Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anne001

pomoże mi ktos??

Polecane posty

Gość anne001

Witajcie, mam pytanie do kobiet które maja za soba laparoskopie; czy bolał was brzuch w róznych miejscach długo po operacji i jak długo,kiedy zaczełyscie juz wchodzic do wanny pełnej wody,po jakim czasie smarowalyscie blizny aby znikały,no i kiedy sport i współżycie seksualne powróciły?? moze to głupie pytania ale kazdy lekarz mówi mi co innego a Ja sie strasznie boje (jestem 3,5 tyg po operacji) teraz dlatego wole zapytac kogos kto ma to za soba :)) dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.

Ja co prawda miałam laparotomię, czyli operację na całego, ale dzięki temu na kilka pytań Ci odpowiem:). Co do seksu, to powiedziano mi, że mogę wtedy kiedy przestanie boleć:). Blizny smaruj już!!!, koniecznie po 3,5 tygodnia są juz na pewno ładnie zabliźnione, a im szybciej zaczniesz smarowac tym ładniej będą wygladać. Polecam np. Contratubex;). No i ból, ciagnięcie jak najbardziej możesz odczuwać, ale powiedz o nim przy następnej wizycie lekarzowi, bo jesli ból utrzymuje się po kilku miesiącach od zabiegu, świadczy o powstaniu zrostów, z którymi trzeba zrobic porządek:)

Gość anne001
dziękuej Ci bardzo ze chociaz Ty zechcialas mi odpowiedziec:)) pozdr

Gość anne001
nikt wiecej mi nie powie??