Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oj oj oj

bardzo młode mamy a nawet nastoletnie

Polecane posty

No tak. Można i na to w ten sposób patrzeć. Ale jeżeli widać, że są też i te szczęśliwe, a nie te ze złamanym życiem przez bobasa to co w tym złego? jest dużo bezmyślnych dziewczyn, które nie mają dziecka. ps. jestem dziewicą ( 19lat) i mimo tego nie potępiam tych dziewczyn;)

Gość darling g
to czy beda szczesliwe okaze sie za lat kilka , moze kilanascie narazie sa w szoku bo wszystko zmienilo sie w ich zyciu diametralnie

HAHA darling skad wiesz ze jest dziewica ciekawe ktora laska to tego stopnia gada otwarcie z matka ze sie przyzna ze seks uprawia nie rozsmieszaj mnie

chyba nie czytałaś topiku od początku. Ja czytałam i zauważyłam, że niektóre mamy są naprawdę szczęśliwe i nie nazwałabym tego szokiem skoro ich pociechy mają już np. 2 lata. A to co mówisz to taki sredni przykład. Moja mama urodziła w wieku 25 lat, więc w normie, ale czy jest w tej chwili szczęśliwa(48lat) to nie sądzę. Nie można mówić, że ktoś za n lat będzie żałował. Każdy może czegoś żałować. Woiadomo, że coś za coś. Dziecko zawsze wiąże sie z wyrzeczeniami, ale postrzeganie sprawy w ten sposób to chyba przesada.

Gość darling g
młoda widzisz dla ciebie to jest niepojete niewyobrazalne a zapewniam cie ze jest wilee dziewczyn w jej wieku a nawet starszych które nie puszczaja sie jak tylko zobacza ze mamy obok nie ma To wynika z wychowania a puszczalstwo w wieku lat nastu z jego braku ooooollllluuuuusssss też jest dziwicą:::: wyobraz sobie wiec ze takie dziewczyny istnieją

Gość darling g
HAHA darling skad wiesz ze jest dziewica ciekawe ktora laska to tego stopnia gada otwarcie z matka ze sie przyzna ze seks uprawia nie rozsmieszaj mnie otoz to gdyby wiecej "lasek' rozmawiało szczerz e zmatka nie było by az tyle nieszcesc i złych decyzji u młodziezy I to nie tylko w sferze intymnej ale w ogóle

Gość darling g
nastoletnie mamy najpierw zachodza w ciaze a potem rozmawiaja o tym z rodzicami a czy w odwrotnej kolejnosci nie byłoby lepiej?

jestem dziewicą nie dlatego, że tak mnie wychowana. Nie o to chodzi. szpetna nie jestem. hehe mam nawet całkiem niezłe powodzenia. Nie chodzi też o względy religijne ani nie czekam na księcia na biłaym koniu. Po prostu, czekam na osobę, której będę mogła ufać. Nie mówię nawet o wielkiej miłości, tylko o zaufaniu. Niestety wokół mnie niezbyt odpowiedni pod tym względem kandydaci.I to nie jest tak, że ktoś jest albo dziewicą, albo się puszcza. ja też na dyskoteki jeżdzę czasami, ale to nie znaczy od razu, że jestem puszczalska. Nie można sie kierować stereotypami i uogólniać. ps. z mamą na \" te\" tematy nie rozmawiam. Po prostu. Ale zapewniam, że jestem doskonale uświadomiona. Nie czuję takiej potrzeby, żeby zwierzać się matce z tego. :)

Gość wiecie czy nie
Wiecie kto szybko zaczyna szukac pocieszenia w ramionach młodzienców i czesto zbyt czesto decyduje sie na seks ?Te dziewczyny ktore w domu nie maja miłosci ,których rodzice maja wazniejsze sprawy niz to ze dziecko potrzebuje ciepła i zainteresowania sie tym co robi czego potrzebuje Najwiecej młodych mam to te z rozbitych, niepełnych rodzin

Gość darling g
skoro nie masz sie z czego zwierzac to i sie nie zwierzasz

Gość no nieeeee
naturalne metody zabiezpieczajaco bo tak mnie wychowano religia - ja nie mogę, to gdzie ty się uczyłaś tej religii, naturalne metody a seks w wieku 16-17 lat i przed ślubem, to też wychowanie religijne. Widocznie takie same jak szkolne, bo seks przeszkodzil.

