Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oj oj oj

bardzo młode mamy a nawet nastoletnie

Polecane posty

Gość A RH plus
raczej sa madre i sa na wakacjach ze swoimi chłopakami po trudach nauki w roku szkolnym,a puszczalskie nastolatki to chyba plaga polska,bo raczej w niemczech,gdzie mieszkam,jest wieksza swiadomosc młodziezy

Gość o rany.....
to dziwne bo ja tam jezdze na wakacje i zauwayzlam zupelnie cos innego pelno grubej mlodziezy -chyba najbardziej rzuca sie w oczy i o wiele wiecej nastolatek w ciazy....

Gość to ja kasia
bo na wakacjach sa polki :D:D:D

Gość a choroby to co........
co za patologia, dają i dają bez zastanowienia i to jeszcze w tym wieku, a HIH/AIDS was nie przeraża, dzieci zostana same

masakra, ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 25 lat,drugie teraz,po trzydziestce i dopiero moge powiedziec z perspektywy czasu,ze gdybym urodziła jako nastolatka to chyba bardziej jako ciężar rodzicom,bo co ja wtedy mogłabym zaoferowac dziecku? Mimo ze rodzice do dzis rowniez prowadzą własny biznesik,to na szczescie nie wychowali egoistki,która urodziłaby dziecko patrząc na to,na co moze liczyc od rodzicow.byłoby mi zwyczajnie wstyd

moi rodzice sie cieszyli że tak wczesnie beda dziadkami powiedzieli no to trudno że sie tak wczesnie stało ale są szczesliwi . a czy ja napisałam że w ciąże zaszłam w wakacje . a aidsa sie nie bałam ciekawe po co.swój pierwszy raz przeżyliśmy razem to było nasz wspólna decyzja i tak jest do tej pory.a co do pieniędzy to pesta twoim zdaniem trzeba było ciąże usunąć bo mnie na dziecko nie stać a moze pomyśl że jest również ojciec dziecka i zarabia na nas ale to twoi zdaniem też jest nie do przyjęcia .tylko w co drugim małzeństwie to facet utrzymuje dom chociaż ja nie twierdze że tak bedzie cały czas u nas . nastoletnia mama -gratuluje a jak tam u ciebie sytułacja z rodzina ojcem dziecka i ogółem jak mała ok??

Gość noproblem
ja zaszlam w wieku 19 lat ale nie siedziala na garnuszku rodzicow ani z nimi nie mieszkalam z mezem mamy wlasny dom, zanim dowiedzialam sie o ciazy byl w budowie, jak sie dowiedzielismy tylko wszystko przyspieszylismy i budowe i slub moi rodzice finansowo prawie wogole nam nie pomogli, sami w luksusach nie oplywaja-ale biedni tez nie sa ;) moj maz jest starszy ode mnie, jest pracownikiem u ojca w formie i sam ma wlasna dzialanosc wiec mi nikt nie moze zarzucic ze bylam zalezna od mamy czy taty... bo tak nie bylo ale wiem ze nie kazdy moze pozwolic sobie z chwila o ciazy na nowy dom i nie byc zaleznym juz od rodzicow dlatego nie chwale nastolatek w ciazy, lepiej wybawic sie a pozniej w pieluchy... ja zaczelam na odwrot, najpierw dziecko, pozniej studia teraz mam 22 lata i zaczelam studia-lepiej pozni niz wcale ;)

Gość ania777
To dobrze że jesteś szczęśliwa i masz wokół ludzi którzy Ci pomagają, ja mimo to uważam że liceum to nie jest dobry czas na dziecko. Dziecko przyspiesza wejście w całkiem dorosłe życie, młody człowiek nie ma szansy "wyszaleć się" Z dzieckiem nie można wiele rzeczy.

mimo tego że jest mały to się mogę jeszcze w jakiś sposób wyszaleć w czym ma mi niby przeszkadzać jak idziemy na rodzinna impreze gdzie sie tańczy to sie bawi z innymi dziecmi i jest tyle ciotek ze go zabawiaja .a czy jest grill czy jakiś wypad w sobote to go wykąpie położe spać i nie ma problemu .

Gość ania777
oj oj oj kąpiesz, kładziesz spać i po sprawie, a dziecko z dziadkami? To jest wyslugiwanie się moim zdaniem. Dziecko jest to koniec szaleństwa a się jest matką albo dyskotekową panienką.

