we wszystkim mi doradzi... I przenosiłam się poza moje ciało, latałam po mieszkaniu, umiałam przechodzić przez drewniane i szklane przedmioty i to uczucie nie ważkości, niezapomniane. Nikt mnie nie widział. A potem stawałam się coraz większa dziewczyną, moje "loty" coraz bardziej się ograniczały, aż już nie potrafiłam tego... Pewnie to wybujała wyobraźnia, ale dlaczego tak dobrze to pamiętam? Wszystkie inne wspomnienia rozmazane a reszta tak fantastycznie zakodowana w mojej świadomości... W każdym razie to wspaniałe wspomnienie...

Gość słodka poziomka
piątek dzis :) weekendu poczatek , kazda sie bawi ;) a nie siedzi z duchami

Gość .xxx7.
tzn. nie założyłam.... miałam zamiar założyć ale ostatecznie skopiowałam ale z tego wszystkiego nie zdarzyłam wykasować :o:O

Gość nelly.f.
ja juz wole nic nie opowiadac bo sie boje:(

Gość .xxx7.
fajnie tak mysleć że jako dziecko robiło się takie rzeczy... nawet jeśli to moje jakieś krzywe wspomnienia...

Gość belgijka
cytat dziewczyny z innego forum -chyba sie nie obrazi ze go przytoczylam:) Co do przemieszczania sie poza cialem. Moj byly chlopak opowiedzial mi, ze jako dziecko bardzo nie lubil pewnego chlopaka w swojej szkole (z tego co pamietam to za to, ze tamten wszystkim dokuczal) i bardzo chcial zeby tamten przestal. No i ktorejs nocy moj byly wyobrazil sobie, ze mu cos robi, tak by chlopak dostal nauczke. Nastepnego dnia chlopak przeszedl do szkoly i z daleka obijal mojego bylego i juz nigdy wiecej mu nie dokuczal. Nawet bal sie na niego spojrzec... Druga taka historia przydarzyla sie mojej przyjaciolce - w nocy przyszedl do niej chlopak, z ktorym wlasnie zerwala, a ktory mieszka w Holandii i najpierw chwycil ja za reke, potem za szyje i prawie zaczal ja dusic. I to nie to, ze ona sobie to wymyslila. Nastepnego dnia rozmawiala z nim na msnie i on powiedzial jej - zanim ona cokolwiek zdazyla napisac - ze byl u niej w nocy. To jest kwestia koncentracji, silnego pragnenia, a takze czesciowo predyspozycji

Gość belgijka
nelly haha pisz pisz:)

Gość nelly.f.
belgijka widze, ze ty sie dzisiaj nic nie boisz.ja umieram ze strachu, jestem sama, poczytam jutro bo jak bede tu wchodzic dzis wieczorem to na bank juz nie zasne.

Gość nelly.f.
nie macie tak, ze jak czytacie o takich rzeczach to potem w nocy nasuchujecie co sie dzieje, a wciszy mozna czasem wiele uslyszec:O brrrrrr boje sie:( własnie sąsiad kaszlną na klatce i az podskoczylam ze strachu😭

Gość belgijka
Nelly boje sie boje hahaha ale w dzien sie wyspalam-odepsac musialam poranne wstawanie i teraz spa nie moge:) nie uciekaj zostan:D a teraz dla odmiany cos o wampirach:D Slowo wampir pochodzi z wegierskiego.Moze takze wywodzic sie od tureckiego-UBER(czarownik).Odpowiada mu(choc nie do konca)lacinskie STIX(polska strzyga).W jezyku portugalskim nazywany jest BRUXA. W 1762 r okresleniem wampir nazwano nietoperza;ktory zywil sie krwia zwierzat. Poprzeniczkami wampirow w wierzeniach starozytnych Grekow byly LAMIE-upiory kobiece,wedle pierwotnych wierzen weze z twarza pieknej kobiety wysysajace krew z uprzednio utuczonych mlodych mezczyzn.Wg pozniejszych wierzen LAMIE wabily i porywaly dzieci by wyssac z nich krew. Transylwanskie wampiry zwane byly MURONAMI.Mogly one przemieniac sie w kota;psa;ropuche lub ssacego owada.W ludzkiej postaci MURONA charakteryzowala sie dlugimi ostrymi paznokciami oraz kapiaca z oczu,nosa i ust krew. Wampir rosyjski zwany WIESZCZY gryzl w grobie wlasne rece i stopy a o polnocy opuszczal grob i szukal krwi,atakowal bydlo i dzwonil w dzwony w kosciele.Dla kazdego,kto uslyszal dzwon oznaczal on rychla smierc. Portugalski krwiopijca to BRUXAS-zenski wampir polujacy w nocy pod postacia ptaka.Pil on krew wlasnych dzieci i straszyl samotnych podroznych.

Gość belgijka
chyba wszystkich wystraszylam hihi albo ksiazke czytaja teraz:O

Gość nelly.f.
ja jestem bo boje sie zgasic swiatlo i isc spac:O

Gość belgijka
no ja stasze hahaha piszta bo spac mi sie nie chce:D

Gość nelly.f.
belgijka otworz sobie to mp3, ktore podalam wczesniej to tez zaczniesz sie bac tak jak ja gwarantuje:o