Gość no tak jasne
ja nie mam 16 czy tam 18 lat tylko 24 i moja sprawa co do zabezpieczenia

a w ogóle to po co tu wąłza nienastoletnie mamy i nienastoletnie ciezarne jak to nie dotyczy takich, po co wciskacie swoje morały , skoro i tak juz jest po fakcie i zreszta to nie wasza sprawa :) ja jestem zdania ze w młodym wieku fajnie miec dziecko ale bez przesady, jak jest sie młodym to ma sie wiecej sily i cierpliwosci:)

Gość no nieeeee
oczywiście, że twoja, tylko nie wtrącaj tu religii,

Gość ZUS rece zaciera
noe - masz rację, także do roboty, przynajmniej będzie nas więcej i ZUS odsapnie, bo nie ma z czego emerytur wypłacać, tylko, że decydujcie się na tyle dzieci na ile was stać, a nie najpierw rodzą, a później płacz, bo nie mają za co je utrzymywać.

Gość małolataaa
domyśl się, nie wypada tu na forum pisac, bo to be....

Gość do darling
darling ty naprawde pierdolnięta jesteś. I tak jak to ktoś napisał te ułożone najszybciej dają. I chciałabym cie uświadomić,że nie ma 100 procentowych METOD anty. Sama się oburzasz że ktoś obraża(nikt tego nie zrobił) twoją córke a po innych jedziesz niemiłosiernie. Walnij się w ten durny łeb a potem pomyśl rozsądnie.

Gość ucząca się
no i widać kto tu daje w wieku 15 - 17 lat, nic porzadnego, darling do nich do dotrze, ze w tym wieku to niewychowane pannice pieprzą się, bo dla nich szkoła to za ciężki orzech do zgryzienia

Gość to co
kochaja sie cały czas a do szkoły nie chodza nie ucza sie nie jedza nie spia tylko sex sex .czy wy jestescie madrzy .umiecie czytać czy jak ucząca się -stuknij sie w ten durny łeb i nic wiecej a ty sie nie piepszysz .mozna tukowi przemawiać że sie ucza te dziewczyny .ale niestety same jełopy sie tu wypowiadaja do darling -masz racjie ze nie ma 100 % metody anty ale takiej debilce jak darling nie przetumaczysz przecież jej córeczka już chyba skończyła te medycyne i wynalazła cudowny srodek zabezpieczajacy .

Gość no i cooo
takiej jak ty - to co - to żadne środki nie pomogą.

Gość to co
pomagaja ale przecież nie ma 100 % procentowej pewosci

Gość millaa
słuchajcie was to chyba już całkowicie porąbało, w wieku 15 lat-17 lat zażywać środki anty. Przecież to szkodliwe dla zdrowia. Seks winna uprawiać pełnoletnia osoba tj. 18 letnie. A nie jeszcze w łóżeczku a juz środki anty.

Gość dr psychiatra
a ja za młodu żadnemu nie dałam, i problem ciązy nie dotyczył. Długo wytrzymywałam i zawsze stawiałam granice.Owszem pieszczoty , randki itp, ale nie sex

Gość darling g
tak tak waszym zdaniem jestem pierdolnieta bo moja córka nie puszcza sie ?????? swietnie o to chodzi moge byc pierdolnieta w takim razie przyjdzie czas pozna kogos pokocha i bedzie sie z nim bzykac do bólu najlepszym srodkiem anty jest wstrzemiezliwosc ---gwarancja 100% Moja córka widocznie potrafi zapanowac nad swymi zwierzecymi instynktami wy jak widac nie mnie sie w głowie nie miesci to ze mozna w wieku nastu lat sie pieprzyc po kryjomu a tymbardziej przyjmowac srodki anty nie zdajecie sobie sprawy ze zdrowotnych nastepstw swoich dzieciecych decyzjii no ale wy jestescie dziecmi wiec to jakos mozna usprawiedliwic zastanawia mnie czy wasi rodzice tez sa tak durni jak wy same wynika z tego ze tak bardzo was przepraszam" Panie dorosłe"za to ze moja córka nie daje dupy na prawo i lewo widocznie cos z nia nie tak :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:

mam męża od ponad pół roku. chcieliśmy mieć ślub i dziecko ale jak zaszłam to szok ale później już było fajnie:) rodzice też się cieszyli i szybcutko nam wesele wyprawili

oj oj i emżi- uważam,że to że urodziłyśmy dzieci zanim skończyłyśmy 18 lat to świadczy o tym że jesteśmy odpowiedzialne,że wieddziałyśmy czym się kończy sex i że nie poszłyśmy usunąć ciąże tylko urodziłyśmy wspaniałe dzieci które kochamy na życie

hej nastoletnia mamo co tam widzisz co sie stało na tym topiki . co za ludzie