Gość a jak
ania 777-to uwazasz, ze jak ma sie dziecko to nie mozna piwa przy grillu wypic?jakie wyslugiwanie sie?dziadkowie sa w domu, dziecko spi, widocznie obie strony dogadaly sie, a moze tobie zal dupe sciska, ze siedzisz w 4 scianach i nikt ci nie pomaga?

przecież moze spi cała noc a jak sa w domu to co twoim zdaniem nic sie człowiekowi od życia nie należy .widze że ci ania777 zycie dało w kość i nie miałas pewnie na kogo liczyc i przesadzasz z ta dyskotekowa panienka

Gość Tarakulka
Czesc :) ja jestem właśnie w ciąży w 14 tc dokladnie to mam 16 lat i 9 miesięcy dzidziusia urodzę w styczniu więc bede miala ok 17 lat i 3 miesiące przeraza mnei to ... ale mam nadzieje ze sobie poradze przynajmniej bede probowala .... Mamie jeszcze nie powiedzialam boję sie i to bardzo.... niewiem w jaki sposób mam to zrobić. Mój chłopak jest ode mnei starszy o 5 lat, nie zostawił mnie i narazie pomaga jak moze, chciał zebysmy razem zamieszkali ale ja jeśli to bedzie możliwe wole zostać z mamą. Dla mnie to okropny czas:( czasem nie daje rady ... wiem ze zaraz mnie zjadą ale ja nie jestem panienką która na dyskotece wszystkim daje .... mój chłopak był moim pierwszym i mam nadzieje i bardzo tego chce ostatnim ....

przestańcie ludzie założyłam ten topik żeby porozmawiać z młodymi mamami a tu niewiem co sie dzieje niestety mi za was niektórych wstyd .

mała ok:) jestem szczęśliwa:) jestem od pół roku po ślubie i cieszymy się że mamy dzicko. rodzce najpier byli w szoku ale teraz Oliwia jest oczkiem w głowie dziadków

Gość madalenak
do nastoletnia mama-moja córcia tez ma Oliwia na imie:)

Gość ania777
Akurat jestem mężatką ale nie aż tak młodą bo nie nastolatką. Jak czegoś nie wiesz to nie pisz.

nie rozumiem takich osób jak niektórz z was. dziewczyna założyła temat o młodych mamach bo chce z nimi porozmawiać a wy po co odpisujecie?????boznadzieja

Cz temat brzmiał:\"Jestem młodą mamą, daje dupy po dyskotekach-zjedźcie mnie aż miło?\".NIE! Darujcie więc sobie te durne komentarze albo załóżcie własny topik:\"najeżdżamy na młode matki\". Kurcze troche kultury...Wstyd, że macie tyle jadu w sobie żmije...

Gość może się wtrącę na chwilkę
ja nie jestem młodą mamą :( odwiodła mnie od tego pomysłu moja własna mama, gdy w wieku 42 lat urodziła mojego najmłodszego brata - ja miałam wtedy 18 lat i bardzo chciałam zostać mamą :) ale ona mnie ubiegła i urodził się sebastian. miała ciężki poród (cc) i nawet po powrocie ze szpitala nie mogła opiekować się swoim maleństwem więc w 3 klasie liceum, nagle bez 9-miesięcznego przygotowania zostałam "matką". po opiekowaniu się maleństwem przez 3 miesiące (jak byłam w szkole to babcia przychodziła i z nim siedziała bo mama musiała leżeć) stwierdziłam, że to nie jest czas na dziecko, że nie dam sobie rady, że jeszcze za wcześnie. nie wiem może jakby to było moje maleństwo to byłoby inaczej, ale cieszę się że to mama zaszła w ciążę a nie ja. podziwiam was wszysktkie młode mamusie :) naprawdę za waszą odwagę, siłę i oddanie dla tych małych istotek!!! sama mam teraz 23 lata i zaczęłam starania o maleństwo, ale przez pewne problemy z jajnikam muszę je odłożyć o kolejne 6 miesięcy. mam nadzieję jednak że za rok o tej porze będę siedziała w domu z coraz większym brzuszkiem i wsłuchiwała się w kopniaczki mojego maleństwa :D tak więc nie dajcie się tym wszystkim które was tu obrzucają błotem bo to że zdecydowałyście się na ciążę w tak młodym wieku jest dowodem waszej miłości, siły i olbrzymiej odwagi! powodzenia :D :D :D

Gość może się wtrącę na chwilkę
to tak na otuchę było dla was. nie słuchać nieprzychylnych bab! 🌼 dla was

Paulka123 -witamy w naszym gronie .i gratulacje z powodu ślicznej córeczki .

A ja bede młoda mama już za 5 miesięcy no może nie aż taką młoda mam 21 lat ,chetnie dołącze do topiku

Gość madalenak
no ja równiez witam wszystkie młode mamusie.moze opowiecie cos o waszej ciazy.interesuje mnie szczególnie jaka byla reakcja wasza,waszych facetów i rodziców