Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polalala

PORÓD I SZYCIE... ???

Polecane posty

Gość polalala

jak dlugo odczuwalyscie bol po szyciu i jak dlugo krwawilyscie?ja rodzilam 11 dni temu i dalej leci ze mnie cieknie?podmywam sie szarym mydlem i powiem szczerze ze to pomaga bo bolu juz niema.niekiedy tylko cos tam odczuwam,ale do wytrzymania.i niekiedy mam lekki bol w podbrzuszu. a wy...?

To całkiem normalne ,niedludgo połozna powinna ściagnąc ci szwy wtedy ciągniecie w kroczu się zmieniejszy . Bol w podbrzuszu swiadczy u tym ,ze macica się sciaga wszytsko jest ok :)

Gość oalalala_
uff to dobrze..a co do szwow to mam rozpuszczalne wiec same "znikna"...

Po pierwszym dziecku bolało mnie przez 2 tyg(byłam nacinana) natomiast po drugim 4 tyg.Proponuje tantum rosa....naprawde pomaga,nie używaj kali bo ona niestety bardzo czesto doprowadza do infekcji.Teraz jestem 10 tyg po porodzie i nie krwawie od 5 tyg.

ja jestem 9 dni po porodzie i jeszcze trchę ze mnie kapie. Co do bólu to nie odczuwalam specjalnie nic, wszyscy byli ździwieni, że od razu mogę siedzieć bez problemu. po powrocie do domu połozna kazała przemywać krocze tantum rosa, robić tamponady z rivanolu i smarować ranę 2x sorcoserylem w żelu, bo przyspiesza gojenie. szwy też mam rozpuszczalne.

Witam.Najgorszy koszmar to było szycie.Dlatego szwy sama sobie sciągłam.Rana goiła się długo,było mi nieprzyjemnie,bolało bardzo.Krwawiłam dosyc długo.

Gość kama mama79
Mi położna też poleciła tantum rosa i było ok, tylko nie należy po porodzie zmieniać kosmetyków pielęgnacyjnych, np przerzucać się na płyny jak się było na mydle itp. Też krwawiłam ok 5 tygodni, tyle że siadać normalnie bez bólu zaczęłam po dłużej niż 2 tygodniach. Koszmar jest po tych cięciach. niby się goi w porządku, a ból i tak przeszkadza ci normalnie funkcjonować.

Gość swsw
ze mnie ciekło przez 9 tygodni

Gość oalalala_
tantum rosa?pierwsze slysze,ale chyba musze kupic skoro piszecie ,ze jest dobre... mi tam polozna powiedziala tylko o tym ze szare mydlo jest bardzo dobre i przyspiesza gojenie.no i mysle ,ze mowila prawde,bo pomaga,przynajmnej mi. a co do bolu po szyciu to siadac normalnie nie moglam przez jakies 4 dni.teraz jestem 11dni po porodzie i jest w miare ok.tzn bolu tak wielkiego juz niema,ale jeszcze cos tam czuje.i tak jakby cos tam w srodku ciagnelo w dol...no i jeszcze ta krew. ale mam nadzieje ze niedlugo bedzie ok:)

Ja jestem jeszcze przed porodem, ale koleżanki bardzo polecały właśnie szare mydło - ponoć rany goją się znakomicie, nawet po cc.

Po pierwszym porodzie też kazali mi myć szarym mydłem,dostałam takiej drożdżycy że nie moglam chodzić,mydlo zaburza florę narządów kobiecych,drugim razem myłam się tylko płynem bezzapachowym do higieny.Pozdrawiam równie higienicznie.

Ja prawie nie mogłam chodzić miesiąc po porodzie tak mnie bolało, a krwawiłam też dość długo

Gość oalalala_
matylda 33 kurcze to mnie nastraszylas z tym szarym mydlem,ale mam nadzieje,ze u mnie bedzie ok.podmywam sie nim juz 11dni i jak narazie czuje sie dobrze...

Gość kinderjajo
ja mimo ze cieta nie bylam to bolalo mnie okropnie przez bitych 6 tygodni (jak zadlugo chodzilam, albo stalam) krwawienie umiarkowane moja siostra prawie w tym samym czasie miala cc i krwawila b intensywnie, a krocze bolalo ja o wiele dluzej niz mnie...

Gość oalalala_
wlasnie ten bol jak sie stoi za dlugo w jednym miejscu jest nieprzyjemny...tak jakby cos ciagnelo na dol... czyli z tego co piszecie yto takie krwawienie to ok.4-6 tyg.zalezy chyba od kobiety.kazda inaczej to przechodzi...

Gość jajajajajajajajaja
nie rozumiem? od czego bolało ją krocze skoro miała cc??????

Nie chciałam Cię nastraszyć,myj się dalej jak Ci służy,ja miałam słaby organizm .Tylko pamiętaj jak Cię będzie swędziało to zaprzestań.Najlepsze w połogu jest Tantum rosa w saszetkach.

Nie chciałam Cię nastraszyć,myj się dalej jak Ci służy,ja miałam słaby organizm .Tylko pamiętaj jak Cię będzie swędziało to zaprzestań.Najlepsze w połogu jest Tantum rosa w saszetkach.

Mi jeszcze położna poleciła szałwie.Zaparzyć sobie rano dzbanek i w ciągu dnia podmywać się po każdym wyjśćiu z toalety.Pomaga.

Krocze boli od rozciągania główki dziecka .Głowka jest duża.Następuje obrzęk tkanek wokól narządu płciowego.

Gość jajajajajajajajaja
Matylda! ja wiem od czego boli krocze ;) Cytuję: kinderjajo ja mimo ze cieta nie bylam to bolalo mnie okropnie przez bitych 6 tygodni (jak zadlugo chodzilam, albo stalam) krwawienie umiarkowane moja siostra prawie w tym samym czasie miala cc i krwawila b intensywnie, a krocze bolalo ja o wiele dluzej niz mnie... Więc się pytam skoro siostra miała cc to po czym bolało ją krocze hę? ;)

Gość podnosZZee

Gość a mnie
ja krwawiłam 2 miesiące :\ bolało tez długo- jak za duzo chodziłam, albo stałam. teraz jestem 9 miesięcy po porodzie i jakbym bradzo duzo chodziła to te mnie nacięcie boli. Albo jak jest zmina pogody to mnie "rwie" to nacieęcie w podbrzuszu tez mnie dosyc długo bolało.. z 3 miesiące

Gość nie polecam szarego mydła
żeby jakaś grzybica się nie rozwinęła. Polecam Tantum Rosa. Nasiadówki z kory dębowej i szałwi.

Gość oalalala_
szre mydlo niby dobre.ginekolog mi polecal,zeby sie nim podmywac.a tu prosze,slysze ze sie moze grzybica rozwinac...

Gość podnosZZee

Gość ala ma
a jak juz sie rozwinie grzybica?to jka temu zaradzic????ja podmywalam sie szarym mydlem i zaczyna mnie swedziec.dlatego przestalam i zamiezam kupic tantum rosa

ja cieta nie bylam, ale krocze boalo mnie dosyc dlugo- jak za dlugo stalam polozna polecila mi tantum rosa i jest naprawde rewelacyjna :) moja kolezanka tez miala cc i tez ja krocze bolalo ;) a krwawila o wiele dluzej niz ja wkoncu chyba po cc macica tez musi sie obkurczyc jakos

Gość jajajajajajajajaja
Ja to jakaś niekumata jestem ;). Czy ktoś mi może wytłumaczyć PO CZYM boli krocze osoby które miały cesarkę?????????? Bo na prawdę nie rozumiem. Brzuch, podbrzusze- wszystko ok. ale KROCZE???????